Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#361 Потребителят е офлайн   тониTO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 February 2009 - 09:26 PM

ясно, значи може да си ги е имала, а има ли някаква опасност за кучето, ако 3 дни след третиране със Стонгхолд й дадем и Дронтал puppy?

#362 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2009 - 03:32 PM

Показване на мнениетотониTO, в Feb 16 2009, 07:26 PM, написа:

ясно, значи може да си ги е имала, а има ли някаква опасност за кучето, ако 3 дни след третиране със Стонгхолд й дадем и Дронтал puppy?

Здравейте!Имам малка бернска овчарка на близо три месеца и имаме сериозни проблеми с глистите.Обезпаразитяван е по следната схема до сега:на 25 дена Канидон,след 14 дена Cestal plus,след месец и положина Дронтал,който то повърна след половин час,но ветеринарката каза,че се е разтворил и не дадохме пак.Преди три дни повърна жив глист,веднага го заведох при нея и му дадохме течно лекарство,безцветно нещо с Л беше(извинете,че не си спомням).Цяла нощ изкарва глисти,много,просто много на следващата вечер пак изкара жив.Това лечение ще го правин още два пъти през седмица.Много силно съм обезпокоена защото имам две деца на 2 и близо 4 години,открихме в изпражненията им глисти(по-различни от тези на кучето).Най-големият ми страх е тенията и днес нашата ветеринарка изследва изпражнението му,но не е открила.Търся съвет какво да правя и основателно ли се безпокоя за тенията-майката и бащата живеят на село и е много вероятно да са консумирали сурово месо.Моля помогнете!

#363 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2009 - 04:07 PM

Показване на мнениетоdeneva, в Feb 20 2009, 02:32 PM, написа:

Здравейте!Имам малка бернска овчарка на близо три месеца и имаме сериозни проблеми с глистите.Обезпаразитяван е по следната схема до сега:на 25 дена Канидон,след 14 дена Cestal plus,след месец и положина Дронтал,който то повърна след половин час,но ветеринарката каза,че се е разтворил и не дадохме пак.Преди три дни повърна жив глист,веднага го заведох при нея и му дадохме течно лекарство,безцветно нещо с Л беше(извинете,че не си спомням).Цяла нощ изкарва глисти,много,просто много на следващата вечер пак изкара жив.Това лечение ще го правин още два пъти през седмица.Много силно съм обезпокоена защото имам две деца на 2 и близо 4 години,открихме в изпражненията им глисти(по-различни от тези на кучето).Най-големият ми страх е тенията и днес нашата ветеринарка изследва изпражнението му,но не е открила.Търся съвет какво да правя и основателно ли се безпокоя за тенията-майката и бащата живеят на село и е много вероятно да са консумирали сурово месо.Моля помогнете!

В момента чета,че за да се останови тения при човек се извършват изследвания на кръвта-това важи ли за кучето и прави ли се някъде в София?

#364 Потребителят е офлайн   dox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2009 - 09:52 PM

Абе хора защо давате толкова пари за спот он препарати - всеки месец по 15- 16 лв. Вземате си каишка скалибур или килтикс и карате 7 месеца без проблем.

#365 Потребителят е офлайн   ivailo_ivailo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 March 2009 - 06:17 PM

Моят ветеринарен лекар ми препоръча да използвам само Frontline Combo.Аз преди само слагах там една каишка и това беше(каишката беше Kiltix). Но нещо не ми е ясно за този Фронтлайн ca разбрах как изглежда и къде се слага но като се капне на кожата това което е паднало веднага ли попива или ? На колко места се слага (2-3 или повече ? ) ? Кой Frontline да взема ? Този за 20-40кг куче или за 40-60 кг кг куче ? Кучето ми е около 40 кг,а лятото отслабва много зареди жегата.Какво може да стане ако кучето ми е 40 кг а аз съм взел Frontline за 40-60 килограмово куче ?

#366 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2009 - 08:06 PM

Само на едно място се слага - на врата за да не може да бъде облизано. И не попива веднага. Едно известно врем (грубо казано към половин час, може и повече) забравяш да го пипаш по въпросното място. За това точно кой да купиш не съм много сигурна, но на момента бих взела за повечето кг, а през лятото, ако преценя, че кучето е под 40 кг да взема за по - малкото.
User's Signature

Качена снимка

#367 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 09:06 AM

Кучето ми е на осем месеца и досега за вътрешно обезпаразитяване винаги ветеринаря ни е давал Канидон.Може и да съм пропуснала,но никой не е коментирал нищо за този медикамент.

#368 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 March 2009 - 04:08 PM

аз отидох да попитам в един зоомагазин за тази каишка скалибур ама ми казаха че вече не се произвеждала.

#369 Потребителят е офлайн   dany Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 05:29 PM

Показване на мнениетоno_brain, в Mar 18 2009, 02:08 PM, написа:

аз отидох да попитам в един зоомагазин за тази каишка скалибур ама ми казаха че вече не се произвеждала.

Ами защото в зоомагазините нямат право да продават противопаразитни препарати. Попитай във ветеринарен кабинет.

#370 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 09:33 PM

На вас колко ви излиза FRONTLINE COMBO-Spot on-за кучета от 40 до 60 ?(1 бройка)
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#371 Потребителят е офлайн   vicky_vn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 April 2009 - 09:48 AM

Здр,препоръчайте ми нещо ефикасно против бълхи за котета,понеже нещо не съм доволна от фронтлайна.Водим си котъо на вилата понякога уикендите и явно там хваща бълхички от другите котета които се мотаят около къщата( той не излиза).Сега пак е има и не знам какво да ползвам,посъветваите ме за някой шампоанче или нещо друго:)
10х предарително

#372 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2009 - 11:18 PM

За котарака лично ние ползваме пудра Тапилан... Не знам дали предпазва, но определено ги "избива до крак" :ac_007:
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#373 Потребителят е офлайн   vicky_vn Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 April 2009 - 03:45 PM

Мерси за отговора:)Купих му advantage ,но мисля да опитам и пудрата по-нататък..имам някакви спомени ,че сме купували нещо подобно преди:) А сега ,понеже си го водим на вилата ще трябват по-системни процедури за предпазване явно :)

#374 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2009 - 05:49 PM

Здравейте значи сега на пазара е излязал Фронтлайн комбо каква е разликата с обикновенния фронтлайн? А да попитам защото много хора напоследък се оплакват от фронтлайна че не действа има ли някакви хубави кайшки например тези на Килтикс не са ли добри.
User's Signature

КУЧЕТО - КАКВО Е ТО ЗА НАС? НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, НАЛИ?

Качена снимка

#375 Потребителят е офлайн   anny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2009 - 01:12 PM

Здравейте,леля ми гледа зайци и кокоши,хванали са глисти и се чудиме какво ли им се дава.Ветеринара каза оооо то има ама много скъпо и трясна телефона.Някои ако знае би ли ми казал.Предварително Благодаря !

#376 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 15 April 2009 - 01:15 PM

Показване на мнениетоanny, в Apr 15 2009, 02:12 PM, написа:

Здравейте,леля ми гледа зайци и кокоши,хванали са глисти и се чудиме какво ли им се дава.Ветеринара каза оооо то има ама много скъпо и трясна телефона.Някои ако знае би ли ми казал.Предварително Благодаря !

във всяка вет. аптека ако отидете и питате ще ви предложат нещо...стига да няма ,,рецепта,,
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#377 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 15 April 2009 - 02:01 PM

Показване на мнениетоDakel4y, в Apr 15 2009, 12:15 PM, написа:

Показване на мнениетоanny, в Apr 15 2009, 02:12 PM, написа:

във всяка вет. аптека ако отидете и питате ще ви предложат нещо...стига да няма ,,рецепта,,

Само Левамизол, защото той е най-сигурен при Хетеракидоза, който пък е основен приносител на причинителя на Египтианелозата по кокошките- гребените им побеляват, а преди това имат много специфична упорита диария...и така си и умират, заради трудното диагностициране!
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#378 Потребителят е офлайн   anny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2009 - 11:37 AM

Мерси много .

#379 Потребителят е офлайн   dishef Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2009 - 09:55 PM

Здравейте .

Относно обезпаризитяването искам да попитам, че преди 2 седмици обезпаразитих своето куче и днес намерих кърлеж , апак пише че 2 месеца има ефективност .
Сега пак ли да го обезпаразитя ? (обезпаразитих го с frontline на капчици)
Благодаря предварително :)
User's Signature

LOf Fif ~~!~~
Качена снимка

#380 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2009 - 08:13 AM

Ако фронтлайна е поставен както трябва би трябвало да умре.

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни