Източноевропейска овчарка
Публикувано: 24 September 2007 - 01:24 PM
Много сайтове и инфо за породата!
Тя е призната в бившия съюз, но никъде другаде не е!
Вярно е, че са служебни кучета, но не мислите ли че са по-подходящи за домашен любимец!???

Elika [FONT=Times][SIZE=7][COLOR=blue]
Публикувано: 25 September 2007 - 03:29 PM
Специално източноевропейците понякога са малко твърдоглави, някои от тях са агресивни към други кучета или към непознати и в общи линии им трябва доста здрава ръка.
Както са казали руснаците на техния сайт - "Неправильно дрессированная собака - опасна прежде всего для самого хозяина!"
Какво ми прави впечатление при Нортън - той просто обича да учи ;) Щатлив е, когато от него се изисква да изпълнява повече неща.
А има няколко случки, които ми говорят, че някои работни качества се предават по наследство - например от бебе пази багаж, без никой да го е учил на това.

Публикувано: 26 September 2007 - 08:49 AM
Цитат
Ако сте ЗА, давайте идеи!
Не знам какво разбираш под "символичен клуб" :) Мен много ми се иска да се съберем групичка за обучение и тренировки. На този етап транспорта и времето са ни малко проблематични, та си се разхождаме предимно в нашия парк (в Редута).
кремена76, Рекс е много красив :-*

Публикувано: 30 September 2007 - 08:05 AM
Тъй като няма клуб ВЕО, то да се събираме и да обменяме инфо и даже да ги дресираме!
Ето и една бебешка снимка!) За повдигане на настроението!
Прикачени файлове
-
Jessi 3 mes..jpg (39.4K)
Брой сваляния: 1533

Публикувано: 01 October 2007 - 03:25 PM
Цитат
:-* Да я изядеш!
Ето една и от нашето детство:
Прикачени файлове
-
klep4o.jpg (33.78K)
Брой сваляния: 1514

Публикувано: 01 October 2007 - 03:30 PM
Ние имаме и друг проблем напоследък - не знам дали е пуберитет или има такива заложби, но започваме да се посбиваме с други мъжкари (ако видим възможност за това). Та не смея да го пускам от повод, ако наоколо има други мъжки.

Публикувано: 01 October 2007 - 09:21 PM
Цитат
Цитат
:-* Да я изядеш!
Ето една и от нашето детство:
Ух, че мило бебе! :-*

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 October 2007 - 04:13 PM
Бавно но слаявно ще станем мощна групичка!
А относно боя- ние ще се отървем, защото сме момичета!
И двете ми кучета са женски, така че не ни грози опасност! :D
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Всички кучета тук са СТРАХОТНИ сладурчовци!
Поздрави на грижовните им стопани! ;)

Публикувано: 05 October 2007 - 09:00 PM

Виолета
Публикувано: 07 October 2007 - 01:49 PM

Публикувано: 07 October 2007 - 09:11 PM
Публикувано: 08 October 2007 - 12:38 PM
Все пак всички ходим на море с любимците си и там може да се срещнем!
Все пак е лъч светлина в тунела!
Въпреки че току-що свърши лятото, но нали ще има друго?! :P
Прикачени файлове
-
Bebe Kiara.jpg (18.15K)
Брой сваляния: 759

Публикувано: 12 October 2007 - 09:49 AM
Права си, че има много кучета от тази порода в Б-я, ама си мисля, че голяма част от стопаните им не знаят породата на кучето си.
В парка зад музея "Земята и хората" един господин ме убеждаваше, че неговия дзвер (съвсем същия като Нортън) бил белгийска овчарка - грюнендал. Опитах се да му кажа, че те са дългокосмести, ама не...
Редовно ме питат "Това нали е Канадски вълк?" ;)
И в тази връзка - да коментирам нещо по един линк към тема от форум НОК, даден от някой по-горе.
Във въпросната тема има изказване, че източноевропейските овчарки не са призната порода и не представляват киноложки интерес. Е, поне е писал, че е негова забележка... Радостно е, че за повечето други експерти в родната кинология това не е така.

Публикувано: 12 October 2007 - 10:38 AM

Публикувано: 12 October 2007 - 02:49 PM
За Нортън трябват точно такива тренировки и то редовно, защото обича да учи. За сега обаче времето не ми стига за кой знае какво друго, освен разходките и повторение на командите за послушание (защото ако не ги повтаряме 2-3 дена нашия пробва да се прави на шеф). Ако успея някой хубав ден да убедя половинката си да почива поне през почивните дни и да се забавляват с щерката, ще дойдем.

Публикувано: 18 October 2007 - 03:46 PM
Прикачени файлове
-
P8180002.JPG (793.68K)
Брой сваляния: 555 -
P8180002.JPG_thumb (113.45K)
Брой сваляния: 475