Обезпаразитяване
Публикувано: 20 March 2008 - 06:41 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 March 2008 - 11:02 AM

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ
Публикувано: 22 March 2008 - 11:05 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Точно на предишната и тази страница.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 30 April 2008 - 09:59 PM
Публикувано: 05 May 2008 - 08:35 AM
Моля, дайте ми съвет...какво да правим
Публикувано: 05 May 2008 - 08:45 AM
прочетох писаното по темата дотук, но за моя въпрос не видях отговор, затова го задавам отделно:
С какво да обезпаразитя /бълхи/ малко коте- става дума за коте на 20 дни? Двете големите им слагам Фронтлайн- пипетка, но не знам дали е подходящо за бебето. В един зоомагазин ми препоръчаха спрей Фронтлайн- ставало за новородени, а в друг ми казаха, че не е подходящ. Тъй като живея на първи нисък етаж, котките ми общуват през мрежата на прозореца с външните, улични котки и предполагам, че от там прескачат бълхите.
Моля ви, дайте идея какъв препарат мога да използвам, така че да не е вреден за бебето или за кърмещата майка ?
Публикувано: 05 May 2008 - 09:30 AM
Та ако можете да ми помогнете с малко инфо за този препарат- ще съм благодарна. Търсих в нета но не намерих нищо за него. Единствено в една наредба на МЗГ открих, че е разрешен и нищо друго...
Публикувано: 07 May 2008 - 03:15 PM

Усмихвай се днес, утре ще е по-зле....
Публикувано: 07 May 2008 - 06:36 PM
Имам дете на 1 год и 7 месеца. Преди една седмица с мъжа ми осиновихме куче, предишният стопанин каза, че е обезпаразитена два дни по-рано примерно. Преди два дни намерих кърлеж на врата на кучето. Заведохме го на ветеринар, извадиха кърлежа и го обезпаразитиха с Фронтлайн, като казаха, че това трябва да се прави всеки месец. Попитах за профилактика за вътрешни паразити и най-вече ме притеснява тенията, лекарят ми се изсхили и ми каза, че за да хване тения, трябвало опаразитена овца и т.н. Но доколкото знам кърлежите и бълхите са междинни гостоприемници на всякакви паразити + че кучето яде всякакви боклуци от улицата. Предишният собственик твърди, че е дал хапче за вътрешно обезпаразитяване да речем два дни преди да вземем кучето, сега лекарите ни дадоха Празимек и месля да му го дам. Въпросът ми е към ветеринарните лекари: Доколко мога да бъда сигурна за детето си (винаги следя след пипане на кучето да си мие ръцете) пък и за нас, че няма да се заразим с нещо при редовно обезпаразитяване?
Публикувано: 10 May 2008 - 08:01 PM

Публикувано: 11 May 2008 - 09:50 AM
Пусни, гадино! и Операция "кърлеж".