КАСТРАЦИЯТА
Публикувано: 25 October 2011 - 06:52 PM

Публикувано: 30 October 2011 - 02:30 PM
Flawless, в 30 October 2011 - 01:52 PM, написа:
Разбира се, че не.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 October 2011 - 09:21 PM
Инконтиненция (незадържане) на урина
Незадържането на урина е загуба на волевия контрол в акта на уриниране, при което кучетата мокрят леглото си, правят грешки в дома и уринират по-често от нормалното. Около постелята им се усеща остра миризма на амоняк. Козината около пениса или вулвата е сплъстена. Има различни видове незадържане.
Хормонално свързана инконтиненция. Най-честа е при средно възрастните и старите кастрирани женски кучета, а по-рядка при младите женски и старите кастрирани мъжки. Причинява се от недостиг на естроген при женските и на тестостерон при мъжките кучета. Двата хормона са важни за поддържане на мускулния тонус на уретралния сфинктер (мускул свивач). Хормонално обусловената инконтиненция е нещо повече от подмокряне на леговището. Кучето уринира нормално, но се изпуска, когато почива или спи.
Лечение: Тъй като заболяването е свързано с недостиг на естроген, то се повлиява отлично от естрогенозаместителната терапия с препарата Incurin (инкурин). Той съдържа краткодействащия Oestriol (естриол) и не се отразява върху функцията на костния мозък при предписаните дози. Дозировката е строго индивидуална за всеки отделен случай и не е свързана с живото тегло. Консултирайте се с вашия ветеринарен лекар. Препаратът Incurin (инкурин) е регистриран и може да се намери във ветеринарните клиники. Незадържането при мъжките кучета (главно кастрираните) се повлиява добре от тестостерон. Търговското наименование на препарата е Durateston (дуратестон). Съдържа четири етера на тестостерона и се прилага инжективно веднъж месечно.
От ТУК
С една дума - като остареят - започват да се напикават.

Всички това ни чака...
Публикувано: 30 October 2011 - 09:32 PM
rimela, в 30 October 2011 - 09:21 PM, написа:
Инконтиненция (незадържане) на урина
Незадържането на урина е загуба на волевия контрол в акта на уриниране, при което кучетата мокрят леглото си, правят грешки в дома и уринират по-често от нормалното. Около постелята им се усеща остра миризма на амоняк. Козината около пениса или вулвата е сплъстена. Има различни видове незадържане.
Хормонално свързана инконтиненция. Най-честа е при средно възрастните и старите кастрирани женски кучета, а по-рядка при младите женски и старите кастрирани мъжки. Причинява се от недостиг на естроген при женските и на тестостерон при мъжките кучета. Двата хормона са важни за поддържане на мускулния тонус на уретралния сфинктер (мускул свивач). Хормонално обусловената инконтиненция е нещо повече от подмокряне на леговището. Кучето уринира нормално, но се изпуска, когато почива или спи.
Лечение: Тъй като заболяването е свързано с недостиг на естроген, то се повлиява отлично от естрогенозаместителната терапия с препарата Incurin (инкурин). Той съдържа краткодействащия Oestriol (естриол) и не се отразява върху функцията на костния мозък при предписаните дози. Дозировката е строго индивидуална за всеки отделен случай и не е свързана с живото тегло. Консултирайте се с вашия ветеринарен лекар. Препаратът Incurin (инкурин) е регистриран и може да се намери във ветеринарните клиники. Незадържането при мъжките кучета (главно кастрираните) се повлиява добре от тестостерон. Търговското наименование на препарата е Durateston (дуратестон). Съдържа четири етера на тестостерона и се прилага инжективно веднъж месечно.
От ТУК
С една дума - като остареят - започват да се напикават.

Всички това ни чака...
Благодаря за информацията!
Публикувано: 02 November 2011 - 07:20 PM
Публикувано: 02 November 2011 - 07:22 PM

Публикувано: 02 November 2011 - 07:31 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 03 November 2011 - 08:23 PM
Имам приятелка, която си кастрира кучето малко преди мен, и то напълня, но пък при моето няма никаква промяна (нито на теглото, нито на характера)...

П.С. Щом е от приют, не би ли трябвало да е кастрирано вече ..
Публикувано: 06 December 2011 - 06:16 PM
Моето беше кастрирано днес на 10 годишна вързраст защото се появиха проблеми.
По цицките имаше образования които пускаха някаква течност.
Докторът само го кастрира като немахна млечните жлези, като казе че в последствие
те щели да закърнеят и да не се притесняваме за тези образования, небили опасни
ако не започнат да се уголемяват.
Публикувано: 06 December 2011 - 08:18 PM
vesko1, в 06 December 2011 - 06:16 PM, написа:
Моето беше кастрирано днес на 10 годишна вързраст защото се появиха проблеми.
По цицките имаше образования които пускаха някаква течност.
Докторът само го кастрира като немахна млечните жлези, като казе че в последствие
те щели да закърнеят и да не се притесняваме за тези образования, небили опасни
ако не започнат да се уголемяват.
При кастрация не се махат жлезите. Те се махат само ако има някакви проблеми - тумори или друго.
piron45, в 06 December 2011 - 07:56 PM, написа:
След кастрация, заради упойката, кучето трябва да е на топло място. Докато престане да действа упойката, а най-добре поне 2-3 дена. Нямате ли топло място, на което кучето може да преседи тези дни след кастрацията?

Публикувано: 07 December 2011 - 08:53 PM
lizundar, в 07 December 2011 - 07:47 PM, написа:
Да.

Публикувано: 06 January 2012 - 09:19 AM