Dog.bg Форуми : Померан-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (263 Страници) +
  • « Първа
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци

#3981 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 07 January 2009 - 07:58 PM

Цитат

Harley- сте се чуем по телефона за една разходка в неделя!
Gary- North Face- не се цепете от групата -как сте за неделя следобяд?!?!
Киви си куца, той ще пропусне разходката със сигурност!На три крака е като светкавица, и нали е нисък не му виждам краката ,така бързо куцука! ;D ;D ;D

Тзи неделя ще впрягаме хъскитата докато не се е стопил снега ;D и за съжеление няма как да го съчетая с друго излизане,аз в събота съм свободна ако някой е на линия да пише за среща ако не ще се класирам другия път.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3982 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 08:20 PM

Цитат

Дадено, Ками, ще се чуем  ;), дано да е приятно и тихо времето в неделя за да щуреят дивотийте :yahoo:, а ти Ками с кое бижу ще дойдеш?

Остава тогава да се чуем по телефона за Неделя с Харли.
Злати загубила съм ти телефона,ако искаш пусни ми го на личния имейл,ако успея да се измъкна е в Събота.
Мерлинс-няма да давам лекарството,има много странични ефекти.Ще дам малко аналгин само. :blink:
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#3983 Потребителят е офлайн   djulsynka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 06:11 PM

здравейте! искам да ви споделя какво се случи с моето миличко..Взех си на 26 декември едно малко черно сладурче кръстоска между мини шпиц и померан..невероятен  красавец, но уви на 31 ми почина в ръцете от парвовироза( извинявам се не знам как се пише болестта точно).. Не го купих от развъдник, а от един човек, който има мъжки померан и от кучилото му бяха дали едно, но той има много кучета и го продаваше..мисля, че още като си го взех е било болничко, не обвинявам човека, но много тежко го преживях.. Но все пак съм влюбена в тази порода и съм твърдо решена лятото да си купя такова кученце. Проблема е, че сега ме е страх да не се случи същото. Знам, че всички ще ме посъветвате да си закупя от развъдник, но просто нямам 1000 евро, защото си го купувам сама, родителите ми не са очаровани от идеята за куче.. Въпроса ми е има ли някои който си е закупил кученцето за по-малко пари, дори и без родословие, защото единственото, което искам е да бъде здравичко и от къде? И като чета за вашите хубави кученца се убеждавам, че не са толкова крехки / моят приятел се опитва да ме убеди, че породата е много крехка и иска да си купим ягд териер/, мисля, че макар да са мънички, са здрави кучета, просто така се случи с моето... :(

#3984 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 January 2009 - 06:17 PM

Цитат

не обвинявам човека
Защо всички са толкоооова добри и прощаващи?  :huh: И на този човек ще му се размине и ще продължи да продава болни кучета.  Както и на всички други, които търгуват с живота на кучетата и с чуствата на хората.Утре някой друг ще си купи мъниче и то ще умре в ръцете му, защото вие не смеете да си потърсите правата.
Не ни пука ли, глупави ли сме, гледаме само себе си или са ни учили много-много да не протстираме, каквото и да става, да си траем ... не разбирам.

Купихте си едно, евтино, то почина, сега искате второ, като знете, че пак рискувате. Не става ли ясно, че дори финансово (защото явно това е най-водещия мотив) е по-изгодно да си купиш здраво, от развъдник?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3985 Потребителят е офлайн   djulsynka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 06:22 PM

и да си търся правата той няма да върне кученцето ми.. и мисля, че 600 лева не са малко пари, ако за теб са малко, то за мен при положение, че не работя са. И вместо да ме съдиш, отговори като нормален човек или нищо не казвай.

#3986 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 06:24 PM

1. Може да ти върне 600 лв, като ги добавиш към тези, които си заделила за второ - ще можеш да си купиш от развъдник.
2. Идеята е да му се попречи на този човек да продължава да прави това, което прави. За да не пострадат други хора и да спрат да умират кучета.
Ако ви пука.

Нямам какво да отговоря - ти отговора си намерила - евтино куче=куче от съмнително място.

п.п. Освен да е здраво, може би искаш и да прилича на породата, щом я харесваш. Отново - кучетата от съмнителни места обикновено никак не приличат.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#3987 Потребителят е офлайн   djulsynka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 06:34 PM

А някакъв адрес на сръбски или гръцки развъдник за померани има ли? Бих искала да проверя как стоят нещата в чужбина. Защото не вярвам много на тези българските, имам чувството, че винаги ще има нещо гнило.

#3988 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 06:38 PM

Цитат

А някакъв адрес на сръбски или гръцки развъдник за померани има ли? Бих искала да проверя как стоят нещата в чужбина.
:palec:  Надявам се запознатите тук, в тази тема да ви помогнат с тази информация.  :blink:

п.п. Все пак погледнете  - писано е в темата за български помчета, които мисля, са чудесни. Много развъдчици пишат тук и можете да видите техните кученца.
User's Signature

#3989 Потребителят е офлайн   djulsynka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 06:43 PM

А как беше сайтът на развъдника в Стара Загора?

#3990 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 06:47 PM

Аз лично нямам идея, дано това ви помогне.
User's Signature

#3991 Потребителят е офлайн   djulsynka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 06:49 PM

благодаря много

#3992 Потребителят е офлайн   Harley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 07:14 PM

djulsynka, можеш да бъдеш повече от сигурна, че шанса куче от развъдник да е болно от паровироза и от каквато и да е друга болест водеща до смърт е  = на 0, но щом досега не си го разбрала, явно не си чела отначало форума, като прочетеш, ще видиш колко много сте излъганите и плачещи за умрялото си кутре от такива като този "честен" човек

#3993 Потребителят е офлайн   Top Gun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 08 January 2009 - 09:57 PM

Harley не е много сигурно, че кучето дори и от развъдник няма да има наследствено някоя болест водеща до смърт!

#3994 Потребителят е офлайн   Top Gun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 09:59 PM

а на djulsynka мога да кажа само че ми е много мъчно за нейното кученце, знам какво е да ти умре животинка в ръцете съчувствам ти искрено!

#3995 Потребителят е офлайн   Harley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 10:33 PM

Естествено,че няма гаранций, но за наследствени болести не могат да и дадат гаранций никъде, дори и в чужбина  :(, в този случай става въпрос за заразна болест, която съм убедена, че нито един развъдчик не би допуснал, в това число и подобни на нея...

#3996 Потребителят е офлайн   Harley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 10:46 PM

Аз съвсем скоро видях малко бебе хъски, умиращо в ръцете на стопаните си :'(, бях във ветеринарната клиника с тях..и сигурно няма да ви е много трудно да се досетите от къде бяха взели кученцето :huh:, естествено от борса, плаках с тях, ама какво от това........пито-платено, доста гадно нали, а всички знаем, че мародерите от борсите много добре знаят, че продават болни животни, и това продължава да се случва постоянно, кой знае още колко препатили ще има тепърва във форума :rolleyes: :(

#3997 Потребителят е офлайн   Top Gun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 10:57 PM

да разведрим обстановката с малко забавни снимки  ;D ;D ;D

#3998 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 10:59 PM

Ееее последмата снимка кърти направо матрицата пасти да яде  ;D

#3999 Потребителят е офлайн   Top Gun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 11:00 PM

;D ;D ;D

#4000 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 11:07 PM

djulsynk- Няма гаранции100% за това какво и как ще си купи човек, но когато човек си вземе кученце от развъдник-
1.Подписва договор
2.Има контакт със собственика
3.Този собственик поема отговорност за кучето
4.Има паспорт - с ваксини
5.Получава съвет -какво търси и какво има в момента-като темперамент, качество
6.Собственикът на развъдника е отгледал даденото бебе и обикновено трепери над него, не го дава на случайни хори и е заинтересуван кучето което носи неговото има да е здраво и право!
7.При проблем-има човек ,който може да го съветва или да помогне с кучето.
8.Ако  кучето няма ваксини и се разболее от немарливост/непоставяне на ваксини е безотговорност и немарливост/-има към кого да се обърнете и да търсите отговорност.
9.В развъдника ще получите инфо за хранене и отглеждане и доста подробности относно темперамента на кучето, изискванията на породата и особеностите и.

Ако наистина няма финансова възможност в момента,лично аз не съм против да дам възможност на човека,който си е харесал кученце при мен, да го плати на 1 или 2 части-зависи от личната договорка.
Парите са хубаво нещо, но не всичко е само за пари.

Много ми е жал за Вас и за Вашето кученце!
Има доста развъдници за померани- 5 или 6 вече, изберете си някъде бебе и се договорете .
Никой от тях няма да откаже да коментирате различните аспекти на договорката.
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

• (263 Страници) +
  • « Първа
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202