Проблемите ми с клиники АНИМО
Публикувано: 08 October 2009 - 07:05 AM
Публикувано: 08 October 2009 - 11:10 AM
Похвално е найстина наличието на всичката тази апаратура, както и инвестирането в нова такава. Но тук изникват няколко въпроса:
1. Когато човек отиде на лекар какво прави?
- отива при най- добрия специалист в частния му кабинет и той след като го прегледа го праща в Правителствена болница за изследвания;
- или отива в Правителствена болница само защото имат най- добрата апаратура и не- толкова добри специалисти?
* Аз лично предпочитам неудобството да си направя изследването някъде, обаче то да бъде разчетено от точния човек!
2. Далеч по- интересен и важен за мен е въпроса дали сте склонни да инвестирате в добър персонал?
* Всеобщо е мнението, че във клиниките ви постоянно бъка от стажанти и текучеството на персонала е голямо. Аз лично докато ви бях клиент бях свидетел на 100%-ва подмяна на персонала в Люлин. Което определено не е радостна картинка- свикваш да работиш с някого, имаш му доверие, той е запознат с здравословните проблеми на любимеца ти и изведнъж започваш всичко от начало.
Сформирането на добър екип с постоянно променящ се персонал за мен е невъзможно!
Относно парите- не съм и няма да коментирам цените- ваше право си е да си направите ценова листа. Щом аз съм решил да ви бъда клиент съответно ще си направя сметката. Обаче срещу парите си имам правото да изисквам качествено обслужване и внимание!
Проучил съм по фрапантните случаи описани тук и мога да заявя, че не всичко е изложено както е било и голяма част от тях са чисти измислици витаещи в главите на болни хора.
Поздрави
Д-р Войчев
Позволи ми да бъда леко критичен към това ти изказване- доколкото разбирам работиш от няма и година в Анимо, във всичките ти постове си коментирал един единствен случай и това автоматично прави нас недоволните "болни хора". Пуснах темата преди 2 години (стараейки се да бъда обективен доколкото мога) и от тогава в нея има 10-ки недоволни хора, измежду който има доста смислени коментари наред с такива повлияни и изкривени от болката от загубата на приятел.
Аз съм (бях) ваш клиент и това, че ме наричаш "болен" говори повече от достатъчно за отношението ти с клиентите.
Както и преди казах градивната критика е хубаво нещо- прегледайте хубаво темата без да подхождате към всеки пост все едно е написан от "болен човек" отсейте смисленото и си извадете изводите!
За да напиша този пост ми отне около 3 часа да прочета всяко едно мнение от последното ми влизане. И още 1 за да си формулирам отговорите. Мислиш ли, че за това време нямаше какво друго полезно да свърша?
Щом има хора склонни да отделят от времето си за да пишат тук значи темата за тях е полезна!
А и форума си има модератори, който единствено могат да преценят дали темата е безполезна.
И последно- замисли се, колко други такива теми за други клиники има?
Аз лично не съм попадал на друга, а тази е активна вече 2 години. И преди да ми обясниш, как вие сте най- голямата клиника и е нормално да имате повече недоволни клиенти. Ще се опитам да си отговоря:
Повечето по- малки клиники се градят около един найстина добър специалист, който така да се каже е постоянен кадър. И който в найстина богатата си практика е срещал едва ли не всичко и винаги може да даде едно компетентно мнение за всеки един по- тежък случай...
За пореден път пожелавам успех на Анимо, дано продължат да се развиват и един ден отново да ме спечелят за клиент. Дано освен за апаратура започнат да инвестират и по- сериозно и в персонал :)
Публикувано: 08 October 2009 - 11:38 AM
има теми и за други клиники, ама ги заключват...
Публикувано: 08 October 2009 - 02:15 PM
Аз д-р Войчев съм полицай. Работя в СПООР- гр. Варна, длъжността ми е "Водач на служебно куче". Мисля, че с изказванията си ще отблъснете потенциалните си клиенти. Защото във ваше лице виждам , човек , кайто говори само за пари и какви "болни" хора сме стопаните на дом. любимци. Позволявате си да обиждате и определено мога да кажа, че не ми допадате като човек , още по-малко като ветеринарен лекар. Има и друге лекари които пишат тук например д-р Коко , но той поне се опитва да влезе в диалог без да обижда. А вие само нападате.......някъде бяхте писал, че е по-добре да прочетете нещо ново.....ами направете го вместо да бълвате постоянно негативната си енергия из форума.
:) Ok
Няма и аз да отварям тема за мнението на хората относно вашата професия, надявам се и вие да имате подобен форум и да се опитвате да се вслушате в съвета на хората и, между другото за целият ми съзнателен живот нито един път досега не съм получил защита от органите на реда, да така е като се замисля, но не мисля да влизам в противоречие с вас
Поздрави
Д-р КВойчев
Д-р Войчев аз няма да тръгна ,обаче като вас да се напъвам да защитавам полицията. Приемам вашето мнение и съм съгласна с него. Но аз винги съм се опитвала да чуя мението на хората. Не скачам първосигнално да "захапвам"всеки , който е изказал негативно мнение. За разлика обаче от Вас , моята клиантела , не е от контингента на пациент , който се нуждае от лечение и отношение. Ако сте забравил максимата , че доброто отношение към пациента е наполвина фактор за излекуването му , жалко за вас самия. И само да попитам: искахте да разберете какво работя за да "захапете"отново??????Когато аргументите свършат обикновено хората се хващат я за години, я за професия......не Ви прави чест, като представител на една професия,която би трябвало да запазва живота. Не мисля , че имам желание да пиша повече тук. Опитах се да изкажа менение , а не да се разискват проблеми свързани с работата ми. Със съжаление ще отбележа, че достойно защитихте лицето на повечето български ветеринарни лекари. Това е истината в нашта държава.....И доста се порових из нета , но не открих да има осъден ветеринарен лекар......това беше за епилог......
Публикувано: 08 October 2009 - 08:39 PM
Никой няма да ви се изсмее ако опитате да се извините за нападките-бъдете сигурен!(няма да ви заобичат,но поне няма да ви мразят!)
#206 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 08 October 2009 - 10:06 PM
Въпреки всичко се ИЗВИНЯВАМ на всички които по някакъв начин съм засегнал / с изключение на Никита72/
Казвам го с високо вдигната глава и пак казвам тук съм не да споря и пиша глупости, ако някой има въпрос от професионалната сфера мога да коментирам.
Поздрави
д-р Войчев
"там бях упрекнат да не давам мнение и да рекламирам клиниката"
Забележката беше за рекламата, защото тя е забранена тук.
мод
Публикувано: 08 October 2009 - 10:27 PM
Работя в кабинета във Варна от почти 2 години(6 месеца като стажант).Обичам работата си и се опитвам да давам най-доброто на което съм способна в нея.Не вярвам,че някой от хората,чиито животни съм лекувала,могат да ме нарекат груба и незаинтересована,но според тази тема съм точно такава.
Нямам намерение да нападам никого,най-вече хора,които дори не познавам,затова ще помоля и другите да не го правят.
Не смятам да обсъждам работата си,нито пациентите си,не му е тук мястото.
Искам само да кажа на собсвениците-изберете си лекар,на който имате доверие и го слушайте.Най-добре работя с пациети,които познавам от бебета,знам всички проблеми,които са имали и познавам собсвениците им.
Успех!

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one
Публикувано: 08 October 2009 - 10:36 PM
Въпреки всичко се ИЗВИНЯВАМ на всички които по някакъв начин съм засегнал / с изключение на Никита72/
Казвам го с високо вдигната глава и пак казвам тук съм не да споря и пиша глупости, ако някой има въпрос от професионалната сфера мога да коментирам.
Поздрави
д-р Войчев
Както ви казах,нещата не винаги са такива каквито са в нашите очи.

Публикувано: 09 October 2009 - 02:57 PM
Подкрепям желанието да отстоявате професионализма си и доброто име ан клиниката. Може би е нужно малко повече да подбирате думите си, но кой би се сдържал като е афектиран. Все пак не сме дипломати. Всеки от нас лекарите може да попадне ан ваше място. То Христос не е могъл да бъде добър за всички, та ние ли......
Публикувано: 09 October 2009 - 04:13 PM
най-накрая да ме усмихнете:) Не забравяйте никога цивилизоваността.Цивилизованост е единственият принцип, който можем да прилагаме при поведението онлайн, и единственият разумен начин за разграничаване на приемливото поведение от неприемливото.
Незначителни случаи, които допринасят за създаване на нецивилизована среда:
употреба на груби думи,
назидателен тон в постовете
омаловажаване на форумците заради езиковите им умения или избор на думи,
необмислени обвинения за неточности от един или друг вид,
започване на коментар с: Не го приемай лично, но...,
Това е лошо :
Защото прави хората нещастни, обезсърчава ги и ги кара да напускат.
Защото това разгневява хората, довеждайки ги до неконструктивно или дори невъзпитано поведение, все повече изостряйки обстановката на нецивилизованост.
Защото кара хората да заемат отбранителна позиция, което пречи те да отворят съзнанието си за други идеи и да достигнат до консенсус.
Защото хората изгубват добронамереността си, което довежда до намаляване на възможностите за разрешаване на текущия или на следващия конфликт.
Извинението е действие, което не е свързано нито с решаване на проблема и провеждане на преговори, нито с арбитраж. По-скоро, то е форма на ритуална смяна на местата на двете страни, при която се изричат думи, позволяващи помирение. За някои хора може да бъде от решаващо значение да получат извинение от онези, които са ги оскърбили.(аз не съм от тях, макар , че лично мен Вие обидихте по един доста нецивилизован начин) Поради тази причина, искреното извинение често е разковничето за решаване на даден конфликт: извинението е символ на прошка. Извинението е крайно препоръчително, когато очевидната грубост на единия е наранила другия.
Надявам се, че занапред ще бъдете по умерен в постовете си, дори да са писани от "болни хора".
Публикувано: 09 October 2009 - 10:14 PM
най-накрая да ме усмихнете:) ..... си, дори да са писани от "болни хора".
Много добре казано :

Моля, не цитирайте огромни постове. И не спамете. Темата е достатъчно болезнена за всички.
мод
Публикувано: 14 October 2009 - 11:25 PM
Представям си афекта Ви, желанието Ви да публикувате горното и да бъдат наказани колегите, ако случаят е верен. Така че няма да давам точно на Вас и точно в момента съвет да си спестявате подобни теми, въпреки че много бих искал. Бихте ли споделили имената на колегите, които са давали мнения за работата на колегите си (от текста добивам чувството, че става въпрос за един и същ колега). Ако наистина желаете компетентно търсене на справедливост, се обърнете към Комисията за Контрол и Професионална Етика (ККПЕ) към Областна колегия София-град към Българския Ветеринарен Съюз. В страницата на Съюза има контакти.
Повечето "факти" обаче, напр. за пагубното въздействие на антибиотиците върху сърцето и съкращаването наполовина на живота, са абсурдни и бъдете сигурни, че ако наистина са дадени от колега, са направени злонамерено с цел да блесне чрез очерняне и че дори и този колега/колеги не смята, че в тези думи има и капка истина. Аз лично не познавам толкова некомпетентен колега, който сериозно да вярва в изложените твърдения.
Злонамерено и невярно оплюване като горното от колега обаче те кара да загубиш цялото си желание за работа и развитие, принизява професията ни и, бъдете сигурни, ще бъде жестоко наказано от всяка ККПЕ в страната.
Винаги когато чета подобни очерняния във форумите, оставам с горчив вкус в устата. Затова не обичам и венцехваленията и възвеличаванията, особено към моята работа - пътят от осанна до разпни го е кратичък. .
Съжалявам за загубата на стопаните, съветвам колегите, даващи щедро дебилни мнения, да печелят клиенти с качествена услуга, а не с патетични коментари.
Сега и личното ми мнение.
Ако наистина имате проблем, то моля търсете законов ред за решаване на споровете. Останалото е клевета и плюене.
Пределно ми е ясен афектът. Самата аз съм била в същата позиция. Знам усещането за безсилие, знам гнева. Знам и хилядите въпроси в главата. Защо ви го дадох? Аз ли сбърках? Къде сбърках? Защо го убихте? Господи, защо на мен? Знам всички тия въпроси, знам как изпълват цялото ти същество и как ти се иска да крещиш. Но знам и другото. Знам как даваш всичко от себе си, знам как правиш компромиси със себе си, със семейството си, с всичко, само и само, за да помогнеш, защото преди да си лекар си човек. Човек с усещания. Към животината, към собственика, към вътрешните ти битки. Знам как вечер преди да заспиш мислиш - какво още, къде още, защо не става, как да стане. Всяка сълза съм преживяла като моя. Знам от какво съм се лишила, за да разреша поредния случай. И знаете ли какво? Знам какво е усещането да дадеш всичко от себе си, да постигнеш успех и в следващия момент да получиш удар. Ей така, само защото примерно вчера съм спасила животното, утре обаче не съм "обърнала подобаващо внимание на конюнктивита му".
Всичко това пиша единствено и само с цел да помоля всички. Дайте да не се плюем. Дайте да работим заедно.
За нередностите си има закони, комисии и изобщо законов ред. Останалото ... Нито е креативно, нито приятно. За колегията, за собствениците, за животните.
Горното е написано от мен като лекар и човек. Не като модератор на този раздел. Като модератор мога единствено и само да следя за спазване на правилата на форума, добри или не, пълни или не.
Благодаря.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 23 November 2009 - 01:34 PM
Критиките в този форум ми изглеждат необосновани. Прочетох подробно първата с кучето-хъски. Смешно ми се стори заключението на собственика, че кучето е със забавен растеж, защото му е била препоръчана неколкодневна (дори неколкоседмична да е била!) диета.
Когато се критикува, човек трябва да е много сигурен в обвинението, което отправя. И най-добре (и за да помогнем на всички следващи клиенти на клиниката) е да се говори с управителя, и да се обясни точно от какво не сме доволни, а не да се пишат съчинения по форуми.
Публикувано: 23 November 2009 - 02:32 PM
Съжалявам, но това е законовият ред- жалба до ККПЕ с протокол от аутопсия. Останалото няма никаква стойност, освен това че товарите себе си с тези ужасни спомени. Искате да се защитите? Ами добре, показано ви е как, давайте. Не знам дали осъзнавате, че можете да бъдете съдени за клевета, защото ако няма как да докажете горното колегите могат да реагират с дела и разправии.
мод
Публикувано: 23 November 2009 - 04:05 PM
И още нещо към д-р Бобадова - да погледне темата с "голдънът който беше убит от лекар". Поздрави!

done :)
мод
Публикувано: 23 November 2009 - 04:28 PM
Публикувано: 01 February 2010 - 05:34 PM
Публикувано: 01 February 2010 - 06:22 PM
Преди години от там си закупих йоркширски териер на 'невероятна' цена,който ми го продадоха с голо петно н аглавата,като ме увериха че вече са го излекували,и трябва да мине време за да му се вузтанови козинката...но петното не минаваше и след многократни посещения ми изписаха хилчди кремчета и разтвори с които се влушаваше и резултат нямаше.
Накрая отидох в Син Кръст и за седмица се излекувахме а след време нямаше и следа от петното
Другата неприятна случка с АНИМО,беше с персийската ми котка която беше бременна,препоръчаха ми да роди с секцио и за по-сигурно я оставих при тях, докато се възтанови и накрая се оказах без котка и с 1 изнемощяло котенце на седмица,което ми връчиха и казаха да го храня с капкомеер и да се моля да оцелее :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Незная дали имат съвест...
Темата е предимно писане без фактология. Помолих неведнъж да се спре това. Има си законов ред за решаване на проблеми от това естество. Останалото е просто приказки. Напомням - собствениците на Анимо могат да ви съдят за клевета.
Ето защо затварям темата, тъй като нищо ново не се пише и тонът не се смени. Никой не се съобрази с искането ми на модератор да се пише само конкретика - на тази и тази дата, ето касова бележка, ето оплакването ми до КППЕ, ето становището на комисията. Така написано оплакването ще е с тежест.
мод