КАСТРАЦИЯТА
Публикувано: 11 April 2012 - 12:14 PM
Предстои кастрация на женското ми куче - хъски на 2 години.
Изчетох толкова много информация, че вече съвсем се обърках.
Много ще съм благодарна ако някой сподели дали при кастрацията махат и матката на животното?
Питах в две клиники в града ни - казаха ми, че при нормална кастрация, без някакви здравословни проблеми махат само яйчниците.
А от изчетеното останах с впечатление, че е важно да се махне и матката, за да се предпази животното от евентуална пиометрия в бъдеще.........
Моля, споделете мнение!!!!!
Публикувано: 11 April 2012 - 12:32 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 24 April 2012 - 10:17 AM
Имам кученце на почти 5 месеца, женско и съм твърдо решена да го кастрирам.
Обаче... не мога да реша кога. Говорих с няколко ветеринари, като един казва преди първото разгонване, друг казва, че ако е преди първото разгонване няма да се доразвие добре физически. Изчетох всичко, което намерих по темата, но на този въпрос сякаш не се държи толкова, а за мен е важен. Моля, ако има хора, които имат наблюдения върху това да ми дадат съвет.

Публикувано: 24 April 2012 - 10:25 AM
До колкото съм чела и разпитвала мненията са 50/50 преди или след първо разгонване е подходящо да се кастрира. Като по-голям превес взима като че ли мнението за "преди".
Публикувано: 22 May 2012 - 12:01 PM
owl, в 24 April 2012 - 10:25 AM, написа:
Никой не се отзовава, какво да се прави. Аз се посъветвах с няколко ветеринари и всички казват едно - най-добре преди първото разгонване от здравословна гледна точка, но пък шанса да не се доразвият нормално, а да останат по-дребни е едва ли не сто процентов. Аз избрах да не кастрирам моята женска преди първото разгонване, ще изчакам поне едно и ще му мисля.

Публикувано: 23 May 2012 - 02:51 PM
Породата е хъски на година и 6 месеца е, женско, искаме да я кастрираме, чудехме се дали да не я заведем на местата, в които безплатно кастрират кучета, но тук изниква следния проблем: знам, че кастрацията на женско куче е по-трудна и се притеснявам да не попаднем да човек, който не знае какво прави и вместо да направим добро на животното, да му навредим!
Затова бих искала, ако някой е водил кучето си за безплатна кастрация и може да препоръча лекар, който да извърши операцията и място ще съм много благодарна!
Публикувано: 23 May 2012 - 02:53 PM
Публикувано: 23 May 2012 - 11:33 PM
Flawless, в 23 May 2012 - 02:51 PM, написа:
И аз така си мислех да направя, защото уж били много добри, защото кастрират постоянно. Да, със самата кастрация едва ли ще има проблем, но давате ли си сметка, че кучето трябва да престои и в самия приют, нещо, което горещо ми препоръчаха да НЕ позволявам. В няколко клиники ми казаха, че кучето се излага на риск от заразяване с различни болести по този начин, до колко е вярно не знам. Съветвах се и с приятели и познати и останах с впечатлението, че е по-добре да е в клиника. Един път се прави, не рискувайте, в крайна сметка не е толкова скъпо, но все пак живо същество е, гаранции няма. Така мисля аз.

Публикувано: 24 May 2012 - 08:38 AM
Мечонка, в 23 May 2012 - 11:33 PM, написа:
Flawless, в 23 May 2012 - 02:51 PM, написа:
И аз така си мислех да направя, защото уж били много добри, защото кастрират постоянно. Да, със самата кастрация едва ли ще има проблем, но давате ли си сметка, че кучето трябва да престои и в самия приют, нещо, което горещо ми препоръчаха да НЕ позволявам. В няколко клиники ми казаха, че кучето се излага на риск от заразяване с различни болести по този начин, до колко е вярно не знам. Съветвах се и с приятели и познати и останах с впечатлението, че е по-добре да е в клиника. Един път се прави, не рискувайте, в крайна сметка не е толкова скъпо, но все пак живо същество е, гаранции няма. Така мисля аз.
Много благодаря! Нямах представа, че трябва да остава там! Най-вероятно ще я направим в клиника!
Публикувано: 26 May 2012 - 10:48 AM
Мисля, че е важно и да кажа, че конците, с които шият се разграждат от организма, така че, ако няма усложнения (възпаление на раната например), не се налага да водите кучето за махане на конците и т.н. :)
Важно е да се обадите, за да си запишете час, тъй като има много животинки всеки ден (дори със записан час, чаках известно време - часът е по-скоро за да предвидят операцията за през деня), и е по-добре да сте сводобни през целия ден, и да има кой да наблюдава кучето следващите няколко дни.
Лично аз съм доволна от избора си. Хората се доказаха като истински професионалисти.
Ако искате да питате още нещо, с удоволствие ще отговоря :)
И не се притеснявайте (знам, че е невъзможно .. ) и моята животинка е женска, но нямаше проблеми.
Публикувано: 26 May 2012 - 01:12 PM
SilverBrilliance, в 26 May 2012 - 10:48 AM, написа:
Мисля, че е важно и да кажа, че конците, с които шият се разграждат от организма, така че, ако няма усложнения (възпаление на раната например), не се налага да водите кучето за махане на конците и т.н. :)
Важно е да се обадите, за да си запишете час, тъй като има много животинки всеки ден (дори със записан час, чаках известно време - часът е по-скоро за да предвидят операцията за през деня), и е по-добре да сте сводобни през целия ден, и да има кой да наблюдава кучето следващите няколко дни.
Лично аз съм доволна от избора си. Хората се доказаха като истински професионалисти.
И не се притеснявайте (знам, че е невъзможно .. ) и моята животинка е женска, но нямаше проблеми.
Много благодаря за този коментар! Ще го имаме предвид като наближи момента! Единствено десет лева ли платихте?
Публикувано: 26 May 2012 - 09:23 PM
Публикувано: 28 May 2012 - 04:56 PM
Колкото до Немския кастрационен център-чувала съм доста лоши отзиви. Имам две познати, които кастрираха кучетата си в Богров. Доволни са, като изключим това, че при една от кастрацийте лекарката не е била в настроение и малко е претупала нещата...Сами си правете изводите. Но не съм чула да има престой в приюта, те веднага си прибраха кучетата.
И все пак аз бих се доверила на проверена клиника и ветеринар.
Публикувано: 31 May 2012 - 10:00 PM
Salida, в 28 May 2012 - 11:53 AM, написа:
Написала съм и аз това, което ми казаха различни ветеринари. Ако се интерсувате от физическото развитие на кучето си по-добре да се изчакат няколко месеца след първото разгонване, така кучето ще е развило почти напълно, тъй като до колкото знам до втората година се развиват все още, макар и много по-бавно. Аз моята сега трябва да я кастрирам или след месец най-късно, та тя е още почти изцяло с бебешки пух и изобщо си личи, че е фъстъче, макар и голямо на размери.

Публикувано: 01 June 2012 - 10:07 AM
SilverBrilliance, в 26 May 2012 - 10:48 AM, написа:
Защо си мисля, че на бездомни животни се употребяват резорбируеми конци, а на домашни от тези, които трябва да се свалят след 10-ина дни? Или бъркам?
Публикувано: 10 June 2012 - 09:18 AM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....