Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 08 September 2009 - 02:30 PM
Много се радваме, че семейството на Померанчетата се увеличава с още членове
Когато Катето беше на 6 месеца ние и купувахме Royal Canin Junior за малка порода и от магазина ни дадоха една чаша/мерителна/ и по този начин и слагахме определеното количество храна. Катето никога не успяваше да си изяде напълно храната, за разлика от сега
Как се казва малката госпожица, ще се радваме да ни пуснеш снимки и да разкажеш нещо повече за нея.
Публикувано: 08 September 2009 - 03:08 PM
Здраевйте :).Казва се Тиара;много е мила,игрива,но и доста разглезена-плаче,когато е сама.
Аз също я храня с тази храна,но не знам какво количество е добре да приема;тя се храни сутрин и вечер(по нейно желание,има храна постоянно) с 40-50грама за деня.Много е малка,тежи около 1кг.
Ще кача нейни снимки,но на тях не се вижда мн добре,все още не се е научила да позира :)))
Ще съм мн благодарна,ако ми кажете повече неща,които ще ми бъдат от полза за нейното развитие,възпитание.Кога ще си сменя зъбите,козината,трябва ли да и давам някаква друга,допълнителна храна....?
Публикувано: 08 September 2009 - 04:01 PM
Когато ние бяхме на 6 месеца давахме витамини за козина и калции. На тази възраст Померанчетата си сменят козината и витамините им помагат по-бързо да сменят бебешката козинка.
Гранулите които и даваш имат всички необходими съставки и не е необходимо да я храниш с нещо друго, въпреки че и ние се опитвахме да се предържаме към това и беше много трудно. Човешката храна е много по-вкусна за тях и ако решиш да и даваш от вашата маса, после много трудно ще я научиш пак на гранули.
Публикувано: 08 September 2009 - 04:47 PM
Често казано не си спомням по колко грама гранули сме давали. Давали сме колкото пише на храната, но никога не си го изяждаше (беше и много). Понякога когато неиска да яде и смесваме гранулите със предварително сварено пилешко месо или кайма ( без сол и подправки). Този метод работеше докато не се изхитри и не започна да изяжда месото и да облизва гранулите без да ги яде ..
http://www.pamperpom...bg/anatomy.html
Това е линк към една таблица, където можеш да видиш колко тежка ще стане когато порасне голяма. Разбира се това е ориентировъчно
Публикувано: 09 September 2009 - 09:31 PM
От известно време чета за невероятната порода ,,померан"! Първото куче което видях в нета бе Сузана и се влюбих в нея...От този момент не мога да спра да мисля за тези създания. За моя радост попаднах на невероятна дама- Светла Колева , от чийто развъдник надявам се един ден ще е моето слънчице! Дано най-скоро и в моят дом изгрее една малка пухкава усмивка,която да ни радва непрестнанно! Тъй като не може това да е Сузана,мечта ми е да е нейна дъщеричка. Очарована съм от сайтът pamperpom.com.Там има много полезна информация за нас,новите и неопитни,изпълнени с всевъзможни въпроси! Искрени благодарности на създателите на сайтът!
Много топли прегръдки на всички малки пухкави сладурчета от мен!
Публикувано: 10 September 2009 - 12:23 PM
Публикувано: 13 September 2009 - 09:50 PM
Хапвайте на коремче, не се притеснявай, няма как да надебелее и без това е под нормата!
Приятно ми е да напиша ,че в чудесната компания на една млада ,многообещаваща бретонка-Зина/Меги по родословие / пътувахме до Лесковац, където имахме удоволствието да спечелим САС,САСИВ ,ВОВ и BOG II с OK BOSS A MIRACLE OF JAZZ KIWI /на аватара кучето отляво!/.
За второ участие на изложба и за нашия маломерен ръст/на пръсти 18 см/ това си е постижение!
Честито на Зина и всички българи ,взели титли и награди в Лесковац!
Снимки ще пусна утре , а сега лека вечер на всички!
Публикувано: 17 September 2009 - 10:00 AM
От 25.09 до 27.09 в Expo Center София ще се проведе изложение PET BIZ ще има различни видове храни, козметика, аксесоари и много други неща.
http://www.petbiz.gr
Ние ще го посетим със сигурност
Публикувано: 18 September 2009 - 12:22 PM
Публикувано: 18 September 2009 - 03:50 PM
След като доста се рових из нета за да сваля хубава картина, рисунка на померан или просто нещо ,което да изразява авторско отношение и да е изкуство-отказах се!
Има прекрасно нарисувани кучета от всички възможни породи, без померан!
Какво и има на по%
Публикувано: 18 September 2009 - 03:50 PM
След като доста се рових из нета за да сваля хубава картина, рисунка на померан или просто нещо ,което да изразява авторско отношение и да е изкуство-отказах се!
Има прекрасно нарисувани кучета от всички възможни породи, без померан!
Какво и има на породата не знам, но не им се получават рисунките -поне според мен.
От Москва си купих фланелка с щампа на померан и бебето и ,това просто беше единственото което не предизвика смях, докато го гледах-обаче по -скоро изобразява пра-пра-пра-пра.......бабата на сегашните померани, отколкото породата в момента.Поне не е грозна на първо четене,само се питаш тези кучета гребен виждали ли са , пък за ножици да не говорим! :ob_173:CommunitySEO
Публикувано: 18 September 2009 - 04:06 PM
За всички заинтересован това е програмата по дата и час
http://www.petbiz.gr/trade/leaflet.pdf
Публикувано: 18 September 2009 - 04:08 PM
ехх.. да можех да рисуваммм.. но и апарата ми върши чудесна работа
Публикувано: 18 September 2009 - 04:41 PM
Pomeran напиши в търсачката "pomeran portrait"

Вход

Горе
Цитиране +