Dog.bg Форуми : Померан-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (263 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци

#601 Потребителят е офлайн   ailan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 February 2007 - 06:35 PM

Извинявайте дано сам разбрала правилно:Merlins е от Стара Загора.Разгледах целия форум и научих почти всичко за тези прекрасни кученца.Аз също искам да си взема такова кученце,но вече цял месец се щурам в търсене и направо се побърках.Моля ви,помогнете ми да се свържа с някои,който продава.Мобилните,които са дадени в сайта www.merlins-bg.com не отговарят,и двата са изключени.Ще ви бъда много благодарна ако ми дадете други координати на Merlins. s) s) s)
User's Signature

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш-това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш...

#602 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2007 - 06:40 PM

Привет!Освен Мерлинс от Стара Загора ,тук във форума има и други собственици на прекрасни померани-сеска и макс мар.Предполагам сте видели снимките на техните плюшени"куклички"затова ако искате се обърнете и към тях на лични съобщения-какви са им бъдещите планове относно развъждането на помераните им.Успех и поздравления за избора на куче-НЕМСКИ ШПИЦ-помчик wink

#603 Потребителят е офлайн   ailan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2007 - 08:21 PM

Благодаря на всички за информацията!!!
User's Signature

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш-това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш...

#604 Потребителят е офлайн   Малката Мис Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 10:30 AM

Айлън, в София също има развъдник на померани ,имат си и сайт беше нещо свързано с ОКBOSS ,но съм го забравила как беше точно ,можеш да потърсиш в google.bg,развъдчика е жена и даже са я давали по тв с нейните сладури.
Успех в търсенето,а нашата Миси е от Merlins! 1super

Прикачени файлове

#605 Потребителят е офлайн   ailan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 10:48 AM

Благодаря и на теб малка мис.Намерих адреса на сайта.Искам да ви попитам имате ли някаква информация за борсата за кучета в София,която се занимава с шпицове,йоркита,мопсове и др.,,мини'' породи.Сайта и е www.dog-shop.hit.bg.Цената на кученцата там е 450 лв.,а тук в Стара Загора струват 500 евро,или поне такава цена ми дадоха от развъдника тук /www.merlins-bg.com/.Освен това аз искам мъжко кученце,а тук в момента имат само женски.Та въпроса ми някой взимал ли си е кученце от там или имате ли инфо дали наистина кучетата са такива за каквито ги предлагат,защото прочетох,че доста хора са пострадали от разни недобросъвестни продавачи. oo
User's Signature

#606 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 11:17 AM

worthy Като сте прочели, че много хора са се напарили с борсите и зоомагазини, защо пак искате куче от там?!! Ако искате евтино куче ще получите шпицеподобно, но не и померан. Мисля, че цена от 500евро за померан с родословие е дори евтина. В друг форум, където пиша, преди няколко дена жена плака , че померана и без родословие,купен от зоомагазин и то за сума от 900лв, умря след по малко от 48 часа!!! NNN Верно върнаха и парите, но кученцето и беше подарък за рождения ден, празника си ще го запомни с лошо, кученцето остави рана в сърцето и (love) , а бедното същество се е измъчило докато се бори за живота си.
Моя съвет е по-добре да изчакате и ако имате възможност да съберете по-голяма сума от предвидената за закупуване на кученцето. Както знаете евтиното понякога излиза по-скъпо. Вие купувате куче, което ще живее с вас дълги години, и ако то стане такова не за което сте си мечтали, ще съжелявате че сте избързали с решението си и сте действали емоционално. А не дай си боже да го купите със здравословни проблеми, някой от които може да лекувате цял живот! Аз примерно за куче съм чакала година и половина, а някой чакат и по-дълго, защото знаят цената на търпението си, защото искат куче точно от определени родители и точно с тези и тези качества. 1super
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#607 Потребителят е офлайн   ailan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 11:33 AM

Е аз и без това чакам доста време,ще почакам още малко.Извинявам се,ако ви задавам глупави въпроси,но разликите в цените направо са фрапиращи,може би е заради родословието или както казвате кученцето няма да е мини шпиц,а по-скоро ,,шпицеподобно''.И все пак моля,ако някой знае за тази борса да даде мнемие,виждам в сайта им ,че имат доста кученца,а и борсата съществува от доста време,та това ме навежда на мисълта,че може да са честни хора.
User's Signature

#608 Потребителят е офлайн   ailan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 11:34 AM

d) Е аз и без това чакам доста време,ще почакам още малко.Извинявам се,ако ви задавам глупави въпроси,но разликите в цените направо са фрапиращи,може би е заради родословието или както казвате кученцето няма да е мини шпиц,а по-скоро ,,шпицеподобно''.И все пак моля,ако някой знае за тази борса да даде мнемие,виждам в сайта им ,че имат доста кученца,а и борсата съществува от доста време,та това ме навежда на мисълта,че може да са честни хора.
User's Signature

#609 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 12:28 PM

Не знам защо на колегите кучетата са скъпи и защо разликата в цената на куче от борса и развъдник е огромна, но мога да ви кажа лично за мен защо мойте произведени кучета ще са скъпи и то много по-скъпи. Първо, че кучетата , които ще станат родители на моите бебета са много скъпи, толкова, че дори не можете да си представите , че има толкова луди хора , които да дават такива огромни суми за КУЧЕ. Някой от тях са пристигнали от далечни точки на света, примерно от САЩ имам две кучета, дори транспортирането им от там струва мнооооого. Аз за разлика от борсаджиите не съм търговец, познавам си кучетата и искам най-доброто са тях , а не най-доброто за мен, в случая на борсаджиите и др.търговци това са парите. Аз за разлика от борсаджиите внимателно проучвам произхода на кучето, което искам да купя, за търговеца това няма значение, важното е далаверата да върви и ако им предложат куче на възможно най-ниска цена за препродаване, било то и просто да прилича на някаква порода, още по-добре за тях, колкото за по-малко пари го купят, толкова по-голяма надценка за себе си ще си сложат. Нищо че, бащата на кученцето е померан, а баба му в най-добрия случай е болонка. Е може и "родословие" да ви дадат, за да ви докажат , че кучето е родословно, но това родословие при всички случаи ще е фалшиво, но вие няма да разберете това. Казвам ви го от опит, защото имам едно йорки купено с два листа ненужна хартия, йоркито все още много си го обичам, но така нареченото родословие отдавна е в кофата за боклук, йоркито е с видим дефект, но слава богу си е живо и здраво.
Другата причина, поради която моите кученца ще са скъпи, е че техните родители ще са титуловани и аз ще съм вложила не малка сума за ходене по изложби. Да, за много хора това е глупост и съвсем не е важно, но само на изложба ти можеш да прецениш на къде вървиш, правилно ли се развиват кучетата ти, да чуеш мнението на съдията и да се почустваш горд от добра дума, а защо не и от победа, която ще е възнаграждение за труда ти. И ако моя потенцялен клент няма достатъчно пари, за да си купи от мен куче, то как ще покрива ежемесечните разходи на животинчето- къщичка, играчки, ваксини, лекарства, козметика, качествена храна и много други непредвидени разходи. Мога да изреждам още много причини, поради които няма да продавам кученцата си за 450-500лв , но не искам да влизам в дребни сметки.
А родословието само по себе си не е скъпо, за издаването му са нужни 10-15 лв, все пак това е лист хартия, но написаното на него е от огромно значение. wink
User's Signature

#610 Потребителят е офлайн   Merlins Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 12:31 PM

ailan,
Мисля,че разяснението от Сеска за зооборсите е достатъчно,а има и отделна тема за това в БГ.ДОГ.Все пак това е мнение на човек,които
има опит и истински обича животните.
Относно координатите на развъдника в София-www.o-kboss.com
Ние работим с Камелия и сме закупили мъжки пом от там.Сега е на 9 месеца.
Ето негова снимка.

Прикачени файлове

#611 Потребителят е офлайн   MaxMar@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2007 - 01:02 PM

Цитат

d) Е аз и без това чакам доста време,ще почакам още малко.Извинявам се,ако ви задавам глупави въпроси,но разликите в цените направо са фрапиращи,може би е заради родословието или както казвате кученцето няма да е мини шпиц,а по-скоро ,,шпицеподобно''.И все пак моля,ако някой знае за тази борса да даде мнемие,виждам в сайта им ,че имат доста кученца,а и борсата съществува от доста време,та това ме навежда на мисълта,че може да са честни хора.

И да са чесни и да не са чесни, истински померан( а не куче от неизвестна порода с майка шпиц и баща неизвестно какъв ), за по малко от 1000 долара няма ! И да ти кажа честно не трябва и да има! Със Сеска купуваме кучетата си от 2000 до 6000 долара, за да се борим точно с хора които продават уж померани по борси и други места, за това ако нямаш пари за куче от тази порода (както и повечето хора в България), просто си вземи куче за което имаш пари. Но да стимулираш вноса в България на шпицоподобни животни, за да си мислиш че си си взел померан, ми се струва абсолютно ненужно. Има толкова породи на които цената им е до 500-600 лева.

#612 Потребителят е офлайн   Малката Мис Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 01:23 PM

Аилън,спокойно мила не се щурай поръчай си кученце от Камелия на okboss или от Стара Загора,/ти си и от там/ от Мерилин,цените са по-приемливи,пък и ако е за домашен любимиц не е нужно да има родословие/което всеки може да си направи/,не всички искаме да правим бизнес от това.Но за борсите аз твърдо съм против,там не е гаранция какво купуваш,дали е померан,мини или среден шпиц,те като са бебенца не им личи мн.,всички са мн сладички.
Успех и пиши какво си направила по въпроса! r)

#613 Потребителят е офлайн   MaxMar@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 02:41 PM

Цитат

Аилън,спокойно мила не се щурай поръчай си кученце от Камелия на okboss или от Стара Загора,/ти си и от там/ от Мерилин,цените са по-приемливи,пък и ако е за домашен любимиц не е нужно да има родословие/което всеки може да си направи/,не всички искаме да правим бизнес от това.Но за борсите аз твърдо съм против,там не е гаранция какво купуваш,дали е померан,мини или среден шпиц,те като са бебенца не им личи мн.,всички са мн сладички.
Успех и пиши какво си направила по въпроса! r)

Малка мис, много ми е интересно като си толкова компетентна по въпросите с родословията, защо кучето ти е без родословие, защо не си научила приятелите си от Стара Загора как се правят родословия(можеха да направят едно и за теб) и също така ми е много интересно знаеш ли каква порода ти е кучето? С това не искам да те обидя, а искам да разбереш защо внасяме скъпи кучета от вън и си харчим парите, даваме мило и драго и хвърляме огромни средства, за да има ПОМЕРАНИ в България, а не 10 човека да си пишат във форума и нито един от тях да няма померан, но за сметка на това да са много компетентни. Освен това не е нужно да обиждаш Сеска и мен, че правим бизнес, всички хора които развъждат кучета, въобще животни, селскостопански култури и тн. правят бизнес ! Предполагам обаче че не си купуваш домати за 2 стотинки, но искаш да си купиш померан за 20 лева? Ами това скъпа е невъзможно и както виждам вече си го разбрала! За любимия ти развъдник от Стара Загора бях изписала сума ти страници, защото си бях купила тяхно куче от магазина на Славейков, разбира се без документи и без много други неща, но това едва ли би те заинтересувало, виждам че за повечето хора във форума е важна цената. Щом е така си купувайте кучета от където решите, но не пишете че са от определена порода, защото е срамота! Много е обидно, че искате да превърнете развъждането на померани, във внос на евтини китайски ментета, но имайки предвид психологията на повечето българи, това не ме учудва. Само ми е жал за съвестните развъдчици, които дават мило и драго, но няма кой да им купи кучетата, защото някой искал да си купи куче от родители шампиони до 9 то коляно за 20 лева! Писала си че няма да правиш бизнес, но не си писала ще кастрираш ли кучето си или и ти някой ден ще продаваш "Померани" ?

#614 Потребителят е офлайн   Малката Мис Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 02:55 PM

Маск Мара май ти се обиждаш,а не аз,първо не съм го казала със лошо чувство,докато ти злобееш и искам да ти кажа,че Миси си имаше родословие,което аз непожелах всъщност,от др страна искам да ти кажа ,че съм минала по вашия път само,че с едни от първите самоеди и чау-чау,защото бях една от тримата притежали в България на тези породи с родословия и бащи и майки шампиони,та не ми обяснявай на мен за какво говориш мн добре знам печелили сме мн купи,но вече отдавна не се занимавам с това ,просто исках куче домашен любимец.Не искам никога да си скопявам кучето и ако имам малки ще продавам разбира се,ти да не искаш да кажеш,че пекинезчетата например,които нямат родословие ги подаряват,а?Та нали има хора,които не държат да правят развъдници,а искат да си гледат домашните животни за удоволствие.
Докато вие ги искате не само като такива ,а и за бизнес,ама мен това не ме интересува всеки сам си решава естествено,просто нападнахте момичето доста остро и това не ми хареса!
И ако обичаш не се изказвай в мн число/сеска/,защото се познаваме лично и сме в добри отношения и тя ме разбира отлично какво искам да кажа.
Междудругото померана ми е в абсолютните граници!

#615 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 04:00 PM

Искам само да добавя, че кучето с родословие и титли също на първо място е домашен любимец и после всичко останало. И не искам с никого да влизам в лоши отношения, каквото имах да кажа го казах по-нагоре, съжелявам ако някой не ме е разбрал правилно.
Човек дава парите си за това което мисли, че му е най-необходимо и не само като предмет , а и като духовна потребност. Аз например карам ефтина кола без климатик, живия в обикновенно жилище поне за сега, но за сметка на това съм преценила че без лукс мога , но без точно тези кучета не мога w) . Преценила съм , че техния шампоан ще струва 30 евро , а моят 10 лева. Преценила съм , че мога да превърна хобито си в професия, не бизнес, а професия, и така ми е добре. 1super
User's Signature

#616 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2007 - 04:07 PM

BEER Хейй привет на всички любители на най-малкият от 5 вида немски шпиц-ПОМЕРАНА!Не виждам защо трябва да се наслагва напрежение ,когато нещата са прости и ясни.Всички знаем ,че родословието е единственият документ за принадлежност към дадена порода.Говоря за оригинално педигрее издадено или заверено от българските клубове, официални представители на породата за България(в случая Клуба за Северни породи).Сега има го другият момент наречен"искам да имам померан-ама ми е безумно скъпо като цена"..Мили хора,които харесвате най-малкият немски шпиц:померана Е СКЪПА ПОРОДА.По цял свят е така.Наскоро ми предлагаха от руски развъдник пом за 1500 евро(което колко прави?около 3000лв).По други причини се въздържах от покупка.Но искам да е ясно на всички едно:1во само истинско педигрее ви гарантира,че купувате дадена ПОРОДА и 2ро померана по цял свят е СКЪПА ПОРОДА кучета.Та така..Поздрави на всички ви!Дури cheers

#617 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 04:19 PM

Не исках да влизам в подробности, но реших и това да ви споделя, за да се върнем на темата за разликата между развъдника и борсата/зоомагазина, дано разберете какво искам да ви кажа. Малката Атина, която съвсем наскоро продадох струва точно толкова колкото, померанчето купено от зоомагазин /знам го от нещастната женица, която му беше стопанка за 1 ден/, което за съжаление не е вече живо. За мое щастие и най-вече за щастие на стопаните на Атина, тя в момента е жива и здрава, расте силна и красива и до 1 месец ще и издадем и родословие. Тя ще може да участва по изложби , ако нейните стопани преценят , че искат това, и нейните бебета също ще имат родословия. А с нито лев не беше по-скъпа от кученцето в зоомагазина. wink
User's Signature

#618 Потребителят е офлайн   Малката Мис Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 04:23 PM

Съгласна съм напълно и с двете следхождащи мнения,мисля,че всеки си има някакво мнение за нещата какво иска,как да го търси и как да го прави,тъй че просто няма смисъл да се нападаме!!!

#619 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2007 - 04:30 PM

BEER Желая много позитивизъм и усмивки на всички фенове на померана!Сеска,макс-мар сложете още някоя и друга снимчица на вашите плюшени"меченца"да ни напълните окото..Моля.. worthy cheers

#620 Потребителят е офлайн   ailan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2007 - 04:38 PM

Вижте момичета,не съм искала да обидя никой,а просто поисках малко инфо/понеже смятам,че сте компетенти по въпроса/.Извинявам се и съжалявам,ако съм провокирала недобри взаимоотношения между вас.Предполагам,че всички притежатели на кучета от тази красива порода се познавате отдавна.Е все пак да си изкажа мнението-не желая да обиждам никой : казах,че не държа на родословие,защото не смятам да ходя по изложби,аз не искам да правя бизнес,не искам отглеждането на кучета да ми става професия,оше по-малко искам да поощрявам продажбата на ,,шпицоподобни'' или каквито и да било други псевдо породи кучета bgflag .Аз просто исках домашен любимец,малко и красиво кученце за вкъщи.Виждала бях тази порода по ТВ и в интернет,харесваше ми много и просто реших да си потърся такова куче.Първо разгледах сайта на Сеска,после още други сайтове,прочетох форумите и за померана,и за средния шпиц и когато бях вече наясно за грижите,които изисква едно такова кученце се убедих,че наистина го искам.Но проблемите ми дойдоха от там,че незнам къде да го търся,и естествено попаднах на сайтове на борси,нямах представа,че ако си взема куче оттам то няма да е истински мини шпиц.Незнаех вие по колко сте дали за вашите кучета и затова попитах за разликите в цените.В никакъв случаи не искам да обидя нито Макс Мара,нито Сеска,нито Мерилинс за това,че сте дали толкова пари за вашите пухчета /освен това съм сигурна,че те са ги оправдали/.И за да не ви занимавам повече само ще споделя,че не съм се отказала от породата и очаквам скоро да си взема кученце.Свързах се с човек,който чака малки,споразумяхме се за една що-годе приемлива цена и сега само ми остава да чакам.Не знам доколко кученцето ми ще отговаря на прословутите критерии,но 0.5 кг.или 2 см.над допустимите за мен не е важно /даже никак стига то да е здраво и игриво/. d) Ще чета във форума,но ще се постарая да не пиша повече,за да не ви обиждам.Ако някой отново се е засегнал извинявайте искрено!!!Много целувки на вашите пухчета.... w)
User's Signature

• (263 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни