Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 08 January 2009 - 06:11 PM
Публикувано: 08 January 2009 - 06:17 PM
Цитат
Не ни пука ли, глупави ли сме, гледаме само себе си или са ни учили много-много да не протстираме, каквото и да става, да си траем ... не разбирам.
Купихте си едно, евтино, то почина, сега искате второ, като знете, че пак рискувате. Не става ли ясно, че дори финансово (защото явно това е най-водещия мотив) е по-изгодно да си купиш здраво, от развъдник?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 08 January 2009 - 06:24 PM
2. Идеята е да му се попречи на този човек да продължава да прави това, което прави. За да не пострадат други хора и да спрат да умират кучета.
Ако ви пука.
Нямам какво да отговоря - ти отговора си намерила - евтино куче=куче от съмнително място.
п.п. Освен да е здраво, може би искаш и да прилича на породата, щом я харесваш. Отново - кучетата от съмнителни места обикновено никак не приличат.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 08 January 2009 - 06:38 PM
Цитат
п.п. Все пак погледнете - писано е в темата за български помчета, които мисля, са чудесни. Много развъдчици пишат тук и можете да видите техните кученца.

Публикувано: 08 January 2009 - 06:47 PM

Публикувано: 08 January 2009 - 07:14 PM
Публикувано: 08 January 2009 - 10:33 PM
Публикувано: 08 January 2009 - 10:46 PM
Публикувано: 08 January 2009 - 10:59 PM
Публикувано: 08 January 2009 - 11:07 PM
1.Подписва договор
2.Има контакт със собственика
3.Този собственик поема отговорност за кучето
4.Има паспорт - с ваксини
5.Получава съвет -какво търси и какво има в момента-като темперамент, качество
6.Собственикът на развъдника е отгледал даденото бебе и обикновено трепери над него, не го дава на случайни хори и е заинтересуван кучето което носи неговото има да е здраво и право!
7.При проблем-има човек ,който може да го съветва или да помогне с кучето.
8.Ако кучето няма ваксини и се разболее от немарливост/непоставяне на ваксини е безотговорност и немарливост/-има към кого да се обърнете и да търсите отговорност.
9.В развъдника ще получите инфо за хранене и отглеждане и доста подробности относно темперамента на кучето, изискванията на породата и особеностите и.
Ако наистина няма финансова възможност в момента,лично аз не съм против да дам възможност на човека,който си е харесал кученце при мен, да го плати на 1 или 2 части-зависи от личната договорка.
Парите са хубаво нещо, но не всичко е само за пари.
Много ми е жал за Вас и за Вашето кученце!
Има доста развъдници за померани- 5 или 6 вече, изберете си някъде бебе и се договорете .
Никой от тях няма да откаже да коментирате различните аспекти на договорката.