Ветеринара, при който ходих (в много голяма и известна с добрите специалисти частна клиника) ми каза, че в страната в която живея се поставят 2 ваксини и една за бяс, за разлика от други европейски страни. Тъй като обаче вече е поставена една ваксина , лекарката каза,че и при нас ще се получи така,че трябва да се поставят 3 ваксини и една за бяс. Ромео е на 13 седмици, а при мен пристигна на 10.
Незнам дали ме разбрахте правилно, но не аз поставям ваксините, а ветеринара, при който ходихме. Аз дори и ноктите не можах да му отрежа, та в клиниката ми помогнаха.
Иначе за напускането му толкова рано, аз се доверих на развъдчика, а тя е с многогодишен опит и е отглеждала само и изключително Померани. Предполагам, че тя решава дали кученцето е готово да напусне развъдника или не. Мисля,че в този случай тя направи изключение, тъй като им предстоеше местене от Щутгард към северна Германия. Представете си колко път е това и явно е решила,че ще е по-добре Ромео да направо само едно пътуване със самолет от 2 часа. Интересното е,че той заспива веднага щом е в пътната си чантата. Така си мисля,че пътуването и за него не е било толкова стресиращо (а може и да греша). Радвам се обаче, че всичко е наред с него, здрав е, много жизнен и изключително умен.
VelvetDamour, онзи ден му направих много сладки "делови" снимки. Едно от любимите неща за гризане е един химикал. Божее, имам чувството,че ще започне да пише като го гледам лапнал химикала
П.П. Вчера пробвах някои от триковете на Памперпом за обучение на Померан. За сега нямаме голям напредък, но то е и рано да се каже.