какво му е смешното?
Двурезцови торбести са разред дребни, средно големи и едри, двуутробни бозайници. Размерите им са от 20 см до 3 м (Голямо сиво кенгуру) дължина на тялото. Температаурата на тялото (около 36°С) им е по-висока от тази на другите двуутробни. Основният белег на разреда са предните два резеца, които са силно развити, откъдето и носят латинското си име diprotodont (двурезцови). Включва около 120 актуално съществуващи вида.
Ами наистина може би по-скоро спада към групата на дворезцови торбести,но това не е точното му име,а все пак ние търсим точното име на животинката :blink:
Този вид е на изчезване и е много рядък в момента среща се единствено в Австралия доколкото знам :blink:
Не,вече казах,че не е куче.
Аз също съм чувала,че му викат нещо като мини кенгуру,но всъщност си има точно име ... ако се затруднявате да го кажа вече или да почакаме още малко :blink:
Ох,не знам и аз. :rolleyes: :huh: Нумбат? ;D Не,не е вомбат,а Нумбат. ;)
- Сънищата сбъдват ли се ? – попита Роувър.
- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.
- Сънищата сбъдват ли се ? – попита Роувър.
- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.