Dog.bg Форуми : Обезпаразитяване

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (48 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обезпаразитяване

#901 Потребителят е офлайн   ILUSIon Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 June 2014 - 12:19 AM

Ние имаме огромен проблем с кърлежите и въпреки каишката (не знам марка, доктора я постави и не ни даде опаковката) и някаква ампула flevox (същия доктор ни я препоръча) днес извадих 10 кърлежа от Макс. Всичките бяха малки, от не повече от два дена, освен един. Редовно го преглеждам, но този се беше скрил много добре, беше станал колкото грахово зърно. И каишката и ампулата са поставени на 12.05. 2014, няма и месец. Бях шокирана и доста притеснена.
При последното ми пътуване до България му купих за следващия месец Fypryst. Вече не знам какво да очаквам...
Днес четох за етеричните масла, бих искала като превенция да използвам и тях, но не знам как биха се отразили в комбинация с неизвестната каишка (май ще се откажа от нея) и Fypryst. От прочетеното разбрах, че за кърлежи най-ефективни са маслата от чаено дърво, здравец, мента, хвойна, лимон (не се препоръчва за кучета) и лимонена трева (цитронела). За комари: евкалипт, лимонена трева (цитронела), карамфил и лимон (не се препоръчва за кучета). Може и да пропускам някое, но това съм си записала, а за съжаление не запазих линковете :( Всички етерични масла се препоръчва да се разтварят в базово масло. За базово се препоръчва бадемовото масло или натурален зехтин. Не знам при животните как е, но аз миналата година опитах върху себе си карамфилово масло добавено към обикновен зехтин против комарите и мога да кажа, че имаше добър резултат.
С комарите за сега нямаме проблем, но кърлежите са... :eg_033: Надявам се някой запознат да ме ориентира, мога ли да използвам масло от чаено дърво заедно с фипронил или ще има негативна реакция.
Имам и въпрос относно вътрешното обезпаразитяване. При първото ни посещение при вет Макс беше на около 26 дена. Доктора му даде Procox и каза, че е добре в началото да се направи курс 4 пъти през две седмици. Изкара голямо количество червейчета. Следващия път (25.04) си позволих лукса да го закарам при същия доктор, в София и пак му даде Procox . За третото обезпаразитяване нямах възможност да пътувам и го заведох при местен (гръцки) доктор. Даде ни хапче Caniworm plus за до 10 кг, а Макс беше около три и половина. Каза да му дам половината на 12.05 и другата половина на 14.05. След две седмици се повтори същото, половин хапче на 26.05 и другата половина на 28.05 (тогава Макс беше малко повече от 5 килограма). След първата пастичка не е имало червейчета или други видими паразити. Въпроса ми е след толкова много медикаменти... кога да дам на кученцето отново хапче за вътрешно обезпаразитяване? Както казах, в понеделник ще ходим за трета ваксина, ще го водя в Петрич, при трети доктор. На гръцкия вет не бих се доверила отново (поради много причини), а до София ми е невъзможно да пътувам (Макс също се изморява от дългите пътувания). Иска ми се обаче да имам информация преди да отидем, ако реши и този път да му даде хапче бих искала да откажа (но обосновано).

#902 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 July 2014 - 09:11 AM

Някой да знае спот-он дето да не се отмива от вода.
Кучетата ми се къпят в реката по 3 пъти седмично,че и повечеимат си каишка,но остава ли нещо от спот-он?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#903 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 02 July 2014 - 01:31 PM

Май всички спот-он препарати са водоустойчиви, че даже и с шампоан дават, че може да се къпе кучето и пак не се отмиват.
А Форесто също е водоустойчива.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#904 Потребителят е офлайн   D-r Stefanov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 July 2014 - 03:43 PM

Не е вярно че не се отмиват с шампоани,тъй като с тях се отмива повърхностния слой мазнина върху кожата,и в този смисъл колкото по често къпете кучето с препарати за къпане,толкова по краткотрайно ще е действието на спот-он формата. Вече има и таблетки за външно обезпаразитяване,тях няма как да отмиете.

#905 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 02 July 2014 - 04:04 PM

И все пак Фронтлайн го дават САМО 2 дена преди и 2 дена след поставянето да не се къпе, след това може ;)
User's Signature

#906 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2014 - 06:51 PM

Така ги дават и Фронтлайн и Адвантикс, обаче истината е, че с къпането много им се намалява действието. Моето куче също се къпе често в морето и сме имали пробив. Какви са тези хапчета за външно обезпаразитяване, че ми стана интересно .... и как действат?
User's Signature

Качена снимка

#907 Потребителят е офлайн   tut Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2014 - 07:57 PM

NEXGARD таблетки които действат на външни паразити -бълхи и кърлежи.Ефекта започва до часове след приема през устата.Не натоварват организма и ги дават ефикасни.
Но за да действат трябва да има контакт на паразита с кучето и да има прием на кръв и/или лимфа.Тоест кърлежа се забива и умира кратко време след това,това време казват че е по-кратко отколкото е нужно за да се предаде заболяване на кучето от евентуално заразен кърлеж.Тоест продукта няма репелентен ефект.И все пак е добър вариант когато останалите препарати не се справят или има често мокрене.Освен това нито пипети,нито каишки нямат особено високо насищане по лапи и периферни части на тялото където се забиват,а този препарат да.

#908 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2014 - 08:04 PM

Подходящ ли е за всички породи?
Може ли да има някакви странични ефекти както Празимек при Коли,корги и др?
Също така действа ли и за вътрешни?
Благодаря :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#909 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2014 - 08:38 PM

ShiBumi_GirL ,инфо за този продукт тук.Ти си прецени...
http://parasitipedia...730&Itemid=2971
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#910 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2014 - 08:41 PM

Деси :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#911 Потребителят е офлайн   marieta_k Икона

• Група: Validating

Публикувано: 03 July 2014 - 12:25 PM

Здравейте,

Аз вчера дадох NexGard на ши тцу-то ми. Надявам се да подейства положително, защото имаме огромен проблем с бълхите - нищо не ги убива, а съм изпробвала какво ли не. Адвантикс и Фронтлайн категорично не действат при нея. Имаше известен успех с пудра миналата есен, но тази година със затопляне на времето кучето пак започна да се чеше по познатия начин, който за мен е сигнал за бълхи.
Надявам се това ново хапче да подейства, защото вече съм отчаяна....

#912 Потребителят е офлайн   Nero14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2014 - 06:48 AM

Здравейте,
пиша без да съм прочела подробно какво пише преди мен,за което моля да ме извините. Започвам направо със случая. Кучето ми(осиновено) си го взехме с паразити и гиардия. Следва вътрешно обезпар.-два пъти през 14 дена и лечение на гиардията за 12 дена.След втори тест,гиардията уж е премахната. В събота дадох второто хапче за вътрешни паразити. Тогава кучето не изкара нищо обезпокоително. Преди два дена получи разстройство. Днес изака бели точки в цялото ако....възможно ли е още да се чисти? Утре сме планували последната ваксина най-после,НО дали може? Кучето е на 4 месеца.

#913 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 16 July 2014 - 09:33 AM

Отложете ваксината и вместо нея направете тест на една копропроба, за да разберете дали все още има нещо, от което трябва да се изчисти кучето.
User's Signature

#914 Потребителят е офлайн   Nero14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 July 2014 - 07:54 PM

Здравейте,отново:) Вече нямаме проблем с вътрешните паразито,но се появи друг.:) Неро хвана кърлеж(преди две,три седмици) въпреки,че беше обезпаризитен два пъти в рамките на две седмици.Така. Повярвах си и опитах да извадя сама кърлежа. Не успях,Скъса се и главата остана. Ветеринаря каза,че не е проблем,ако го наблюдаваме. Мина време, и вет-а го видя,каза че за сега е леко подуто и ще го следим. Днес обаче исках да го огледам за нови кърлежи и видях,че подутинката си е все там. Реших да я стисна и от там излезе гной....Размера на топчето беше колкото едно грахово зърно,малко по-малко. Силно се надявам,че гадостите са излязли...Промих го и го намазах с ихтиол....:( Дано не съм сбъркала..Дайте съвет.

#915 Потребителят е офлайн   Nera :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2014 - 10:03 PM

Малко не е точно по темата, но реших че няма смисъл да пускам цяла нова тема за това.
Та въпроса ми е следния..купих Райд комари( течност за стена),но едва след това прочетох, че трябвало да се покрият терариуми и клетки с животни. Вредно ли е това за кучетата? Активна съставка е Пралетрин

#916 Потребителят е офлайн   Moni1 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 August 2014 - 02:02 PM

Здравейте, някой може ли да ми препоръча ефикасна каишка против паразити или друг препарат за външно обезпаразитяване, който да е изцяло на билкова или натурална основа? Цената няма значение.

#917 Потребителят е офлайн   4arlito Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 August 2014 - 05:53 AM

Искам да се извиня за невежеството но вчера дадох на кучето ми(което е на 54дни) Дронтал, преди това от човека който го купих ми каза че е обезпаразитяван два пъти, което мен лично вече ме съмнява. В изпражнението му открих бели дълги червеи най вероятно са глисти. Въпросите са ми:
Опасни ли са тези глисти за хората? След два дни му предстои ваксина (2-ра) какви ще са последствията ако я направя въпреки, че прочетох, че е най-добре да се изчисти кучето от глистите, защото просто не ми се чака още 15дни до другото хапче Дронтал.

#918 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2014 - 08:26 AM

Не прави ваксината,а изчакай да се изчисти напълно кутрето :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#919 Потребителят е офлайн   ateto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2014 - 11:04 AM

Здравейте. Кучето ми се беше напълнило с бълхи и ветеринаря ми даде FIRPEX S да и накапя на вратлето. След два дни няма вече бълхи, изчезнаха напълно. Но тя продължава да се чеше много. Изчаках още два дни и я изкъпах с неутрален шампоан и отмих хубаво с вода. Но положението е същото, продължава усърдно чешене, на места се е много разранила. Каква може да е причината?
User's Signature

Качена снимка

#920 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 August 2014 - 11:11 AM

Показване на мнениетоateto, в 16 August 2014 - 11:04 AM, написа:

Здравейте. Кучето ми се беше напълнило с бълхи и ветеринаря ми даде FIRPEX S да и накапя на вратлето. След два дни няма вече бълхи, изчезнаха напълно. Но тя продължава да се чеше много. Изчаках още два дни и я изкъпах с неутрален шампоан и отмих хубаво с вода. Но положението е същото, продължава усърдно чешене, на места се е много разранила. Каква може да е причината?

Заведете кучето на лекар. Може да е алергия, може да се е разчесало от предишните ухапвания и мястто да се е инфектирало, може да е дерматит някакъв, гъбички....трябва специалист да каже. Има си терапия за различните състояния.

• (48 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни