Цитат
На мен ми казаха 2 х 10 000,като цената дълго време е била пазена в тайна.
Момиченцето ми харесва повече
Е, предполагам че цената е била специална за специални хора-няма да се отказваш :blink: ;) ;D
Цената може и да е висока ;),но кученцата са невероятни,този руски развъдник са си взели преди това и друго мъжко от Starfire's и явно имат добри контакти за да се сдобият с тези красоти :wub: :wub: :wub:
Пък нали знаете пробил ли си някъде веднъж,после става по лесно ;)
Но и другите им померани на тези руснаци ,ако се съди по снимките са на ниво :blink:
Що се отнася за "зъбките" ;D ,при помераните те все пак са декоративни кучета и може да не им се предира толкова,но все пак красотата не трябва да надделява над здравословното сътояние.Не трябва да се допускат компромиси при които кучетата да могат да се хранят нормално,естествено липсата на едн два премолара не е фатална.
Що се отнася до клещовидната захапка там май нещата са по тъки,защото доста често с напредване на възраста тя се обрща и става обратна ,а и в поколенията преминава в обратна,пък нали все пак породата е шпиц ,а не пекинз,булдог или друга :blink:
Щом стандарта го допуща нека за това да няма дисквалификация,но да не се и толерира,при кучета с еднакве други характеристики да се дават предимства на кучета с нормални захапки.
Вярно американците са постигнали много,пренебрегвайки нещата със зъбите и занимавайки се основно с типа,но ние не знаем какво им струва това защото по снимки виждаме само най-доброто.Представете си раждат ви се с триста мъки едно,две или в най-добрия случей три кученца и това което е с перфектния тип и залагате на него се окаже с обратна зхапка,а за обратна захапка са смята дори и един зъб от долните резци да премине пред горните резци.Ако родителите са с нормални захапки шанса това да се случи е минемален,но ако са с "клеща" е доста голям,да не говорим пък че от двама родители с клещовидна захапка нормалната вече е почети невъзможна,което означава че ако наистина основния генофонд на помераните се окажат с тази захапка на къде ще отиде породата :rolleyes:
А май и американците започнаха да се замислят над този проблем защото ние когато водихме кореспонденция за Смарти едно от изискванията ни беше да е с нормална захапка и всички зъби и наистина беше така. :blink: