Dog.bg Форуми : Померан-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (263 Страници) +
  • « Първа
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци

#3121 Потребителят е офлайн   Top Gun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 13 October 2008 - 03:54 PM

Blagodarq na vsi4ki za komentarite i suvetite.  ;)

#3122 Потребителят е офлайн   gabriell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 October 2008 - 03:59 PM

Докато се ровех из американските сайтове за померани вижте какви красоти намерих,просто нямям думи ;)
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#3123 Потребителят е офлайн   mrlins Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 04:40 PM

[/quote
За малко информация,в Созопол не бяхме първите дни с ранг на изложбите ЦАЦ.Бяхме следващите два дена на ЦАЦИБ,ако двама чужди съдии раздават подарци титли какво говори за имиджа на българската Републиканска Федерация която е организатор на изложбите в България.Пък и какво ще си помислят чуждите изложители.
А пък и сигурно Елизабет получи оценка мн.добър а не поне отличен за успокоение на другите собственици на померани.

Цитат

Защо,говорите глупости,на жената,не виждате ли че козината на кученцето е много слаба.Най-малкото от което се нуждае е качествени витамини,а най-добре  добър ветиринар за да му помогне,от такива не компетентни съвети загубихме нашия невероятен мъжки померан.При никоя кръвна линия не е нормално козината да е по- слаба в задната част.

Само се върнете няколко коментара назад или по добре се разгледайте в къщи за да установте комената покривка на Фифи в задната част еднакво дългали е като гривата.
Имам чувството че само и само да сте наобратно на нашето мнение не осъзнавате  че вие започвате,да приказвате глупости и да травмирате излишно хората.
Така наречената хипервитаминоза/витамини в повече/ е не по малко опасна от липсата на витамини.Тоест даването на витамини в повече особенно за такива малки и крехки същества не е бозобидно мисля че не мястото тук да обясняваме подробно до какво води това.Повечето хора си мислят че с даването на витамини всичко се оправя или поне няма да навреди.Но попитаийта които и да е ветеринар  и той ще ви отговори същото.
Никога не е ставало на въпрос но аз и съпругът ми не само гледаме тези пухчовци,а сме със зооинженерно образование което е пет гдини изучаване на генетика,развъждане,част от ветеринарната медицина и още около 40 подобни науки така че това което пишим тук не са врели -некипели а се базира на някакви знания и опит.
В момента на пазара с кучешки храни има толкова качествени ,че ако кучето се храни с тях няма да има нужда от допънително даване на каквото и да е било.Зад тези храни стоят цели институти с опитни развъдници които се грижат в храната да има всичко нужно,отдавна отмина времето на кучешките попари.Но не става въпрос за всички кучешки храни а само за определен.
Но Top Gun искаш за твое ,а и на други успокоение заведи кученцето на ветеринар.
А що со отнася до видът на козината в задната част при различните линии померани в беешка възраст бих помолила Сеска и Камелия да споделят техния опит защото те имат наблюдения върхо доста кученца в различна възраст :blink:
Между временно мого благодаря за отговора на Сеска и изцяло заставам зад ного :blink:

#3124 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 05:26 PM

Цитат

Blagodarq na vsi4ki za komentarite i suvetite.  ;)

Като допълнение на казаното от мен мога само да добавя няколко снимки на моята Ирида. На първата снимка е на 4 мес. и 2 седмици и изобщо няма добра козина. Следващите снимки са от тези дни, вече е на 9 месеца и мисля, че съвсем не изглежда зле за възрастта си. Снимките са правени без предварителна подготовка като къпане, ресане и козметика. Това развитие на козината е характерно и за много други кучета, но има и такива, които почти нямат такъв драстичен период на смяна на бебешкия пух с постоянна козина и си остават облечени. Но пак казвам че развитието на всяко кученце си е строго индивидуално.
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#3125 Потребителят е офлайн   bozidar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кученца

Публикувано: 13 October 2008 - 07:33 PM

Мерлинс що не си гледаш в твоето канче ами обсъждаш козината на Фифи която е уникална и типа козина е такава каквато ти нямаш,няма и скоро да имаш.Що се отнася до Созопол съдията лично ми го каза и не обсъждай повече нашите кученца.Относно оценката на Ели на европейското,да бяхте дошли и вие направо щяха да ви изгонят от ринга,Стара загора е хубав град но не е Европа,знаете ли какви кучета получиха само отличен и добре, че заведохме Ели на европейското за да разберат всички там че има качествени померани вБЪЛГАРИЯ.Единствено Камелия предпочете да поздрави Българския померан пред Руския със същата оценка.Благодаря на Камелия още веднъж че ни уважи представянето на европейското.Ние получихме поздравления от целия киноложки свят,и ти си позволяваш да черниш труда ни,без да си се помръднал от Стара Загора.Митко Вълчев.

#3126 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 08:07 PM

Аз също мисля, че оценка много добър от такава престижна изложба като европейското не е никак лош резултат, а напротив. Изложби като европейското и световното са голям стрес за животните и собствениците им, а тази година и организацията е била под всякаква критика. Май у нас свикнахме с отличните оценки и в един момент си помислихме, че сме най-добрите, а всъщност в чужбина оценка като мн.добър е често срещана просто, защото там критериите са завишени и конкуренцията е голяма. Така че, аз също мисля, че Ели се е справила добре. През 2006г. мое куче също имаше оценка мн.добър от световното и въпреки всичко се гордея с това ,защото се класирахме в четворката и щом съдия допуска куче с мн.добър да е в четворката значи това не е лош резултат. ;)
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#3127 Потребителят е офлайн   boka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 08:09 PM

страхотни померани Габриел,сигурно идват от сънищата на мерлинс,хубаво си е завършил за ветиринар ами що не си гледа други домашни животинки че щеше да ти отива повече

#3128 Потребителят е офлайн   bozidar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 08:14 PM

ДА много добре,ако и беше вървяла както трябва в ринга щеше да е отличен

#3129 Потребителят е офлайн   gabriell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 08:34 PM

Помераните са страхотни наистина и незнам да ли са от сънищата на Мерлинс,но със сигурност са моя много голяма мечта и живот и здраве някой ден дано ми се збъдне мечтата,защото не е невъзможна.А за качеството на кученцата от Мерлинс и тези на bozidar не мога да кажа нищо лошо,защото тази порода тепърва навлиза в България,доста назад сме и ще трябва доста труд докато стигнем американците например :blink:И вместо да се създават дразги по между ни,трябва да се подкрепяме и да си помагаме с каквото можем за да може някой ден и България да се гордее с наще успехи на световно ниво.Поздравления за Елизабет наистина както каза Светлето,за европейското много добър си е направо страхотен резултат :blink:трябва да се гордееме с резу ;)лтатите на Елизабет,другия път повече ;)
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#3130 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 October 2008 - 10:26 PM

уууу пак се изпокарахте бе хора.
:rolleyes:
Ричко си е съвсем нормален и в ред,и моят Тино искаше повечко рессане като беше бебе,но сега има такава козинка -чудо.Малко ни куца прическата ,ама си нямаме фризьор ...ако има някой желаещ да се обажда.
Пък и не се тревожи,пиете хубави витамини и го храниш добре,просто е въпрос на време и грижи.Сега като почнете разходките ще е много добре за козината,ще може да диша кожата и да се развива космената покривка.
Относно изложбите голяма закачка стана пак,всеки който има оценка има право да и се радва и да е горд,как и защо е дадена друг е решил.Това не омаловажава факта ,че всички се грижим за кучетата си възможно най-добре.
Друг е въпроса за разликите в изискванията на всеки стопанин,но това си е много личен момент.
:wub:
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#3131 Потребителят е офлайн   bozidar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 07:59 AM

Добро утро на всички,ние не сме казали че на Ричи му има нещо,още повече че по снимка е много трудно да изкаже мнение дори най-добрия специалист в света.Малко хора в България знаят че ние преди да загубим нашия ПРИНЦ АНДИ за винаги, минахме през АДА!Всичко започна с безобиден уш пърхут и много слаба и изгоряла козина в задната част на тялото след четвъртия месец.Камелия Босилкова ни помагаше много както и страшно много ветиринари в страната,но не се получи защотото никой от всички тях нямаше опит с това което се случваше в организма на нашето съкровище!След всичко преживяно,а то не е никак малко, искам да ви кажа че помераните не са като другите кучета,те не се гледат никак лесно и боледуват от много сериозни-страшни бих казала болести.В цял свят много институти работят да остановят причините и лечение за тях,но все още нищо,само експерименти които помагат на единици.Ние обиколихме почти цяла България търсейки помощ безуспешно и накрая за съжаление малко късно, открихме един невероятен ЧОВЕК и много добър ветиринар!Доктор Цонев от Варна се бори за живота на АНДИ 4 месеца всеки ден, на живо и по телефона ,но уви болестта изпревари лечението!В никакъв случай не искаме да плашим никого,а само да кажем на всички вас че при помераните няма само плюсове, а и много минуси за които никой не е обелил нито дума,може би защото никой освен нас в България не се е сблъсквал с тази гадна реалност.Ние не се срамуваме и не се страхуваме да говорим за всичко това и за това алармираме.Правят го всички елитни развъдници по света в своите сайтове,ще го направим и ние в нашия който подготвяме.Тук само хвалим,свикнали сме наистина да получаваме само отлични оценки и другите са ни чужди,никой не говори за проблемите които връхлитат породата в определен етап от живота.Погледнато от страни изглежда че в България са продадени най-прекрасните и най-здрави померани на света!Това е нашата история,това е личното ни мнение което искахме да споделим с всички вас и естествено без никака зла умисъл.Поздрави АНА.

#3132 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 14 October 2008 - 09:27 AM

Ана, моля те разкажи повече за симптомите и болестта...нещо се притесних за Гари и той еи така от нищо му излезна пърхут...сега от месец пие витамини а и никога не е лишаван от най - хубавата храна и винаги е пил и добавки за козина на Канинна.Козината като цяло му е лъскава и почти не пада но отзад му е по късичка и сега и този пърхут...Кръвните му изследвания са в норма и като цяло видимо няма никакви проблеми - весел, игрив, яде си.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3133 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 10:45 AM

Чета постингите и не мога да приема това,че чуждото мнение не се уважава- всеки си има собствен компас, който би трябвало да го води в развъждането натам, накъдето той иска да върви- една изложба ,три изложби нищо не значат, ако сам не знаеш какво искаш да гониш и какви са твоите цели.Един съдия може да те ощети или да ти подари оценка, но ако сам не знаеш какви са недостатъците на твоето куче- а ВСЯКО куче и коте има недостатъци, идеалното куче или коте не се е раждало досега,това щеше да значи всички да са еднотипни, а те не са,та ако сам не си знаеш недостатъците как ще ги прикриеш и как ще представиш своето куче от най-добрите му страни?
Аз мога да кажа за себе си следното -
1.По въпроса за новото куче от Софи- аз очаквах нещо ,различно от това ,което е на снимки, но това не означава, че моето мнение трябва да е валидно за Ани -те искат тази линия и работят в такава насока.За мен Анди беше близък до идеала ми за померан- очаквах това бебе да е подобно на Анди.
2.Минавам практики за съдия на 5 група- европейски шпицове- по стандарта на ФСАЙ помераните са със същия стандарт както останалите шпицове,защото са най-малките шпицове от всички.Обаче в реалността те вече се различават външно, особено в главата и пропорциите и от другите шпицове.Освин това ,поради нелоялното развъждане и смесването им с миниатюрния шпиц-и той взе да прилича на померанския шпиц.Значи стандартът вече е редно да се промени и това стана ,според мен в лоша насока- допускат се липси на премолари-това за мен не е добре.Значи умалява се устата,куче без зъби не се храни както трябва -значи клони към групата на Компаньоните, а то все още  не такова- Померанът е в групата на Северните кучета-те са работни.Или мястото на померана е в той-породите или стандарта трябва да се спазва и отклоненията от нега да се наказват.Или стандартът трябва да се промени.
3.Не обичам малки кучета- когато ми се обаждат хора и искат възможно най-малкото куче винаги казвам,че малкото куче създава ГОЛЕМИ проблеми- то винаги остава проблемно дете.Иска супергрижи-не всеки може да ги оказва и в резултат малките страдат.
4.Няма човек който да произвежда и развъжда само шоу качество, а вече знам че шоу кучетата не винаги стават за майки, и за развъждане по ред причини.А какъв е смисълът да имаш шоу качество,което не може да се продължи в поколението ?Защото не може да създаде такова?Имам такава супер кучка-DOCHLAGGIE DRESS ME UP-ние с Мариана все още не сме сигурни дали тя някога ще има кученца-е и какво полза от това ,че тя е в супертип?
Защо трябва да се обиждаме?
Ако Ани иска да работи така - нека да работи и да и пожелаем успех!
Ако Мерлинс не са съгласни с нея- това е тяхно право и те са изстрадали на гърба си-напатили са се от дребни кучета, и от кучета които създават проблеми-значи нека да уважим тяхното мнение-те вървят по техния си път в развъждането.
Що се отнася до съдията ,който бил подарил на някого нещо- сами си отговорете на въпроса-що за съдия е той и искате ли той да Ви подари нещо на Вас или искате да си го заслужите ?!Ако искате да Ви правят подаръци- ок, ако си ги заслужавате -с пот на чело и много труд - също ок,това е ваше решение.За мен не е приемлив такъв съдия, а за вас -всеки сам да си отговори- големи хора сме.
Имам супердребно бебе-от DOCHLAGGIE DORABLE DOLLY X CHAR'S SWEET THING DODDY-  това е OK BOSS A MIRACLE OF JAZZ(KIWI)- кръстено е на първите букви  на хората ,които му дадоха шанс да живее-това бебенце живее 2или 3-ти живот- майка му се отказа от него след операцията, спря и млякото, ако не беше куче на мой познат, това бебе щеше да е мъртво.След което направи хипогликемични шокове и го вадиха от онзи свят 3 пъти,в резултат на това му падна изцяло козината и когато дойде при мен да си го отглеждам приличаше на ощипано голо пиле, с козина само  на главата и петите.Чак сега това бебе заприлича на кученце -не коментирам,колко пъти го отписвах и колко труд и нерви съм хвърлила в хранене и отглеждане, и питам -колко такива кученца имам сили да отгледам??!?!И майка му може да роди още само 2 пъти с операция- а тя е дребно куче и определено за мен е шоу качество- а сега да си говорим ли пак за шоу качество само като такова или да говорим за развъждане на шоу качеството ?
Вместо да се караме, предлагам да си гледаме работата и да работим в името на нашите любими кучета- за мен това са помераните и желия на всички успех в развъждането им!
Има само един фактор ,който поставя всичко на полагаемото му се място- това е времето.То ще си покаже.
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#3134 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 11:04 AM

Бебешката козина при померана е доста проблематична-правили са мии себорейни проблеми,ползвам шампоан на ВИРБАК против себорея и съм доволна.
Какво значи ,,слаба,, козина не знам, но как и кога започва да подменя козината си бебето зависи от лините ,които носи  и те са доста различни.Имам бебета които сменят козина след 5 месец, а други след 7-зависи кои са родителите.
За мен бебешката козина няма значение, важни са майката и бащата,защото щом се подмени бебешкия косъм ,вече приличат на родителите си.Бебешкия косъм винаги пада и се подменя-не остава и не запазва качеството си.Пример за това е ,че няма възрастен померан с бебешки косъм-Ранди имаше косъм като бебе в кафяв цвят, с текстура на овча козина, който не само се подмени като текстура,но и напълно като цвят-от кафяв стана оранжев сейбъл и то много тъмен.
Никога не съм давала витамини за козина, освен на плешивото бебе КИВИ ,който в момента има супер качествена козинаи вече не пие витамини.Но той беше страхотен проблем.
Козината при померана е генетично обусловена-или я носи от родителите си или не я носи -също от тях зависи.
Витамините помагат при смяната на козина за да и помогнат да расте,но трябва да се приемат още преди линеенето да започнеи да се пият 2-3 месеца докато то свърши-ако се налага.
Всички шпицове имат период на растеж,който американците наричат ,,monkey stage" , в развъдника DAMASCUSROAD има дадени примери как едно куче се променя в дадените етапи на растеж и колко различни са те.
Ако човек не познава породата той може да не знае много специфики на нейното развитие и това е един от способите да ви излъжат от зоомагазинити, продавайки ви малки и миниатюрни или кой знае какви шпицове за померани.
Хората не могат да разберат ,че
1.Когато някой развъжда той си купува най-доброто възможно качество /това винаги е скъпо/

2.Няма начин , при кучило от 1-2 -3 бебета, да не си запазиш най-доброто за теб или да пратиш бебето да се продава в магазин - НЯМА НАЧИН/освен че е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО ОТ ФЕДЕРАЦИЯТА,която и да е тя - за да се ограничи препродажбата на кучета и високата им смъртност/

3.За всяко кученце искам да знам - при кого ще живее и как-за да знам ,че го обичат.
И ако ще да гледам порода,която ражда по 15 бебета наведнъж , пак няма да ги дам в зоомагазин.Просто ще имам само по едно кучило в годината.
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#3135 Потребителят е офлайн   Top Gun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 14 October 2008 - 01:11 PM

Seska, Ирида ужасно много прилича на Ричи в момента!!! :blink: Даже с моя приятел гледаме тази първата снимка и не вярваме... приликата е ужасно голяма  :blink:

:wub: :wub: :wub:

#3136 Потребителят е офлайн   bozidar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 04:08 PM

Искам само да ви помоля,не сравнявайте нито моите нито вашите кучета с АНДИ!Той беше уникален,единствен и неповторим!!!Ние не казахме сбогом,а довиждане,защото сме сигурни че има рай и за кученцата и те ни чакат там!!!Това е нашата трагедия и болката ще остане за винаги,така че бъдете по деликатни ако въобще ви се налага да пишете за него!Когато беше жив му се търсиха невероятни кусури както сега на ЕЛИ,ФИФИ и БОБИ ,а когато почина стана идеала за померан.Не е честно!

#3137 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 October 2008 - 06:45 PM

ееее Ана,ставаш вече доста груба не мислиш ли.На никого не му е приятно някой да идеализира кучето си с подобен фанатизъм.
Съжаляваме всички за загубата ти и за хубавото куче,но всеки си има любимец и го обича,не обиждай така хората.Нямаш ти най-страхотните кучета на света.
Дайте да спазваме уважението тук и да не се плюем и величаем.
Ама то тук всички са много активни само като има скандал....ужас
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#3138 Потребителят е офлайн   bozidar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 07:11 PM

Ние,не сме фанатици а просто си обича ме много кученцата като деца!Не ти пожелава ме да преживееш тази наша трагедия да гледаш как детето ти плаче всеки ден месеци на ред на гробчето на кученцето,но явно си по-безчуствена от нас и си позволяваш да ни обиждаш като на селска седянка.Въпреки че си защитник на бедните тюленчета,не ти достигат човешки чувства!Това не е форум само за дом.любимци и хвалебствия,просто помолих ме да не се злоупотребява с името на наше кученце което вече го няма,но трябваше някой да го осъзнае.Митко Вълчев

#3139 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 October 2008 - 08:04 PM

аз каква съм има кой да ме определя ,оценя и критикува,няма да разчитам за това на пишещите по форумите.
Вие вместо да се хвалите с подобно огромно и вече смешно самочувствие вземете малко по-добре да се замислите не над това колко са ви страхотни и невероятно неповторими кучетата,а над малко по-нормални и земни неща.
Как не ви е срам да се изказвате по този начин ,хапейки хората ,в следващ момент да говорите колко сте човечни,изстрадали и прочие латино сценарии и в трети момент да очаквате ,че някой оттук ще ви посрещне постовете с радост и удовлетворение от написаното.
Това  е ваша трагедия,на която всички ние от простолюдието съчувствахме от сърце и с разбиране.Но явно не беше достатъчно за ваши височества.
Еми простете за наивността .....Не бяхте писали много време тук,поради същите причини за които ще спрете да пишете пак.Уверявам Ви ,че тук никой освен вас не вдига подобни скандали ...да не говорим за други неща,че навлизаме в доста дълбока и опасна темаи наистина ще се изпокараме жестоко.
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#3140 Потребителят е офлайн   bozidar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 08:51 PM

Тези които ни познават ни разбират,молбата не беше отправена към теб .Никой не сме ухапали и няма да ухапем.Няма да спрем да пишем тъй като ще имаме какво да напишем и  за в бъдеще.Имаме много познанства в померанския свят,не малък опит и много красиви померани ,за това имаме какво да предложим на всички начинаещи,а защо не и на хора с опит относно груминг,хранене и правилно отглеждане на померана.Ти можеше да бъдеш един от тях,тъй като си само на 30 км,но явно нямаш нужда!

• (263 Страници) +
  • « Първа
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни