Dog.bg Форуми : Източноевропейска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (59 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Източноевропейска овчарка

#341 Потребителят е офлайн   Luela Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 30 August 2008 - 02:38 PM

Не мога да пропусна тази тема. Когато бях малка едно такова куче ми беше като бавачка. Огромен мъжкар, много умен, много възпитан, послушен и добродушен. Отровиха го, когато бях на 11. Не бих могла да се справя с това пак да има около мен такова куче, но горещо го препоръчвам. =)

#342 Потребителят е офлайн   bubole4e-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 07:28 PM

Цитат

Хайде и от нас 2 виладжийски ;)
Страшен хубавец е станал  :P

#343 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 02 September 2008 - 02:49 PM

О, благодаря ти ;)
Мога да се похваля, че вече доста по-спокойно се разминава с повечето кучета в парка. Ама все още му нямам достатъчно доверие, за да го пускам да играе с тях.
А "конските" снимки са страхотни! 
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#344 Потребителят е офлайн   bubole4e-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 08:36 PM

Основното нещо е послушанието и по скоро забранителната команда. Вземи си един дьльг павод и пробвай с него. Пускаш го да подуши или да поиграе сьс някой но ако се наежи даваш забранителна команда и го дрьпваш ако не престане.Лошото е че ако и другото е мьжко и е доминантно ще стане бой при всички положения. Блек вече знае и само като види друго куче спира и ме изчаква да го хвана или да се доближа до него,но доста тренирах командата "място" на дьльг повод и строг нашииник, освен това сьм го научила да сяда и ляга от разсояние и това много ми помага.И винаги сьм на щтрек, оглеждам поляните постоянно за пуснати кучета, преди завои кьдето няма видимост го викам за да ми е по наблизо и ако изкочи някои ентусиаст пускам Хая да го забаламосва докато дойде стопанин.Не му давам да се бие.Не го сьбирам с мьжки освен ако не е бебе до кьм 6-7 мес. иначе само с женски.Това е положението сьс доминантните. Просто са родени за да са нагоре в йерархията на глутницата и дьржат да се докажат пред всеки друг мьжкар.

#345 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 10 September 2008 - 11:13 AM

Ами ние си тренираме ежедневно по малко ;D Едно кръгче на парка - по свободно и едно - тренировъчно. На "парковите" разходки почти не го пускам свободно. Просто паркът е малък, а кучетата - много. Сбият ли се две, веднага дотичва и още някой побойник. В общи линии и ние сме така:

Цитат

Не му давам да се бие.Не го сьбирам с мьжки освен ако не е бебе до кьм 6-7 мес. иначе само с женски.

Когато е на повод (без значение - къс, дълъг) слуша. Когато няма други кучета наоколо - също. С изпълняването на команди от разстояние нещо не се справяме добре. Изключение са "стой" и "Фу!" ако реши да налапа нещо. Когато му кажа "седни" или "лягай" - първо идва до мен и тогава извършва съответното действие.
Все си мисля, че след някоя и друга година ще се кротне B)
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#346 Потребителят е офлайн   dostcho Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 September 2008 - 11:23 AM

:samodovolen:

#347 Потребителят е офлайн   dostcho Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 September 2008 - 11:28 AM

;)

#348 Потребителят е офлайн   bubole4e-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 07:49 PM

:blink:  dostcho  :blink: имаш си срахотно куче. Колко е голям?

#349 Потребителят е офлайн   bubole4e-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 08:08 PM

gabipap , за да го командваш от растояние пьрво трябва да има задрьжка на седни и легни да стои докато не отидеш,и да има команда за освобождаване за да знае кога започва и кога свьршва командата. След това пробваш от движение когато ходите или тичате заедно той да седне а ти да продьлжиш, след това е лесно. А на мен ми е по-лесно да покажа отколкото да обясня как става.  ;D

#350 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 09:24 PM

Хех, като си говорим за доминантни източноевропейски - вижте го нащо добиче какво е "лошо":

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#351 Потребителят е офлайн   dostcho Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 September 2008 - 02:06 PM

Цитат

:blink: благодаря много. на 2 години и 7 месеца е и много е послушен когато няма друго куче :blink: наистина разбира всичко и прави всичко, което го казвам но като види друго куче дори да е женска стига да е от едрите породи /на малките не им обръща внимание/ прави се на глух и само се бие това ни е единственият проблем и незнам как да се справя с него. Има още много да пиша но не съм българин и ми е трудно да пиша на български :huh:

#352 Потребителят е офлайн   bubole4e-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2008 - 03:51 PM

Цитат

Цитат

:blink: благодаря много. на 2 години и 7 месеца е и много е послушен когато няма друго куче :blink: наистина разбира всичко и прави всичко, което го казвам но като види друго куче дори да е женска стига да е от едрите породи /на малките не им обръща внимание/ прави се на глух и само се бие това ни е единственият проблем и незнам как да се справя с него. Има още много да пиша но не съм българин и ми е трудно да пиша на български :huh:
Добре се справяш с бьлгарския  ;D Всички имаме подобни проблеми с по-доминантните натури.Ако напада и женски това вече си е агресия и не е добре,но ако се бие само с мьжки може да го озаптиш донякьде.Най вече трябва да е наясно сьс забранителната команда която използваш. Вземи му строг нашииник и като посвикне с него/пьрво само му го слагай да го носи и да свикне/пробвай да се разминавате с твой познат с куче/ на повод/ пьрво по-отдалече и когато трьгне да прави нещо му дай забранителна команда и ако не реагира рязко го дрьпни и трьгни в обратна посока. Ако прекрати нежеланото деиствие го награди и поиграй с него. Постепенно приближавай така до другото куче докато го научиш да се разминава спокоино.Не е сложно но изисква доста време и друг човек с куче/ на повод/ които да е сьгласен да ти помага.

#353 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 September 2008 - 08:53 PM

Явно повечето, които сме с млади мъжки кучове от тази порода го имаме този проблем - красиви, умни и побойници :blink:
dostcho, наистина е красавец!
bubole4e-me4e, задръжка на седни и легни има някаква, ама като няма други кучета наоколо или като има, но е вързан, т.е. - не е достатъчно отработено положението. Ама ще стане някой ден ;)
User's Signature

#354 Потребителят е офлайн   bubole4e-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2008 - 06:02 PM

Ами то така се почва в спокойна обстановка.Пьрво се отдалечаваш малко и веднага се врьщаш и постепенно увеличаваш времето и растоянието.Задьлжително трябва да имаш команда за освобождаване и давай награди когато изпьлнява и си играи после с него. Така свиква и му доставя удоволствие защото разбира, че като изпьлнява се случват само хубави работи после. След това пробвай с разсейващи фактори - пьрво от далече и на повод повтаряш сьщите неща. Аз например сега преди изпит тренирам на алея в парка кьдето се движат много хора и я карам да ляга и сяда от движение и да идва/ с Блек това го минах вече/. Така я карам да се концентрира повече в мен и да не обрьща внимание на никой. Имах и една случка  ;D - тренирахме на една поляна в парка само с кьс повод послушание. На 10м. от нас лежеше едно улично и виждах как Хая само му хвьрвя по едно око и нищо. Минаваше покрай него на 1 - 1,5м. все едно го няма. И така свьрши тренировката, отвьрзах и Блек и ги освободих, хвьрлих топка да играят и познай... ;D  Хая погна кученчето, а след нея и Блек и се проточиха в индианска нишка кьм края на парка. Толкова се изненадах, че загубих ума и дума и като започнах да ги викам вече беше кьсно - бяха се набрали като торпеда. Вьрнаха се бьрзо, но в пьрвия момент ми идваше  :angry: и в сьщото време ми беше толкова смешно , че накрая само ги вьрзах и трьгнахме кьм колата. Та даже и да знаят идеално всичко винаги трябва да си нащрек за подобни ситуации.  ;)

#355 Потребителят е офлайн   KIARRA79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 October 2008 - 07:31 AM

Ей, здарвейте!
Ние също имаме такъв проблем, въпреки че сме момичета!
Види ли куче- сякаш изведнъж загубва всякаква ориентация за всичко около нея!
Вижда само кучето и се стреми към него-но не за да го нападне а за да си играе!
Въпреки това , ние не сме сред приоритети те й, ако има животно наоколо!
User's Signature

Elika [FONT=Times][SIZE=7][COLOR=blue]

#356 Потребителят е офлайн   sassafraska Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 October 2008 - 01:33 PM

И аз имах такъв кучо. Голям красавец и голям побойник. :) Щом като малък успяваше да ме влачи и зиме и лете  ;D Най - странното беше, че котката ми го командореше и редовно го строяваше в 2 редици :) А пакостите си ги вършеха в комбина  ;)
User's Signature

Качена снимка

#357 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 October 2008 - 03:30 PM

Като каза "пакости" - това го сътвориха Нортън и неговата приятелка преди няколко дена. Не, не е сняг ;D, перушина от възглавницата на съседа е...
А на третата снимка се чуди - какво пък толкова е направил
User's Signature

#358 Потребителят е офлайн   bubole4e-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 12:17 PM

Цитат

Като каза "пакости" - това го сътвориха Нортън и неговата приятелка преди няколко дена. Не, не е сняг ;D, перушина от възглавницата на съседа е...
А на третата снимка се чуди - какво пък толкова е направил
  ;D  ;D  ;D Супер поразиика са направили, по важното е че не е в кьщи....Сладури, сигурно много са се забавлявали  ;D  ;D. Ние пьк бяхме на изложба в Пазарджик и Хая се класира 3- та в клас 18-24 м.

#359 Потребителят е офлайн   dostcho Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 07:54 PM

;D

#360 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2008 - 10:40 PM

Цитат

... Ние пьк бяхме на изложба в Пазарджик и Хая се класира 3- та в клас 18-24 м.

Ей, честито :->) Ама вие съвсем сериозно си работите!
User's Signature

• (59 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни