Проблемите ми с клиники АНИМО
#181 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 05 October 2009 - 09:51 PM
Не съм админ, а модератор.
И съм модератор, не защото съм лекар. По отношение ролята ми на модератор, не мога да взимам страна като лекар, когато се изисква от мен да съм модератор. Опитайте се да разграничите двете неща. Лесно е, като това че съм жена и лекар. Едното няма общо с другото. Хората се жалват, лекарите контрират. Имате възможност да контрирате, всеки може да пише каквото иска. Стига да не обижда и да си мери изразите. Нямам основания да заключвам темата, защото тогава ще бъда обвинена в цензура.
модератор
#182 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 06 October 2009 - 07:22 AM
Мисля че е хубаво да бъде прочетен и видян, надявам се и разбран от възможно най-много мислещи трезво хора:
Уважаеми собственици на кучета, темата която сте отворили е безкрайна и напълно непотребна. От стотиците клиенти и пациенти, които съм имал само тази година вероятно ще мога да изброя поне десет случая, при които също не сме имали успех в лечението и диагностиката. При едни от случаите вероятно грешката е била в нашия екип, при други стопаните не са постъпвали коректно и не са спазвали предписанията, а при трети не сме успявали да намерим пресечна точка на взаимоотношенията или по-просто казано за предлаганата от нас услуга сме поискали цена, която не удоволетворява клиента и поради тази причина не сме помогнали на животното. Това, което казвам за нас се отнася за ВСИЧКИ практикуващи лекари, независимо дали работят в клиники или кабинети, сами или в екип. Факта, че тези които споменавате продължават да функционират и то доста успешно говори, че както има недоволни има и доста доволни клиенти и излекувани пациенти. Недоволните, които смятат че е допусната лекарска грешка могат да си потърсят правата по всички законови пътища. Това е нормално поведение. И ако тази грешка се докаже, тогава може да опишете случая тук или където и да е. Но дотогава всичко е само предположение. Вие виждате нещата по един начин, ние по друг. Няма как да спорим конструктивно, защото нашите доводи ще са медицински, а вашите ще са повече на емоционална основа или на базата какво сте чули като коментар от друг стопанин или лекар. Недейте така, защото ако при съдебен процес се окаже, че лекаря е невинен в случая никак няма да ви е приятно да започнат съдебни дела срещу вас за злословие и опетняване на доброто име на колегата или клиниката.
Публикувано: 06 October 2009 - 10:21 AM
Публикувано: 06 October 2009 - 11:41 AM
Мисля че е хубаво да бъде прочетен и видян, надявам се и разбран от възможно най-много мислещи трезво хора:
Уважаеми собственици на кучета, темата която сте отворили е безкрайна и напълно непотребна. От стотиците клиенти и пациенти, които съм имал само тази година вероятно ще мога да изброя поне десет случая, при които също не сме имали успех в лечението и диагностиката. При едни от случаите вероятно грешката е била в нашия екип, при други стопаните не са постъпвали коректно и не са спазвали предписанията, а при трети не сме успявали да намерим пресечна точка на взаимоотношенията или по-просто казано за предлаганата от нас услуга сме поискали цена, която не удоволетворява клиента и поради тази причина не сме помогнали на животното. Това, което казвам за нас се отнася за ВСИЧКИ практикуващи лекари, независимо дали работят в клиники или кабинети, сами или в екип. Факта, че тези които споменавате продължават да функционират и то доста успешно говори, че както има недоволни има и доста доволни клиенти и излекувани пациенти. Недоволните, които смятат че е допусната лекарска грешка могат да си потърсят правата по всички законови пътища. Това е нормално поведение. И ако тази грешка се докаже, тогава може да опишете случая тук или където и да е. Но дотогава всичко е само предположение. Вие виждате нещата по един начин, ние по друг. Няма как да спорим конструктивно, защото нашите доводи ще са медицински, а вашите ще са повече на емоционална основа или на базата какво сте чули като коментар от друг стопанин или лекар. Недейте така, защото ако при съдебен процес се окаже, че лекаря е невинен в случая никак няма да ви е приятно да започнат съдебни дела срещу вас за злословие и опетняване на доброто име на колегата или клиниката.
На този пост аз отговорих в еда друга тема, но тя беше заключена. Може би тук ще получа отговор .....
"Недоволните, които смятат че е допусната лекарска грешка могат да си потърсят правата по всички законови пътища. Това е нормално поведение. И ако тази грешка се докаже, тогава може да опишете случая тук или където и да е. Но дотогава всичко е само предположение. Вие виждате нещата по един начин, ние по друг. Няма как да спорим конструктивно, защото нашите доводи ще са медицински, а вашите ще са повече на емоционална основа или на базата какво сте чули като коментар от друг стопанин или лекар. Недейте така, защото ако при съдебен процес се окаже, че лекаря е невинен в случая никак няма да ви е приятно да започнат съдебни дела срещу вас за злословие и опетняване на доброто име на колегата или клиниката. "D-r Koko
Извинявам се за запитването , но ако Ви е възможно да ми цитирате с факти:
Колко вет.лекари са свидетелсвали срещу свои колеги? Гарван , гарвану око не вади.
Колко заведени и колко спечелени дела от вет. лекари има в България?
Не е ли безнаказаността причина за небрежното отношение на лекарите?????
Защо все се оставя на заден план некомпетността на вет. лекари а все се изтъква емоционалната страна на загубилите домашен любимец стопани?
Съгласна съм с Вас , че има случаи в които и стопанина има вина с това , че не на време е завел животното на лекар. Но задавали ли сте си въпроса , че понякога цените Ви /какато и в хуманнат медицина/ са непосилни???????
Колко лекари са направили компромиса да лекуват някое животно без ПАРИ? Може Вие да сте го правил , но една птичка пролет ни прави. Понякога е хубаво да заговори човешкото. Нали то ни отличава ужким от другите видове?
И нека тази тема да не си определя като "непотребна" , защото тя е провокирана от болката на една раздяла.И нека се сетим за вината, съвестта .......едни малко позабрвени неща.....
И когато след загубата един човек си задава въпроса: Защо заведох кучето си там , а не разпитах за някой по-добър?????........изводите са ясни.........
Публикувано: 06 October 2009 - 04:12 PM
2. Има осъдени колеги. Колко и кога незнам точно, пък и не ме интересува.
3. Като причина за небрежно отношение мога да кажа как стои въпроса в моята клиника. Закона ми дава право да откажа лечение по много причини, една от които е обидно отношение на стопанина към нас или наш колега. В такива случаи отношението ми към стопанина е доста по-лошо от пренебрежително. В повечето случаи направо ги гоня. Пренебрежително отношение към пациент(животно) обаче няма. Това е при мен. При останалите колеги незнам как е. Надявам се да е същото.
4. Не се оставя на заден план некомпетентността, но да се докаже че е налице.
5. Отглеждането на домашни любимци не е евтино хоби. Лечението им, особено качественото също. Компромиси правим за определени, заслужили специалното ни отношение клиенти, но това отношение не зависи от социалния статус на клиента.
Но не сме благотворително дружество. Аз не карам бедните пенсионери да прибират всяко бездомно животно от улицата и после да хленчат да го лекуваме безплатно. Не баламосвам стопаните относно цените, защото подробен ценоразпис има на видно място в приемната. Не се сърдя, когато някой предварително се осведомява за цените на услугите и отказва под предлог, че му е скъпо. Но не правя компромис с качеството за сметка на цената или компромис за да може на всяка цена да спечеля клиента, защото тези компромиси пречат да лекуваме истински и да сме удоволетворени от работата ни.
Пак повтарям, безмислена е темата.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 06 October 2009 - 07:08 PM
#187 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 06 October 2009 - 09:33 PM
Публикувано: 06 October 2009 - 09:37 PM
Предварително благодарим!

Ветеринарна клиника "АЛГИ" гр.Поморие
денонощен прием
двм.Петко Димитров Бойчев
0887278169
#189 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 06 October 2009 - 09:51 PM
Предварително благодарим!
да може би е добра идея да отворим темата със такива "добросъвестни" клиенти които много обичат животните си толкова че ни ги остават да ги гледаме, колега какви са тези цени от 100 лв за остеосинтеза? колко ти струва импланта? а времето? труда сигурно не го слагаш.
Тук може би отново ще бъда нападнат от добросъвестни стопани, за които може би да плащат за поставянето на 1кв.м плочки 30-40 лв е нормално а за извършването на една такава операзия е много...
Публикувано: 06 October 2009 - 10:33 PM
Хм, виждам, че вече се прилага максимата "Нападението е най-добрия начин на защита"!

И аз да поспамя в темата - защото нямам лични впечатления от клиники АНИМО, а няма и скоро да имам.
След като прочетох коментарите на препатили - е, нямам "излишни" домашни любимци - втора категория, които да рискувам да заведа там...
Особено отблъскващи са сигналите за грубо отношение, демонстрации на незаинтересованост, липса на подход към болно животно и разтревожен стопанин.
Естествено, не мога да знам кой крив - кой прав за конкретен случай, но агресивната защита в случая не е най-добрия начин за печелене на клиенти - скромно мнение.
А доброто име на "търговската марка" е нещо, което отдавна се отчита като фактор, наравно с лекарски дипломи като чэршафи, окачени на стените, томове прескъпа медицинска литература и модерно оборудване, с които клиниката разполага.
А що се отнася до съдебните дела и търсенето на истината в съда - ами не, мерси!
Малка утеха ще е това, ако животинчето ми ще си е отишло след "лечение" на пишман - доктори! По-добрия вариант е просто да не оставяме животните си в ръцете на съмнителни "спецове", вместо после да ги гоним да ги съдим...
С най-искрено уважение и респект към добрите лекари - сигурна съм, че такива има, включително и в АНИМО.
Това моето беше просто мнение на един обикновен стопанин на куче и клиент на ветеринарни кабинети и клиники. Общо взето - без значение. Нито АНИМО ще остане без клиенти, нито кучето ми - без ветеринар.
Всеки си решава за себе си.
Поздрави на всички!
Публикувано: 06 October 2009 - 10:35 PM

#192 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 06 October 2009 - 10:48 PM

Хората говорят много неща, и аз казвам че поне за тези които съм в течение не са вярни- но хората това не коментират, те искат отношение и разбиране- Вие откъде сте сигурна че ние не им го даваме? Аз заявявам че отношение, рабиране, компромиси, съчувствие, съпричастност не са непонятни думички за нас! и аз съм губил много домашни любимци и съм бил от вашата страна, понятно ми е как се чувства човек който иска да даде най доброто и винаги се пита дали това е то?
Публикувано: 07 October 2009 - 04:43 AM
Това е практиката г-не,медицината не е само безкрайно четене и раглеждане на снимки на случай,тя започва с това,да,но има много дълъг път от опит,които всеки лекар трябва да извърви,опит,който е свързан с много сблъсквания с реални случай и много контакти с пациенти и техните близки.Има много болка,мъка,трудности,но има и много удовлетворение и радост.Трябва да се научите да ги понасяте,ако искате да работите,не може да промените целия свят,само и само да ви е спокойно докато оперирате,например.Мнението,което ви впечатлява,че стопаните са много емоционални и пречат на лечението може и да е вярно,но вие като специалисти трябва да обърнете внимание и на това,и да го насочите в правилна посока.Това допълнително усложнява професията ви,така е,но взаимоотношенията са част от нея,няма как.До края на практиката си сигурност всички вие ще се сблъсквате с хиляди хора,които ще се държат по най - различен начин,ще изказват най-различни мнения,а вие ще трябва да имате мъдростта да се справите и с тях.Стопанина и кучето са вашите пациенти,разберете го-и двамата имат проблем когато идват при вас.
Чета много внимателно,това което хората пишат-съветвам ви и вие да го направите,защото наистина смятам,че ако сте интелигентен човек,това ще ви е от полза в работата,ако успеете да се справите разбира се със собствените ви емоции,които както виждам са доста силни по тази тема.
Що се отнася до моята професия-насочила съм се към арт терапия-работила съм със зависими от наркотични вещества и с деца в неравностойно положение.Имам доста опит в груповата терапия.
Публикувано: 07 October 2009 - 05:06 AM
-Вярно ли е,че в клиниката ви,нощните смени се извършват предимно от стажанти - лекари без супервизия на опитен лекар?и до колко това е полезно за операции по спешност-например израждане със цезарово сечение?
#196 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 07 October 2009 - 07:26 AM
-Вярно ли е,че в клиниката ви,нощните смени се извършват предимно от стажанти - лекари без супервизия на опитен лекар?и до колко това е полезно за операции по спешност-например израждане със цезарово сечение?
Не не е вярно. Нощните смени се дават от един главен лекар и един лекар помощник. При спешен пациент който изисква спешна оперативна намеса се свиква екип от още един или два лекари. Глупаво и непрофесионално ще е да имаме такива лекари, защото освен спешни случаи през ноща имаме и пациенти оставени за болнично лечение, много от тях изискват бързина и рутина ако състоянието им се влоши през ноща.
Знаете ли защо се дразня г-жо Денева, защото на толкова много хора сме помогнали а тук извадка за 4 години назад се опитва да подронва имиджа на клиниката, прочетете страниците назад и вижте каква е бройката на основателно недоволни от нашето обслужване. Не казвам че сме безгрешни, за 10г практика няма и как да сме, но ми е обидно да ни изкарват бездушници и кожодери.
Поздрави.
Д-р КВойчев
Публикувано: 07 October 2009 - 07:56 AM
Що се отнася до моя въпрос ще се радвам,ако имате такава организация!
И още нещо-имиджа е нещо временно,не го забравяйте,работете с нужното внимание и обич,за да може да сте чист пред съвеста си,всичко останало се променя!
Публикувано: 07 October 2009 - 07:32 PM
Аз д-р Войчев съм полицай. Работя в СПООР- гр. Варна, длъжността ми е "Водач на служебно куче". Мисля, че с изказванията си ще отблъснете потенциалните си клиенти. Защото във ваше лице виждам , човек , кайто говори само за пари и какви "болни" хора сме стопаните на дом. любимци. Позволявате си да обиждате и определено мога да кажа, че не ми допадате като човек , още по-малко като ветеринарен лекар. Има и друге лекари които пишат тук например д-р Коко , но той поне се опитва да влезе в диалог без да обижда. А вие само нападате.......някъде бяхте писал, че е по-добре да прочетете нещо ново.....ами направете го вместо да бълвате постоянно негативната си енергия из форума.
#199 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 07 October 2009 - 10:14 PM
Аз д-р Войчев съм полицай. Работя в СПООР- гр. Варна, длъжността ми е "Водач на служебно куче". Мисля, че с изказванията си ще отблъснете потенциалните си клиенти. Защото във ваше лице виждам , човек , кайто говори само за пари и какви "болни" хора сме стопаните на дом. любимци. Позволявате си да обиждате и определено мога да кажа, че не ми допадате като човек , още по-малко като ветеринарен лекар. Има и друге лекари които пишат тук например д-р Коко , но той поне се опитва да влезе в диалог без да обижда. А вие само нападате.......някъде бяхте писал, че е по-добре да прочетете нещо ново.....ами направете го вместо да бълвате постоянно негативната си енергия из форума.
:) Ok
Няма и аз да отварям тема за мнението на хората относно вашата професия, надявам се и вие да имате подобен форум и да се опитвате да се вслушате в съвета на хората и, между другото за целият ми съзнателен живот нито един път досега не съм получил защита от органите на реда, да така е като се замисля, но не мисля да влизам в противоречие с вас
Поздрави
Д-р КВойчев
#200 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 07 October 2009 - 10:30 PM
Що се отнася до моя въпрос ще се радвам,ако имате такава организация!
И още нещо-имиджа е нещо временно,не го забравяйте,работете с нужното внимание и обич,за да може да сте чист пред съвеста си,всичко останало се променя!
Всички колеги са в течение, коментираме и ако сметнем за нужно се променяме, благодаря за отделеното време, приемам критиката ви за градивна.
Някъде бяхте писали че пускат младите лекари да се учат на пациенти- и това не е така, всеки нов лекар има бач -стажант първите месеци е прикрепен към главен лекар , слуша може да коментира но не и да назначава терапия. В последствие се решават тестове взаимствани от американските зрелостни изпити за вет.лекари ако се представиш добре може да взема пазиенти, но имаме рецепция която разпределя пациентите след снемне на кратка ананмнеза, тя според сложноста на случаят го предава на по стар или по млад или лекар тясно специализиран /например зайци и морски свинчета/ Като за начало може само да режеш нокти и да обезпаразитяваш.