Dog.bg Форуми : Померан-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (263 Страници) +
  • « Първа
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци

#5061 Потребителят е офлайн   ralivd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 February 2010 - 05:26 PM

Привет от мен отново,

Ах, толкова красиви Валентински картички сте постнали ba_025.gif

На нас миналата седмица ни биха втора ваксинация, 4 дена преди да изтече предишната. Лекарката ми каза, че това не е от голямо значение и че няма проблем. Предстои ни още една след месец. Колко ваксинации сте поставяли н вашите бебета? Сигурно въпроса ми е по-удачно да задам в здравната тема на померана, но май там няма голямо посещение.

Имам и един друг въпрос по отношение на тренировките. Кога започвате с тренировките и възпитанието? На мен все ми се струва,че е още много малък и, че не разбира, но дали е така?
User's Signature

Silence is often the best thing to say

#5062 Потребителят е офлайн   cvetelina_1997 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2010 - 10:12 PM

Цитат(ralivd @ Feb 17 2010, 05:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Привет от мен отново,

На нас миналата седмица ни биха втора ваксинация, 4 дена преди да изтече предишната. Лекарката ми каза, че това не е от голямо значение и че няма проблем. Предстои ни още една след месец. Колко ваксинации сте поставяли н вашите бебета? Сигурно въпроса ми е по-удачно да задам в здравната тема на померана, но май там няма голямо посещение.

Имам и един друг въпрос по отношение на тренировките. Кога започвате с тренировките и възпитанието? На мен все ми се струва,че е още много малък и, че не разбира, но дали е така?

ооо разбират те разбират на Ищар като и се скараш взима си мотиките и дим да я няма 3 ваксини трябва да има маи ft_159.gif

#5063 Потребителят е офлайн   VelvetDamour Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 February 2010 - 12:02 AM

Цитат(ralivd @ Feb 17 2010, 05:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Привет от мен отново,

Аз на моите кученца правя 3 ваксини + 4-та Бяс.А относно навиците можеш да го свикваш от малък,те са доста умни и възприемчиви животинки.
User's Signature

Качена снимка

#5064 Потребителят е офлайн   iva.paula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 06:41 AM

Кученцето трябва да има както каза VelvetDamour 3 васини + 1 за бяс.Но на мен ми се струва много странно вие да ги слагате тези ваксини.По принцип преди да напусне развъдника,трябва да се сложени всички ваксини,но аз незнам все пак на колко месеца е кученцето.Мойте кучета закупни от чужбина си престига с всички сложени ваксини включително и бяс,и документ за пълни изследвани направен от ветеринар ,че кученцето е в добро здравословно състояние и няма никакви заболявания. Отностно навиците,колкото по отрано започне да се възпитава толова по добре и по бързо ще се научи да изпалнява
User's Signature

www.polimarpom.com

Качена снимка

Качена снимка

#5065 Потребителят е офлайн   VelvetDamour Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 February 2010 - 12:00 PM

Цитат(iva.paula @ Feb 18 2010, 06:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Кученцето трябва да има както каза VelvetDamour 3 васини + 1 за бяс.Но на мен ми се струва много странно вие да ги слагате тези ваксини.По принцип преди да напусне развъдника,трябва да се сложени всички ваксини,но аз незнам все пак на колко месеца е кученцето.Мойте кучета закупни от чужбина си престига с всички сложени ваксини включително и бяс,и документ за пълни изследвани направен от ветеринар ,че кученцето е в добро здравословно състояние и няма никакви заболявания. Отностно навиците,колкото по отрано започне да се възпитава толова по добре и по бързо ще се научи да изпалнява

Да наистина това не е правилно и адски рисковано,толкова малко бебе да напуска развъдника без ваксини и да пътува.Но явно малкия е късметлия и смятам ,че щом досега всичко е минало добре няма да има проблеми.Пожелавам му много здраве и много да радва стопаните си,но не ни забравяите и нас пускаите снимки да се радваме и ние на малкото сладко мече wub.gif wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#5066 Потребителят е офлайн   ralivd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2010 - 12:50 PM

Ветеринара, при който ходих (в много голяма и известна с добрите специалисти частна клиника) ми каза, че в страната в която живея се поставят 2 ваксини и една за бяс, за разлика от други европейски страни. Тъй като обаче вече е поставена една ваксина , лекарката каза,че и при нас ще се получи така,че трябва да се поставят 3 ваксини и една за бяс. Ромео е на 13 седмици, а при мен пристигна на 10.
Незнам дали ме разбрахте правилно, но не аз поставям ваксините, а ветеринара, при който ходихме. Аз дори и ноктите не можах да му отрежа, та в клиниката ми помогнаха.
Иначе за напускането му толкова рано, аз се доверих на развъдчика, а тя е с многогодишен опит и е отглеждала само и изключително Померани. Предполагам, че тя решава дали кученцето е готово да напусне развъдника или не. Мисля,че в този случай тя направи изключение, тъй като им предстоеше местене от Щутгард към северна Германия. Представете си колко път е това и явно е решила,че ще е по-добре Ромео да направо само едно пътуване със самолет от 2 часа. Интересното е,че той заспива веднага щом е в пътната си чантата. Така си мисля,че пътуването и за него не е било толкова стресиращо (а може и да греша). Радвам се обаче, че всичко е наред с него, здрав е, много жизнен и изключително умен.
VelvetDamour, онзи ден му направих много сладки "делови" снимки. Едно от любимите неща за гризане е един химикал. Божее, имам чувството,че ще започне да пише като го гледам лапнал химикала ab_041.gif

П.П. Вчера пробвах някои от триковете на Памперпом за обучение на Померан. За сега нямаме голям напредък, но то е и рано да се каже.
User's Signature

#5067 Потребителят е офлайн   VelvetDamour Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 February 2010 - 12:55 PM

Браво на детето и професия си избрало вече,писар smile.gif ae_085.gif ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#5068 Потребителят е офлайн   cvetelina_1997 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 18 February 2010 - 05:40 PM

нн

#5069 Потребителят е офлайн   merlins_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 06:38 PM

Цитат(cvetelina_1997 @ Feb 18 2010, 04:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
охх и азз вече имам ГОЛЯМ ПРОбЛЕМ Ищар пишка навякаде не става водя я непрекасното на разходки и не знам как ще продалжавам така ако не я оправя мама каза че ще я махне и да я обявяви за продан затожа много спешшно кажете ми някакав трик да направя нещо ...... rf_011.gif rf_011.gif rf_011.gif rf_011.gif rf_011.gif rf_011.gif rf_011.gif rf_011.gif ea_103.gif dry.gif

Слагай я вечер да спи в преноска затворена,/кученцата не пишкат там където спят/ и когато и се приходи до тоалетна тя става неспокойна и започва да скимти ,ставаш веднага и я водиш в банята,а ако е сутрин се обличаш по най- бързия начин и излизате навън,но няма да я отваряш преди да си готова на вратата.Доста често минава време за да се научат кученцата да си свършват"нещата"навън.Понякога свързват разхотката с игра и трябва да се създаде условен рефлекс че излизането навън е и за други "дейности".
Малко е като при гледане на бебе трябва да се става и нощем и да си упорита,но мисля че в името да си запазиш Ищар жертвите си струват .

User's Signature

http://www.merlinspom.com
[url="//https://www.facebook.com/photo.php?fbid=694626657604638&set=pcb.694629704271000&type=3&theater%5B/url]

#5070 Потребителят е офлайн   ralivd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2010 - 06:56 PM

Цитат(cvetelina_1997 @ Feb 18 2010, 05:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
охх и азз вече имам ГОЛЯМ ПРОбЛЕМ Ищар пишка навякаде не става водя я непрекасното на разходки и не знам как ще продалжавам така ако не я оправя мама каза че ще я махне и да я обявяви за продан затожа много спешшно кажете ми някакав трик да направя нещо ...... rf_011.gif rf_011.gif rf_011.gif rf_011.gif rf_011.gif rf_011.gif rf_011.gif rf_011.gif ea_103.gif dry.gif

И ние имахме проблем с пишкането. Където ни свареше нуждата, там се и утоляваше. Една седмица си останах вкъщи без да ходя на работа и всеки път когато усетя,че започва да души подозрително пода го хващах и ходехме заедно до тоалетна. Стоях с него докато се изпиша, накрая го похвалвах и му давах кучешка бисквитка. В края на седмицата вече сам започваше да лае и да сигнализира,че има нужда. Дори, както писах имаше и фалшиви аларми- само и само да си получи наградата изпишква 2 капки и започва да те гледа, с онзи търсещ поглед ab_041.gif Не,че сега не се случва да се изпусне, дори вчера май имаше повече пишане в стаите, отколкото навън и в банята, но все пак е бебе и знам,че не мога да очаквам чудеса. Ако имаш възможност да зачестите разходките ще е чудесно. На колко е Ищар? Опитай различните методи- с похвала като се изпиша навън и в тоалетната, или със скарване, когато не е на място. Казваш,че разбира, когато й се караш- може би това ще помогне.
При нас все още излизанията не са на често, защото е - 13 С и караме на кратки излизания от по 5 до 10 мин. Струва ми се,че започва да му пада леко козината, и май скоро ще започнем да влизаме в грозния период. Честно казано нямам търпение да се сдобие с козина на възрастен, но за това ще почакаме доста май ab_041.gif
Сега ще сложа и малко снимки.

Поздрави от спящия красавец sg_196.gif
User's Signature

#5071 Потребителят е офлайн   gabriell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2010 - 08:53 PM

Здравейте на всички тъй като стана на въпрос за ваксините искам да ви попитам на 13.02.2010г.ваксинирах Жоси и Буши,но на малката и се получи бучка днеска до като я къпех я напипах и много се притесних,мисълта ми е да ли ще се разнесе тази бучка или да я водя на лекар.
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#5072 Потребителят е офлайн   ralivd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2010 - 10:11 PM

gabriell, за съжаление не съм компетентна и не мога да дам съвет. На Ваше място (тъй като нямам опит) бих я завела при ветеринара, който е бил ваксината. Надявам се да е нещо нормално и всички притеснения да са били напразни.

User's Signature

#5073 Потребителят е офлайн   PAMPER_POM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2010 - 11:54 AM

На Кати и излезе също бучка на мястото на поставяне на ваксината, и и се разнесе след известно време. Аз си го обяснявам с бързото инжектиране на лекарството, но може да и от съставките на ваксината. Според мен няма нищо страшно, ще се разнесе..но за твое успокоение може да посетиш VET.
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#5074 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 01:08 PM

Бучката ще се разнесе, с лек масаж!
А с пишкането - само с награди и пазене, много обичат да им се дават поощрения!Да се води редовно на разрешеното място и много бисквитки!
И време- ще се научи малкия, не се притеснявайте!

User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#5075 Потребителят е офлайн   gabriell Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 02:41 PM

Благодаря ви момичета за полезните съвети ,ще я масажирам и дано да се разнесе,ако ли не ще я завада на лекар да видиме те какво ще ни кажат,още веднъж благодаря.
User's Signature

www.pamperpom.com

Качена снимка

#5076 Потребителят е офлайн   ralivd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2010 - 03:11 PM

Не можах да се сдържа да не се похваля с нашите постижения. Ромео вече успешно отвръща на 2 команди - Легни и Дай лапа. Не мога да му се нарадвам, толкова ми е умничък af_089.gif С командата Ела още не сме се запознали из основи, а и не му харесва особено (освен в случаите, в които има нещо за хапване в ръката ми ab_041.gif ). Освен това си мислех като порасне да го заведа при професионален треньор ако не постигнеме резултати с домашното възпитание. Какво мислите по въпроса и имате ли опит в това отношение?

User's Signature

#5077 Потребителят е офлайн   cvetelina_1997 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2010 - 10:10 PM

Браво!!!на Р О М Е О моля ви разкажете нещо за своя померан тук http://forum.dog.bg/-t32277.html ще сам ви многo благодарна :):)

#5078 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 11:53 AM

Цитат(cvetelina_1997 @ Feb 28 2010, 08:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Браво!!!на Р О М Е О моля ви разкажете нещо за своя померан тук http://forum.dog.bg/-t32277.html ще сам ви многo благодарна :):)

ама защо да пише за своя ПОМЕРАН в темата за МАЛЪК ШПИЦ?

#5079 Потребителят е офлайн   evelina_pom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 12:16 PM

Темата е за сравнение на двете породи,като характер! smile.gif

#5080 Потребителят е офлайн   VelvetDamour Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 March 2010 - 01:00 PM

Честита Баба Марта на всички,много здраве,щастие и успехи, а малките ви пухени топки многооооооо да ви радват и слушат dog.gif dog.gif dog.gif dog.gif ha_081.gif ha_081.gif
User's Signature

Качена снимка

• (263 Страници) +
  • « Първа
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема