zdraveite na vsi4ki. Parvo se izviniavam,che ne pisha na kirilica,no imam problem s pc-to i vtoro iskam da kaja,4e imam pomeran ot 2 meseca,v momenta tq e na 4 meseca bez niakolko dni,no poneje q vzehme ot zoomagazin shte vi q pokaja da mi kajete kakvo mislite,dali ne sam edna ot mnogoto izlagani
Принципно от снимка много трудно може да се прецени какво точно е кучето. Най-малкото се губи предства за пропорциите и големината на кучето. Също така и преди достигането до определна възраст, трудно може да се каже какво ще излезе. Единстено взимането на кучето от развъдник ти гарантира, че кучето наистина е померан.
Знаейки моментното тегло на кученцето лесно може да проверите дали е в нормите за породата на тази възраст в следната таблица:
Таблица за растежа на померанаЗа купуването на кученца от магазини няма да коментирам... има много много изписано по темата във форума.
Помераните, купувани от магазин, който аз съм виждал носят някой белези на породата но са далеч от стандарта и от това, което хората си представят като визия за кученцето когато порасне.
Все пак вече сте го купили, дано много да ви радва и слуша