Познай на кого е това... /игра/
Публикувано: 28 September 2007 - 11:46 AM
Браво milenka_123789456, Poli ти улучи в десятката :)
Забулената сова (Tyto alba) е средно голяма нощна граблива птица срещаща се и в България. Оперението ѝ е много фино в пастелени цветове с бяло було. Няма изразен полов диморфизъм.Широко разпространена по всички континенти със сравнително ниска плътност на популацията. Хищна птица, ловува нощем, като прекрасният ѝ слух ѝ помага да открива плячката си и под снежна или листна покривка. Храни се с дребни гризачи, влечуги, земноводни, птици, едри насекоми и други безгръбначни. Гнезди често в изоставени постройки. Яйцата са чисто бели и сферични. Интересен факт е асиметричното разположение на слуховите ѝ отвори в черепа, което ѝ помага в по-доброто локализиране на звуците тъмнина. В България е изключително рядък вид поставен под защитата на закона.
Забулената сова (Tyto alba) е средно голяма нощна граблива птица срещаща се и в България. Оперението ѝ е много фино в пастелени цветове с бяло було. Няма изразен полов диморфизъм.Широко разпространена по всички континенти със сравнително ниска плътност на популацията. Хищна птица, ловува нощем, като прекрасният ѝ слух ѝ помага да открива плячката си и под снежна или листна покривка. Храни се с дребни гризачи, влечуги, земноводни, птици, едри насекоми и други безгръбначни. Гнезди често в изоставени постройки. Яйцата са чисто бели и сферични. Интересен факт е асиметричното разположение на слуховите ѝ отвори в черепа, което ѝ помага в по-доброто локализиране на звуците тъмнина. В България е изключително рядък вид поставен под защитата на закона.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 28 September 2007 - 12:30 PM
Неееееееее,няма никакъв проблем.Аз и без това нямаше да пусна загадка,много ме мързи ;D.
Публикувано: 28 September 2007 - 02:22 PM
А това кой е? ;)
Прикачени файлове
-
quess who.jpg (1.86K)
Брой сваляния: 118
Публикувано: 28 September 2007 - 02:48 PM
Да. Твой ред е.
Прикачени файлове
-
300px-Bradypus.jpg (49.18K)
Брой сваляния: 139
Публикувано: 28 September 2007 - 05:12 PM
Цитат
да фламинго е! после ще пусна снимка и инфо че сега брат ми е на компютъра.
та за фламингото:
Розовото фламинго (Phoenicopterus ruber) е птица от семейство Фламингови. Среща се и в България.
царство:Животни
тип:Хордови
клас:Птици
разред:Щъркелоподобни
семейство:Фламингови
род:Фламинга
вид:Розово фламинго
:)
само,че моята загадка беше за бялото фламинго.а за него не можах да намеря инфо :( ето го и него:
Прикачени файлове
-
475px-475px-Flam.lesser.600pix_(Pingstone).jpg (42.9K)
Брой сваляния: 129