Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 03 February 2007 - 06:35 PM

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш-това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш...
Публикувано: 03 February 2007 - 06:40 PM
Публикувано: 04 February 2007 - 10:30 AM
Успех в търсенето,а нашата Миси е от Merlins! 1super
Прикачени файлове
-
DSC01150__640x480_.JPG (59.88K)
Брой сваляния: 195
Публикувано: 04 February 2007 - 10:48 AM

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш-това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш...
Публикувано: 04 February 2007 - 11:17 AM
Моя съвет е по-добре да изчакате и ако имате възможност да съберете по-голяма сума от предвидената за закупуване на кученцето. Както знаете евтиното понякога излиза по-скъпо. Вие купувате куче, което ще живее с вас дълги години, и ако то стане такова не за което сте си мечтали, ще съжелявате че сте избързали с решението си и сте действали емоционално. А не дай си боже да го купите със здравословни проблеми, някой от които може да лекувате цял живот! Аз примерно за куче съм чакала година и половина, а някой чакат и по-дълго, защото знаят цената на търпението си, защото искат куче точно от определени родители и точно с тези и тези качества. 1super
Публикувано: 04 February 2007 - 11:33 AM

Публикувано: 04 February 2007 - 11:34 AM

Публикувано: 04 February 2007 - 12:28 PM
Другата причина, поради която моите кученца ще са скъпи, е че техните родители ще са титуловани и аз ще съм вложила не малка сума за ходене по изложби. Да, за много хора това е глупост и съвсем не е важно, но само на изложба ти можеш да прецениш на къде вървиш, правилно ли се развиват кучетата ти, да чуеш мнението на съдията и да се почустваш горд от добра дума, а защо не и от победа, която ще е възнаграждение за труда ти. И ако моя потенцялен клент няма достатъчно пари, за да си купи от мен куче, то как ще покрива ежемесечните разходи на животинчето- къщичка, играчки, ваксини, лекарства, козметика, качествена храна и много други непредвидени разходи. Мога да изреждам още много причини, поради които няма да продавам кученцата си за 450-500лв , но не искам да влизам в дребни сметки.
А родословието само по себе си не е скъпо, за издаването му са нужни 10-15 лв, все пак това е лист хартия, но написаното на него е от огромно значение. wink
Публикувано: 04 February 2007 - 12:31 PM
Мисля,че разяснението от Сеска за зооборсите е достатъчно,а има и отделна тема за това в БГ.ДОГ.Все пак това е мнение на човек,които
има опит и истински обича животните.
Относно координатите на развъдника в София-www.o-kboss.com
Ние работим с Камелия и сме закупили мъжки пом от там.Сега е на 9 месеца.
Ето негова снимка.
Прикачени файлове
-
IMG_0874.JPG (44.22K)
Брой сваляния: 218
Публикувано: 04 February 2007 - 01:02 PM
Цитат
И да са чесни и да не са чесни, истински померан( а не куче от неизвестна порода с майка шпиц и баща неизвестно какъв ), за по малко от 1000 долара няма ! И да ти кажа честно не трябва и да има! Със Сеска купуваме кучетата си от 2000 до 6000 долара, за да се борим точно с хора които продават уж померани по борси и други места, за това ако нямаш пари за куче от тази порода (както и повечето хора в България), просто си вземи куче за което имаш пари. Но да стимулираш вноса в България на шпицоподобни животни, за да си мислиш че си си взел померан, ми се струва абсолютно ненужно. Има толкова породи на които цената им е до 500-600 лева.
Публикувано: 05 February 2007 - 01:23 PM
Успех и пиши какво си направила по въпроса! r)
Публикувано: 05 February 2007 - 02:41 PM
Цитат
Успех и пиши какво си направила по въпроса! r)
Малка мис, много ми е интересно като си толкова компетентна по въпросите с родословията, защо кучето ти е без родословие, защо не си научила приятелите си от Стара Загора как се правят родословия(можеха да направят едно и за теб) и също така ми е много интересно знаеш ли каква порода ти е кучето? С това не искам да те обидя, а искам да разбереш защо внасяме скъпи кучета от вън и си харчим парите, даваме мило и драго и хвърляме огромни средства, за да има ПОМЕРАНИ в България, а не 10 човека да си пишат във форума и нито един от тях да няма померан, но за сметка на това да са много компетентни. Освен това не е нужно да обиждаш Сеска и мен, че правим бизнес, всички хора които развъждат кучета, въобще животни, селскостопански култури и тн. правят бизнес ! Предполагам обаче че не си купуваш домати за 2 стотинки, но искаш да си купиш померан за 20 лева? Ами това скъпа е невъзможно и както виждам вече си го разбрала! За любимия ти развъдник от Стара Загора бях изписала сума ти страници, защото си бях купила тяхно куче от магазина на Славейков, разбира се без документи и без много други неща, но това едва ли би те заинтересувало, виждам че за повечето хора във форума е важна цената. Щом е така си купувайте кучета от където решите, но не пишете че са от определена порода, защото е срамота! Много е обидно, че искате да превърнете развъждането на померани, във внос на евтини китайски ментета, но имайки предвид психологията на повечето българи, това не ме учудва. Само ми е жал за съвестните развъдчици, които дават мило и драго, но няма кой да им купи кучетата, защото някой искал да си купи куче от родители шампиони до 9 то коляно за 20 лева! Писала си че няма да правиш бизнес, но не си писала ще кастрираш ли кучето си или и ти някой ден ще продаваш "Померани" ?
Публикувано: 05 February 2007 - 02:55 PM
Докато вие ги искате не само като такива ,а и за бизнес,ама мен това не ме интересува всеки сам си решава естествено,просто нападнахте момичето доста остро и това не ми хареса!
И ако обичаш не се изказвай в мн число/сеска/,защото се познаваме лично и сме в добри отношения и тя ме разбира отлично какво искам да кажа.
Междудругото померана ми е в абсолютните граници!
Публикувано: 05 February 2007 - 04:00 PM
Човек дава парите си за това което мисли, че му е най-необходимо и не само като предмет , а и като духовна потребност. Аз например карам ефтина кола без климатик, живия в обикновенно жилище поне за сега, но за сметка на това съм преценила че без лукс мога , но без точно тези кучета не мога w) . Преценила съм , че техния шампоан ще струва 30 евро , а моят 10 лева. Преценила съм , че мога да превърна хобито си в професия, не бизнес, а професия, и така ми е добре. 1super
Публикувано: 05 February 2007 - 04:07 PM
Публикувано: 05 February 2007 - 04:19 PM
Публикувано: 05 February 2007 - 04:38 PM