Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 29 October 2008 - 08:24 PM
Другото сме го чували...много пъти и ще се учудиш - елементарно еднакво.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 October 2008 - 08:39 PM
Цитат
Вземете пример от Pomeran!!!!!!!!
Нищо не си разбрала, ама нищо!
Не всички тук имат развъдници. Тези, които имат не си вадят парите и хляба от това. Слагаш развъдчиците в общ кюп с търговците и за това мислиш, че се плюят милите търговци ли? В много голяма заблуда си. Никой от развъдчиците тук не препродава и не прекупува кучета от най-различни породи с цел печалба. Едва ли някой от развъдчиците тук е опрял да има проблеми да не може да си продаде кученцата, заради търговците и зоомагазините. Аз не виждам някой да се притеснява от това. Въпроса е съвсем друг. За кученца от развъдници хората чакат доста време, защото предлагането не е на конвейр. Иначе знаем, че обикновенно "бързата кучка слепи ги ражда"
Искаш да ти дадат съвет, дадоха ти, ти не го приемаш. Какво искаш тогава?
Ето и аз ще ти дам съвет - не купувай от зоомагазин, не купувай от борси и не купувай от прекупвачи.
Ти вече си купила. Не стига това, ами пак искаш от там да вземеш. От милите хора, които услужливо са ти предложили второ кученце. Те и трето могат да ти предложат, стига да пожелаеш. Пари не връщат, това е бизнес, на кой му пука за живота на кученцето. Стоката е пари, не чувства.
Конкретно тези, за които говориш може да не ги знаем, но те всички в бизнеса са такива. Това добре го знаем. От опит. Наш и чужд. Иначе бизнеса не върви. Много добре го знаем, за да си позволим да ти дадем такъв съвет. Има една приказка, че "глупаците се учат от собствените си грешки, умните се учат от грешките на другите".
"другите търговци" ... как го измисли това :mazohist:
Нещо лошо ли е това да имаш куче с родословие? По-малко ли ще го обичаш или мислиш, че ние обичаме повече родословията на кучетата си? Хайде малко по-трезво мислете преди да пишете глупости.
Нещо лошо ли е да осиновиш бездомно кученце? По-малко ли ще го обичаш? Какво е породата за теб? какво значение има? Защо се спря на тази?

JulyVell Siberians
Публикувано: 29 October 2008 - 08:40 PM
Цитат
Вземете пример от Pomeran!!!!!!!!
Всеизвестен факт по цял свят е какво е това PUPPY MILL. И цял свят се бори срещу тях.
Показах ви снимки, там са показани вашите търговци. Опитайте да разберете и направите разликата.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 October 2008 - 09:59 PM
Дейзи, моето кученце, както си личи от аватара също е от борса. Взела съм го от там, защото както повечето хора взимам решения първосигнално. Чисто чудо е, че малкия оживя, но проблеми здравословни имаше много.
За съжаление, късно ткрих форума. От тогава изчетох много и много неща научих. Ако имаш време прегледай линковете, които Буши даде. Ще видиш, че тук никой не се заяжда, напротив. Тук всички обичаме животните и за това и сме във форума.
А за любовта към кучетата - едвали аз обичам по-малко моето безпородно, отколкото Сеска нейните померанчета или Хъскипауър. И това никой не го оспорва
Публикувано: 30 October 2008 - 09:18 AM
Публикувано: 30 October 2008 - 09:28 AM
Цитат
От всичко това е най-завладяващото в породата :wub: невероятният характер :blink:
Винаги жизнени и весели :blink:
Публикувано: 30 October 2008 - 11:12 AM
Публикувано: 30 October 2008 - 01:21 PM
Цитат
Дали с едно или с десет никога не може да скучаеш ;D
Във всеки един момент някой измисля някаква щуротия :rolleyes:
Например как се краде храна от немската овчарка, :Pизработили са си невероятна стратегия.Двама и отвличат вниманието,а други трима отиват до купичката и отмъкват каквото могат :P
А от последните снимките на Ричи най ми хареса като "летящо куче",направо супермен :blink:
Публикувано: 30 October 2008 - 01:36 PM
Публикувано: 30 October 2008 - 03:27 PM
п.с. Ще се видим ли на специалката в Пловдив с померанската група? Аз съм записала и Гари барабар с 10 хъскита ;D ;D ;D
Публикувано: 30 October 2008 - 04:19 PM