Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 05 February 2009 - 02:08 PM
А що се отнася до развъдната възраст съм меко казано потресена от безхаберието на УС, гласуват се глупости и си правят каквото си искат без да се зачита мнението на членовете на този клуб. А клубът всъщост са членовете, без членове няма и клуб. В БГ сме общо 8 регистрирани развъдника за шпицове, мисля доста повече от другите северни породи, а и има членове на клуба с по едно-две кучета. Май в клуба не държат на нашето членство толкова много. Абсурдното е, че в момента сме единствената страна в света, в която померанският и малкият шпиц се развъждач чак на 20 месеца. За мен вариантите са няколко да се справим с това:
1. Стачка ;D (то сега това е модерно у нас)
2.Повече не членуваме в клуба, а си създаваме наш си клуб на шпица, макар, че до колкото познавам системата у нас на бързо ще ни подрежат крилцата :'(
3. Просто ставаме членове на клубове я в Сърбия я в Румъния..... И нашите кучета ще печелят титли за тези страни. Бг померани няма да има.
4. Подаваме молба вече не знам за кой пореден път, а и не знам до кого трябва, но май най-добре до БРФК или до Камен Литов
5. Отваряме нова тема в "Новини събития коментар", така че това безумие да бъде видяно от всички в киноложките среди. Заглавието може да е " Отново проблем в Клуб Северни кучета"
На кого са тези 3 гласа против имат ли някаква обосновка решението им? :huh: До тук загубихме една година в чакане нещата да се променят и нима трябва да загубим още една?! Явно се вижда, че този не е начина да бъдем забелязани и уважени!
Някой друг има ли някакви предложения? Дайте да мислим какво да правим, защото така положението е нетърпимо, забранява ни се нещо, в което просто няма логика. Мойте мъжки кучета са израснали, всъщност от 5 само едното ми е на прага да навърши 20 месеца, но проблема и да не ме касае сега лично може да ме засяга след година или две. Нима нещо нередно трябва да си остане така. А ако утре имам шанс да заплодя мое момиче с прекрасно куче, но то е за съжаление "само" на 18 месеца!?
Публикувано: 05 February 2009 - 03:04 PM
Публикувано: 05 February 2009 - 03:30 PM
Цитат
И какво следва от това? Прието ли е нещо или не? Каква е истината и какво е станало с гласуването тогава?
Публикувано: 05 February 2009 - 03:58 PM
На УС на 10.02 присъствуваха 7 те члена избрани на Общото събрание на 14.12.2008.НО КОГАТО СТАНА ВЪПРОС ЗА ГЛАСУВАНЕ зам.председателката на клуба ме уведоми че нямам право на глас защото не е излязло новото съдебно решение за клуба :(Въпросния УС беше за 5.02 но се отложи и старанно тогава никой не сесети да ми каже да не се разкарвам излишно или да уведомят бившия секретар на клуба,за да бъде УС в пълен състав.Но и да не е в пълен състав стига да се стигне до гласуване.Но по принцип на този УС освен на една молба зешения не бяха взети.Беше взето решение за преразглеждане на правилника за развъдна дейност.Е това да ни ви казвам от колко години се дъвче тази промяна и все в задънена улица.И Юлия и Люба и Елена даваха предложения и....
Бланки за родословия и членски карти -нови проекти не бяха гласувани тъй като не бяха на разпложение проектите им.
Светле в поста си си абсолютно права неднократно съм го изпитвала на собствен гръб.

Golden Nicol kennel
Публикувано: 05 February 2009 - 04:08 PM
Не съм била там ,казаха ми че са били 5 човека-не съм броила.
Обаче-какво правим ние оттук нататък !?Имало идея да е забраната до 24 месеца-вярно ли съм разбрала?И така 20 мес.оставали компромисен вариант?!Вярно ли е това?Или е димка?
Освен това не мисля,че 7,8 или 9 молби за промяна са малко- това означава,че назрява проблем и е най-добре този проблем да се разгледа в интерес на неговите членове.
Не е заплаха това което казва seska-щом нещо не се разрешава, като забраната е безмислена, хората намират начин да я заобиколят.Освен това е редно УС на клуба да се интересува от обединяването на членовете си, а не от тяхното прогонване.
Аз съм Председател на Националната Федерация по Фелинология -моята и на нашият Борд главна цел е да дадем на хората възможност да работят-това преди всичко,без глупави и безмислени забрани.Иначе-ще си останем само с Борда.
Узряването на мъжкия и вредата за растежа и физиологичното развитие на мъжкото куче от ранното семеизпразване, не почива на изследвания конкретно за померани,шпицове, а и за други породи-аз такива анализи не съм прочела.
Ако някой е прочел - да ги приложи-ще ги четем.Ако има такива правила за немски овчарки и други средни и големи породи-има и причини- кьорунг за немски овчарки и право на разплод се получава след 24 месеца.Померанът не е на кьорунг!Идете да кажете на кучето ми да не се ,,хвърля,, на земята, когато има разгонена женска,че му пречи на растежа.
Ако беше така нито един мъж нямаше да е пораснал повече от ръста си на 13 години.
За мен 15 мес. е допустима възраст, нека човек сам да има право да решава -на 15,на 18 ,на 25 месеца или кога ще го пусне-НО ДА ИМА ПРАВО ДА РЕШАВА!Може и никога да не заработя с мъжко куче,но аз си решавам.
Към последната молба ,която подадохме миналия четвъртък от Велвет Дамур, приложихме Руския развъден правилник-там малките породи работят с мъжките от 12 месеца!Ние сме по-умни от тях така ли?
Защо техните померани не са изчезнали от лицето на земята вследствие недостатъчен растеж и износване на неукрепналия им организъм?
abra1313 обеща да подаде молба с приложет немски развъден правилник, където правилата са за работа с кучета от мини породи от 12 или 15 месеца- вече не помня.Но не 20 или 24.
Една слоница има бременност 24 месеца- с кого сравняваме помераните - със слон?
Публикувано: 05 February 2009 - 04:28 PM
От точките, които си предложила, за мен са възможни 3,4,5
Точки 1 и 2 са в рамките на утопичното!
И последно, УС явно са 7 човека, както ги броих, така ли?
И аз разбирам, че решението се отложило. Значи сега е момента да се действа. Давайте предложения и аз съм с Вас!
Публикувано: 05 February 2009 - 04:34 PM
Но като я подам, ще приложа правилника за развъждане на Немския шпиц клуб :blink:
А , както всички знаем, породата е немска.
Дали ще повлияе това? Изобщо не смятам, че ще се случи нещо :(
Но въпроса е, да не си мълчим повече!
Публикувано: 06 February 2009 - 10:07 PM
Гордият татко е Буги:

Това са бебетата преди 2 седмици:

А това са нови снимки от вчера. Първо представям дамата разбира се-Жаклин :wub: Тя е голяма хитруша и това и личи и по погледа и. Много добре се справя с живота- първа е на храната и на играчките. ;D

И малкият мъж Джони Бонбони. Много забавно кученце, наистина бонбон. Винаги е готов да се бори с играчките си, нищо ,че е по-дребен от тях. ;D

Публикувано: 07 February 2009 - 01:09 AM
А аз съм и страстен почитател на Жаки, както знаеш ;D
Светле, определено освежи и усмихна темата :wub:
А напрежение трябва да има според мен( извинявам се :blink:), за да има и резултати :blink:
Публикувано: 07 February 2009 - 09:07 AM
Не трябва да се примиряваме сега с тази глупост!!!!!!!!
Публикувано: 07 February 2009 - 09:09 AM
Публикувано: 07 February 2009 - 10:38 AM
Много се радвам за Сузана,че е станала майка ,по красива е от всякога като малка,плюшена играчка е. :wub: :wub: :wub: :wub:
Бугито не остава по назад,нацелувай гордият татко от нас :wub:
Публикувано: 07 February 2009 - 11:23 AM
Цитат
Гордият татко е Буги:

Това са бебетата преди 2 седмици:

А това са нови снимки от вчера. Първо представям дамата разбира се-Жаклин :wub: Тя е голяма хитруша и това и личи и по погледа и. Много добре се справя с живота- първа е на храната и на играчките. ;D

И малкият мъж Джони Бонбони. Много забавно кученце, наистина бонбон. Винаги е готов да се бори с играчките си, нищо ,че е по-дребен от тях. ;D

Честити бебета на Сузи и нейната грижовна стопанка :wub: :->) Да са живи и здрави, изглеждат направо нереални малки топки :wub: :wub:
Никога не съм държала бебе померанче в ръцете си...мечтая си това да стане скоро :yahoo:
Поздрави от брат'чеда Гари ;)
Публикувано: 07 February 2009 - 02:00 PM
Честити и бебета!Нека да има още много нови!
Много са сладки, чудесно е че най-накрая е станала майка!
Поздравления за нея и Буги естествено!Не че има пръст в отглеждането ,но поне е свършил частта с заплождането!