Цитат
angelpik Да момичета,за мен това е перфектното кученце-мечта! worthy Светле,а ти знаеш ли каква им цената информативно питам само?
Аз само едно ще кажа, във Франция искат 1000 евро за запложда не на една женска. Дали светът е потънал в дълбока информационна мъгла относно цените на помераните, чужденците въобще не се интересуват! Да не говорим че 99% от тях никога няма просто да отговорят на запитване от случаен човек, независимо дали за цена или направо за закупуване на куче.На мен ми отне 8 месеца да спечеля доверието на тези развъдници които ме интересуват и въпреки всичко преговорите за закупуване са много тегави, дори да им кажа че им пращам чувал с пари. От скромната ми практика и разговори с 250 развъдника в света, цена под 2500 долара не съм видяла и чула, също така няма развъдник, който да е писал цените си на сайта. Така че вместо да си чешим езиците, по добре е да уважавате желанието на Светла и много други хора във форума да отговарят на всякакви тъпи въпроси и коментари. Освен това е доста глупаво да пишете в този форум, колко се интересувате от породата и колко харесвате помераните и след това да подлагате на съмнение думите на хората с опит. Аз за всичко се уча от Светла а тя ? Ами много просто, всичко си е постигнала сама, така че вместо по цял ден да питате, най добре си намерете списък с развъдници, разберете кои са най добрите, пишете им и ако някой ви отговори, публикувайте отговора! Но злобни намеци от рода на това че, едва ли не някой пише измислици и неверни цени, хич и не ми се четът. И без това ми е ясно че много хора пишат тук от липса на работа, ако на някой му е пукало какво е померан и как изглежда от давна да си е купил и да е разбрал, но малко хора биха дали пари за истински хубав померан и съм почти сигурна че те не пишат тук!