Dog.bg Форуми : Източноевропейска овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (59 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Източноевропейска овчарка

#801 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 10 June 2011 - 09:26 PM

Ще преживея тъщата,само сянката да имамКачена снимка
Какво му трябва на едно куче?А на едно щуро куче?
Малко море,малко топки и две деца да му се вържат на акълаКачена снимка
Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка]Прикачена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#802 Потребителят е офлайн   ARES BUBOTILOFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:НОК(във всички вариации)

Публикувано: 11 June 2011 - 09:02 PM

Опаа :blush: ,извинявам се,не разбрах че визираш себе си,прозвуча ми като "изселвам свекървата,но все пак ми е мъчно,и искам най-доброто за нея" :bm_008: :da_005: !!!Много сте готини!
gabipap с какво подържате косъма,има уникална лъскавина?Поздрави и от нас Прикачена снимка търсим котката!!!

#803 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 12 June 2011 - 12:19 AM

Цитат

gabipap с какво подържате косъма,има уникална лъскавина?

Ами, честно казано - с нищо. Явно храната си казва думата - от бебе си яде Nutra Nuggets. Иначе си ползваме най-обикновен катранен шампоан за кучета (български) и най-обикновен човешки гребен за ресане.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#804 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 16 June 2011 - 05:04 PM

Моли :ab_041:
Рита :ab_041:
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#805 Потребителят е офлайн   dragonM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2011 - 05:54 PM

Показване на мнениетоARES BUBOTILOFF, в 18 May 2011 - 06:36 PM, написа:

Винаги съм ги взимал бебоци и съм леко песимист на тема тепърва да създам навици на изграден характер,на възрастно куче!Поздрави!!! :smile:

И аз като shibumilgirl, няма проблеми с голямо куче, първия ми "звяр" си го приютих от улицата и мога да кажа, че се разбирахме чудесно, само котки не успях да го отуча да им се спуска Качена снимка
Сегашното диване ми го подариха роднини и го спасих от стоене на синджир така да се каже, защото беше отреден за дворно куче ...
Ето го и него : Качена снимка Качена снимка
Обичаме да гоним пръчки във плитка вода, на дълбоко ако е си чакаме пръчката да си дойде по течението :) И вчера един лабрадор ни приватизира топката и не ни я върна повече ... Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#806 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 June 2011 - 06:43 PM

брей вие големи красавци сте били,къде го крихте досега това момче?Че сте и от Варна и не сме направили една разходка за игра с моите дивачки тц тц :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#807 Потребителят е офлайн   dragonM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2011 - 10:31 PM

Мерси Качена снимка
Ами крием се, от далеч се забелязваме Качена снимка Особено от разни индивиди, необичащи животни или големи кучовци. Често ходим на пантеона на полянката, но нещо няма желаещи за игра с нас... А една немска овчарка искаше да ни бие един път и зверът сега позаобикаля леко тази порода от по-далеч Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#808 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2011 - 05:38 PM

а ние спряхме да ходим вече на полянката,че моите лами се дърлят с другите женски и става калабалък :ab_041: Но иначе с момците много обичаме да играем(с повечето).
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#809 Потребителят е офлайн   ARES BUBOTILOFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2011 - 09:58 AM

Малко да раздвижим :be_107: ! Втората аларма на колата Прикачена снимка

#810 Потребителят е офлайн   ARES BUBOTILOFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2011 - 08:46 PM

Кво стана бе хора?!?!?Вече се чувствам като монополист в темата(или по-точно като луд,сам си говоря)!Качвайте пресни снимки! Ето ни в почти изложбена стойка :md_064: Прикачена снимка Много мразим пинчери,болонки и дакели,а в един двор има представители и на трите омразни породи,заради което от там минаваме така :mg_062: !Той на ляво,аз на дясно Прикачена снимка !Поздрави :flagbg:

#811 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2011 - 09:34 PM

коригирай това му поведение докато е време,защото после може да си навлечеш голяма беля на главата.Такова куче за нула време ще скърши врата на някое дакелче на някоя баба или детенце и после става страшно.Просто не позволявай да проявява агресия. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#812 Потребителят е офлайн   ARES BUBOTILOFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2011 - 07:03 PM

Не се притеснявай колежке :db_046: ,просто хумора които вкарвам,трудно се долавя в постовете!Корекцийте при него са направени в ранна детска възраст и не мога да се оплача от възпитанието му,тъй като постоянно опресняваме какво трябва и не трябва да прави!Наистина имаме лек проблем с дребосъците,и изобщо с кучетата които проявяват агресия спрямо нас,но за сметка на това,със социализираните и уравновесени кучета,се разбираме прекрасно и си играем с часове!За голяма радост дразнителите са само в селото,там сме винаги на повод!А и когато ходим"редом"не ни интересува нищо друго!В стоика не е поставян никога,не се опитвам да го правя и единствения начин за готина снимка е да има някакъв дразнител и да го пусна на цял повод(този е 3м)!Фотографката,обаче ни направи около20 кадъра от които горната снимка е добра,а на долната се хилих като олигофрен,и реших да я споделя с вас да се похилим групово :ab_041: :db_046: :re_037: !Поздрави

#813 Потребителят е офлайн   peca77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Малиноа

Публикувано: 07 July 2011 - 07:37 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 July 2011 - 05:02 PM, написа:

а кучилото родословие ще получи ли?А легитимно родословие на майката?

Може ли един въпрос: Източноевропейската овчарка призната ли е като самостоятелна порода от БРФК. И ако не е могат ли въобще в Билгария да се издават родословия на кученца от родители с родословие издадено в страни където е призната породата?
User's Signature

Качена снимка

#814 Guest_Пума_*

• Група: Гости

Публикувано: 07 July 2011 - 11:10 PM

Показване на мнениетоpeca77, в 07 July 2011 - 07:37 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 July 2011 - 05:02 PM, написа:

а кучилото родословие ще получи ли?А легитимно родословие на майката?

Може ли един въпрос: Източноевропейската овчарка призната ли е като самостоятелна порода от БРФК. И ако не е могат ли въобще в Билгария да се издават родословия на кученца от родители с родословие издадено в страни където е призната породата?

БРФК не е единствената киноложка организация,IKU -МЕЖДУНАРОДНА КИНОЛОЖКА ОРГАНИЗАЦИЯ признава породата както и издаването на родословия при спазване на съответните правила които са валидни и международно признати.

#815 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 10 July 2011 - 05:33 PM

Показване на мнениетоПума, в 10 July 2011 - 12:30 AM, написа:

Не ме занимавай с НОК страхотни манекени са,много са готини ама хайде да извлекат двама въоръжени нарушители???Аа

Така извинявай ама такива изказвания са просто глупави! В тази тема спрягаме работните НОК, а не шоу линиите. А повярвай ми ако кучетата са хубава кръв и са правилно обучени могат да се справят с много повече от двама нарушители. Полицията в цял свят работи с работни НОК и съм виждала клипове, присъствала съм на демонстрации на които тези кучета правят чудеса. В крайна сметка любимата ти порода е точно произлязла от работните НОК и носи техните качества. Ето ти един цитат от български кинолог:

"В Русия немски овчарски кучета се внасят за пръв път през 1904 г. През октомври 1908 г. в Санкт Петербург се основава "Общество за поощрение използването на кучета за полицейска и стражева работа". Първата Световна война и метежът на болшевиките почти унищожават служебното кучевъдство. Неговото възраждане започва от 1922 г. Комунистическите управници прозират истината, че немското овчарско куче е не само незаменимо в редица военни действия, но може да бъде и гаранция за стабилността на създадената от тях тоталитарна политическа формация.
От 1924 г. към различни предприятия и учреждения започват да действат школи за обучение и развъдници. Организират се доброволни военизирани отряди от "надеждни граждани", които развъждат, обучават и предоставят на армията немски овчарски кучета. В периода от 1924 г. до 1936 г. в Съветския съюз се внасят от Германия неголеми групи кучета. На тяхна основа се обособявава източноевропейският тип на породата. Затвореният начин на развъждане, без постоянно "освежаване" на кръвта, провежданият отбор и подбор по външни показатели, които трябва да помогнат за създаването на "голямо (в буквалния смисъл) куче, продукт на Велика страна", са причина да настъпят необратими фенотипни изменения. Получават се екземпляри, които наподобяват немското овчарско куче единствено по високо поставените, стърчащи уши. Мегаломанските амбиции на управляващите комунисти довеждат и до следния куриоз: През 1951 г. се решава немското овчарско куче (съветско развъждане) да бъде прекръстено на "източноевропейска овчарка". Недопустимо е Великата държава победител да използва породата (и името) на държава, която е победила. През януари 1964 г. Президиумът на федерацията за служебно кучевъдство в СССР утвърждава стандарт за "източноевропейска овчарка". През 1970 г. И 1972 г. се извършват добавки към стандарта, а последната му редакция е утвърдена през 1976 г. от ЦК на ДОСААФ в СССР (ДОСААФ - Доброволна Организация за Съдействие на Авиацията, Армията и Флота).
"Вятърът на промяната" в бившия комунистически блок, тласнат от "перестройката" на Горбачов, започна да се отразява положително и на закостенялата съветска кинология. От 01. 01. 1990 г. на територията на бившия Съветски съюз е в сила единствено оригиналният стандарт на немското овчарско куче. Порода "източноевропейска овчарка" не съществува !
"

Неговото мнение е малко крайно, тъй като аз мисля, че всеки има място под слънцето. Аз лично приемам ИЕО като подвид на работната НОК и ги харесвам. Имала съм много контакти с двете породи и не намирам голяма разлика в темперамента и поведението на кучетата. И двамата представители са с твърд характер, енергични, интелигентни, с желание за работа, със силен инстинкт за защита на глутницата (семейството) - разлика голяма няма и тя е само в ръста на кучетата, тъй като ИЕО върви по-висока. Та мисълта ми е, че е напълно нормално да говорим тук и за работното НОК тъй като допирните точки са много повече от разликите.
Слагам няколко клипчета на служебни НОК та ти ми кажи и то без да си кривиш душата - работят ли добре? можеш да сравниш работата преспокойно с тази на ИЕО - ако си ги виждал в действие. DOGI_DOG притежава работни НОК и той преспокойно може да ти каже твърди ли са тези кучета или не.
клипове на : Denny Sorizo и Gero z Blatensheko Zamku

User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#816 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2011 - 06:30 PM

Не обръщайте внимание на Пумата, човека нищо не разбира от кучета.
Истински качествените кучета, в момента не се намират в полицейските развъдници. Положението в полицейските развъдници у нас е трагично, а повечето полицаи са наистина некадърни и хитреци на дребно - мързеливци, на държавна издръжка. Мързи ги да работят, нагли са меко казано и с всички сили пречат на полицаите които искат да се развиват и работят с кучетата си и изпълняват съвестно служебните си задължения. А от кучета, нищо не разбират. :ae_085:
Порода Източно Европейска Овчарка не съществува. Това са НОК, съветско развъждане, като са селектирани по - едрите екземпляри. Рускичите решават, че не може великата страна победителка, да ползва като най - доброто работно куче, кучето на победената страна. За това и измислят ново име - Източно Европейска Овчарка. Когато международните киноложки среди започват да им се подиграват, че се опитват да откраднат и представят за своя чужда порода, решават да вкарат и друга кръв (за са отговаряла на "тамошните" условия), те губят работните качества. Благодарения на чуждата кръв, ИЕО се превръщат в страхливи кучета, със нестабилна нервна система, със слаба костна система, прекалено агресивни или със слаба психика. За това рускичите, бързо се връщат към оригинала, като в армията използват кучета основно НОК ГДР тип. В момента масово, кръстосват т.н. ИЕО с работен НОК чешки линии, за да оправят работните качества, силата на костната система и здравата психика на поголовието с което разполагат. Нещо повече, дори си позволяват да развъждат чистокръвни, родословни чешки кучета - НОК и да ги представят за ИЕО.
Оригинала е един и се нарича Немско Овчарско Куче. Това е най - доброто работно куче на всички времена. Повече информация за работните НОК, можете да намерите тук:
http://forum.bsv.bg/viewforum.php?f=22
Не обръщайте внимание на Пумата, човек който явно нищо не разбира от работни кучета, а гледа само как да си продаде кученцата.
Поздравления за Ултима, която явно е в час и макар и момиче, се изказва компетентно и знае за какво става въпрос.

P.S. Самото име на темата е нелепо. Защото няма такава порода, ИЕО. Не може да се краде чуждата порода и да се обявява за своя.
P.S.S. Аз нямам държавно куче и не получавам заплата, за да работя с кучето си. Въпреки това, тренираме здраво. За собственото си куче, съм платил една камара пари и съм бил път 1200 км, за да го взема. Отгледал съм го с много грижи и любов. Готов съм да предизвикам Пумата, да покаже поне едно от тези негови научени прословути кучета какво може. Сигурен съм, че няма да направи и дори половината от нещата, които ще направи моето куче Bont Jipo-Me. :re_037:
P.S.S Извинявам се на всички съвестни полицаи, които работят и знаят за какво става въпрос и отсрамват професията - те са единици и ги уважавам много. :ba_025:

#817 Потребителят е офлайн   ARES BUBOTILOFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2011 - 08:25 PM

Показване на мнениетоultima, в 10 July 2011 - 05:33 PM, написа:

Показване на мнениетоПума, в 10 July 2011 - 12:30 AM, написа:

Не ме занимавай с НОК страхотни манекени са,много са готини ама хайде да извлекат двама въоръжени нарушители???Аа

Така извинявай ама такива изказвания са просто глупави! В тази тема спрягаме работните НОК, а не шоу линиите. А повярвай ми ако кучетата са хубава кръв и са правилно обучени могат да се справят с много повече от двама нарушители. Полицията в цял свят работи с работни НОК и съм виждала клипове, присъствала съм на демонстрации на които тези кучета правят чудеса. В крайна сметка любимата ти порода е точно произлязла от работните НОК и носи техните качества. Ето ти един цитат от български кинолог:

"В Русия немски овчарски кучета се внасят за пръв път през 1904 г. През октомври 1908 г. в Санкт Петербург се основава "Общество за поощрение използването на кучета за полицейска и стражева работа". Първата Световна война и метежът на болшевиките почти унищожават служебното кучевъдство. Неговото възраждане започва от 1922 г. Комунистическите управници прозират истината, че немското овчарско куче е не само незаменимо в редица военни действия, но може да бъде и гаранция за стабилността на създадената от тях тоталитарна политическа формация.
От 1924 г. към различни предприятия и учреждения започват да действат школи за обучение и развъдници. Организират се доброволни военизирани отряди от "надеждни граждани", които развъждат, обучават и предоставят на армията немски овчарски кучета. В периода от 1924 г. до 1936 г. в Съветския съюз се внасят от Германия неголеми групи кучета. На тяхна основа се обособявава източноевропейският тип на породата. Затвореният начин на развъждане, без постоянно "освежаване" на кръвта, провежданият отбор и подбор по външни показатели, които трябва да помогнат за създаването на "голямо (в буквалния смисъл) куче, продукт на Велика страна", са причина да настъпят необратими фенотипни изменения. Получават се екземпляри, които наподобяват немското овчарско куче единствено по високо поставените, стърчащи уши. Мегаломанските амбиции на управляващите комунисти довеждат и до следния куриоз: През 1951 г. се решава немското овчарско куче (съветско развъждане) да бъде прекръстено на "източноевропейска овчарка". Недопустимо е Великата държава победител да използва породата (и името) на държава, която е победила. През януари 1964 г. Президиумът на федерацията за служебно кучевъдство в СССР утвърждава стандарт за "източноевропейска овчарка". През 1970 г. И 1972 г. се извършват добавки към стандарта, а последната му редакция е утвърдена през 1976 г. от ЦК на ДОСААФ в СССР (ДОСААФ - Доброволна Организация за Съдействие на Авиацията, Армията и Флота).
"Вятърът на промяната" в бившия комунистически блок, тласнат от "перестройката" на Горбачов, започна да се отразява положително и на закостенялата съветска кинология. От 01. 01. 1990 г. на територията на бившия Съветски съюз е в сила единствено оригиналният стандарт на немското овчарско куче. Порода "източноевропейска овчарка" не съществува !
"

Неговото мнение е малко крайно, тъй като аз мисля, че всеки има място под слънцето. Аз лично приемам ИЕО като подвид на работната НОК и ги харесвам. Имала съм много контакти с двете породи и не намирам голяма разлика в темперамента и поведението на кучетата. И двамата представители са с твърд характер, енергични, интелигентни, с желание за работа, със силен инстинкт за защита на глутницата (семейството) - разлика голяма няма и тя е само в ръста на кучетата, тъй като ИЕО върви по-висока. Та мисълта ми е, че е напълно нормално да говорим тук и за работното НОК тъй като допирните точки са много повече от разликите.
Слагам няколко клипчета на служебни НОК та ти ми кажи и то без да си кривиш душата - работят ли добре? можеш да сравниш работата преспокойно с тази на ИЕО - ако си ги виждал в действие. DOGI_DOG притежава работни НОК и той преспокойно може да ти каже твърди ли са тези кучета или не.
клипове на : Denny Sorizo и Gero z Blatensheko Zamku

Г-н АТАНАСОВ много правино третира ИЕО като "тип" на породата НОК :ba_025: !Как го казах,един вид съм напълно съгласен с него :md_064: !

#818 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2011 - 10:38 PM

Извинявам се предварително,че се намесвам,но дискусията е изключително интересна.
Не знаех много за породата,но се поразрових и открих доста интересни неща свързани с ИЕО. Смешно е да се твърди,че ИЕО е различна порода,превъзхождаща НОК като работно куче,най - малкото,защото е производна на него.
Общо взето всичко прочетено от мен се припокрива с това,което Ултима е постнала.Само ще допълня с имената на някои от немците допринесли за развитието на източния тип - Бодо фон Тойфесфинкел (първият победител на подтипа от 1925г в Москва и победител и през 1926г в Ленинград); Еди фон Блумендуфт (много използван НОК - производител); Герт фон Ниниве (също известно куче-производител).
Всеки почитател на този тип НОК (ИЕО) може да прочете трудовете на В.Зубко (несъгласен с размера на "новата овчарка") и Н. Зорин (критикуващ начина на работа),които доста точно описват недостатъците на кучетата.

:rc_036:
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#819 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 13 July 2011 - 08:59 PM

Цитат

Последните няколко страници нямат нищо общо със заглавието,заради вашите глупости,как пък не усетихте,че и тези които си следим темата сме принудени да ви четем глупостите,да не изпуснем нещо смислено!

+1
Ще помоля гостите, които използват темата "Източноевропейска овчарка", за да си мерят п...ите, да ходят да го правят в НОК-подфорума, ако там ги търпят. Драги съфорумци, моля не ни оаквайте хубавото място за споделяне на преживявания и опит с породата, която (според вас) не съществува :db_046:
Ако успеете да сте толерантни и да давате ценни съвети като Галя, бъдете добре дошли. Но - заяжданиците и кой е по-по-най - моля, не тук!

Мод: Темата се отключва! Моля за спазване на добрия тон и придържане към темата. За лични спорове, ползвайте ЛС, а за темите за НОК има си специализиран форум на породата!
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#820 Потребителят е офлайн   darsina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 July 2011 - 03:37 PM

Здравейте ! Ние сме съвсем начинаещи в отглеждането на такава порода куче. Намерено е на улицата , играещо с бездомните. Взели са го две дечица, но майка им не е била съгласна да го гледа. И така стигна до нас. Женска е и я кръстихме Ира. Вече е при нас малко повече от месец. Може ли да попитам по- знаещите на каква порода я оприличавате?
Тук е с баткото хъски Рино. Играе отлично с него . Искрено се надявам да се справим с отглеждането . Поздрави от нас !

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

мечтател

• (59 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42