Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#201 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 March 2008 - 12:53 PM

Не се налага. Действа 1 месец.

#202 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 March 2008 - 01:16 PM

Благодаря много.  :->)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#203 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 March 2008 - 06:41 PM

Цитат

Благодаря много.  :->)
И аз.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#204 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2008 - 11:02 AM

Интересува ме Vitaminthe на Virbac много моля за информация
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#205 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2008 - 11:05 AM

Цитат

Интересува ме Vitaminthe на Virbac много моля за информация

Цитат

Има паста - Витамент. Но лично мои наблюдения са, че нещо не действа. Може и партидата на която сме попаднали да е била фалшименто, но понеже 2-3 пъти ни се случи след даване на такава паста да няма никакъв ефект и затова съм я обявила за "персона нон грата" в моите очи :blink:

Цитат

Мое лично мнение е, че Витамент не действа. Имал съм случаи на кучета обезпаразитени с витамент и след даване на друг продукт скоро след витамент изакват топки глисти.

Точно на предишната и тази страница.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#206 Потребителят е офлайн   person_sf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2008 - 03:34 PM

Здравейте !!!
  Честит празник...Някой знае ли как се нанася DUOWIN CONTACT.
  Имам няколко опаковки, но не зная как се нанася и за какъв период....

#207 Потребителят е офлайн   alys Икона

Публикувано: 30 April 2008 - 09:59 PM

Здравейте! Наскоро купих таблетки Цестал и Празимек за куче. Продавачката каза, че Цестал се дава на 3 месеца, а Празимек на 1,5 месеца (вярно ли е това?). Малко ме озадачи това и реших да потърся вашето мнение. Става дума за куче на повече от 2 години. Ще се опитам да прочета темата, но не съм сигурна, че ще намеря отговор на въпроса си.

#208 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2008 - 02:25 PM

За Цестал досега не съм чувала. Винаги сме давали на кучетата си Празимек и продължавам да давам и сега и не съм имала оплаквания. Май се дава на 40 или 45 дни, ама аз си го давам на около 30-тина винаги!
User's Signature

Качена снимка

#209 Потребителят е офлайн   alys Икона

Публикувано: 01 May 2008 - 02:33 PM

Май така излиза, че е правилно - ежемесечно обезпаразитяване. Цестал се препоръчва, защото бил по-нетоксичен.

#210 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2008 - 04:14 PM

Цитат

а
Комбинираните / и срещу тении/ за противопоказни за кърмачки.Преминават в млякото, което може да доведе до интоксикации при малките
ако има друго пускай ми ЛС

#211 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2008 - 04:15 PM

Цитат

Комбинираните / и срещу тении/ за противопоказни за кърмачки.Преминават в млякото, което може да доведе до интоксикации при малките
ако има друго пускай ми ЛС

Това не е вярно. Ама никък не е вярно.

#212 Потребителят е офлайн   megi_kar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2008 - 08:35 AM

Здравейте! Много съм разтревожена... Снощи третирахме кучето с препарат против бълхи и кърлежи "Протейд". Бил много надежден, обаче.... като се започна едно кашляне, душене, давене...ужас... Имаме дворче и кучето изпаса половината цветя и тревички...  :o Таз сутрин изглежда по- добре, но сега пък аз съм зле- получих някакво парене по лицето. Няма видимо зачервяване, но ме притеснява. Вече доста часове не ми минава. Ту отслабва, ту пак се засилва. За да бъда честна ще кажа, че е малко по- добре, но все пак. Кучето ми изглежда омърлушено. Тя се надиша с изпаренията май снощи, дори аз имах затруднения с дишането...
Моля, дайте ми съвет...какво да правим
User's Signature

Качена снимка

#213 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 05 May 2008 - 08:44 AM

Да следвате инструкциите , написани на препарата при алергична реакция към него и при интоксикация.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#214 Потребителят е офлайн   koTka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 May 2008 - 08:45 AM

Здравейте,
прочетох писаното по темата дотук, но за моя въпрос не видях отговор, затова го задавам отделно:
С какво да обезпаразитя /бълхи/ малко коте- става дума за коте на 20 дни? Двете големите им слагам Фронтлайн- пипетка, но не знам дали е подходящо за бебето. В един зоомагазин ми препоръчаха спрей Фронтлайн- ставало за новородени, а в друг ми казаха, че не е подходящ. Тъй като живея на първи нисък етаж, котките ми общуват през мрежата на прозореца с външните, улични котки и предполагам, че от там прескачат бълхите.
Моля ви, дайте идея какъв препарат мога да използвам, така че да не е вреден за бебето или за кърмещата майка ?

#215 Потребителят е офлайн   megi_kar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2008 - 09:30 AM

Да, благодаря д-р Коко, но проблема е там, че ми дадоха част от препарата, който не е в оригинална опаковка, а човекът, който ми го даде е изхвърлил шишенцето. И веднага ще кажа, че не става дума за нещо нелегално...Човекът е полицай- кучкар и със същия препарат третират полицейските кучета. Просто ми е братовчед и ми даде малко от препарата. За радост кучът е много по- добре сега(за разлика от мен- аз съм проблемна в момента, но ходих на лекар и ми даде антихистаминови хапченца... дано се оправя с тях).
Та ако можете да ми помогнете с малко инфо за този препарат- ще съм благодарна. Търсих в нета но не намерих нищо за него. Единствено в една наредба на МЗГ открих, че е разрешен и нищо друго...
User's Signature

Качена снимка

#216 Потребителят е офлайн   sowa7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2008 - 03:15 PM

И аз имам въпрос с обезпаразитяването... Заради раната на крачето Мачо беше две седмици на антибиотици, след почивка от два дни, отново беше на антибиотици - този път два дни (не зная какви - дадоха ни ги от клиниката, не в оригинална опаковка). Вчера махнаха и последните конци, сложихме ваксина. Попитах кога да дам таблетка за вътрешно обезпаразитяване, вета каза, че след два-три дни трябва да е.. Но пък през зимата, когато Мачо си беше докарал цистит и пак беше на антибиотици, от Син кръст ме посъветваха да минат поне две седмици от антибиотиците и тогава да обезпаразитявам.. И сега не зная какво да мисля. Тревожа се, защото покрай раните му и кастрацията, в рамките на по-малко от месец пи доста антибиотици, беше два пъти в пълна упойка и три пъти под местна.. И се тревожа доколко може това малко телце да понесе още медакаменти.. Извинявайте за обстоятелствеността и.. некомпетентността.. Предварително благодаря за отговора
User's Signature

Усмихвай се днес, утре ще е по-зле....

#217 Потребителят е офлайн   Aera Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 May 2008 - 06:36 PM

Здравейте и от мен! Изчетох всичко дотук + всякакви материали за кучешката тения, глисти и т.н.
Имам дете на 1 год и 7 месеца. Преди една седмица с мъжа ми осиновихме куче, предишният стопанин каза, че е обезпаразитена два дни по-рано примерно. Преди два дни намерих кърлеж на врата на кучето. Заведохме го на ветеринар, извадиха кърлежа и го обезпаразитиха с Фронтлайн, като казаха, че това трябва да се прави всеки месец. Попитах за профилактика за вътрешни паразити и най-вече ме притеснява тенията, лекарят ми се изсхили и ми каза, че за да хване тения, трябвало опаразитена овца и т.н. Но доколкото знам кърлежите и бълхите са междинни гостоприемници на всякакви паразити + че кучето яде всякакви боклуци от улицата. Предишният собственик твърди, че е дал хапче за вътрешно обезпаразитяване да речем два дни преди да вземем кучето, сега лекарите ни дадоха Празимек и месля да му го дам. Въпросът ми е към ветеринарните лекари: Доколко мога да бъда сигурна за детето си (винаги следя след пипане на кучето да си мие ръцете) пък и за нас, че няма да се заразим с нещо при редовно обезпаразитяване?

#218 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 07 May 2008 - 07:00 PM

Слушайте ветеринарния лекар и не се притеснявайте.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#219 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 08:01 PM

Кучетата  имат противопаразитни каишки, обаче не съм много сигурна дали имат някакъв ефект, защото голямото е доста косматичко и трудно го преглеждам, че и мирно не седи... Мога ли да ги повредя ако докато са с каишки ги окъпя с Циперментин? И дали Циперментинът може да ми отрови зайците, защото и около тях има кърлежи. На единият два пъти му намирам кърлеж.
User's Signature

Качена снимка

#220 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 09:50 AM

И нещо по темата за кърлежите и за да ви ободря и освежа деня - предлагам следните две четива:
Пусни, гадино!  и  Операция "кърлеж".
User's Signature

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема