Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 03 December 2007 - 08:31 PM
Публикувано: 03 December 2007 - 08:35 PM
Ето ще ти споделя нещо да се посмееш малко: в началото като прописах във форума тук дъъълго време тиражирах в темата мителшпиц следната дивотия:немски миниатюрен шпиц и немски малък шпиц са една й съща порода.
Веднага ще ти кажа от къде ми се бе "насадило " това погрешно твърдение, ами от името на темата МИНИ ШПИЦ
( там пишат хора основно с немски малък шпиц и се коментира малкия шпиц).
Мина не малко време, през което аз сеех своето "бодро невежество" в другата моя любима тема, после Ели преведе стандарта от сайта на FCI и на мен фена на немския шпиц ми идеше да се гръмна.. ;D
Сега ако не друго поне това знам за немския шпиц.
Целувки за теб красавице и "кралското ти доги - семейство" :wub:
Публикувано: 03 December 2007 - 09:04 PM
Все нямам време да вляза да я видя- харесват ми късите и дебели крачето- пу пу да не са и уроки!Да те радва много!
Що се отнася до вноса - аз си предпочитам Щатите, само защото вече имам хора на които вярвам, доказали са ми ,че са лоялни към породата и че може да разчитам на тях, освен това американският тип померан в момента е този който най- много ми допада.
Което не значи ,че не могат да те излъжат и от Щатите- знам за жена от Щатите обаче, която платила 5000 Евро за Канадски шампион и го чакала 1,5 год.След това влязла в болница,защото била възрастна и доста се притеснила покрай случилото се.Завела дело и и върнали парите , но померан не видяла.
Така че ако човек не знае - винаги могат да го излъжат, независимо как.Малко са хората ,които си държат на името като развъдчици и си гледат първо качеството , а после парите.И е досдта трудоемко да ги намериш.Аз съм благодарна на Шарлоте Майер от CHAR"S и Галина от SMALL PAWS затова ,че когато започвах те ми даваха съвети и ми помогнаха със знания, без да се скъпят.
Публикувано: 03 December 2007 - 09:17 PM
По некадърно, непълно и некоректно описание на померана не съм чувала никога до сега от как съм фен на немските шпицове!
Направо бих изгорила ритуално тази измислена книга!
И после защо хората не знаем..Или пък биваме заблудени от нечии фантасмагории тиражирани на книга на родния ни език!
Няма друго валидно, значимо описание на породата освен стандарта, към когото сложих линк по- горе.
Може ли да помоля за една нова снимка на Принц Анди и Кралица Елизабет..? :wub:
Публикувано: 03 December 2007 - 09:49 PM
Публикувано: 03 December 2007 - 09:53 PM
Цитат
Ааааа,не е вярно,там са още по големи мошеници. :o

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 03 December 2007 - 10:00 PM
Ххихи благодаря Ви, как ме разсмяхте!
Споко!Аз, например, чак след половин година разбрах, че малък шпиц не е мини, и че миниатюрен шпиц е другото наименование на померана;)
Никога не губя надежда защото зная, че за любознателния, сърцатия човек, устремен към мечтите си - морета и планини се отдръпват и път му сторват..
Вие си имате най - важните и ценни компоненти за да вървите напред в нещата, които са ви интересни.
Никога не спирайте да се интересувате..и..а..да ни показвате как растат и се променят вашите малки "преспапиета" померанчета.
Ааа сега си просим снимка! :P
Публикувано: 03 December 2007 - 10:16 PM
Публикувано: 03 December 2007 - 10:28 PM
Речено - сторено :->)
Благодаря Ви за това, че споделяте открито с всички нас вашите размисли, лутания, в търсене на правилните отговори.Всички сме така ;)
Най - вече благодаря за снимкитееее!
Хубава вечер, мило семейство.
п.с.никога не спирайте да се усмихвате дори и на погрешните неща, в които сте вярвали вървейки по желания от вас път..оставям ви усмихнати, до нови срещи!
;):wub:
Публикувано: 05 December 2007 - 11:58 PM

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND
Публикувано: 06 December 2007 - 09:33 AM
Публикувано: 06 December 2007 - 09:36 AM
Това е моята любима Сузи,познах я нали е тя :blink: :blink: :yahoo: Сеска страхотна снимчица си направила,лъха много коледно настроение от нея ;)Не обърках се това е Танер нали така :rolleyes:
п.п Аз съм kunigan да не се чудите кой пише,просто си смених ника с малко по женско име,защото често ме бъркаха с мъж ;D ;D
Публикувано: 06 December 2007 - 09:40 AM
Публикувано: 06 December 2007 - 09:51 AM
Исках да те помоля,дали ще може да ми дадеш линк ако има към развъдника от които си взела Сузинката,мисля,че има какво да се види и ще ми бъде много интересно да разгледам :blink:
Благодаря за комплимента за ника ;)
Публикувано: 06 December 2007 - 10:14 AM
http://www.janshar.c...om/foreign.htm тук ги има Сузи, Роза и Гари
Публикувано: 06 December 2007 - 10:32 AM
Публикувано: 06 December 2007 - 10:33 AM
Публикувано: 06 December 2007 - 08:16 PM
Публикувано: 07 December 2007 - 01:11 PM
Светле мерси за линка към развъдника има наистина страхотни мънички меченца :wub: Дано и в БГ тази порода се популяризира и броя на качествените померанченца се увеличава,защото да притежаваш такова мъниче си е истинско щастие...
Представям си ако някой ден Сузинката си има бебчета,колко много желаещи ще има ...понеже видях,че си написала,че трудно би забременяла и на няколко пъти не сте успяли да я заплодите..пожелавам при следващия път да имате успех и да ви зарадва поне с двечки беБечета,а и също те да си останат в БГ, :->) :P