Проблемите ми с клиники АНИМО
Публикувано: 25 August 2008 - 07:53 PM
Публикувано: 25 August 2008 - 09:10 PM
Цитат
Публикувано: 26 August 2008 - 06:04 AM
Публикувано: 26 August 2008 - 05:13 PM
Публикувано: 26 August 2008 - 08:54 PM
Цитат

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 26 August 2008 - 09:07 PM
А относно ваксините не вярвам да слагат глюкоза, защото ваксините се купуват на достатъчно ниски цени и се печели доста от надценката им. А някой от ваксините са запечатани отгоре, което може да се види.
Публикувано: 27 August 2008 - 12:13 AM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 27 August 2008 - 06:03 AM
Публикувано: 27 August 2008 - 09:40 AM
Публикувано: 27 August 2008 - 10:45 AM
Историята е следната. Кучето на баба ми вече беше на 13г. Не можеше да ходи,не искаше да яде,абе...отиваше си просто. Без да разбера обаче,семейството ми взело решение да евтаназират кучето,за да се избави от агонията.И къде да го заведат в събота по обяд- в Анимо. Повярвайте на кучето му трябваше съвсем малко,за да умре,и явно и въпросният доктор е преценил така в буквалния смисъл. Бил е "нужната доза" от евтаназиращото вещество и кучето се струполило.Мъките му били свършили.Да,ама не. Може би след около час и нещо баща ми я взима на ръце,за да се увери че е изкопал достатъчно голяма дупка и какво установява-кучето диша! Върнал я естествено във въпросната клиника,а любезният лекар обяснил,че тя просто имала много силно сърце.И така вместо да спестим мъките на животинката ние ги направихме двойно по-ужасяващи.Не знам колко е било силно нейното сърце,но знам,че тези вещества се използват в точно определени дози,които не оставят възможност да се получават такива отвратителни ситуации и за кучето,и за неговия собственик. Това ми беше достатъчно,за да прелее чашата и нито искам да участвам в негативни кампании,за подронване авторитета на тази клиника,нито искам да настройвам хората против нея.Просто за мен това беше поредното разочарование от това място и този път реших да не мълча. Не знам колко добри специалисти са създателите на клиниката и защо оставят току що завършилите лекари да се оправят самостоятелно, но тази професия си е занаят,който се учи с времето и с опита.Краде се от по-опитните.И ако създателите наистина си изпълняват добре ръководните функции,трябва да вземат това в предвид. Мисля,че вече е крайно време да се направи нещо по въпроса,за да може негативните мнения в тази папка да стихнат.
Опитах се да проявя разбиране към тях,защото знам, че самото следване е трудно,въобще материята е трудна,но вече няма накъде.
С уважение и с надежда някой да обърне внимание на цялата ситуация в клиниката.
Публикувано: 27 August 2008 - 08:18 PM
Беше преди две години,Ърни има вроден проблем със сърцето-сърдечна недостатъчност,заведохме го във ветеринарния кабинет да го прегледат набутаха го с лекарства,много инжекций,не помогна,даже се влуши,изнежекцийте му биха в областа на вратът(мисля че там беше) засегнаха му нерв и от две година получи тикове на мускула около вратът (мисля че е на мускула но не съм сигурна).В тая пуста клиника само лапата му оправиха когато му се наби осил и трябваше да се цепи!!!
Сменихме ги с едни други ветеринари и по-добри за мен от тях няма!
Публикувано: 27 August 2008 - 08:28 PM
"doggy_fan написа:
Това ме уби! :rolleyes: Може ли да си толкова некадърен,че да не можеш да евтанизираш като хората едно куче??!Не..наистина...такова нещо не бях чувала досега....Не смея да си представя нито какво му е било на баща ти ,нито на кучето....

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 28 August 2008 - 10:11 AM
Публикувано: 28 August 2008 - 10:43 AM
Цитат
"doggy_fan написа:
Това ме уби! :rolleyes: Може ли да си толкова некадърен,че да не можеш да евтанизираш като хората едно куче??!Не..наистина...такова нещо не бях чувала досега....Не смея да си представя нито какво му е било на баща ти ,нито на кучето....
Евтаназията въобще не е толкова лесна, колкото си мислиш. Преди години евтанизирах кучето си в Германия. Тук не съм го правила и дано не ми се наложи скоро. Там правят пълна упойка и после инжектират направо в сърцето. Става за 2 секунди, но вета седя още 30 мин у нас, като периодично проверява за сърдечна дейност...

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 28 August 2008 - 11:00 AM

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 28 August 2008 - 11:26 AM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 02 September 2008 - 10:53 AM
btw Ако някой знае свестен вет в квартал лозенец или там някъде да пише
[/quote]
Тези от АНИМО са пълни некадърници, грубияни и нахалници! :angry:Водила съм и кучето си и котката си в Младост - никога не са помогнали да се реши проблема, а само замазват временно симптомите, мрънкат, правят по няколко предположения за диагнозата и приказват общи приказки - една точна диагноза не могат да поставят!!!, нямат никакво отношение към животното! Оперираните при тях животинчета са захвърлени на земята и лежат безпоможно на системи!!! Да не говорим за ужасно НАХАЛНИТЕ ИМ ЦЕНИ!!! :huh:АНИМО са комерсиални и бездушни непрофесионалисти, които ги интересуват единствено парите! ПЪЛНИ НЕЩАСТНИЦИ! НЕ ХОДЕТЕ НИКОГА ТАМ! :angry:
Публикувано: 02 September 2008 - 12:06 PM
Публикувано: 02 October 2008 - 08:54 PM
Искам да споделя личните си наблюдения от клиника АНИМО в Младост.
Миналата година занесох там едно полу-умряло коте, което намерихме в 1 през нощта. Котето беше с възпалена матка - самата аз видях гнойните изтечения - много слабо, с огромно количество бълхи и даже яйца от мухи по гърба, както и със счупена и накриво зарастнала челюст. Тези хора там спасиха животинчето и вече една година щастливо си живее с моята котка.
Сега взехме да гледаме кученцето на моя приятел, което определено не е добре. От месец се влачим по лекари, пие антибиотици, бият му инжекции, но няма напредък. Отиваме при тях за изследвания. След всички отрицателни коментари, които изчетох, се притеснявам малко, но все пак аз лично видях как спасиха котенцето ми.
И вярвам на очите си.