Dog.bg Форуми : Померан-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (263 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци

#201 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 June 2006 - 01:55 PM

Здравей MaxMar@ 1super Да ти е жива и здрава малката принцеса.
Аз познавам лично собственика на въпросния развъдника, рядко влиза в темата, но ако държиш мога да те свържа с него.
Преди две-три седмици ходих при него да видя трите кученца, които бяха родени на 24.04. Тогава ми обясни, че може и на трите да извади документи ако хората искат и платят допълнително.

#202 Потребителят е офлайн   MaxMar@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2006 - 03:47 PM

Цитат

Здравей MaxMar@ 1super Да ти е жива и здрава малката принцеса.
Аз познавам лично собственика на въпросния развъдника, рядко влиза в темата, но ако държиш мога да те свържа с него.
Преди две-три седмици ходих при него да видя трите кученца, които бяха родени на 24.04. Тогава ми обясни, че може и на трите да извади документи ако хората искат и платят допълнително.

Здравей Кети, за съжаление това което ти е казал господина е пълна лъжа, преди малко се свързах с магазина и ми дадоха координати, оказа се че кучето е от развъдника в Стара Загора. Свързах се с господина, той отрече всичко макар че сам е пожелал да ми дадат телефона му, каза че незнаел за такова куче, макар че снимката на моето куче е в сайта му, явно кучето или е болно или не е често като порода, тепърва ще разберем, кой знае защо няма родословие????? От магазина казаха че имали междуселски проблеми и тем подобни, абе карай и магазини и развъдчици са един дол дренки и това го има само в България. Как може в сайта си да продаваш кучето с родословие а след това да кажеш че това не е твое куче и няма родословие????????? Така че мила Кети и да платя и да не платя това е положението, всичко е лъжа!

#203 Потребителят е офлайн   MaxMar@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2006 - 03:50 PM

Цитат

MaxMar@ така е с бебетата. Нали си гледала до сега кучета, трябва да си свикнала да чистиш b) . Всички сме така. Куче на 2 месеца, което да е вече с хигиенни навици, НЯМА! Радвай се ,че поне от време на време се сеща да ходи на правилното място. Аз имам куче на близо 7 месеца, което още не знае каде да пишка, и друго на 6 месеца, което почти не се изтърва вече извън тоалетната си. Всичко е индивидуално. Просто имай много търпение и още повече любов. Малкото сладурче го заслужава.
Ето ти и кординатите на развъдника в Стара Загора http://www.merlins-bg.com/ . Дано хората ти помогнат повече от нас.
Valkata, здравей и на теб. Цена като 200лв. за померан няма. Това може би и изобщо не е померан, по-скоро болонка l) . Струва ми се ,че сумата е била в евро, но надали и кучето ще е толкова евтино. По-добре изчакай повече време, но си купи куче ,което наистина ще е померан.

Виж мила Seska какво се оказа за развъдника в Стара Загора, написах го по повод писмото на Кети виж по долу:) :Здравей Кети, за съжаление това което ти е казал господина е пълна лъжа, преди малко се свързах с магазина и ми дадоха координати, оказа се че кучето е от развъдника в Стара Загора. Свързах се с господина, той отрече всичко макар че сам е пожелал да ми дадат телефона му, каза че незнаел за такова куче, макар че снимката на моето куче е в сайта му, явно кучето или е болно или не е често като порода, тепърва ще разберем, кой знае защо няма родословие????? От магазина казаха че имали междуселски проблеми и тем подобни, абе карай и магазини и развъдчици са един дол дренки и това го има само в България. Как може в сайта си да продаваш кучето с родословие а след това да кажеш че това не е твое куче и няма р

#204 Потребителят е офлайн   MaxMar@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2006 - 04:03 PM

Да ви кажа скъпи приятели това което най много ме притеснява не е липсата на родословие а това че кучето се стряска от всичко и е доста некомуникативно, което както разбирам от форума не е типично за породата. Кой знае какво и се е случвало на малката красавица, но каквото и да е е било много лошо. Жалко че хората които се занимават с развъждане и продажба са толкова безотговорни!

#205 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2006 - 05:18 PM

По всяка вероятност кученцето е стресирано от престоя си в магазина. Това се случва доста често с кученцата от зоомагазините. Дай и повече време, за да започне да ви има доверие. Мисля, че с повече любов и нежност ще поправите стореното. Вземете и играчки и легълце, аз ви препоръчвам тези които са като легенчета, другите ги изяждат бързо, нека знае че си има нейно местенце ,където да се чуства сигурна. Всички стискаме палци малката красавица да се почуства като у дома си и много да ви обикне w) !
Ще ти пратя повече подробности на лична бележка.
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#206 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2006 - 05:58 PM

И за да разведря обстановката, пускам няколко смешни снимки на моята малка сладка Сузи w) w) w)
Тук прилича на плюшена играчка l)

Прикачени файлове

User's Signature

#207 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2006 - 06:00 PM

Струва ви се, че ми се надсмива ехидно, не просто се прозява b)

Прикачени файлове

User's Signature

#208 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2006 - 06:02 PM

Все повече и се доспива oo

Прикачени файлове

User's Signature

#209 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2006 - 06:04 PM

А на тази вече ме мрази NNN ! Просто иска да спи, а аз постоянно я снимам. Поне я хванах докато се опитва да ме удря l) l)

Прикачени файлове

User's Signature

#210 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 05 June 2006 - 07:57 PM

Нямам думи w) (love) Сузи ми е под кожата още от бебе и всяка снимка ми е любима. dribble
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#211 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2006 - 08:36 PM

По повод бебето, мога само да кажа, че няма регистрирано кучило или връзка на развъдника на г-н Чешмеджиев от Стара Загора. Не виждам някаква конкретна причина да "укрива" кучило, но утре ще ида да попитам в магазина (така и така минавам от там) и, ако се окаже, че кученцето е купено от Чешмеджиев, той ще бъде докладван за наказание за укриване на кучило, и съответно наказан от клуба.
Тъй като принципиално той е съвестен развъдчик, запознат добре с правилата и общо-взето може да се твърди, че ги спазва; и тъй като принципиално пазар за померанчета има, не виждам и причина да продава кученце през зоомагазин... но, пак се повтарям, укриването на връзки (независимо дали с неговата собствена женска или с такава извън клуба) е наказуемо и ще бъде наказано, ако има такъв проблем.
Между другото, не е тайна, че той пише под ника merlin magic и би могъл, ако влезе и погледне, разбира се, да изкаже и собствено мнение по въпроса - а именно, негово производство ли е това кученце или не е.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#212 Потребителят е офлайн   MaxMar@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2006 - 08:57 PM

Цитат

По повод бебето, мога само да кажа, че няма регистрирано кучило или връзка на развъдника на г-н Чешмеджиев от Стара Загора. Не виждам някаква конкретна причина да "укрива" кучило, но утре ще ида да попитам в магазина (така и така минавам от там) и, ако се окаже, че кученцето е купено от Чешмеджиев, той ще бъде докладван за наказание за укриване на кучило, и съответно наказан от клуба.
Тъй като принципиално той е съвестен развъдчик, запознат добре с правилата и общо-взето може да се твърди, че ги спазва; и тъй като принципиално пазар за померанчета има, не виждам и причина да продава кученце през зоомагазин... но, пак се повтарям, укриването на връзки (независимо дали с неговата собствена женска или с такава извън клуба) е наказуемо и ще бъде наказано, ако има такъв проблем.
Между другото, не е тайна, че той пише под ника merlin magic и би могъл, ако влезе и погледне, разбира се, да изкаже и собствено мнение по въпроса - а именно, негово производство ли е това кученце или не е.

Незнам дали е принципно или не но в неговия сайт има сники на три бебета за продажба (момиченцето е моето), като го видях в магазина не се интересувах достатачно и не се заслушах за родословието на следващия ден попаднах на този форум и ми стана много интересно, обадих се в магазина и помолих шефката да се свърже с хората от които е взета малката и да ги пита имат ли нещо против да ми дадат координати за връзка. Днес и се обадих отново и тя ми даде координатите на въпросния Светлин, чух се с него, държа се нахално и ме изкара луда. Всичките му кучета били продадени на определени хора и имали родословия, не бил виновен че някой си е дал кучето за продажба сигурно му е правило поразии и го е махнал, добре де нали и родословието щеше да махне, не сме толкова тъпи a) на хората в магазина е казал че му съзавали проблеми за родословието, че незнам си какво и за това да го продават без родословие. За съжаление във форума разбрах че и други хора имат проблеми с родословията му! Кученцето ми е родено на 24.03 и е ваксинирано на 22. 05. в клиника Байвет Стара Загора, незнам следите ли ги тези неща в клуба но ако трябва ще отида в Стара Загора и пак ще разбера защо е тази лъжа ! Ако следите форума вижде какво пише Кати, била е в развъдника и е видяла кученцата, господина е казал че на всички може да извади родословия ако му се плати допълнително!

#213 Потребителят е офлайн   MaxMar@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2006 - 09:21 PM

Цитат

Ето снимка на малката, според вас заслужава ли да е без родословие? Вижте и снимките в развъдника на господина!

Прикачени файлове

#214 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2006 - 09:42 PM

Здравейте кученцето ви е разкошно !!!

Аз съм също влюбена в тази порода отдавна макар че съм отдала вниманието и любовта си към друга ....
Относно хигиената с повече търпение съм убедена че ще я научите малките породи са много интилигентни и с времето ще се убедите в думите ми !
Жал ми е че такова сладко и екстериорно куче от рядка все още за страната ни порода ще остане без родословие ....казвате че не е най -важно ...аз пък ще ви кажа че е ВАЖНО !!! Защото тя е женска и рано или късно нейно поколение ще остане също без радословия заради немърливостта на хората който са я произвели .....това е едно и второ предвит хубостта и щеше да е хубаво да посети и наши а защо не и чужди изложби ....а без родословие отива само на експертна оценка ...и пак защото някой не си е свършил работа ... a)
Какво значи допълнително заплащане ....смятам че е достатъчно скъпа за да се отделят 25 лв за документите и !!!!! Ако не съм права ме опровергайте r)
Борете се ако кучето има необходимите документи то да си ги получи ....защото в този малък свят така утре се срещат баща с дъщеря или брат със сестра ...само документите биха доказали родствената им връзка !
Това че е взета от зоомагазин не е най-страшното ....те са посредници обикновенно ...СТРАШНОТО Е че развъдника се е подиграл с куче негово производство ....ако е искал да скрие някакъв недостатък за което всеки развъдник си носи отговорност то се продава за пет клас с договор за кастрация (давам пример) но да лишиш едно куче от името му по закон е престъпление !!!

Пожелавам ви въпреки незгодите с който поемате по пътя заедно с вашето бижу дълги години съвместна радост положителни емоции и да ви бъде един ТАЛИСМАН В ЕЖЕДНЕВИЕТО !!!
1super
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#215 Потребителят е офлайн   MaxMar@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2006 - 09:54 PM

YORK ANASTASIA, много ти благодаря за хубавите думи r) до колкото разбрах, от развъдника дори не са обявили кучилото си а целия им сайт е със снимки на моето кучеце и на братчетата му a) искрено се надявам от клуба да им поискат сметка и да успея да си взема документите на малкото сладурче b)

#216 Потребителят е офлайн   keti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2006 - 08:25 AM

MaxMar@ ДА, приказката за твоята принцеса стана доста заплетена, но се надявам, че края на тази ваша приказка ще е хубав 1super и ви го пожелавам worthy
По важното сега за нея е да се погрижиш за нейното спокойствие w) мисля, че съвета на seska за леглото ще свърши работа 1super
Аз също имам вмомента бебе, което е с един ден по-малко от твоето - когато се шашне от някой странен шум, бяга в къщичката си заспова спокойно oo или си грае с някоя играчка дори шума да продължава super best

#217 Потребителят е офлайн   MaxMar@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2006 - 09:21 AM

Цитат

MaxMar@ ДА, приказката за твоята принцеса стана доста заплетена, но се надявам, че края на тази ваша приказка ще е хубав 1super и ви го пожелавам worthy
По важното сега за нея е да се погрижиш за нейното спокойствие w) мисля, че съвета на seska за леглото ще свърши работа 1super
Аз също имам вмомента бебе, което е с един ден по-малко от твоето - когато се шашне от някой странен шум, бяга в къщичката си заспова спокойно oo или си грае с някоя играчка дори шума да продължава super best

Здравей Кети, историята не е заплетена, просто господина не си е обявил кучилото и не е направил необходимите постъпки за документи. За съжаление малката Зира никога няма да има родословие(много грозно и безотговорно) както и да е положението е такова, щом от клуба казват така аз нищо не мога да направя s) иначе за малката не се безпокойте, още като я взех от магазина и купих малко, сладко легълце специално за нея, както и много смешни малки играчки r) очаквайте снимки b)

#218 Потребителят е офлайн   MaxMar@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2006 - 10:40 AM

Цитат

MaxMar@ ДА, приказката за твоята принцеса стана доста заплетена, но се надявам, че края на тази ваша приказка ще е хубав  1super и ви го пожелавам worthy

Ето снимки r)

Прикачени файлове

#219 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 06 June 2006 - 12:33 PM

Оправих снимката, малката е много красива, да ви е жива и здрава !

Чета за родословието и не мога да повярвам ... също познавам сем. Чешмеджиеви като добри и отговорни хора, не зная защо се е получило така. Просто - така не трябва да се получава, всяко кученце трябва да си има родословие, не трябва да се лишава от това в никакъв случай.

#220 Потребителят е офлайн   MaxMar@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2006 - 04:50 PM

Цитат

Оправих снимката, малката е много красива, да ви е жива и здрава !

Чета за родословието и не мога да повярвам ... също познавам сем. Чешмеджиеви като добри и отговорни хора, не зная защо се е получило така. Просто - така не трябва да се получава, всяко кученце трябва да си има родословие, не трябва да се лишава от това в никакъв случай.

Много ви благодаря за снимката и за хубавите думи, мисля че Зира ще си остане без родословие, но за това пък ще става все по-хубава и по хубава r) Имам още снимки но съм много зле с размерите и за това не ги пускам s)

• (263 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни