Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 05 June 2006 - 01:55 PM
Аз познавам лично собственика на въпросния развъдника, рядко влиза в темата, но ако държиш мога да те свържа с него.
Преди две-три седмици ходих при него да видя трите кученца, които бяха родени на 24.04. Тогава ми обясни, че може и на трите да извади документи ако хората искат и платят допълнително.
Публикувано: 05 June 2006 - 03:47 PM
Цитат
Аз познавам лично собственика на въпросния развъдника, рядко влиза в темата, но ако държиш мога да те свържа с него.
Преди две-три седмици ходих при него да видя трите кученца, които бяха родени на 24.04. Тогава ми обясни, че може и на трите да извади документи ако хората искат и платят допълнително.
Здравей Кети, за съжаление това което ти е казал господина е пълна лъжа, преди малко се свързах с магазина и ми дадоха координати, оказа се че кучето е от развъдника в Стара Загора. Свързах се с господина, той отрече всичко макар че сам е пожелал да ми дадат телефона му, каза че незнаел за такова куче, макар че снимката на моето куче е в сайта му, явно кучето или е болно или не е често като порода, тепърва ще разберем, кой знае защо няма родословие????? От магазина казаха че имали междуселски проблеми и тем подобни, абе карай и магазини и развъдчици са един дол дренки и това го има само в България. Как може в сайта си да продаваш кучето с родословие а след това да кажеш че това не е твое куче и няма родословие????????? Така че мила Кети и да платя и да не платя това е положението, всичко е лъжа!
Публикувано: 05 June 2006 - 03:50 PM
Цитат
Ето ти и кординатите на развъдника в Стара Загора http://www.merlins-bg.com/ . Дано хората ти помогнат повече от нас.
Valkata, здравей и на теб. Цена като 200лв. за померан няма. Това може би и изобщо не е померан, по-скоро болонка l) . Струва ми се ,че сумата е била в евро, но надали и кучето ще е толкова евтино. По-добре изчакай повече време, но си купи куче ,което наистина ще е померан.
Виж мила Seska какво се оказа за развъдника в Стара Загора, написах го по повод писмото на Кети виж по долу:) :Здравей Кети, за съжаление това което ти е казал господина е пълна лъжа, преди малко се свързах с магазина и ми дадоха координати, оказа се че кучето е от развъдника в Стара Загора. Свързах се с господина, той отрече всичко макар че сам е пожелал да ми дадат телефона му, каза че незнаел за такова куче, макар че снимката на моето куче е в сайта му, явно кучето или е болно или не е често като порода, тепърва ще разберем, кой знае защо няма родословие????? От магазина казаха че имали междуселски проблеми и тем подобни, абе карай и магазини и развъдчици са един дол дренки и това го има само в България. Как може в сайта си да продаваш кучето с родословие а след това да кажеш че това не е твое куче и няма р
Публикувано: 05 June 2006 - 04:03 PM
Публикувано: 05 June 2006 - 05:18 PM
Ще ти пратя повече подробности на лична бележка.
Публикувано: 05 June 2006 - 05:58 PM
Тук прилича на плюшена играчка l)
Прикачени файлове
-
DSC00641.jpg (54.76K)
Брой сваляния: 498
Публикувано: 05 June 2006 - 06:00 PM
Прикачени файлове
-
DSC00637.jpg (73.85K)
Брой сваляния: 469
Публикувано: 05 June 2006 - 06:02 PM
Прикачени файлове
-
DSC00615.jpg (79.94K)
Брой сваляния: 428
Публикувано: 05 June 2006 - 06:04 PM
Прикачени файлове
-
DSC00610.jpg (65.97K)
Брой сваляния: 461
Публикувано: 05 June 2006 - 07:57 PM
Публикувано: 05 June 2006 - 08:36 PM
Тъй като принципиално той е съвестен развъдчик, запознат добре с правилата и общо-взето може да се твърди, че ги спазва; и тъй като принципиално пазар за померанчета има, не виждам и причина да продава кученце през зоомагазин... но, пак се повтарям, укриването на връзки (независимо дали с неговата собствена женска или с такава извън клуба) е наказуемо и ще бъде наказано, ако има такъв проблем.
Между другото, не е тайна, че той пише под ника merlin magic и би могъл, ако влезе и погледне, разбира се, да изкаже и собствено мнение по въпроса - а именно, негово производство ли е това кученце или не е.

Публикувано: 05 June 2006 - 08:57 PM
Цитат
Тъй като принципиално той е съвестен развъдчик, запознат добре с правилата и общо-взето може да се твърди, че ги спазва; и тъй като принципиално пазар за померанчета има, не виждам и причина да продава кученце през зоомагазин... но, пак се повтарям, укриването на връзки (независимо дали с неговата собствена женска или с такава извън клуба) е наказуемо и ще бъде наказано, ако има такъв проблем.
Между другото, не е тайна, че той пише под ника merlin magic и би могъл, ако влезе и погледне, разбира се, да изкаже и собствено мнение по въпроса - а именно, негово производство ли е това кученце или не е.
Незнам дали е принципно или не но в неговия сайт има сники на три бебета за продажба (момиченцето е моето), като го видях в магазина не се интересувах достатачно и не се заслушах за родословието на следващия ден попаднах на този форум и ми стана много интересно, обадих се в магазина и помолих шефката да се свърже с хората от които е взета малката и да ги пита имат ли нещо против да ми дадат координати за връзка. Днес и се обадих отново и тя ми даде координатите на въпросния Светлин, чух се с него, държа се нахално и ме изкара луда. Всичките му кучета били продадени на определени хора и имали родословия, не бил виновен че някой си е дал кучето за продажба сигурно му е правило поразии и го е махнал, добре де нали и родословието щеше да махне, не сме толкова тъпи a) на хората в магазина е казал че му съзавали проблеми за родословието, че незнам си какво и за това да го продават без родословие. За съжаление във форума разбрах че и други хора имат проблеми с родословията му! Кученцето ми е родено на 24.03 и е ваксинирано на 22. 05. в клиника Байвет Стара Загора, незнам следите ли ги тези неща в клуба но ако трябва ще отида в Стара Загора и пак ще разбера защо е тази лъжа ! Ако следите форума вижде какво пише Кати, била е в развъдника и е видяла кученцата, господина е казал че на всички може да извади родословия ако му се плати допълнително!
Публикувано: 05 June 2006 - 09:21 PM
Цитат
Ето снимка на малката, според вас заслужава ли да е без родословие? Вижте и снимките в развъдника на господина!
Прикачени файлове
-
DSC00003.JPG (9.89K)
Брой сваляния: 520
Публикувано: 05 June 2006 - 09:42 PM
Аз съм също влюбена в тази порода отдавна макар че съм отдала вниманието и любовта си към друга ....
Относно хигиената с повече търпение съм убедена че ще я научите малките породи са много интилигентни и с времето ще се убедите в думите ми !
Жал ми е че такова сладко и екстериорно куче от рядка все още за страната ни порода ще остане без родословие ....казвате че не е най -важно ...аз пък ще ви кажа че е ВАЖНО !!! Защото тя е женска и рано или късно нейно поколение ще остане също без радословия заради немърливостта на хората който са я произвели .....това е едно и второ предвит хубостта и щеше да е хубаво да посети и наши а защо не и чужди изложби ....а без родословие отива само на експертна оценка ...и пак защото някой не си е свършил работа ... a)
Какво значи допълнително заплащане ....смятам че е достатъчно скъпа за да се отделят 25 лв за документите и !!!!! Ако не съм права ме опровергайте r)
Борете се ако кучето има необходимите документи то да си ги получи ....защото в този малък свят така утре се срещат баща с дъщеря или брат със сестра ...само документите биха доказали родствената им връзка !
Това че е взета от зоомагазин не е най-страшното ....те са посредници обикновенно ...СТРАШНОТО Е че развъдника се е подиграл с куче негово производство ....ако е искал да скрие някакъв недостатък за което всеки развъдник си носи отговорност то се продава за пет клас с договор за кастрация (давам пример) но да лишиш едно куче от името му по закон е престъпление !!!
Пожелавам ви въпреки незгодите с който поемате по пътя заедно с вашето бижу дълги години съвместна радост положителни емоции и да ви бъде един ТАЛИСМАН В ЕЖЕДНЕВИЕТО !!!
1super

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 05 June 2006 - 09:54 PM
Публикувано: 06 June 2006 - 08:25 AM
По важното сега за нея е да се погрижиш за нейното спокойствие w) мисля, че съвета на seska за леглото ще свърши работа 1super
Аз също имам вмомента бебе, което е с един ден по-малко от твоето - когато се шашне от някой странен шум, бяга в къщичката си заспова спокойно oo или си грае с някоя играчка дори шума да продължава super best
Публикувано: 06 June 2006 - 09:21 AM
Цитат
По важното сега за нея е да се погрижиш за нейното спокойствие w) мисля, че съвета на seska за леглото ще свърши работа 1super
Аз също имам вмомента бебе, което е с един ден по-малко от твоето - когато се шашне от някой странен шум, бяга в къщичката си заспова спокойно oo или си грае с някоя играчка дори шума да продължава super best
Здравей Кети, историята не е заплетена, просто господина не си е обявил кучилото и не е направил необходимите постъпки за документи. За съжаление малката Зира никога няма да има родословие(много грозно и безотговорно) както и да е положението е такова, щом от клуба казват така аз нищо не мога да направя s) иначе за малката не се безпокойте, още като я взех от магазина и купих малко, сладко легълце специално за нея, както и много смешни малки играчки r) очаквайте снимки b)
Публикувано: 06 June 2006 - 10:40 AM
Цитат
Ето снимки r)
Прикачени файлове
-
post_29_1149583228.jpg (19.39K)
Брой сваляния: 481
Публикувано: 06 June 2006 - 12:33 PM
Чета за родословието и не мога да повярвам ... също познавам сем. Чешмеджиеви като добри и отговорни хора, не зная защо се е получило така. Просто - така не трябва да се получава, всяко кученце трябва да си има родословие, не трябва да се лишава от това в никакъв случай.
Публикувано: 06 June 2006 - 04:50 PM
Цитат
Чета за родословието и не мога да повярвам ... също познавам сем. Чешмеджиеви като добри и отговорни хора, не зная защо се е получило така. Просто - така не трябва да се получава, всяко кученце трябва да си има родословие, не трябва да се лишава от това в никакъв случай.
Много ви благодаря за снимката и за хубавите думи, мисля че Зира ще си остане без родословие, но за това пък ще става все по-хубава и по хубава r) Имам още снимки но съм много зле с размерите и за това не ги пускам s)