Дакел
Публикувано: 06 January 2006 - 04:17 PM
Иначе всичко нормално... r) Вие да не мислите,че така е през цялото време... нее! r)
И на Леа ,ей така като чуе някакъв шум..и си изправя едното уше..!
А мисля,че обикновенно това щръкване може да е от повечко мачкане по ушетата...поне на Лейчето май от това и станаха така....ама ние нали ,като я взехме Леа и си бяхме...новаци! r) d)
А пък на тая снимка съм я хванала точно със щръкнали ушета , като немска овчарка! l)
Публикувано: 06 January 2006 - 05:42 PM
А той възстанови ли се вече окончателно от болестта си? Доста изпати милото баш по празниците...

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 06 January 2006 - 05:44 PM
Иначе други проблеми има ли? Нещо да си го мята, да си върти главата.. казваш станало е за секунди.. да не го дразни нещо? А и как точно стърчи.. нагоре, настрани?! bl)
Публикувано: 06 January 2006 - 05:54 PM
Публикувано: 06 January 2006 - 06:08 PM
Мисля, че знам за какво говориш.. Морти като спи и като се изправи в началото лявото ушо му е леко в страни, някакси смачкано и долния край повдигнат.. понеже е ужасно грозно аз му го оправям и като му го наглася не мърда повече l) Скоро между другото не съм го виждала, ако искаш консултирай се с вет'а.. може нещо временно поради неразположението.. той малко ли изтрая горкия! s)
Публикувано: 06 January 2006 - 10:57 PM
Ами какво да кажа,уж мойта дакелка не е от най-най неясните...смисъл знам коя е мйака и баща и...стопаните... bl) Гледам на доста дакели хубаво са им клепнали ушетат...пък на Леа що така и щръкнаха? bl) А също забелязах,че нейните са доста по-мънички от обичайно...може би затова не могат добре да и клепнат..! Тя самата е ...дребна според мен? bl) Незнам дали се дължи на това! Казвали са ми,че е изтърсак? bl) та може и за това да е била най-мъничка...
Ами...ушетат и верно щръкват,но пък е сладка! l) аз съм свикнала...
абе важното е,че не е болнава(пу пу)...! Здравето е най-важно...пък ушите ще се оправят(дай боже)!
Та,ако не бяха тези ушета щеше съвсем да има вид на ''истински'' Дакел! l) Аз някъде бях чела,че горе-долу може да разпознаеш ''истинско'' от нечистокръвен дакел..! Но дали е вярно...това не се знае l) ! Та там пишеше(за дакела),че трябва да има характерните ''бемки'' , ноктите и носът да са черни,да има ясна по-тъмна линия на гърба......и други..! Та аз съм я оглеждала за тези белези... всичките ги притежава, но тя твърдо не е породиста..естествено,но си е дакел l) l) l) d)
Е , Цве докладвай какво е станало при ВЕТ-ът! Дано да се изправят ушичките му! w) r) d)
Публикувано: 07 January 2006 - 12:18 AM

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 08 January 2006 - 01:59 AM
Публикувано: 08 January 2006 - 10:08 AM
Цитат
Иначе всичко нормално... r) Вие да не мислите,че така е през цялото време... нее! r)
И на Леа ,ей така като чуе някакъв шум..и си изправя едното уше..!
А мисля,че обикновенно това щръкване може да е от повечко мачкане по ушетата...поне на Лейчето май от това и станаха така....ама ние нали ,като я взехме Леа и си бяхме...новаци! r) d)
А пък на тая снимка съм я хванала точно със щръкнали ушета , като немска овчарка! l)
Мила на коя снимка, че аз не я намирам нещо?????? bl)
Публикувано: 08 January 2006 - 01:57 PM
ice_cream_girl@abv.bg d)
A da vi kaja 4estno mislq,4e tova e nai-gotinata,dobri4kata i igriva poroda ku4eta.Imala sum mnogo razli4ni po poroda ku4enca,no opredeleno dakelut si ostava na 1 mqsto! d) Imam 4uvstvoto 4e tova ku4ence e neumorno! Dosega ne se e slu4valo Riki mi da hape nqkoi ili da se sbiva s drugo ku4e,koeto me navejda na misulta,4e tezi ku4enca sa mnogo mili. w)
Публикувано: 08 January 2006 - 02:46 PM
Но иначе си прави много са любвеобилни и готини! И аз все повече се влюбвам в тях - благодарение на ШЕЛИ! w)

Публикувано: 08 January 2006 - 03:39 PM

Публикувано: 08 January 2006 - 03:52 PM
Значи има си една любима играчка за душене - едно плюшено малко кученце, което си бях донесла от Виена... Горкото вече на нищо не прилича s) Та вземе го Шели и започва отначало да си играе с него! Подхвърля си го с муцунка, мята го насам-натам, понякога й го вземам и й го хвърлям да го гони, тя го носи после и така докато ни омръзне. Оставя ли я аз сама с "жертвата", тя я заклещва между лапичките си и я захапва така силно, че ако беше живо.... не знам!!! И така стои и скимти. Захапала я главата на играчката, я някое краче или дупето :-) Стои тъпчи лекичко с лапички и скимти, та се нерви чак! ...............
Чудя се това някакъв ловен инстинкт ли е, какво е?!?!? Доста често го прави! И може по 5-10 минути така да стои и да си души кучето l)