Публикувано: 28 September 2008 - 06:02 PM
Ами то така се почва в спокойна обстановка.Пьрво се отдалечаваш малко и веднага се врьщаш и постепенно увеличаваш времето и растоянието.Задьлжително трябва да имаш команда за освобождаване и давай награди когато изпьлнява и си играи после с него. Така свиква и му доставя удоволствие защото разбира, че като изпьлнява се случват само хубави работи после. След това пробвай с разсейващи фактори - пьрво от далече и на повод повтаряш сьщите неща. Аз например сега преди изпит тренирам на алея в парка кьдето се движат много хора и я карам да ляга и сяда от движение и да идва/ с Блек това го минах вече/. Така я карам да се концентрира повече в мен и да не обрьща внимание на никой. Имах и една случка ;D - тренирахме на една поляна в парка само с кьс повод послушание. На 10м. от нас лежеше едно улично и виждах как Хая само му хвьрвя по едно око и нищо. Минаваше покрай него на 1 - 1,5м. все едно го няма. И така свьрши тренировката, отвьрзах и Блек и ги освободих, хвьрлих топка да играят и познай... ;D Хая погна кученчето, а след нея и Блек и се проточиха в индианска нишка кьм края на парка. Толкова се изненадах, че загубих ума и дума и като започнах да ги викам вече беше кьсно - бяха се набрали като торпеда. Вьрнаха се бьрзо, но в пьрвия момент ми идваше :angry: и в сьщото време ми беше толкова смешно , че накрая само ги вьрзах и трьгнахме кьм колата. Та даже и да знаят идеално всичко винаги трябва да си нащрек за подобни ситуации. ;)