Източноевропейска овчарка
Публикувано: 15 August 2015 - 12:26 PM
tihomirgrivica, в 14 August 2015 - 03:02 PM, написа:
Нещо се поизгубихме участниците във форума :)
Как е твоят красавец , все така ли е послушен , както беше на 6 месеца , или става по-палав с възрастта .
Тук в Плевенския край ни тормозят ужасните горещини ...
Здравей. Кучето става по-послушно. Вече не ми дъвче ръцете, предполагам зъбите му са пораснали. Разхождам го в гората, той си тича кротко около мен, и не ме кара да го гоня, а почти не ме познава - виждал ме е само 3-4 пъти. Като види хора, се връща при мен, и чака да го запознавам. Досега не е имало случай да налае някого, всички много му се радват, особено добър е с деца. С кучетата си играе. Мога да седна на заведение, той си кротува. Малко е мълчалив, много рядко лае. Нощем вие като вълк.
Единствено на каишка е трудна работа - невъобразимо як е (за размерите си), и ме влачи като парцал. Металната верижка на снимката я е късал веднъж. Сега е към 40 кг, на почти 10 месеца. Не знам как ще бъде, като порасне съвсем.
Публикувано: 15 August 2015 - 10:53 PM
Мисля . че ,оже да съ, го публикувал това вече , но ето пак -
" И вот стараниями советских кинологов ГУЛАГа, пограничников и пр. началась серьезная работа по воспроизводительному скрещиванию. На Севере и в средней полосе к немцам приливали кавказов и крупных лаек, а на Юге — среднеазиатов. Те, кто видел "лохмачей» -ВЕО советских времен, подтвердит, что их тип оброслости был присущ скорее кавказам и лайкам, чем немецким овчаркам. "
За размера , може-би ще достигне до към 50 кг . Бързият растеж приключва до 7-8 месеца . Сега ще започне бавно да се оформя и да възмъжава . Зимата със застудявамето се повишава и апетита :)
Публикувано: 26 August 2015 - 11:04 PM
Публикувано: 31 August 2015 - 10:08 PM
Публикувано: 14 October 2015 - 02:21 PM
Публикувано: 19 January 2016 - 09:04 PM
rally_pat, в 16 July 2008 - 07:12 AM, написа:
Позволете да ви представя Мънси - 9 годишен разбойник, живее с моите родители

ЩЕ ВИ ПОМОЛЯ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С МЕН ПО ПОВОД НА ТОВА КУЧЕ .АКО ИСКАТЕ ПРАТЕТЕ ТЕЛЕФОНЕН НОМЕР НА ПОЩАТА МИ . ЦВЕТЕЛИН:0893917174
Публикувано: 21 January 2016 - 08:03 PM
vihar2013, в 23 April 2015 - 08:58 AM, написа:
vihar2013, в 23 April 2015 - 08:39 AM, написа:
Вихър вече стана на две години и 2-3 месеца и почваме да се оглеждаме за хубава женска. Вихър е много чистопороден - родослвието, и на майка му, и на баща му (широкоизвестния мултишампион Дик от Батак), може да се проследи до 40-те години на миналия век. Аз не държа на тези неща, но знам, че може да е важно в някои случаи, особено като става дума за продажби.
Самият той е младши шампион на България. Мислехме да го водим на изложба и когато влезе в зрялост, но на мен цялата работа с изложбите ми се вижда доста фалшива.
Кучето е много кротко и добре възпитано.
Търсим хубава женска. Наясно съм, че всеки харесва кучето си и е много вероятно моята дефиниция за "хубава женска" да не съвпадне с която и да е друга... Аз не държа на родословие, но ми се иска да го пускам само при наистина красиви представителки на породата. Предпочитам да е чиста източноевропейска овчарка, но някоя едра, красива немска също може да стане.
Аз нямам опит в развъждането на кучета, но държа копулацията да стане максимално безопасно за Вихър, така че женската трябва също да е кротка и възпитана.
Нямам опит в развъждането на кучета и предполагам, че всички тези изисквания могат да звучат претенциозно, но ние (цялото семейство) много държим на Вихър...
Ето го и Вихър.
Имам кучка която мисля че в момента е разгонена.И покрива вашите изисквания