Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 27 February 2009 - 07:41 PM
дайте да си говорим нещо приятно ,не мога да разбера защо периодично се появяват разни професори които да си налагат мнението.
Я кажете кой къде ще ходи по празниците?
Да се снимате и показвате после ,...кой с дрехи ,кой не :lol: ...може и само по мартенички .
Ние сме си тук,ще работим пак,както винаги.
Публикувано: 27 February 2009 - 08:16 PM

Zoli ми е близък приятел и както го познавам от години съм сигурна в неговото положително отношение към животните и обичта му към тях - на 100%!
Даже не мога да разбера - какво толкова го ядосва в темата?
Всеки ще си облича или не кучетата както иска- дотук стана ясно ,че дамите Top Gun и jujolinka ще си обличат кучетата в модни дрешки и това си е тяхно решение ,което те аргументираха.
А Zoli пък няма да си ги облече, ако ще да се свърши света!
Предлагам - всички по мартеници и на разходка!
За Zoli това е естествено състояние на тялото,докато за мен и другите дами се налга да се поукрасим!
Весели празници на всички и моля ви не се ядосвайте само заради това,че сте на различно мнение! :P
Продължавам да поддържам идеята за куче с памперс,колкото и да е налудничава- ще ми реши всички проблеми с хигиената!!! :P
Направих си току-що нов банер и много се надявам да ви хареса!!!!!

Публикувано: 27 February 2009 - 08:24 PM
Идеята за куче с памперс- ами действай със селекцията. Аз за момента се опитвам да слектирам "персийски померан" вдъхновен от любовта между двете момчета Амиго и Браво (макар че втория не е особе въодушевен от котешките мераци към задницата му :D )
П.С. МОга ли да си копна банерчето за нашия сайт?
Публикувано: 27 February 2009 - 08:33 PM
Просто искам да изкажа възхищението си от разкошните мини лъвчета! Всичките са просто прекрасни!
Много щастие и радости да ви носят и много да се обичате!
Мисля по- натам (след няколко години като се нанеса в къщата) да си взема и аз един такъв разбойник

Досега не съм срещала померан на живо, за съжаление (Само мини шпицове...). Адски много са красиви.
Успехи на всички!
:) :) :)
Публикувано: 27 February 2009 - 08:40 PM
Ками дай на Тино един памперс и чакай поколение.Толкова е зажаднял милият ,че памперса ще му се види като пухкаво померанско д..е :lol: :lol: :lol: ,с тез правила за разплод може да си купим и секс кукла вече :lol:
Публикувано: 27 February 2009 - 08:42 PM

Също така ще си позволя да подкрепя мнението на Zoli като ще се опитам да уважавам чуждите вкусове и въобще разбирания за красивото.
Първо въпроса със модата ... ами ужас.Най-лошото нещо което може да сполети една порода е ТЯ да стане на мода.За жалост в момента померана,мини шпица,чихуато ииии ... йоркито да кажем влизат в топ пет на най-желани кучета от какви ли не натокани каки тип Парис,които според мен не успяват да уловят и оценят истинската красота на тези животни в пълния им и естествен блясък.
Нека също не забравяме и,че тези малки същества влизат в 5-та породна група която уж е групата на северняците ... (опазил ме Господ да видя и хъски с жилетка).
За мен чара на померана е в неговата огромна,бухнала козина придаваща му вид на играчка и без да се "спарява" в някакво джиджано якенце.
Да,разбира се когато времето е лошо,когато навън е кално и т.н ... нормално е да облечем кучето си с нещо с цел да запазим чиста тази козина и т.н,но да го намъкваме в разни дрешки и т.н без нищо си е чисто престъпление.
Има породи на които кича им отива,за мен примерно Йорки без панделка или без дрешка не е йорк,чихуа също ... но да речем ротвайлер с дреха седи смешно (повярвайте виждала съм и такова нещо)
Съгласете се,че на първо място ако обичате истински кучето си е то да се чувства удобно и на второ как би изглеждало във вашите очи.А повярвайте дори привидно едно куче да се чувства перфектно с новата си дрешка,то много по-добре би се чувствало в естествения му вид дори и без каишка.
Поздрави на всички померани. :P

Публикувано: 27 February 2009 - 08:52 PM
Взимай банера и си го сложи където искаш!
Моя екзот - на банера- реши въпроса с ъс секса- понеже дамите му са тийнейджърки , а той е на 1 ,5 години вече, той откри секс-шопа на моята спалня- там има померан с размера на кокер- плюшен, и още 2 плюшени играчки.
Той секси плюшения померан по 100 пъти на ден!
А за правилника на клуба - не ща и да мисля!
За дрешките- на една изложба видях от дена кола слиза афганска хрътка, естествено валеше, цялата облечена в син дъждобран с крачоли- 4 на брой, много елегантен, непромокаем , с качулка от която и се виждаше само дългия нос,крачолите завършваха в ботушки.Кучето беше руско, влезе абсолютно сухо в залата , а останалите не толкова предвидливи си ги носеха дългоскоместите на ръце, криеха си ги с чадър и т.н.
За всяко нещо си има причина, повярвайте ми!
А за ротвайлера с якенце - ами да е жив и здрав, сигурно е бил настинал!

Мерси на Tali за добрите думи за породата!
Публикувано: 01 March 2009 - 01:55 PM
На всички желаем много здраве ,червени бузки и завъртяни опашки!
:D
немога да си кача картичката ,някой има ли подобен проблем?
Публикувано: 01 March 2009 - 06:49 PM
днес времето в Пловдив беше страхотно за разходка и игри навън .. и ние го използвахме пълноценно :P
както виждам на клипчето и вие не сте скучали :)))
Публикувано: 01 March 2009 - 10:10 PM