Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 21 January 2009 - 10:13 PM
Много от нас живеят в провинцията, но мисля,че е жизнено важно всички ,които подкрепяме идеята,че е нужна промяна, за доброто на породата,да направим писмено молба до УС - да се зачетат нашите желания.
На последното ОС на 14.12.такива молби подадохме развъдниците:
Фокси Ноуз,Оркид ин Блосъм, ДжулиВел,ОК БОСС.
Ани от Бургас също искаше да се включи - но нямаше време.
Обаче- това ще се решава тепърва -УС имат събиране на 29.01- не знам дали тогава ще го обсъждат, но моля всички колеги,които искат да напишат молба за снижаване на възрастта и да го адресират по е-меал до УС-мисля,че да сме единни ще помогне.
Ако ви трябва е-мейла -той е в сайта - на Иван Димитров или на който искате от УС.
Публикувано: 21 January 2009 - 10:20 PM
Цитат
друга порода в едно кучило.Как тогава да продължат породата най-добрите екземпляри?!
Това е в идеалния случай, когато кучето ражда, но всеки знае,че това не винаги е така.
Имам куче на 5 години- за мен-най-хубавото по тип, е 5 год.и още не е родила.
Т.е.товач,че има кучила веднъж годишно не означава автоматично,че от тези кучила ще има кучета,които да дърпат породата напред- статистически, и след забраната на линейното развъждане- т.е.по кръвни линии, т.е. инбридинг, все по-нищожен е шанса да са затвърждават желани породни белези и освен това да се предават в поколението, ако те не са доминантни-а за тази доминантност, ще ме извините но и инбридинг трябва.
2:3 не е инбридинг.Колко кучета трябва да задйържа и отгледам за да реализирам връзката 2:3-можете ли да изчислите?
Трябва да имам внук -трето поколение,което да върна назад към дядо или прабаба.
Ама че инбридинг!
Публикувано: 21 January 2009 - 10:24 PM
Защо у нас да не може- а трябва възрастни хора да ни третират като деца от детската градина и непрекъснато да ни дърпат за ушите - това може, а това не?
Ами дайте аз да си реша кое може и кое не- не са ме обявили за малоумна поне за сега, щом мога да работя и да нося отговорността си на работното място,защо не ми се гласува доверие да си нося отговорността за развъждането в собствения ми развъдник?
Мисля си -ей така на глас! ;D ;D ;D
Публикувано: 21 January 2009 - 10:39 PM
Цитат
Ние сме клуб с различни породи- но щом и собствениците на хъски искат промяна значи ,че и на тях това им се отразява негативно.
Пак казвам - трябва всеки от нас да изрази писмено своето мнение и да се надяваме,че мнението на голяма част от членовете на клуба ще бъде зачетено.
Защото ако сме повече, това ще означава че тази забрана е проблем, и то за повечето членове.
Публикувано: 21 January 2009 - 10:44 PM
Публикувано: 22 January 2009 - 10:26 AM
Публикувано: 22 January 2009 - 03:18 PM
Публикувано: 22 January 2009 - 10:45 PM
кажете ми нещо...още изследвам породата и прочтох някъде даже гледах и клипове на ЗЛОБНИ померани. знам, че породата е много добричка, виждала съм индиректно по клипове какви са сладури и ангелчета, но в същото време съм попадала и на клипове с померани, ама МНОГО зли! не дават стопаните им да ги доближават и къпят! кажете, моля, на какво се дължи това-дали е въпрос на лошо отглеждане, или е генетично заложено?
ПОЗДРАВИИИ !!!
Публикувано: 22 January 2009 - 11:15 PM
Публикувано: 22 January 2009 - 11:31 PM
Т.е.ако померанът проявява агресия- то тя обикновено е показна-,,Чакай да видя дали те е страх!,,.Ако това поведение се поощри,то се закрепва поведенчески като желан модел и после може наистина да стане някоя беля.
Моята Топпи-обожава да върви по улицата зад някое дете, и внезапно да излае зад гърба му без то да подозира-и като детето подсочи- тя почва да лае и да скача на място- Вижте ме каква съм!
Аз обаче не ги обичам тези работи, като има деца си имам едно наум и като я видя,че с мило изражение на муцката се строява зад някой нискостеблен гражданин, веднага и разбивам мераците.
Досега не съм срещнала злобен померан, но породата е доста специфична, кучетата са много интелигентни и ако им се позволи-могат да те водят за носа като нищо. ;) ;) ;D
Има померани/около 90%/които са много дружелюбни с всеки, дорис непознати, но според мен 10% от помераните не са така отворени с непознати хора, не обичат всеки да ги докосва, пазят се, или са ревниви към стопаните си- т.е.могат да отреагират според ситуацията и да не дадат да ги галят, а да ръмжат .
Джаки и Пами- австралийската ми двойка, са много специфични- до мен могат да вървят без повод, гледат ме в очите и не се отделят,ако чужд човек се наведе към тях -или избягват контакта или се скриват зад мен и със ситни стъпчици се държат на 10 см разстояне от ръката,която иска да ги гали.
А в къщи могат да се доближат до непознат гост, дават да ги докосват, но си имат лично пространство и определено са недоверчиви.
Даже когато Ранди и Додди спорят за нещо,спорът е по-скоро слюнкоизразходване отколкото агресия.
Всичките ми померани обожават къпането , мисля ,че усещането за чистота след баня им е много приятно, много са послушни-едва ли не сами подават гъбата и сапуна!Със сешоара им е малко трудно- ако не внимавам могат да бъдат издухани, но като цяло - всичко е ок-докато стигнем до рязането на нокти- аз режа-те пискат, и ми спира сърцето- да не съм порязала живец/уви и това се е случвало-лепим го веднага със специална пудра/, но общо взето в останалото поддържане няма проблеми.
Ако човек добре си познава кучетата- а би трябвало да е така, не е трудно да се предвиди каква реакция може да се очаква в определена ситуация, и ако трябва -тази ситуация да не се допуска.
Като цяло помераните са чудесни кучета за компания, и за деца и за възрастни, обичливи ,интелигентни, усмихнати,слънчеви ,чаровни...забравих да кажа и много красиви!
Публикувано: 22 January 2009 - 11:34 PM
Публикувано: 22 January 2009 - 11:57 PM
Публикувано: 23 January 2009 - 12:03 AM
Публикувано: 23 January 2009 - 12:52 AM
Публикувано: 23 January 2009 - 11:48 AM
но определено мога да кажа че определението "безумно смели" им пасва много добре. Тези космати ангелчета са смели за цяло стадо самоеди ;D.
Никога няма да забравя как Круела се хвърли да "яде" една мощтна комшийка която с обилно ръкомахане поздравяваше Ники. НЕ само се хвърли, ами успя и да докопа ластика на анцуга - картинката беше адски комична.
Ронче пък изпитва ужас от малки кучета- бяга като попарен от всичко което е под 5кг. Но пък само му покажете питбул и гледайте цирк. Твърдо убеден е че питбулите са създадени само и единствено за негова закуска. ;D ;D ;D