- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Глутница кучета..
Публикувано: 09 September 2007 - 12:24 PM
Обръщам се към вас с апел за съвет!
Моля ви кажете ми какво мога да сторя по следния казус:
от вчера в квартал Изток град София се появи глутница от няколко непознати, агресивни кучета и не смея да излизам вече спокойно на разходка!
Страх ме е!
Кучетата имат от онези "маркировъчни" каишки, но защо са така агресивни и нахъсани нямам идея..
Моля ви кажете какво може да се стори в тази ситуация!
Превърнахме се в заложници и затворници някакви..Притичвам като на война трепереща от притеснение от кой ъгъл ще се зададе и спусне срещу ни глутницата..Току - що глутницата притича под терасите на блока ни..
Моля ви..дайте ми някакъв съвет.. worthy
поздрав: дури
Публикувано: 09 September 2007 - 12:33 PM
Разбирате ли до вчера ги нямаше!?
И..сега сме в окупация..
Честно ви казвам наистина ме е страх..
Познавам повечето кучепритежатели в квартала и една бабка, която гледа и едно улично, куцичко куче, но тези кучета не съм ги виждала за тия 5 години от как пребивавам тук!
помощ.. s)
Публикувано: 09 September 2007 - 12:43 PM
А аз не смея да изляза защото не зная от къде може да изкочи глутницата и..
Не смея да си помисля какво може да ни се случи!
Не искам да пускам голямото ми куче да се бие с озверяла група кучета!
Пред очите ми преминава една снимка на един ротвайлер убит от подобна глутница..
А ако съм с малкото куче единственото, което мога да сторя е да го гушна и да предложа себе си за ухапване..
Моля ви приятели дайте съвет..
Не смятам за уместно да звъня на напълно непознат човек и да го питам какво да правя с глутница непознати кучета..
Това го казвам по повод на телефона, който ми даде мунк на лични..
Кучетата тичат из квартала като ожилени и не знам какво може да се направи...
Ооо Боже...!!!Какво да правяяяя... ouu ouu ouu
Публикувано: 09 September 2007 - 12:49 PM
Е защо тогава е тази озверялост и жълтоока бойна готовност при тези кучета?!
oo
До колкото познавам вида канис фамилиярис ако не дай Боже ни сгащят на разходка няма да ни се размине..
Настръхнала козина, високо вирнати опашки и т.н...всички видими признаци са налице, че групата е готова за бой!..
ouu ouu ouu
Преди време заради една такава преминаваща глутница на един клошар спрях иначе така любимите ни нощни разходки..
Бях с малкото куче когато внезапно в спокойната тишина на квартала иззад един ъгъл изкочиха едно след друго "гастролиращи" кучета в бойна готовност екскортиращи един клошар, който изобщоо не се вълнуваше какво правят те ..
Да се изправиш в тишината на ноща срещу 5- 6 непознати, улични кучета готови да те смачкат ..повярвайте ми..не е всред желаните и приятни преживявания ..
Въпроса е как да излизам на разходки занапред?!
oo
Публикувано: 09 September 2007 - 12:56 PM

Публикувано: 09 September 2007 - 01:04 PM
И ако на вас ви звучи странно, то аз съм в потрес!
Разбирате ли НИКОГА не съм ги виждала до вчера тук.В този квартал.В този "ареал"..
Сега като разсъждавам мога да определя поведението им като преследване на разгонена кучка.
Но кучка няма!?
А те са с маркировъчни каишки, че са кастрирани?!..
...
Виждала съм в живота си не един път подобна "картинка".
Разгонена женска търчи като обезумяла и писъците и огласят квартала, а по петите й летят подивели мъжкари ..
Тя тича до изнемога и се струполява в краката ми се умолителен поглед..
Аз я прибирам и затварям вратата на магазина..
Случката бе преди години на територията на БАН.
Където работех в един магазин..
Сега ще позвъня на телефона, който любезно ми предоставихте..
Благодаря ви мунк, че се включвате тук..
Публикувано: 09 September 2007 - 01:09 PM
Какво се случи,Dury?Въобще свърза ли се с някой?
А-а-а,ние сме писали едновременно!

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!
Публикувано: 09 September 2007 - 01:19 PM
Човека бе озадачен и ми каза, че ще ми прати на смс - друг телефонен номер на една жена, която се занимавала с подобни проблеми в квартал Изток.
...
Нямам нито бухалка, нито спрей, нито догчейзър..
Простете израза ама егати ситуацията!?
ouu ouu ouu
Публикувано: 09 September 2007 - 01:46 PM
А на другия номер ми казаха :"Грешка, няма такава на този номер"
...
В сферата на черния хумор ..ще взема да си поканя някой як мъжага с бухалка и здрави ритници да ни съпровожда на разходките..
Преди време една бабка тук, която освен своето куче "микс брийд" обгрижва и едно улично ми се жалваше как я нападнал пуснат ротвайлер и нахапал жестоко и кучето и нея..
Бабката ВИНАГИ си води нейното куче на повод.
Купила е повод и за уличното също.
Показа ми следите от ухапвания..
А кучето й тогава креташе на разходки с "яка" след многочасовата операция - мрачен спомен от случайната му среща с пуснат домашен любимец..
След тази случка засичах жената с дебела тояга в едната ръка и повода на кучето си в другата..
Та така!
Ще взема да направя "кастинг" за бабаит - бодигард, хахахааа!
ouu
Публикувано: 09 September 2007 - 02:04 PM
Изглежда, че освен всичко, което съм ДЛЪЖНА по закон и по съвест да инвестирам в домашните си четирилапи любимци, изглежда трябва да вложа пари и в закупуването на кучегон?!
Който ме познава знае, че аз обожавам кучетата, а сега съм изправена пред твърде неприятен казус..
Нали казваха, че кастрираните кучета не са агресивни..
Не знам какво да си мисля и как да постъпя..
Егасиму и ситуацията, заклевам се!
Плюя си в пазвата, прекръствам се"мечка страх - мен дважди!" и излизам на разходка..
Дано не дадем фира..
oo
Публикувано: 09 September 2007 - 02:37 PM
А сега няколко въпроса:
1. Има ли женска в групата? Ако има - кастрирана ли е? Кастрираните се познават по ухото - ако има V-образен белег на върха или отстрани - значи е кастрирано. Също и по каишката /задължително платнена; червена или синя/. Каишките, ако ги има, нови ли са?
2. Към всички кучета ли проявяват агресия?
3. Лаят ли по хора?
Публикувано: 09 September 2007 - 03:14 PM
Отговор: не мога да преценя дали има женска в групата те се появяват като някакви" филмови герои", буквално изникват в бесен бяг от нейде, спускат се към кучето ми..
НО!Ако имаше женска би следвало тя да тича напред, а те да я гонят за да я докопат, нали?
Имат каишки, но поради здравословната дистанция, която подържам помежду ни не мога да видя дали са нови.
Платнени са каишките.
Не смея и да си помисля да им позволя да ни заобиколят, а аз да водя "запис" относно цвета на каишките им, целостта на ушетата им и прочее..
2. Към всички кучета ли проявяват агресия?
Отговор: не прекарвам времето си навън за да мога да дам отговор.
Към моите кучета са враждебни и само дистанцията, която за сега съумявам да спазя ни пази от конфликт..
3. Лаят ли по хора?
Отговор: когато ги виждам навън няма хора.
Аз съм " хората".Когато ни съзрат се групират и тръгват към нас фучейки, а аз ..представям си какво изражение правя в този миг..
И добре, че няма хора да ме видят..
Те излъчват агресия, а аз заставам като войник готова ако се наложи да коля и беся..да браня кучето си с всички средства..ужас!
Май май ще трябва освен кучегон да се снабдя и с "подвижен зъб"..
Божичко!
Докъде стигнах! ouu
Виждам ги и веднага се изнасям в противоположна посока със стегната крачка.
Почнах вече като индианците да душа въздуха и да се ослушвам напрегнато..Да гледам реакциите на уличните котки из тревите, птиците по дърветата..
Преди малко излизах навън "въоръжена"с празна бутилка пластмасова от "пепси" и верига закачена на същата ръка..
Ако се наложи да вдигна поне шум..Да ги стресна..
Дано са се изнесли и не ги видя повече..
oo
Приятели моля ви разберете ме..
Аз обичам страшно много кучетата!
Но нима заслужавам да живея в страх?!
Нима е редно да се "въоръжавам" с разни дивотии и да "играя" на криеница с агресивни кучета..?
Искрено се надявам и се моля на Бог да са се изнесли в друг квартал
( егати пожеланието!) и да нямаме
"близки срещи с уличния, боен вид" кучета..
Преди години най - добрата ми приятелка, кротко, спокойно и миролюбиво същество от човешки вид бе жестоко нахапана от улична глутница само защото..дръзнала да мине по една улица
"запазена, тяхна територия "отивайки на частни уроци по пеене..
Публикувано: 09 September 2007 - 03:15 PM
Публикувано: 09 September 2007 - 04:07 PM
Приятели - кучкари нека си споделяме историите ни относно
"близки срещи с безпризорни " кучета!
Живота уви не е само радост и веселба с нашите безценни кучета.
Нека има и такива споделени преживелици показващи
"тъмната страна на луната"..
И дай Боже никому да не се случва да бъде ухапан или негово куче да пострада от "бойните бродяги"..
oo
Публикувано: 09 September 2007 - 04:16 PM
въпреки това, опитай да си по-настоятелна по телефона обади се отново на човека, който ти е дал номера, който не се вдига или ти дава грешка, и го помоли за други. написах ти чии имена.
относно бродягите, трудностите при разходка и т.н. всеки е изпадал в неловки ситуации, повечето бездомни си пазят територията и непознати кучета се прогонват, а домашните от по-едрите породи по-принцип са заплаха и те ги лаят.
ясно е, че все има потърпевши от наличието на бездомници по улицата. то нали това е смисълът, бездомниците да намалеят и да ги няма. докато не се овладее популацията им, все ще има недоволни. въпросът е, че популацията им чрез кастрация в софия е намаляла наполовин и има сериозни надежди да намалява още.

Публикувано: 09 September 2007 - 04:25 PM
Нямам против никое животно стига то да не застрашава здравето на мен и кучетата ми, за които нося пълна отговорност като техен стопанин.
След като популацията е намаляла това е добре!
Но кажете ми защо уличните, кастрирани кучета проявяват агресия към преминаващи хора и кучета?
Някъде бях чела, че кастрацията успокоява кучето и то не е агресивно и нападателно, нито зло и ръмжащо..
"..все ще има недоволни.."
мила munk, въпроса не е в доволни и недоволни, въпроса е бива ли да се живее в страх?
Бива ли да се налага да купувам кучегони и нам какви си дивотии за да мога да извеждам едно по едно кучетата си на разходка?
..
За кастрацията и влиянието й върху агресивността на уличните кучета ми е "проблема за размисъл".
Е къде е истината..?
Това се питам..
Ще позвъня утре и на другия телефон.
Но дотогава "във въздуха" остават да "висят" въпроси с неясен и нееднозначен отговор..
Публикувано: 09 September 2007 - 04:25 PM
При такъв случай е редно животните да се приберат, щом кастрацията не намалява агресивността им. Друг начин не виждам!
Дури, успех с Екоравновесие, дано скоро се намесят.
Публикувано: 09 September 2007 - 04:33 PM
както и да е..по повод кастрацията и агресията..при много животни, наистина, кастрацията сваля напрежението. няма разгонени кучета, няма свъртане на глутници, няма струпвания, няма борба за оцеляване.
но кастрацията не влияе върху всички така. точно затова, когато има агресивно куче, независимо от това дали е кастрирано, или не, то се прибира. и тогава, ако има хора, които все пак не искат това куче да бъде евтаназирано, имат 14 дена да му потърсят дом, но то не се връща на улицата.
друг въпрос е, че има разни хора, които просто искат да ги няма кучетата и казват, ама приберете ги всичките. но капацитетът на местата за прибиране спрямо бройката им е несравним. и така си има приоритети, кастрация масова на женски кучета, за да не раждат и тяхното връщане, и прибиране на агресивни, без за де връщат.

Публикувано: 09 September 2007 - 04:35 PM
Ето за това иде реч.
Кой преценява и връща обратно в града, в обществото кучета, които са агресивни?
А вас, шадоу, освен да ви зачислят като екскортиращ човек с куче на хонорар -на обикновените минувачи не виждам като как иначе би било удачно да се премине през въпросния парк..
Ей, така на разходка!
С или без куче..
Трябва ли да избягваме парковете заради възможна
"близка среща от бродещия вид"?!
И ако ги отбягваме - ни остават кварталните между блокови пространства и какво правим, когато и там ни "подарят" кастрирани и агресивни животинки?
Къде разхождате кучетата си вие, приятели?
- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »