Аз започвам темата с уговорката,че :
-никого няма да ползвам като ,,померан,,-има родословие на което е написано каква порода е кучето.Издава го Френската Киноложка Федерация , а не аз.Родословието + типът на кучето Прити е това което из съм търсила,защото в нето са :
-
бащата на родителите на Прити е от
Тайвански линии и е померан, както и пра-родителите на майката на Прити- развъдник ,,DOCHLAGGIE" от Австралия.Другото мъжко куче от същия развъдник в Тайван е определено във Франция като мини- но Тайванският развъдник работи само с ПОМЕРАНИ.Техните бебета/родителите на Прити/ не са станали минита, защото са 23 сантиметра, а защото по този признак ги разделят във Франция.Ако немската овчарка прорасте-не я пишат белгийска , заради разликата в ръста, нали?
Кой как работи във Франция не ми е работа да съдя, нито да давам мнение.
-как се търсят бели померани не знам, аз ако чакам на търсенето -с 2 родени бебета за 10 месеца от 2009, които няма да продавам, да съм починала от гладна смърт
-за мен от смесването на мини и померан-печели само минито, а померанът губи типа и се връща назад към шпица- и така има бебета с шпиц-тип от родители померани, и това е нормално, все пак помераните са най-малките шпицове.
-с кого и как ще работиш Ивета - си е твое право, и твое решение
-развъдник Д Арланде е уважаван от мен развъдник и ако имам бебета с типа на Прити ще бъда най-щастливия човек на света!За мен помераните са част от живота ми, независимо дали има търсене или няма ,дори да не се продават аз винаги ще имам померани в къщи.
-какво и как развъждам е мой избор, който видя кучето на живо в Пловдив знае за какво говоря.Пожелавам на всички развъдчици да имат този тип ,които търсят и за който работят.
Благодаря ти Ивета за откровението, това което ти си написала сега, аз знам,че го мислиш още преди да го напишеш-и това си е твое право!
Запазвам си моето мнение за твоя постинг за себе си, уважавам правото ти на лично мнение.
Прити ще преживее и повече оплюване,достатъчно е хубава, така че който желае може да се присъедини .
Благодаря на тези,които искрено харесаха бебето!
С удоволствие ще я доведа на изложба,когато порасне-за мен тя е моята сбъдната мечта.
Искам да пожелая всеки от вас в този форум да може да сподели такава мечта!
Ще продължавам да качвам снимки на моите кучета в този форум, а който не му харесва може да не ги гледа!
Лека и хубава вечер!