Търговия с живот...
Публикувано: 26 August 2007 - 10:01 AM
Същия е случая с до болка познатата ни Розмари Казасова (габровкия развъдник Розмар), която се прилепи като паразит за НФФе и реши да става истински развъдник с "истински" персийски котки. http://rozmar.bastet-bg.eu/koteta.html В мометна и тя се опитва да се оттърве от 3 свои "бракувани" котки, и даже и някой лев да изкара от тях. Всички знаем за това как държи котките в клетки и ги храни с пилешки главички...
Искам да коментирате всичко това, драги форумници...
Ние с вас всеки ден четем и пишем против хората, които развъждат домашни котки, но сякаш не виждаме какво става в развъдниците. Всичко се е обърнало на комерсиална дейност. Много малко развъдници наистина ги е грижа за котките... Сърцето ми плаче за десетките изоставени, препродадени, изцедени от раждане 2 пъти в годината котки...
Публикувано: 26 August 2007 - 10:49 AM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 26 August 2007 - 11:10 AM
Цитат
Vesela_5, не плачи и не бъди тъжна b) , Галя Николова и съпруга й са добри и честни хора, както си се убедила! Те също много си обичат котките и ги гледат на леглото до бебето им, като свои деца! Но има няколко фактора, които са повлияли да вземат това тяхно решение!
1. На карнавала през м. май в Габрово, те видяха на живо няколко персийски котки от по-висок клас и разбраха, че Гуини, първата им котка, не е това което са искали да имат, че са били подведени и излъгани от р-к Розмар!
2. Първото котило от тези две котки не е било с такова качество, каквото са желали да имат, не искат да бъдат "развъждачи", а селекционери!
3. Искат да се сдобият със съвременен тип котки от по-висок клас (от страната или чужбина), а жилището им е малко (могат да ги кастрират и останат при тях, нали), което налага да се разделят със сегашните си любимци, но бъди сигурна, че те ще бъдат дадени само на добри и отговорни нови стопани! Те не искат да се "отърват" от тях, както казваш!
----------------------------------------
"нашето любимо фелиноложко дружество й е забранило да развъжда повече нейните 2 котки, защото видиш ли Галант вече не бил актуален и изведнъж го превърнаха в брийд клас, а женската не отговаряла на стандарта"
---------------------------------------
Дружеството НЕ Е ЗАБРАНИЛО да развъжда повече тези котки, давало е само съвети, чрез самообразоване и четене из интернет са стигнали до това тяхно решение, за разлика от 3-годишните съвети и препоръки към Розмар, които се оказаха глас в пустиня! Тези 2 котки никога не са били по-висок клас от "брийд"!
Накрая ще завърша с едно елементарно сравнение - като си купим голям плазмен телевизор, старият го ...... b)
Публикувано: 26 August 2007 - 11:11 AM
Прикачени файлове
-
galant.jpg (63.2K)
Брой сваляния: 182
Публикувано: 26 August 2007 - 11:55 AM
Не ги ли е страх че след като преминат от едни рьце в други котките ще продьлжат да се размножават и ще предават недостатьците си ? Сьжалявам , но според мен това не е мислене на селекционер ,а на развьждач, а пишете ,че те искат да бьдат селекционери!
Всичко това което написах не ми премахва горчивия вкус и пьрвоначалния вьпрос ,гледал си котки -домашни любимци и приятели и в един момент решаваш ,че те не ти допадат по екстериор и ги бракуваш .... и кьде отиде врьзката с толкова любимите ни котки до преди да разберем ,че не са чак толкова качествени ??!
Сравнението на котка ,куче или каквото и да е там друго животно с телевизор просто е ужасно NNN
Публикувано: 26 August 2007 - 12:00 PM
Цитат
В един друг форум бе пусната тази болна тема
-----------------------------------------------
Здравейте,
Останал съм с впечатлението, че този клуб недолюбва развъдчици!
Затова, пък и не само за това, а защото ТРЯБВА ДА СЕ ВНИМАВА, ви запознавам със следната информация:
Национална федерация по фелинология (НФФе) прие сред своите членове отлъченият от ФДП - Пловдив Клуб по фелинология "Бастет", гр. Габрово за членство в Националната федерация по фелинология, на основание чл. 4, ал. 5 (втори абзац) от Устава на НФФе за пробен период със срок до провеждането на следващото Общо събрание на федерацията.
С това решение НФФе приветства клуба с "Добре дошли" в голямото международно семейство на ФИФе чрез НФФе и се надява чрез своята дейност КФе "Бастет" и развъдник Розмар да спомогне за по-нататъшното развитие на фелинологията в България и да заслужи в бъдеще статута на пълноправен член на федерацията (цитат).
Разполагам с достатъчно красноречив снимков материал, очевАдно доказващ как в този въпросен развъдник РОЗМАР (собственик Розмари Казасова) котките очакват края на мизерния си живот затворени в клетки, хранени с пилешки глави и долнопробни кучешки консерви...
Насладете се на сайта на Розмар http://www.rozmar.bastet-bg.eu/, където котки и кучета живеят в мръсотия и мизерия, подходящо гарнирани с магията на страничните занимания на неговата собственичка....
Бог да пази котките!
-----------------------------------------------------------------
На НФФе не бе достатъчен 3-годишния опит на ФДП да въведе ред в Розмар и клуб Бастет (който се състои от САМО ОТ 1 ЧЛЕН, самата му основателка Розмари). Но на драго сърце, ИЗКЛЮЧЕНИЯТ от ФДП бе приет и му се възложиха големи надежди! Ха-Ха-Ха bravoS
Но най-интересното е, че председателят на Дисциплинарната и Етична комисия на НФФе, г-н Лазар Пашов лично е посетил на място р-к Розмар и се е убедил, че всичко това Е ВЯРНО и въпреки това я приемат в тяхните редици с радост, а когато беше във ФДП я "плюеха наляво и надясно", ако не си спомняте погледнете назад в този форум, няма ангорски котки, няма манкс - спомняте ли си г-да skogkatt_bg и Damour!!! А сега вече има ангорски,има манкс, има символ на Габрово - всичко е ЛИЦЕМЕРИЕ И ИНТЕРЕСИ в Управителният ви Съвет, господа!!! И глас за вас на Общото ви събрание!
На лична среща между ръководството на ФДП и г-н Пашов с още няколко члена на НФФе, имаме уверението, че е направеното предписание на Розмари Казасова, което трябва да изпълни в срок, ако не го направи членството й НЯМА ДА БЪДЕ ПРОДЪЛЖЕНО! Само срокът да не е в години ;)
Ще следим отблизо казуса!!!
nok
Публикувано: 26 August 2007 - 12:29 PM
Цитат
Зная, че си обичат котките. Лично съм виждала Галя да прегръща котките, и да им осигурява най-доброто отглеждане. Но... има но. Разбирам, че ще й е трудно да се раздели с тях, но защо ги продава?! Да ги кастрира и да ги продаде на символична цена. Не мога да разбера развъдчиците... уж обичат животните, а ги третират като стоки... (телевизори и т.н)... Хората обичат парите... в това е истината...
Публикувано: 26 August 2007 - 02:20 PM
Цитат
Дружеството НЕ Е ЗАБРАНИЛО да развъжда повече тези котки, давало е само съвети, чрез самообразоване и четене из интернет са стигнали до това тяхно решение,
Не ви ли омръзна!!! bash bash bash
Или искате това да бъде пък темата "Какво не е наред във ФДП"? Не се притеснявайте, желаещи да пишат ще се намерят много. Ще си припомним пак за най-известния "чуващ" бял котарак, който не се знае дали чува (по- скоро не), но за сметка на това има документ, че е чуващ, който уж бил излязъл в пенсия и си изживява спокойно старините, но май не е съвсем така, чието родословие е очевАдно сгрешено (да не кажа фалшиво), но се виждат грешките на останалите и мноооого други неинтересни за мене и за обикновените котколюбители неща.
Всеки изнася по-малко информация и то каквато му харесва най-много на него. NNN
Способни сте да накарате всеки желаещ да си купи родословно коте да го направи от чужбина. a)
И като цитирате неща от друг форум, аз пък ще дам цитат от там, за да стане ясно защо тези две котки се продават толкова скоро от закупуването им.
За "бракуваните котки на развъдник Перси Де Гал" мога да кажа, че тези които са при нея са с награди и титли от изложби, купени на символични цени, за да започне от нулата, да се учи и да натрупа опит. Да ама не, нея я интересуват само парите от продадените котенца.
Съжаляваме за котките ни, но не сме знаели за лошите условия в които ще живеят!
Съжаляваме за отделеното с години лично време всеки ден!
Последно знаели ли сте или не?
Явно същото се отнася и за котките на "Галипер". Така е, докато на котките се гледа като на "стока зад щанда", телевизор, сирене. a)
Съберете се, изяснете се и вземете мерки, но моля не занимавайте с вашите интриги хората, които са дошли да прочетат нещо интересно за котките.
Ще ми е любопитно и да видя снимки на поне 5-6 различни персийски котки от изложбата в Гб, които са послужили за еталон на Галя Николова и тя е разбрала какво значи персийска котка. bl)
Публикувано: 26 August 2007 - 06:38 PM
Публикувано: 26 August 2007 - 07:02 PM
Цитат
а когато беше във ФДП я "плюеха наляво и надясно", ако не си спомняте погледнете назад в този форум, няма ангорски котки, няма манкс - спомняте ли си г-да skogkatt_bg и Damour!!! А сега вече има ангорски,има манкс, има символ на Габрово - всичко е ЛИЦЕМЕРИЕ И ИНТЕРЕСИ в Управителният ви Съвет, господа!!! И глас за вас на Общото ви събрание!
--------------------------------------------
Нека се върнем назад именно в този форум и да си припомним как точно цитираният от вас Damour и тогава пръв застана в защита на Розмари и развъдника й без оглед на това къде членува. НЕка също така да си припомним че именно заради вашите ЛИЧНИ неразбории с отделни хора същият развъдник Damour беше ограничаван от фелиноложките изложби.
**
**
**
"На лична среща между ръководството на ФДП и г-н Пашов с още няколко члена на НФФе, имаме уверението, че е направеното предписание на Розмари Казасова, което трябва да изпълни в срок, ако не го направи членството й НЯМА ДА БЪДЕ ПРОДЪЛЖЕНО! Само срокът да не е в години ;)
Ще следим отблизо казуса!!!"
Пак за яснота ще ПОДЧЕРТАЯ, че лична среща между ръководството на ФДП и моя милост не е имала. Това че г-н и г-жа Праматарови потърсиха колегата ми за лична услуга, и по стечение на обстоятелствата се наложи на няколко човека да излушат цяла плеяда жлъч и отрова по адрес на различни хора, не смятам че е среща. Още повече на въпросната "среща" присъстваха само семейство Праматарови....
------
"Дружеството се управлява от седемчленен Управителен съвет с Председател г-жа Галя Праматарова. Племенно - развъдната дейност се ръководи и наблюдава от тричленна Развъдна комисия. Дисциплинарната комисия се състои също от трима члена."
------
Сега поне сами си признавате че ФДП се ръководи еднолично от семейство Праматарови. А и до момента никой от членовете на ФДП май не е видял друг член на УС или "разните там комисии" както вие се изразявате????
---------------
За да не продължавам просто за завършек. спрете с интригите. тези филми вече сме ги гледали с години (а и не само ние). Фактите говорят достатъчно красноречиво. замислете се колко члена останаха в дружеството ви, и колко от тях са РЕАЛНИ. Или се успокоявате с факта че държите "мъртви души" сред развъдниците си и си мислите че сте много велики. Съжалявам ВИ!
Публикувано: 27 August 2007 - 09:22 AM
Цитат
Същия е случая с до болка познатата ни Розмари Казасова (габровкия развъдник Розмар), която се прилепи като паразит за НФФе и реши да става истински развъдник с "истински" персийски котки. http://rozmar.bastet-bg.eu/koteta.html В мометна и тя се опитва да се оттърве от 3 свои "бракувани" котки, и даже и някой лев да изкара от тях. Всички знаем за това как държи котките в клетки и ги храни с пилешки главички...
Ние с вас всеки ден четем и пишем против хората, които развъждат домашни котки, но сякаш не виждаме какво става в развъдниците. Всичко се е обърнало на комерсиална дейност. Много малко развъдници наистина ги е грижа за котките... Сърцето ми плаче за десетките изоставени, препродадени, изцедени от раждане 2 пъти в годината котки...
Браво от дира бойното поле се прехвърли в дога. Тоест войната между ФДП и НЕФЕ. Нямате ли си друга работа господа та постоянно ни занимавате с вашите ежби. Не мога да си представя, че тук тези хора отглеждат котки . Не ви ли научиха на любов и самоуважение тези създаниия, вместо това плюете жлъч и простотия. Г-н. Лазар се мъчи да въдвори добрия тон и всеки да си тръгне по своя път, но трудно му се отдава. Престанете да се плюете и да се храчите.
Публикувано: 27 August 2007 - 04:52 PM
Цитат
Извинявам се, ама не съм искала никой да плюя и да злословя по нечий адрес. Знаете ли, въобще не ми пука нито за ФДП, нито за НФФе, организациите, които уж събират хора, обичащи котки. Глупости! Пука ми за котките, които тези развъдници след време изхвърлят от развъдната си дейност. За тези котки, на по 5-6 години, които се принуждават да сменят дома си, навиците си. СТРЕС!
За котките ми пука, дами и господа! Не ми пука за "родословията", за селекциите ви, за създаването на породи от вас които не биха оцеляли в естествена среда (визирам разкошните персийки)... Дам...всеки път, когато гледам моето коте как с мъка си хваща гранулите, заради тая плоска муцуна... се сещам за това...
Та, престанете да се правите на "Гузен, негонен бяга." Никой не обижда ФДП или НФФе... просто в тоя форум има и хора, на които им пука за котките като цяло. Споделих с вас нещо, което ми жегна сърцето (продажбата на Галант и Гуини), а вие пак го обърнахте на война. За какво изобщо си направих труда да споделя!? cl) wink
Публикувано: 27 August 2007 - 06:29 PM
Много ще е трудно една котка на 5-6 години да си намери дом с добри стопани поради простата причина че почти всички да не казвам всички искат да си имат коте като е малко и да му се радват на децките пакости колкото и да не му е приятно на човек котката да му надере врати мебели и кво ли още не.Когато котките са на 5-6 години и при условие че женската е раздала толкова пъти как ще и се играй на тая възраст.Малко или много като си живял с едно животно колкото и да се налага да се махнат котетата поради простата причина че няма място в апартамента или нещо друго извинявам се много но дори и котката ми да е улична превъзходна аз никога не бих трагнала да я подарявам или продавам.Котетата не били това което искали като клас.Вярно хората с това си изкарват парите, но това че котката не е това което тези хора са искали не означава че трябва да я махнат и да я заменят с по добър клас.Едва ли не това е завист че те нямат най хубавата котка.Добре те ако видят едно малко беззащитно коте посредата на някой улица което е захвърлено още от мъничко няма ли да им стани жал и да си го приберат(като котето е улична превъзходна)Не ми го побира ума как така може да има такива хора да живеят с котките си толкова много време и едва ли не накрая да ги захвърлят.Има ли значение котката ти каква ще е че да я обичаш.Ами добре котката при баба ми е улична превъзходна взехме я защото нямаше къде да живее.Какво тъй като е улична превъзходна и беше пълна с бълхи и кърлежи и не е породиста и не е това което аз искам да я захвърля на улицата ли?Тая котка си я обичам толкова колкото си обичам и моя котарак който е ангорец.Котарака ми е породист но по нищо не се отличава от другата котка.Та също и този случай какво като котката не е това което са искали означава че трябва да я продадат на някой друг ли?Все едно майката на тези хора не ги е харесвала какво представляват не са били това което е искала тя и са ги дали за осиновяване.Е на тях няма ли да им е гадно че не са при истинските родители.Защото котките предполагам чувстват стопаните си като истински роднини както и някои от всички хора които имат домашни животни си чувстват любимците като свой син,дъщеря,брат,сестра и т.н a) wink c)

Всеки Страда И Всеки Обича , А После Плаче И Дълго Мълчи.Всеки Вярва В Някого , Докато Той Не Го Нарани
Публикувано: 28 August 2007 - 10:26 PM
Цитат
от преди 2 години интригите в НФФе са създадени от Международния му секретар skogkatt_bg в темата "За сериозността на развъждането" - http://dog.bg/f/inde...=ST&f=23&t=1733
Извинявам се, че Ви връщам назад, но някои хора трябва да си опреснят паметта!
Пак ли ФДП Ви беше виновно? Прочетете внимателно цялата тема, там няма и един постинг пуснат от член на ФДП!!!

Вход

Горе
Цитиране +