Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 18 February 2010 - 06:41 AM
Публикувано: 18 February 2010 - 12:00 PM
Да наистина това не е правилно и адски рисковано,толкова малко бебе да напуска развъдника без ваксини и да пътува.Но явно малкия е късметлия и смятам ,че щом досега всичко е минало добре няма да има проблеми.Пожелавам му много здраве и много да радва стопаните си,но не ни забравяите и нас пускаите снимки да се радваме и ние на малкото сладко мече
Публикувано: 18 February 2010 - 12:50 PM
Незнам дали ме разбрахте правилно, но не аз поставям ваксините, а ветеринара, при който ходихме. Аз дори и ноктите не можах да му отрежа, та в клиниката ми помогнаха.
Иначе за напускането му толкова рано, аз се доверих на развъдчика, а тя е с многогодишен опит и е отглеждала само и изключително Померани. Предполагам, че тя решава дали кученцето е готово да напусне развъдника или не. Мисля,че в този случай тя направи изключение, тъй като им предстоеше местене от Щутгард към северна Германия. Представете си колко път е това и явно е решила,че ще е по-добре Ромео да направо само едно пътуване със самолет от 2 часа. Интересното е,че той заспива веднага щом е в пътната си чантата. Така си мисля,че пътуването и за него не е било толкова стресиращо (а може и да греша). Радвам се обаче, че всичко е наред с него, здрав е, много жизнен и изключително умен.
VelvetDamour, онзи ден му направих много сладки "делови" снимки. Едно от любимите неща за гризане е един химикал. Божее, имам чувството,че ще започне да пише като го гледам лапнал химикала
П.П. Вчера пробвах някои от триковете на Памперпом за обучение на Померан. За сега нямаме голям напредък, но то е и рано да се каже.

Silence is often the best thing to say
Публикувано: 18 February 2010 - 06:38 PM
Слагай я вечер да спи в преноска затворена,/кученцата не пишкат там където спят/ и когато и се приходи до тоалетна тя става неспокойна и започва да скимти ,ставаш веднага и я водиш в банята,а ако е сутрин се обличаш по най- бързия начин и излизате навън,но няма да я отваряш преди да си готова на вратата.Доста често минава време за да се научат кученцата да си свършват"нещата"навън.Понякога свързват разхотката с игра и трябва да се създаде условен рефлекс че излизането навън е и за други "дейности".
Малко е като при гледане на бебе трябва да се става и нощем и да си упорита,но мисля че в името да си запазиш Ищар жертвите си струват .

http://www.merlinspom.com
[url="//https://www.facebook.com/photo.php?fbid=694626657604638&set=pcb.694629704271000&type=3&theater%5B/url]
Публикувано: 18 February 2010 - 06:56 PM
И ние имахме проблем с пишкането. Където ни свареше нуждата, там се и утоляваше. Една седмица си останах вкъщи без да ходя на работа и всеки път когато усетя,че започва да души подозрително пода го хващах и ходехме заедно до тоалетна. Стоях с него докато се изпиша, накрая го похвалвах и му давах кучешка бисквитка. В края на седмицата вече сам започваше да лае и да сигнализира,че има нужда. Дори, както писах имаше и фалшиви аларми- само и само да си получи наградата изпишква 2 капки и започва да те гледа, с онзи търсещ поглед
При нас все още излизанията не са на често, защото е - 13 С и караме на кратки излизания от по 5 до 10 мин. Струва ми се,че започва да му пада леко козината, и май скоро ще започнем да влизаме в грозния период. Честно казано нямам търпение да се сдобие с козина на възрастен, но за това ще почакаме доста май
Сега ще сложа и малко снимки.
Поздрави от спящия красавец

Публикувано: 21 February 2010 - 08:53 PM
Публикувано: 21 February 2010 - 10:11 PM

Публикувано: 22 February 2010 - 11:54 AM
Публикувано: 22 February 2010 - 01:08 PM
А с пишкането - само с награди и пазене, много обичат да им се дават поощрения!Да се води редовно на разрешеното място и много бисквитки!
И време- ще се научи малкия, не се притеснявайте!
Публикувано: 22 February 2010 - 02:41 PM
Публикувано: 28 February 2010 - 03:11 PM

Публикувано: 28 February 2010 - 10:10 PM
Публикувано: 01 March 2010 - 11:53 AM
ама защо да пише за своя ПОМЕРАН в темата за МАЛЪК ШПИЦ?
Публикувано: 01 March 2010 - 11:53 PM

Цвети, с удоволствие ще напиша, но мислех,че е за хора, които могат да сравнят двете разновидности на шпица,а аз имам само померанче. Иначе при първа възможност ще пиша.

Вход

Горе
Цитиране +