Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 11 February 2008 - 06:53 PM
участници 1020 кучета, спонсор HAPPY DOG
ЧЕСТИТИ ГИГЛИ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ И ТЕХНИТЕ КУЧЕТА!
Още резултати този път от нашата група:
Померан 1:Инт.Ch.Char'sSweet Thing Doddy -Еx; CAC;CACIB-Champion Class
Померан 2:Dochlaggie Dorable Dolly-Ex; R.CAC,CACIB- Open Class
Померан 3:Aust.Ch.Dochlaggie Dress me Up-Ex; AC;CACIB-Champion Class;BOB
Може да сме малки ,но сме космати и сърцати за двама!!!
На снимките -малката, но сплотена групичка!
Честито на развъдник MAXPOM-Джаки и Пами се представиха чудесно!! :wub:
Публикувано: 11 February 2008 - 07:31 PM
Публикувано: 11 February 2008 - 07:55 PM
За съжаление нито един от другите шпицове не беше на ниво- нито като качество, нито като груминг- единият беше с бели гърди и пръсти даже,но какво от това?!
Направихме голямо впечатление на публиката, но на БИС-а явно съдиите имаха пристрастия към големите кучета, а не към нас.
Победител стана едно лхаса-апсо, като заради него бяха пренебрегнати два разкошни малтезера и един суперкачествен пекинез,както и едно страхотно шит-цу.
А на шпицовете от нашата група въобще не беше обърнато внимание.
Както и да е- ще има и други изложби- ;D само пари и нерви да имаме.......
Публикувано: 12 February 2008 - 09:47 AM
Публикувано: 12 February 2008 - 01:06 PM
Публикувано: 12 February 2008 - 02:23 PM
Публикувано: 12 February 2008 - 09:57 PM
След минимум 20 телефонни разговора, в това число със някои от посетителите на този форум се установи , че Померан в БГ не може да се купи- поне за сега/ или са резервирани или евентуално ще има бебета чак след 3,4 месеца/ затова се наложи да си търсим куче извън пределите на БГ. Нито Аз нито моят приятел искахме да търсим куче извън БГ поради простата причина че няма да можем да видим майката и бащата и има вероятност да ни излъжат.Свързахме се с човек които обеща да ни вкара померан. и сега идва трудната част - аз никога не съм виждала малко померанче. :(
Може ли някой да ми обясни каква е разликата от бебето померан и бебето мини шпиц?
Предварително Благодаря, :wub:
Публикувано: 12 February 2008 - 10:18 PM
Публикувано: 12 February 2008 - 10:20 PM
Публикувано: 12 February 2008 - 10:21 PM
Цитат
Напълно съм съгласна с Ивето!
Публикувано: 12 February 2008 - 10:53 PM
Публикувано: 13 February 2008 - 09:45 PM
Аз не съм развъдчик,чела съм за породите,но въобще немога да позная ;D според мен колоездачето е померанчето :wub:
Публикувано: 14 February 2008 - 10:16 PM
Обаче на мен ми трябваха 2 години за да мога да започна да ги различавам, за останалите - не знам.
Чудесен начин да ги познаеш е да знаеш линиите на родителите и естествено да ги разгледаш на снимки, като не коментирам въобще купуване на ,,псевдопомерани,, от зоомагазините, както и нелегалния внос от съседна Словакия и Унгария.
Скоро срещнах чудесен малък шпиц :wub: и много му се радвам, питам откъде е , а собственичката казва гордо,,Померан, от Унгария!,,.
На въпроса ми как знае ,че е померан ,като няма документи и прилича на шпиц по есктериор и големина,не бе отговорено, а се оказа ,че няма родословие, само паспорт!!!!, и че освен това тя е в колебание какво да прави с втория ред зъби, прекрасно оформящи акулска паст-дали да ги махне или не, защото и казали,че не е хубаво да се упоява......И много се зарадва,че имам померани- тя е готова да запложда с това куче- беше мъжко ,между впрочем.
И е достатъчно да прочетете обявите- всеки втори продава померан!?!?!Кога ги завъдиха, кога ги народиха!?!?!Като сме само 4 развъдника в страната!?!?!?!Приятно съм удивена какво ни чака по померанска линия.... :huh:
Публикувано: 16 February 2008 - 12:38 PM
п.с всички имате прекрасни померани,плакна си очите всеки ден при вас :wub: