Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#231 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 May 2008 - 10:55 AM

eдинствено Стронгхолд до колкото знам действа и срещу НЯКОИ вътрешни паразити. пробвай него евентуално... макар на мен да ми се струва много по-лесно ако ги храниш да натъпчеш хапчетата в парче сурово месо...

#232 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 31 May 2008 - 12:09 PM

И аз имам въпрос:
за да издриска едно куче тения (не знам какъв вид)  - значи не е обезпаразитявано, нали?
А колко време не е пило хапче? Колко дена, месеца е жизения цикъл на тениите (общо), за да достигнат вид на лента на членчета?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#233 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 31 May 2008 - 03:32 PM

Цитат

И аз имам въпрос:
за да издриска едно куче тения (не знам какъв вид)  - значи не е обезпаразитявано, нали?
А колко време не е пило хапче? Колко дена, месеца е жизения цикъл на тениите (общо), за да достигнат вид на лента на членчета?
Полово зрелят паразит или цестод или тения има този вид,който ти описваш-различно дълга лента,състояща се от членчета с правоъгълна или квадратна форма.Развитието им продължава от 1 до 3 месеца,което се случва в тънките черва на кучето.Периодът на развитие зависи от вида на тенията.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#234 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 03:58 PM

Мерси  :blink: Значи като проверят какъв вид е тенията, ще се знае колко време й е трябвало, за да порастне  :Бляк!:

Дали дължината й има значение във времето? Т.е. - по-дълга, значи е расла повече време?
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#235 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 May 2008 - 04:45 PM

От тениите,на които кучето е краен гостопримник,тоест-в него се развива полово зрялата форма,с най-голяма дължина е Taenia hydatigena-от 1 до 5 метра/междинни гостоприемници са дребни преживни/.Тази тения се развива за около 1,5-2месеца.За същото време се развива и Taenia ovis,която е доста по-малка.Тоест май няма закономерност.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#236 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 06:11 PM

Цитат

От тениите,на които кучето е краен гостопримник,тоест-в него се развива полово зрялата форма,с най-голяма дължина е Taenia hydatigena-от 1 до 5 метра/междинни гостоприемници са дребни преживни/.Тази тения се развива за около 1,5-2месеца.За същото време се развива и Taenia ovis,която е доста по-малка.Тоест май няма закономерност.
От които две тении - нито една си няма работа с човека, нали?
User's Signature

#237 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 May 2008 - 06:33 PM

Да,за човек е опасна ехинококзата/от тениите,на които кучето е краен гостоприемник/.От другите-това са свинска и говежда тения.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#238 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 08:59 PM

Цитат

eдинствено Стронгхолд до колкото знам действа и срещу НЯКОИ вътрешни паразити. пробвай него евентуално... макар на мен да ми се струва много по-лесно ако ги храниш да натъпчеш хапчетата в парче сурово месо...
"ADVOKATE" на Баер Нов продукт както за вътрешни така и за външни.Както  фронтлайна се нанася.Много по-добър от  стронгхолд .
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#239 Потребителят е офлайн   misha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 09:23 PM

Цитат

Цитат

"ADVOKATE" на Баер Нов продукт както за вътрешни така и за външни.Както  фронтлайна се нанася.Много по-добър от  стронгхолд .

Обаче е добре да проверите за всички вътрешни паразити ли е, защото Стронгхолд, например, не убива тениите.

#240 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 09:26 PM

Цитат

Indication/Description CATS For cats suffering from, or at risk from, mixed parasitic infections: For the treatment and prevention of flea infestation (Ctenocephalides felis), treatment of ear mite infestation (Otodectes cynotis), prevention of heartworm disease (L3 and L4 larvae of Dirofilaria immitis) and treatment of infections with gastrointestinal nematodes (L4 larvae, immature adults and adults of Toxocara cati and Ancylostoma tubaeforme). The product can be used as part of a treatment strategy for flea allergy dermatitis (FAD). DOGS For dogs suffering from, or at risk from, mixed parasitic infections: For the treatment and prevention of flea infestation (Ctenocephalides felis), treatment of ear mite infestation (Otodectes cynotis), sarcoptic mange (caused by Sarcoptes scabiei var. canis), demodicosis (caused by Demodex canis), prevention of heartworm disease (L3 and L4 larvae of Dirofilaria immitis), and treatment of infections with gastrointestinal nematodes (L4 larvae, immature adults and adults of Toxocara canis, Ancylostoma caninum and Uncinaria stenocephala, adults of Toxascaris leonina and Trichuris vulpis). The product can be used as part of a treatment strategy for flea allergy dermatitis (FAD).

тук
User's Signature

#241 Потребителят е офлайн   Radost Cvetkova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 June 2008 - 07:16 PM

Здравейте, кученцето ми е мъжки лабрадор на 2 месеца и 27 дни. Прочетох темата и имам няколко въпроса:
1. Дадох му Дронтал Плюс на 12.05 и му сложихме втората ваксина на 15.05. Следващият Дронтал е на 09.06, а третата ваксина - на 12.06. Вие бихте ли препоръчали тестване на фекалиите освен нормалното обезпаразитяване и, ако да, преди или след следващото хапче да изследвам. До сега не ми се е сторило да има нещо изхвърлено, но знам ли и аз какво виждам :) Това, което видях, е малко по дебело от конец, по-скоро прозрачно отколкото бяло, като го повдигна с клечка за зъби се къса. Не прилича на спагети, както споделят някои, но и не знам какво може да е погълнал да прилича на това...
2. Доколкото разбрах от тази тема обезпаразитяване всеки месец е най-добрият вариант. Аз мисля да обикалям селата,планините и язовирите с малкия, където има доста добитък. Дронтал Плюс действа ли против дирофилария или трябва да включа още някакъв препарат допълнително?
3. Доста хора харесват Адвантикс понеже освен другото и отблъсква външните паразити. Тук прочетох, че е по-добре да не ги отблъсква, за да не паднат живи покрай хората. В такъв случай вие кое бихте предпочели?
4. Ако се използва новия препарат на Байер за капане върху кожата против глисти и тении, то има ли нужда от друго хапче или този препарат предпазва от всичко? Ако вече е излязъл на пазара, има ли и за кучета, или е специално за котки?
Ще отправя всички тези въпроси и към моя ветеринар, но ще е хубаво и ако други ветеринари споделят мнение и опит :)
Благодаря

#242 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 June 2008 - 11:16 PM

Пробата е най-добрият вариант. Дронталът не убива всички вътрешни паразити, за някои си трябва препарат на арсенова основа. Най-хубаво правете веднъж годишно фекална проба, за да ви е спокойно сърцето.
User's Signature

Качена снимка

#243 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2008 - 12:59 PM

Цитат

Цитат

Адвокет наистина е добър препарат но кажи къде в Бг си видяла или знаеш за продажбата му щото аз търся но не намирам?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#244 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 June 2008 - 02:28 PM

Скоро, скоро...И аз му се точа :)
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#245 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2008 - 12:31 AM

Мesocestoides lineatus - някаква тения, която се пренася от птици и гризачи. Цийъла й на развитие е 14 дена  :o След като тя съществува, значи ли, че трябва да си обезпаразитяваме животните на 14 дена? Ако потърся може да намеря някоя гад, дето се развива и за 5 дена... :rolleyes:
User's Signature

#246 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 June 2008 - 09:53 AM

Наистина цикълът на развитие на тази тения е 14 дни ;DПри нейното развитие обаче има междинни и допълнителни гостоприемници.Междинни са почвени кърлежчета.Допълнителни са гризачи,влечуги,амфибии...За да се зарази куче,то трябва да изяде допълнителен гостоприемник,който пък преди това е изял почвено кърлежче.Тоест,при домашните кучета отглеждани в града,това може да се случи рядко ;)
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#247 Потребителят е офлайн   Radost Cvetkova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 June 2008 - 11:59 AM

Не съм виждала никъде ADVOKATE. Тук разбрах за него

#248 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2008 - 11:35 AM

Цитат

Frontline Спрей

Това е идеалното решение за третиране на животни при масивно опаразитяване както и за прилагане върху много млади животни (от 2-дневна възраст).

Тук - това са вносителите за Бг.

А тук  на официалната страница на продукта пише:

Цитат

FRONTLINE Spray can be used on puppies and kittens 8 weeks of age or older

:huh:

Май отново побългарена история. Мислех, че вносителя няма право на грешка.
Ще се поровя още малко и ще попитам sambs.bg как точно ще си понесат отговорностт ако се случи нещо с някое животно след невярното инфо, което са публикували.

Моля, ако някои види нещо, което аз не съм видяла и е в подкрепа на българската врсия (а именно, че могат да се третират животни от 2 дена на раждането си) да ми каже.
User's Signature

#249 Потребителят е офлайн   д-р Цветан Цонев Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 June 2008 - 10:53 AM

подходит для лечения животных с самого раннего возраста (начиная с возраста 2 суток)
http://frontline.ru....oduit/index.asp
User's Signature

Ветеринарен кабинет "Д-р Цонев"
гр.Варна, ул."Пейо Яворов" 38
GSM 089 8761905:087 8761905
http://www.d-rtsonev.info

#250 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2008 - 11:00 AM

Цитат

подходит для лечения животных с самого раннего возраста (начиная с возраста 2 суток)
http://frontline.ru....oduit/index.asp
Благодаря за това.
Този сайт е едно към едно със сайта на самбс.бг - явно вносителите за съответната държава имат еднакъв модел за поредставянето на продукта.
Пак остава въпроса защо на другия сайт пише след 8 седмици.
Писала съм на самбс.бг за уточняване на недоразумението - чакам отговор.
User's Signature

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема