Померан-Говорилня обсъждаме нашите любими помчовци
Публикувано: 28 April 2007 - 07:26 PM
Публикувано: 15 May 2007 - 01:38 PM
Цитат
Цитат
За щастие имам един прекрасен чистокръвен Померан - Чарли. Влюбих се в тази порода откакто видях такъв на един богаташ от Испания. Моя бебок стана на година и 3-4 месеца... и мисля да му търся момиченце за поколение. Ако някой има момиченце - Померанче може да ми пише на e-mail - balark@abv.bg или да се обажда на мобилния ми телефон: 0885880558. Казвам се Цветан.
Здравейте! По принцип тук не е мястото за обяви, но така и иначе сте започнали, затова защо по-добре не ни разкажете повече за вашия померан- от кой развъдник е, кои са неговете родители и какви са имената им по родословие, колко е висок и колко тежи, кои изложби сте посетили и какви оценки или титли сте взели от там? Предварително благодаря!
Купихме го чрез фирма от Унгария.
Родителите ... ? Не сме се запознавали. Мога да питам. Мен ме интересуваше Чарли да е готин и сладък.
Висок е мисля не повече от дължината на обувките ми... максимум 35 см.
Беше станал около 20 кг, но след бурни диети и 2 колабирания от негова страна мисля, че е паднал под 10 кг. (представям си какво им е на жените... )
За изложби... бил е на 1 Октобер фест. Изпи 2 литра бира за 1/2 час. Титла така и не успя да вземе заради това.
На Пловдивския панаир взе титла за най-нерентабилно куче в ниския клас.
А също и титла за най-чести облизвания на краката и ръцете на бебето ми:)
Така и не ми остава време да го водя по конкурси и изложби. Просто като работя по 13 часа на ден, след това на тренировки и в останалото време си гледам другото бебе, някак си не ми се връзват конкурсите.

Дано така е по-добре...
Публикувано: 15 May 2007 - 01:45 PM
А иначе ми се струва, че кученцето ви е сладур. Не става ясно имате ли родословие, но така и иначе белите петна са дефект и кученцето си е просто красив домашен любимец. Дори само от тази гледна точка нито един от развъдниците в БГ не би го ползвал за разплод, разбира се това не ви пречи да му се радвате и не е задължително да имате поколения от вашия любимец, за да е за вас най-прекрасното куче на света. 1super
Публикувано: 15 May 2007 - 01:48 PM
Цитат
bl) Да бе, да!? bl)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 May 2007 - 02:17 PM
Публикувано: 15 May 2007 - 02:37 PM
Цитат
Подарявам го...
Това е бъзик нали bl)
Публикувано: 15 May 2007 - 09:11 PM
Публикувано: 15 May 2007 - 10:14 PM
Публикувано: 15 May 2007 - 10:17 PM
Публикувано: 15 May 2007 - 10:26 PM
Прикачени файлове
-
IMG_0067.jpg (75.22K)
Брой сваляния: 455
Публикувано: 18 May 2007 - 09:00 AM
Прикачени файлове
-
suzka3.jpg (174.32K)
Брой сваляния: 425
Публикувано: 19 May 2007 - 10:58 AM
Бащата на Чарли е собственост на един българин в Испания, собственик на най-голямата брокерска къща в Марабея. И двата не са ограничавани в яденето и подлагани на диети, за да им се спре растежа. Хранят се от малки със сьомга и пилешко месо. Само сутрин гранули на Royal Canin.
Последния път като го мерихме беше около 4,5 кг.
Когато застане до мини-шпиц е като кърлеж. Имаме един в съседния блок и е значително по-голям като размери.
Като беше бебе ни предложиха, а и навсякъдето, където съм чел пише същото - че ако искаме да създадем Померан за изложба, който да е миниатюрен трябва да бъде ограничаван в яденето.
Според мен това е работа за манекенките.
Приятен ден!
Публикувано: 19 May 2007 - 12:12 PM
Цитат
Бащата на Чарли е собственост на един българин в Испания, собственик на най-голямата брокерска къща в Марабея. И двата не са ограничавани в яденето и подлагани на диети, за да им се спре растежа. Хранят се от малки със сьомга и пилешко месо. Само сутрин гранули на Royal Canin.
Последния път като го мерихме беше около 4,5 кг.
Когато застане до мини-шпиц е като кърлеж. Имаме един в съседния блок и е значително по-голям като размери.
Като беше бебе ни предложиха, а и навсякъдето, където съм чел пише същото - че ако искаме да създадем Померан за изложба, който да е миниатюрен трябва да бъде ограничаван в яденето.
Според мен това е работа за манекенките.
Приятен ден!
Всичко е чудесно и аз искам да купувам кучета и да им казвам померани, но още не съм открила начина и за това, ако купувам померани купувам померани, ако не не. Та стандарта на померана е 1,4 - 3,2 кг. Идеалнното тегло на изложбения померан 1,8 - 2,7 кг. Не мога да разбера, защо се обиждате че кучето ви не е померан а по скоро малък немски шпиц, нали не сте го взели за изложби а за домашен любимец, какво лошо има? Освен това кученцето е с бели петна, това автоматично изключва възможноста да бъде изложбен. Във всичко това няма нищо лошо, само не се сърдете че се стараем да работим за запазване на генотипа, ако не се стараем , ще бъдем просто хора които размножават кучета, все едно какви. bl)
Публикувано: 19 May 2007 - 12:23 PM
Публикувано: 19 May 2007 - 12:32 PM
Прикачени файлове
-
DSC02438.jpg (66.13K)
Брой сваляния: 419
Публикувано: 19 May 2007 - 02:54 PM
Цитат
къде го пише това bl) bl) bl)

Вход

Горе
Цитиране +