Dog.bg Форуми : КАСТРАЦИЯТА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

КАСТРАЦИЯТА

#361 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 26 February 2012 - 09:44 AM

Благодаря Ариел.
User's Signature

Качена снимка

#362 Потребителят е офлайн   ios10 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2012 - 12:14 PM

Поздрави на всички!
Предстои кастрация на женското ми куче - хъски на 2 години.
Изчетох толкова много информация, че вече съвсем се обърках.
Много ще съм благодарна ако някой сподели дали при кастрацията махат и матката на животното?
Питах в две клиники в града ни - казаха ми, че при нормална кастрация, без някакви здравословни проблеми махат само яйчниците.
А от изчетеното останах с впечатление, че е важно да се махне и матката, за да се предпази животното от евентуална пиометрия в бъдеще.........
Моля, споделете мнение!!!!!

#363 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 11 April 2012 - 12:32 PM

Принципно е редно да се махне матката,поне в повечето клиники правят пълна кастрация,т.е. матка и яйчници.Ако ви попитат/ не знам коя клиника ползвате/ изрично подчертайте ,че искате пълна кастрация и наблегнете на това да премахнат матката и двата яйчника.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#364 Потребителят е офлайн   ios10 Икона

Публикувано: 11 April 2012 - 12:53 PM

Благодаря за мнението :rc_036:

#365 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2012 - 10:17 AM

Здравейте!
Имам кученце на почти 5 месеца, женско и съм твърдо решена да го кастрирам.
Обаче... не мога да реша кога. Говорих с няколко ветеринари, като един казва преди първото разгонване, друг казва, че ако е преди първото разгонване няма да се доразвие добре физически. Изчетох всичко, което намерих по темата, но на този въпрос сякаш не се държи толкова, а за мен е важен. Моля, ако има хора, които имат наблюдения върху това да ми дадат съвет. :smile:
User's Signature

Ако искаш ИСТИНСКИ приятел - вземи си КУЧЕ!

#366 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 April 2012 - 10:25 AM

Записвам се да следя. Запланувала съм в началото на Август, докато съм в отпуска да я кастрирам. Тогава ще е на 8.5 или 9 месеца.

До колкото съм чела и разпитвала мненията са 50/50 преди или след първо разгонване е подходящо да се кастрира. Като по-голям превес взима като че ли мнението за "преди".
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#367 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2012 - 12:01 PM

Показване на мнениетоowl, в 24 April 2012 - 10:25 AM, написа:

До колкото съм чела и разпитвала мненията са 50/50 преди или след първо разгонване е подходящо да се кастрира. Като по-голям превес взима като че ли мнението за "преди".

Никой не се отзовава, какво да се прави. Аз се посъветвах с няколко ветеринари и всички казват едно - най-добре преди първото разгонване от здравословна гледна точка, но пък шанса да не се доразвият нормално, а да останат по-дребни е едва ли не сто процентов. Аз избрах да не кастрирам моята женска преди първото разгонване, ще изчакам поне едно и ще му мисля.
User's Signature

#368 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2012 - 02:51 PM

Искам да попитам нещо относно кастрация на женско куче!
Породата е хъски на година и 6 месеца е, женско, искаме да я кастрираме, чудехме се дали да не я заведем на местата, в които безплатно кастрират кучета, но тук изниква следния проблем: знам, че кастрацията на женско куче е по-трудна и се притеснявам да не попаднем да човек, който не знае какво прави и вместо да направим добро на животното, да му навредим!
Затова бих искала, ако някой е водил кучето си за безплатна кастрация и може да препоръча лекар, който да извърши операцията и място ще съм много благодарна!
User's Signature

Качена снимка

#369 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 23 May 2012 - 02:53 PM

може би Богров?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#370 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2012 - 11:33 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 23 May 2012 - 02:51 PM, написа:

Затова бих искала, ако някой е водил кучето си за безплатна кастрация и може да препоръча лекар, който да извърши операцията и място ще съм много благодарна!

И аз така си мислех да направя, защото уж били много добри, защото кастрират постоянно. Да, със самата кастрация едва ли ще има проблем, но давате ли си сметка, че кучето трябва да престои и в самия приют, нещо, което горещо ми препоръчаха да НЕ позволявам. В няколко клиники ми казаха, че кучето се излага на риск от заразяване с различни болести по този начин, до колко е вярно не знам. Съветвах се и с приятели и познати и останах с впечатлението, че е по-добре да е в клиника. Един път се прави, не рискувайте, в крайна сметка не е толкова скъпо, но все пак живо същество е, гаранции няма. Така мисля аз.
User's Signature

#371 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2012 - 08:38 AM

Показване на мнениетоМечонка, в 23 May 2012 - 11:33 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 23 May 2012 - 02:51 PM, написа:

И аз така си мислех да направя, защото уж били много добри, защото кастрират постоянно. Да, със самата кастрация едва ли ще има проблем, но давате ли си сметка, че кучето трябва да престои и в самия приют, нещо, което горещо ми препоръчаха да НЕ позволявам. В няколко клиники ми казаха, че кучето се излага на риск от заразяване с различни болести по този начин, до колко е вярно не знам. Съветвах се и с приятели и познати и останах с впечатлението, че е по-добре да е в клиника. Един път се прави, не рискувайте, в крайна сметка не е толкова скъпо, но все пак живо същество е, гаранции няма. Така мисля аз.

Много благодаря! Нямах представа, че трябва да остава там! Най-вероятно ще я направим в клиника!
User's Signature

Качена снимка

#372 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2012 - 10:48 AM

Аз кастрирах кучето си в Немски кастрационен център. Много съм доволна и от отношението и от професионализма на хората там. Кучето си го взех в къщи след операцията, като ми дадоха дълги обяснения какво да правя докато са възстанови. Плаща се 10 лв. като някакъв вид дарение.
Мисля, че е важно и да кажа, че конците, с които шият се разграждат от организма, така че, ако няма усложнения (възпаление на раната например), не се налага да водите кучето за махане на конците и т.н. :)

Важно е да се обадите, за да си запишете час, тъй като има много животинки всеки ден (дори със записан час, чаках известно време - часът е по-скоро за да предвидят операцията за през деня), и е по-добре да сте сводобни през целия ден, и да има кой да наблюдава кучето следващите няколко дни.

Лично аз съм доволна от избора си. Хората се доказаха като истински професионалисти.
Ако искате да питате още нещо, с удоволствие ще отговоря :)
И не се притеснявайте (знам, че е невъзможно .. ) и моята животинка е женска, но нямаше проблеми.
User's Signature

Качена снимка

http://www.balkanpet.net/index.php - Регистър за домашни любимци.

#373 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2012 - 01:12 PM

Показване на мнениетоSilverBrilliance, в 26 May 2012 - 10:48 AM, написа:

Аз кастрирах кучето си в Немски кастрационен център. Много съм доволна и от отношението и от професионализма на хората там. Кучето си го взех в къщи след операцията, като ми дадоха дълги обяснения какво да правя докато са възстанови. Плаща се 10 лв. като някакъв вид дарение.
Мисля, че е важно и да кажа, че конците, с които шият се разграждат от организма, така че, ако няма усложнения (възпаление на раната например), не се налага да водите кучето за махане на конците и т.н. :)

Важно е да се обадите, за да си запишете час, тъй като има много животинки всеки ден (дори със записан час, чаках известно време - часът е по-скоро за да предвидят операцията за през деня), и е по-добре да сте сводобни през целия ден, и да има кой да наблюдава кучето следващите няколко дни.

Лично аз съм доволна от избора си. Хората се доказаха като истински професионалисти.
И не се притеснявайте (знам, че е невъзможно .. ) и моята животинка е женска, но нямаше проблеми.

Много благодаря за този коментар! Ще го имаме предвид като наближи момента! Единствено десет лева ли платихте?
User's Signature

Качена снимка

#374 Потребителят е офлайн   SilverBrilliance Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2012 - 09:23 PM

Да, води се нещо като дарение, като в замяна на това получаваш картичка, но нищо друго не сме плащали.
User's Signature

Качена снимка

http://www.balkanpet.net/index.php - Регистър за домашни любимци.

#375 Потребителят е офлайн   Salida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2012 - 11:53 AM

Здравейте, аз също имам женско кученце, в момента е на 2 месеца и половина. Искам живот и здраве след няколко месеца да я кастрирам. Можете ли да ме посъветвате преди или след първото разгонване да го направя?
User's Signature

Качена снимка

#376 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2012 - 04:56 PM

По мнение на ветеринари, най-добре е кастрацията да се направи преди първото разгонване. Тогава предотвратявате евентуални бъдещи заболявания като тумори на матката и млечните жлези до 90%. С всяко разгонване процентът намалява, а по думите на д-р Димов от Бест вет, след трето разгонване, смисъл от кастрация вече няма.

Колкото до Немския кастрационен център-чувала съм доста лоши отзиви. Имам две познати, които кастрираха кучетата си в Богров. Доволни са, като изключим това, че при една от кастрацийте лекарката не е била в настроение и малко е претупала нещата...Сами си правете изводите. Но не съм чула да има престой в приюта, те веднага си прибраха кучетата.

И все пак аз бих се доверила на проверена клиника и ветеринар.

#377 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2012 - 10:00 PM

Показване на мнениетоSalida, в 28 May 2012 - 11:53 AM, написа:

Здравейте, аз също имам женско кученце, в момента е на 2 месеца и половина. Искам живот и здраве след няколко месеца да я кастрирам. Можете ли да ме посъветвате преди или след първото разгонване да го направя?

Написала съм и аз това, което ми казаха различни ветеринари. Ако се интерсувате от физическото развитие на кучето си по-добре да се изчакат няколко месеца след първото разгонване, така кучето ще е развило почти напълно, тъй като до колкото знам до втората година се развиват все още, макар и много по-бавно. Аз моята сега трябва да я кастрирам или след месец най-късно, та тя е още почти изцяло с бебешки пух и изобщо си личи, че е фъстъче, макар и голямо на размери. :ab_041:
User's Signature

#378 Потребителят е офлайн   Chita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2012 - 10:07 AM

Показване на мнениетоSilverBrilliance, в 26 May 2012 - 10:48 AM, написа:

Защо си мисля, че на бездомни животни се употребяват резорбируеми конци, а на домашни от тези, които трябва да се свалят след 10-ина дни? Или бъркам?

#379 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 01 June 2012 - 10:44 AM

Повечето клиники вече на всички животни слагат резорбируеми. Кастрирала съм 4 мои животни и няколко бездомни. До едно са били с резорбируеми конци.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#380 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 09:18 AM

Не е задължително.Зависи къде ти е вета, от кой град.В Пловдив и Бургас на домашни слагат понякога нерезорбируеми конци.Добре е предварително да се пита.В приюта пък в П-в слагат такива, които се резорбират чак към 6-я месец.Въпрос на ресурси, според мен.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема