Dog.bg Форуми : Померан-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (263 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци

#1421 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 October 2007 - 10:13 AM

;D

Прикачени файлове

User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#1422 Потребителят е офлайн   Дана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 10:14 AM

много сладко!!

#1423 Потребителят е офлайн   rali_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 10:14 AM

Сладурчета! Моята Сузи също обожава чорапите ми:) Много са красиви, Светле!

#1424 Потребителят е офлайн   za inat rodena Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 10:29 AM

Цитат

НЕ!

А какво е тогава?Мини шпиц? Ужасно много приличше на померанче бебе.Но ми се стори нереална разликата в цената и за това реших да попитам.

#1425 Потребителят е офлайн   rali_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 10:34 AM

Вероятно малък шпиц, да

#1426 Потребителят е офлайн   Дана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 10:37 AM

те май много обичат( продавачите) да смъкват с един размер надолу- ако може така да се каже! ако е мини- те казват че е померан, ако го продават за мини- кученцето най- верочтно е среден шпиц и т.н. естествено има изклзчения

#1427 Потребителят е офлайн   za inat rodena Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 10:39 AM

Цитат

Вероятно малък шпиц, да

Мерси много,предполагам,че разликата в размерите м/у померан и малъкия шпиц не е фрапираща,нали?

#1428 Потребителят е офлайн   rali_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 10:39 AM

Цитат

Цитат

НЕ!

А какво е тогава?Мини шпиц? Ужасно много приличше на померанче бебе.Но ми се стори нереална разликата в цената и за това реших да попитам.

НЕ СИ КУПУВАЙ КУЧЕ ОТ ЗООМАГАЗИН!!!!

#1429 Потребителят е офлайн   rali_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 10:40 AM

Цитат

Цитат

Вероятно малък шпиц, да

Мерси много,предполагам,че разликата в размерите м/у померан и малъкия шпиц не е фрапираща,нали?

Не, и двата са еднакво сладки

#1430 Потребителят е офлайн   za inat rodena Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 10:42 AM

Цитат

Цитат

Цитат

НЕ!

НЕ СИ КУПУВАЙ КУЧЕ ОТ ЗООМАГАЗИН!!!!

Да де,обаче ако трябва да съм откровена не ми се дават повече от 500лв. за куче.Просто ги нямам... :'(

#1431 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 10:58 AM

Истината е, че след тези 500лв за кученцето ще се наложи да дадете отгоре поне още 100-150лв минимум, ще трябва да купите легълце на палето и ето ти ги 20-30лв, играчки-10-20лв, чувалче гранили 20-30лв, поне още две ваксини и обезпаразитяване-30лв, не дай си боже да ви се наложи и за друго да ходите по лекари както често се случва с кучетата от зоомагазин-40лв, микрочип-30лв, витамини или калции плюс-12 лв опаковката, памперси, на които на първо време да пишка у вас-10лв, повод за разходки-10лв........ Истината е , че кученцето е скъпо удоволствие и трябва да имате заделени на страни и допълнително пари.
User's Signature

#1432 Потребителят е офлайн   za inat rodena Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 11:05 AM

Цитат

Истината е, че след тези 500лв за кученцето ще се наложи да дадете отгоре поне още 100-150лв минимум, ще трябва да купите легълце на палето и ето ти ги 20-30лв, играчки-10-20лв, чувалче гранили 20-30лв, поне още две ваксини и обезпаразитяване-30лв, не дай си боже да ви се наложи и за друго да ходите по лекари както често се случва с кучетата от зоомагазин-40лв, микрочип-30лв, витамини или калции плюс-12 лв опаковката, памперси, на които на първо време да пишка у вас-10лв, повод за разходки-10лв........ Истината е , че кученцето е скъпо удоволствие и трябва да имате заделени на страни и допълнително пари.

Това ми е ясно,но аз имам нещата от предишното ми кученце.Само парите за ваксините,ще трябва на ново да дам  ;)

#1433 Потребителят е офлайн   Дана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 12:35 PM

хубаво е добре да ги почистите! въпросът между породите е ти какво точно искаш!! да имаш куче, което да обичаш или да имаш породист екземпляр!! не се знае какво ще излезе от това кученце от магазина( попитай някой познат с опит). Аз не съм примера който да следваш понеже чакам кученцето си от магазин, но риска трябва да е премерен, оценени за и против! разбирам те за цената, но Светлето както винаги е права за разходите. какво куче си имала

#1434 Потребителят е офлайн   za inat rodena Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 12:53 PM

Цитат

хубаво е добре да ги почистите! въпросът между породите е ти какво точно искаш!! да имаш куче, което да обичаш или да имаш породист екземпляр!! не се знае какво ще излезе от това кученце от магазина( попитай някой познат с опит). Аз не съм примера който да следваш понеже чакам кученцето си от магазин, но риска трябва да е премерен, оценени за и против! разбирам те за цената, но Светлето както винаги е права за разходите. какво куче си имала

Имах ягдтериер,преди това немска овчарка,още преди руска овчарка.
Чесно казано искам малко пухкаво кученце за домашен любимец,това са ми изискванията! :blink:

#1435 Потребителят е офлайн   Дана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 01:27 PM

не искам да прозвучи кофти, но по - добре ако нямаш възможност за померанче, се насочи към минито, то е по -евтино, малко по голямо е

#1436 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 09:31 PM

Според мен ,когато се говори за разликата м/у померана и минишпица, се обръща прекалено голямо внимание на височината , а не би трябвало.
Ако кучето е 23 см високо, никой,освен ако няма инструмент за измерване , няма да го забележи.
Разликата е не толкова във височината , а в ТИПА на кучето- екстериорно померанът започва много да се различава от класическия тип на шпица.Въпреки,че не е променен самия стандарт, или в скоро време това трябва да се направи или съвременния тип на померан ще се отдалечи от стандарта като описание-главата е вече закръглена, ушите са възможно най-малки, почти невидими, носът и муцуната се скъсяват и вече не са 2:4, а по-скоро 1,5:4, като съотношение,краката са окосмени до самите възглавнички на лапите и вече се търси здрава костна система ,с широка кост във куче високо 22 см и около 2-2,5 кг.Само ФСАй имат ограничение в ръста- АКС имат килограми като лимит, а не височина, защото доста своевременно са предвидили,че не може куче да е 2,5 кг максимум и да е 30 см/освен ако не е хрътка ;D/.Те представете си не ходят със сантиметъра зад кучето , а работят върху типа ,докато ние си губим времето да се мерим- не дай си боже да стане 23 см - и ще мине във минишпиц.Как ще мине във минишпиц ,като родителите са померани???Надявам се скоро нещо да се задвижи, в полза на новия тип кучета, а аз приветствам всички които обичат тези страхотни пухчета и им желая да си купят такова померанче , за каквото са си мечтали!
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#1437 Потребителят е офлайн   iveta 2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2007 - 02:25 PM

Аз съм съгласна с твоето мниние но не вярвам по изложбите нещо да се промени.Лично видях на европейското в Загреб как съдията мери с линия всяко куче(дори тези които очевадно бяха в норма)и европейски шампион при малките цветни шпицове стана ЧИСТ померан с по големи размери!А аз много добре различавам померана и шпица и също мисля,че разликата не е само височината.Същото стана и на изложбата в Казичане голям померан ако не се лъжа от Франция взе БОБ при цветните шпицове.Да не говорим,че се заплождат шпицове с померани и обратно което дава по обилна козина на поколението.Лично моя шпиц има баба померан!
User's Signature

WHITE SPITZ KENNEL "ORCHIDE IN BLOSSOM"
http://www.orchide-in-blossom.com

#1438 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2007 - 03:41 PM

Подкрепям казаното от Ивето! И двете ми шпицки са с бащи померани и то от американска кръв.
User's Signature

#1439 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• PipPipPip

Публикувано: 14 October 2007 - 08:52 PM

Според мен това смесване на двете разновидности на шпица ще доведе или до уеднаквяването им и те ще се превърнат в една порода с по-голям диапазон във височината или просто мини-шпицът ще стане по-едрата визия на померана.Което си има логично обяснение-както раждат по 1-2 бебета, помераните имат по-малко шансове за възпроизводство от нормалното.А мини-шпицът има по 4, че и повече бебета, дори да има смъртност над нормалната там шансовете за генетично разнообразие са повече.
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery

#1440 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• PipPipPip

Публикувано: 14 October 2007 - 09:33 PM

Ето малко снимки от избожбата днес САСИБ-София, в зала Христо Ботев-Памела на изложба, заедно с Дея-тя взе Мн.перспективна, а Памела-Отл.,САС,САСИБ.Беше много студено, добре,че мина бързо , преди да замръзнем всички..Памела е оранжевата, а блек енд тен е Дея.

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery

• (263 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73