Dog.bg Форуми : КАСТРАЦИЯТА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

КАСТРАЦИЯТА

#221 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 August 2010 - 12:12 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 21 August 2010 - 11:46 AM, написа:

Кастрирано животно надебелява и става лениво ако стопанина му се чувства виновен за това, че го е кастрирал и започне да го тъпче с наградки за оневиняване.

Животните, както и хората имат различен метаболизъм. При някои кастрацията създава предпоставка за затлъстяване и повишен апетит. Понякога може да се регулира със специална храна и режим, но понякога не помага.
От моите наблюдения, не знам до колко са правилни, ми се струва, че колкото по-младо бъде кастрирано едно животно, толкова повече не му се отразява това именно на характер, апетит и килограми.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#222 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 August 2010 - 12:15 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 20 August 2010 - 09:13 PM, написа:

Спрял съм жените от 2 седмици , така че не влагам някакви лични емоций в темата .
Ако найстина удължава живота с 2 год , ... нали . :smile:

Но мойто по- горе , е лично мнение , не претендирам за специалист , защо трябва някой да се дразни , и на всяка цена да ме убеди в неговото?

Питах в частен откровен разговор двама ветеринари , и двамата имат кучета , и не са ги кастр.
Казаха , че хормонално това мн. променя животното , затлъстява , и от там развива пък други болести ...
Ако има опастност от канцер , ясно че няма какво да се мисли ...
Не цитирам " ветеринари " с цел манипулация ...единствено се опитвам да мисля ссс собствената си глава .
Старият ветеринар , каза още , че мъжките кучета не се разгонват , истина ли е това ?

1.Не се дразня,Лично на тебе,просто твоето мнение ми попадна първо пред очите....Такъв ти бил късмета.. :db_046:
2.Въобще нямам за цел,да убеждавам ,никoй в нищо,най малко пък ,хора,които са убедени и вярват в това,което казват...Почти безмисленно е ,а и нямам толкова време и желание за губене.
Просто споделям,какво знам и в предвид опитът ,които съм натрупала с годините....Някак си отвътре ми идва спонтанно да претендирам до някаква степен,че съм наясно ,какво говоря... :wb_052:
3.Лично за твоят пост....Там ,колкото и да не си го желал и търсил предполагам,се получава грешно послание,което за доста хора,които все още се лутат напред-назад в мислите и идеите си, за кое е правилно и кое не....би било достатъчно,като извинение или мотив...
Моите лични Винаги и Единствено са здравето и доброто на животинките. :wub: ...Въобще не ми пука за двукраките(какво мислят,какво ги вълнува и, какво ги тревожи)...Ако тръгна и тях да ги мисля....УЖАС...
Та в този смисъл, Без да убеждавам никoй ,или да се опитвам да налагам мнение....Съветвам,всички,които все още не са наясно или се двоумят,какво е правилното решение....Да си отделят един ден, да изчетат възможно повече информация по така дискутираната тема, и да си преценят позитивите и негативите.После да взимат решения....
Трябва малко да се потруди всеки....не е правилно ,някои наготово да поднася,че и да сдъвква важна информация....А и така е по трудно...Защото всеки ,може да си помисли(като тебе),че някои се опитва да налага мнение...
Успех....в информирането и във взимането на правилното решение...

P.с....По въпроса за хормоналният дисбаланс....Те съветвам или наистина да почетеш малко повече(има тонове изписани медицински становища),или да попиташ твоите приятели ветеринари,колко им струва дипломата,че да взема и аз най накрая да си купя една...
Нямам идея,как е възможно да сте водили подобни разговори,но един евентуален отговор е....домашна ракийка и хубави мезета.. :ab_041:
Мъжките кучета,ако има в окръг 2 километра разгонена женска,са си вечно разгонени.....Вечните любовници...
Да поставя нещата и по друг начин да попитам...
...Я си представи... Ти си стоиш и евентуално на една ръка разстояние има някоя супер апетитна мадама,ма ти само гледаш....текът ти лигите, и нищо неможеш да направиш...Колко време ше издържиш?!....И тогава да си поговорим,ако искаш за хормонален баланс и дисбаланс?! :md_064: ...И т.н и т.н....
Като оставим шегата настрана....Пак се връщаме на животинки....
Запомнете ,че добрата,обективна и непредубедена информираност,носи само позитиви...
Лек ден и наистина вярвам,че ще отделите от времето си и ще се опитате безпристрастно да разгледате всички страни на прословутата тема "За или Против Кастрирането"... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#223 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 August 2010 - 12:41 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 21 August 2010 - 11:17 AM, написа:

Показване на мнениетоsamotnata, в 21 August 2010 - 11:46 AM, написа:

Кастрирано животно надебелява и става лениво ако стопанина му се чувства виновен за това, че го е кастрирал и започне да го тъпче с наградки за оневиняване.

Животните, както и хората имат различен метаболизъм. При някои кастрацията създава предпоставка за затлъстяване и повишен апетит. Понякога може да се регулира със специална храна и режим, но понякога не помага.
От моите наблюдения, не знам до колко са правилни, ми се струва, че колкото по-младо бъде кастрирано едно животно, толкова повече не му се отразява това именно на характер, апетит и килограми.

:ba_025:
Абсолютно точно....
Всъщност теорията е ,че e най добре да се кастрира животно,което е достигнало полово съзряване ,и ПРЕДИ първо разгонване... :ae_085:
Така се предотвратяват и много фактори,като евентуално приyчаване към маркиране(мъжките котараци)...и един куп други...

P.С...Но тъй ,като темата е супер обширна...Мисля,че наистина е най-добре,хората да прочетът повечко и евентуално,ако нещо не им е ясно,да попитат конкретно,тогава мисля,че всеки с удоволствие би отговорил и посъветвал.. :rc_036:
User's Signature

#224 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 21 August 2010 - 02:00 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 21 August 2010 - 12:17 PM, написа:

Всъщност да. Кастрацията създава предпоставка за поява на проблем, но главно когато или е напреднала възрастта или вече има някакъв проблем /хормонален обикновено/.
И затова навсякъде говорим за: ранно кастриране, правилен начин на хранене и т.н.
И въпреки това смятам, че сама по себе си кастрацията не е причината, причината е собстеника, който не прави нещо както трябва. Или не храни правилно, или не разхожда достатъчно.
От това, което аз съм видяла, некастрираните дебели кучета са много повече от кастрираните дебели кучета. Ако тази статистика върши на някой работа.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#225 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 21 August 2010 - 04:48 PM

" От това, което аз съм видяла, некастрираните дебели кучета са много повече от кастрираните дебели кучета. Ако тази ..."

Towa определено ми променя мнението и е убедително , но мойто псе си е живо-дздраво нямам проблем и причина да го кастрирам .
Опасявам се и дали ще порасне и развие мускули нормално , или ще си остане жуже .
По принцип ми доминира , угаждам му и не ми е проблем , има и лична собственост - одеалце и пуловер , които никой не му пипа :ab_041:

Иначе съм впечатлен какво променя хормонът ( тестост.) при жените , не може да е по- различно и при кучетата ...
Първо им порастват мускули повече отколкото на мъж - става супермен , и засилва нервните импулси до степен , че напряга мускула до скъсване на сухоцилията , и той става като футболна топка ,окосмяване и мъжки глас ...
Така се става световен шампион ... , ноо това е др. тема ...

"...Я си представи... Ти си стоиш и евентуално на една ръка разстояние има някоя супер апетитна мадама,ма ти само гледаш....текът ти лигите, и нищо неможеш да направиш...Колко време ше издържиш?!....И тогава да си поговорим,ако искаш за хормонален баланс и дисбаланс?! :md_064: ...И т.н и т.н.... "

Абсолютно ! Все едно че си пророк Еремия ! Оня ден бяхме на метър до 1 блондинка с кокерка ( бедро 1,90м ! об.95 см ) пекито пусна лиги като гол охлюф след себе си , а аз .... ужаст !! ...... :smile:

#226 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2010 - 12:03 PM

Само от най невинно люпопитство....Когато се разгони твойто пеки(предполагам ,че в зоната,в която живееш ,и съседите ти имат твоите разбирания за кастрирането,щом чак ветеринарите стоят твърдо зад теорията "Против")...та със сигурност би трябвало да има доста женски,които се разгонват?!....Ти ,какво предприемаш и въобще ,как реагираш,твоят сладур,като му забушуват така споменаваните хормони?!
Пускаш го и се правиш,че не виждаш,докато тайно си задоволява страстите с някоя привлекателна кокерка :wub: ?!Или го затваряш ,и чакаш евентуално да премине всичко....естествено до следващата разгонена женска в близост,която Ти не можеш да предположиш,кога и как ше я удари хормона?!
Иначе за растежа и мускулното развитие,мисля да не обсъждам :ea_103: ,но много ме впечатли с теорията за тестостерона(Не можах да схвана,в каква връзка беше,но тъй като говорим за кастрация,ще приема ,че е в тази)...Всъщност без да искаш разреши един куп проблеми,с тази теория....
Значи всички си взимаме по едно пеки,булонка или там ,каквото и да е.....Кастрираме ги...естествено гласовете им мутират и мигновенно се превръщат в ротвайлери или питове :af_089: ....Уловката е само да ги криеме зад врати и зидове,така хем имаме куче пазач,със зловещ глас и супер окосмяване,хем малко сладко мъниче за компания... :af_089:
Всъщност много съм несъобра3ителна...Като кастрирах,моята малка меле3ка,как не се усетих за какво става на въпрос и що взех тия ненужни ротвайлери,като тя можеше да ми свърши същата работа... :eg_033:

P.с...Много ми стана интересно и за срещата ви с блондинката с кокера :ab_041: ....Въпросът ми е:
За тебе ясна работата...Предполагам ,че по някакъв начин си си разрешил проблема с лигите и желанието :ab_041: ....Ма ме вълнува с пекито какво стана?!...Или му даде една пържола и реши ,че е достатъчно за да престане да мисли и да полудява?!

P.s.2 :ab_041: Всичко естествено е в шеговито-саркастично-ироничен тон,всъщност същият горе-долу,в които си написал последният пост :md_064:
Лек ден и много усмивки на всички,а на тези ,които имат кастрирани кучета или котки мутанти...Успех.. :ae_085:
User's Signature

#227 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 22 August 2010 - 02:53 PM

Ей,много забавна стана тази тема :ab_041:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#228 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2010 - 05:35 PM

Забавно , но прекалено се разприказвахме , засягат се финансови интереси , а и на двамата с пекито( като се сетим за блондинката с кокерчето)
в главата ни е така :ab_041:
http://www.youtube.c...h?v=fsujXw267XQ

#229 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 11:29 AM

Аз пак ще се повтарям,но ще добавя и следното-Арес на 20-я месец го кастрирах и си реших куп проблеми.Писала съм за тях по-горе.Не напълня.Леко се увеличи апетита,но съблюдавах дозите и калориите.Както и дали ги изгаря при разходка.Сега,от жегите,дори изглежда мършав,понеже почти не му остана кожух.Женските си ги подушва,ако са му на педя от носа,дори ги качва и странно-те на него дават,докато останалите некастрирани Казанови само точат лиги и се борят да го изместят.Стопаните на разгонените моми пък точно на моя не правят забележка,понеже са наясно,че има-няма секс,поне ще е безопасен.Сега не се притеснявам за сбиване за женска,за териториална агресия дори,сега той тепърва почна да закача кучетата за игра,да търси все по-вече моята компания и да върви спокоен до мен.Бях се притеснила,че ще стане....мекушав,да не използвам и по-силен епитет,но с радост и гордост установех,че качи ли му се доминантен мъжкар,моят рязко се извръща с оголени зъби и ръмжене срещу него,и му позволява единствено да си играят заедно.Да,красив и представителен е,много стопани го искаха за баща на техните кучки,но не съжалявам,защото виждам как той се чувства-спокоен,игрив и без склонност да ми противоречи или да се опитва да хукне по следа в незнайна посока.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#230 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 01:14 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 22 August 2010 - 04:40 PM, написа:

Забавно , но прекалено се разприказвахме , засягат се финансови интереси , а и на двамата с пекито( като се сетим за блондинката с кокерчето)
в главата ни е така :ab_041:
http://www.youtube.c...h?v=fsujXw267XQ

Oпитах се да не се вторачвам във фразата "финансови интереси" ....Ho не успях...
Все някога ще се науча да броя до 10, без да ми се усложняват ситуациите.... :dh_188:
Не мога да проумея,какво влагаш в думичката "интереси",но според мен има 2 евентуални отговора...
1.Или си супер убеден ,че има някаква световна конспирация(обиколила съм целият свят и имам директни наблюдения), ветеринарска мафия,която се опитва да накара хората насила ,да направят нещо против волята им ,и умишлено да навредят на животинки.. :ud_009:
2.Или най откровенно ми ,казваш ,че съм недостатъчно информирана,по отношение позитивите от една евентуална кастрация... :dh_188:
Нищо финансово няма и знаеш ли защо?!....
Защото простото логично обеснение е ,че...
1(a)...Е Интервенция,която се извършва един път в живота(която предотвратява един куп евентуални бъдещи проблематики)..
1(b)...Да се говори за финансови интереси,би могло...Tочно за ветеринари ,като твоите познати...Защото с проблемите ,които биха могли да възникнат ,от една отлагана,но наложителна кастрация,Tакива като тях, биха имали много повече облаги(за сметка на животинките обаче)...
..По точка 2 те спасява факта ,че си приятел,уважавам те,и наистина вярвам,че не го мислиш така.... :md_064:
Всъщност най вярните и позитивни неща, възникват след обсъждане и разглеждане на всички гледни точки...нали?!...

P.С...Искренно се надявам(смешно ми стана,с това,което следва да напиша)...Моля надявам се ,да несъм създала впечатление,за новородена Хитлерка.. :ab_041:
Просто защитавам идеята,че с малко повече усилия,желание и информираност...може да се достигне ,не до Kоличествени,а най вече до Kачествени неща....
И всеки,които има глава на раменете си да мисли, и осъзнава,какво,кога и как е най добро и наложително?!....За да може да живее добре,да се чувства удовлетворен и да получава всекидневно,като награда Онзи поглед,от своите любими четирикраки,които осмисля ,всички тези дискусии, и притеснения човешки... :ae_085:

P.S..2...Да не говорим,че за такива ,като мене и много други(за щастие) хора ,на които се възхищавам... е само изваждане процедурата...Вярвай ми...Знам нещо по въпроса...
Да не захващам темата, и за Онези ветеринари,които правят безплатни кастрации (3ащо там не поговорим малко за интереси и въобще,какъв им е мотива и защо си губят времето с "безмисленни неща"?!)....Позволяват да се правят сметки на вересия ,и никoй не се вълнува ,те как се справят и ,под какъв стрес живеят)...И т.н и т.н...
Кой разбрал ,разбрал,които не поискал,съжалявам... :dh_188:

P.с.3..Лично нямам ,какво повече да кажа тук,освен евентуално,ако някои няма конкретен въпрос...Но доколкото имам наблюдения,за щастие има много компетентни хора с голями сърца,които биха могли да поемат тази отговорност...
Лек и успешен ден на всички... :rc_036:
User's Signature

#231 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 12:04 PM

На 1 ви пъпрос , според мен ( може и да бъркам ) в случаят с кучетата домашни компаньони , щом се плащат 80 лв + консумативи , има финансов и интереси ...
За уличните кучета кастр. има политически отенък , иначе кметствата ще ги огърмят както и преди , и за 1 ден ще изчезнат .
Използват се както въпросът с турците , малцинств, и всичко на принципът - разделяй и владей и дебелей. :smile:
Дори да анализираш самата дума - КУЧЕ ...
КУ+ЧЕ=Х
ПА+РИ=2+2
система от 2 уравнения ...
но знаем 2+2=4
4= ПАРИ , заместваме в горното равенство и получаваме -
КУЧЕ=ПАРИ ! (като чуя куче - си мисля за пари )

за кастрацията -
[atta

Признавам , че манипулирам , но това намерих щом кликнах , за влиянието и промяната в един организъм
На мен лично това ми прилича на средновековно варварство , подобно на лоботомията ( защо не ) , купирането
рязането на уши ...
Спец мойто пеки засега си е здраво , справям се с проблемите му , и защо да ремонтирам двигател който си работи добре ?
От морална гледна точка смятам , че убиваш цели родове неродени същества ..., не знам ...
не ме интересува , да му мисли който го прави :af_089:

Спорът тука се оформя дори като междуполов :md_064: , двата пола имаме различно мислене , моят пол сме против това да ти се иска мъжко , обаче после да си го ъпгрейдваш по собствен образ и удобство ,... да го направиш "ТО"
примерно земаш си куче , мъж или домашно слонче ,
след което виждаш кусури , и кастр. слончето , .. ааъъъ не - кучето , комплексираш мъжо си , и режеш , подкъсяваш краката на слончето понеже мн. пораства и не може да мине през вратата :ab_041:

#232 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2010 - 12:48 PM

Ееееииии такива ,като тебе най ме радват...
В стремежа си да се изкажат, и да не изпуснат някое просветление,родено в някакъв безумен момент на въобразяване,че ще втрещят народа с тяхната гениалност :ud_009: .....Осират всичко и после не им стига(защото явно филмът "Усещанe",са му пропуснали премиерата)...a започват и да танцуват върху аканото,та ако някои евентуално не е забелязал....поне да усети миризмата....За по сигурно... :ud_009:
Лично Вярвам,че има достатъчно интелигентни хора,които няма да се поддадът на ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ и ПЛОСКИ опити за провокация(дори и това да се струва забавно, и да е вариант да се запълни,някоя скучна пролука в тези дни)...
Аз лично ще дам пример,с това....Че НЯМА да коментирам....
Прекалено предвидимо е всичко ,и всеки с малко акъл,ще подмине с мълчание и безразличие,подобно изказване ,лишено от всякаква логика,без никаква конкретна концепция.... :ea_103:
Просто отчаян опит за някакви думи и вдъхновения,излязли от нищото и хвърлени пак там...
Жалко,а вярвах ,че има доста позитивен потенциал...

P.С...Един интелигентен човек,трябва да знае кога,какво и как?!И най важното,да осъзнава,отговорността,че дори и в емоционален момент,би могъл да повлияе негативно на хора,които въобще не знае и не познава...
Засрами се и поне изтрий,този снимков материал(тук влизат и деца,да четът и да се информират)...Вярвай ми безмисленният ти и глупав пост е Абсолютно достатъчен...
Мога с две думи да оборя всичко ,казано от тебе,но реших ,че не си заслужава вниманието и времето....

P.с.2...Бъркаш тук няма спор,даже никакъв...
Има...
Разбрали и Неразбрали,Знаещи,Незнаещи,Интересуващи се,Загрижени.Такива с много опит и Такива ,които от нямане на какво да правят си чешат езиците,Чувстващи,Безчувствени...и т.н и т.н...
НЯМА СПОР Вярвай ми...Защото СПОР може да има и да просъществува Единствено,когато има две страни,които имат желание да обсъдят някаква ситуация ,да достигнат до евентуален консенсус,разбиране на ситуацията и най вече да проумеят,Защо се води този спор... :rc_036:
User's Signature

#233 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 01:16 PM

По принцип съм интелигентен човек , размислих и се отказвам от горните твърдения в постовете ми.

Да се считат за невярни , евентуално даже се замислям , дали да не окастря и мойто пеки :ab_041:
понеже от вчера( все едно някой ме прокле :ab_041: ) налита на една възглавница и я побърква от сех :ab_041:

#234 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2010 - 01:39 PM

Здравейте!
От доста време си мислим да кастрираме нашият кучо, защото постоянното ходене по женски кучета ни е в повече... На разходка винаги е на повод, защото види ли женско куче забравя всичко... Та искам да попитам дали след кастрация желанието му ще се изпари или ще си е същият? Става въпрос за 3 годишен пинчероподобен.

#235 Потребителят е офлайн   rainbow4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2010 - 01:42 PM

Някой може ли да ми каже дали кастрациите на дворни кучета също са безплатни като на бездомните(ако да-къде и как работят на тези места-дали са небрежни или не)?
Ако не са можете ли да ми дадете някаква приблизителна цена за кастрация на женска кавказка овчарка и да ми кажете дали има някакви изисквания за възрастта, за времето, минало след ваксинациите или оставащо преди тях(из форума прочетох най-различни тези като няма, между 3 с 4 месеца, по-късно, по-рано - кое е вярното).Съжалявам ако ви затрупвам с прекалено много въпроси наведнъж, но просто искам да съм сигурна, че няма да се получат някакви усложнения, да се спре растежа на кучето или да започне рязко да надебелява. :)

#236 Потребителят е офлайн   lucky_forever Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 02:49 PM

Колко време след като кучето е родило , може д абъде кастрирано. Понеже се грижа за едно бездомно кученце, което роди 7 малки , вече минаха може би около 2 месеца и се чудя кога мога да я заведа да я кастрират и колко струва това. Благодаря Ви предварително :)

#237 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 09:55 PM

Относно кастрация на дворни кучета-чух,че почвали,но кои,кога и как....пробвайте с търсачката.Кавказката овчарка е едра порода и от това най-вече зависи сумата,поради дозата за седиране.Мисля около 70лв,.без да съм ветеринар и то,ако всичко протече като по рецепта.За родилата кучка отпреди два месеца-изчакайте зимата,тогава най-леко ще се въстанови от интервенцията.Казвам го по повод на кучка,която също роди преди два месеца и тогава е препоръчал вета да се кастрира.Писано е в по-горни постове,но отговарям на запитването-при женско-преди първо разгонване,а при мъжко-да се изчака окончателното израстване или грубо казано-20 месеца.Желателно е дотогава мъжкия да не е качвал женска.Защото ефектът на успокояването е по-слаб,помни..."страстните моменти" и си ги търси пак.Искам да напомня-еднократното даване на тези пари после ви обезпечава освобождаване от такси занапред в общината за притежание на куче.И ако някой толкова го е страх от напълняването после-има разработени за целта храни и спокойно можете да си купувате тях.Моят за половин година не мръдна,сега давам по-виско клас храна вече(захлади се) и е както бе миналата зима.Не тича подир женски,но повече тича,за да играе и гони другите кучета и пак изгаря калориите.
User's Signature

#238 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 10:02 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 25 August 2010 - 01:21 PM, написа:

По принцип съм интелигентен човек , размислих и се отказвам от горните твърдения в постовете ми.

Да се считат за невярни , евентуално даже се замислям , дали да не окастря и мойто пеки :ab_041:
понеже от вчера( все едно някой ме прокле :ab_041: ) налита на една възглавница и я побърква от сех :ab_041:

Изненадан ли си?Тук много четат и ще кажа само....мъжка ви работа.Жена,кучка,възглавница....резултатът оправдава средствата. :md_064:
User's Signature

#239 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 September 2010 - 10:03 PM

Показване на мнениетоlucky_forever, в 24 September 2010 - 02:54 PM, написа:

Колко време след като кучето е родило , може д абъде кастрирано. Понеже се грижа за едно бездомно кученце, което роди 7 малки , вече минаха може би около 2 месеца и се чудя кога мога да я заведа да я кастрират и колко струва това. Благодаря Ви предварително :)

За бездомни кучета има безплатни кастрации.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#240 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 24 September 2010 - 10:38 PM

Ето за това трябва да има кастрация!!!

това е цитат :

................имам си кокерка, шпаньол. Та кокерката си хареса един самоед и докато разбера, че се е разгонила, направили каквото направили. Бях се уплашил, че ще си погине кокерката, все пак разликата между самоеда и кокера си е бая голяма. Ама нищо, окучи се кучката му с кучка, четири прекрасни кученца се окучи. Подарих ги на мераклии. Станаха страхотни кучета, на ръст като самоеда, на цвят леко кремави, ушите им клепнали, но само малко по големи от тези на самоед. Та тази подобрена порода някои я бъркат със златен ретриивър, такива се получиха. На другата година- пак. Този път само три. ........

:ud_009: :ud_009: :ud_009:
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни