Познай на кого е това... /игра/
Публикувано: 14 October 2007 - 11:10 AM
позна. :->)
после ще сложа цялата картинка,защото сега брат ми е на компютъра...
после ще сложа цялата картинка,защото сега брат ми е на компютъра...
Прикачени файлове
-
Closeup of a Red Panda.jpg (198.44K)
Брой сваляния: 34 -
Closeup of a Red Panda.jpg_thumb (91.01K)
Брой сваляния: 24
Публикувано: 14 October 2007 - 08:06 PM
искааам жокер :blink: :yahoo: ! На мен ми прилича на някакъв малък бозайник от рода на катеричката. :rolleyes:

- Сънищата сбъдват ли се ? – попита Роувър.
- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.
- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.
Публикувано: 15 October 2007 - 10:37 AM
Той е среден на размер с дължина на тялото от 46 до 90 см заедно с опашката, тежи от 2,3 до 4,5 кг. С добре изразена бяла окраска на главата (широка и бяла ивица в лицевата част и голямо бяло петно на темето) и две много широки бели ивици на гърба, които се сабират в тила, между тях има къса черна ивица от началото на опашката до лопатките. Подобен е на Ивичестия скункс на вънншен вид. Както и другите представители той има добре развити анални жлези които използва за защита чрез разпръскване на силно миришеща секреция. Храни се със змии, по-големи хищници, макар че поради неговата защитна реакция голяма част от хищниците го отбягват, Също така се храни и с плодове, яйца и насекоми. Южноамериканския скункс е всеяден, активен е вечер. Любимата му храна са бръмбари и паяци, която се явява основнато му блюдо, но през зимата е принуден да се храни с друга храна поради липсата им. Размножителния сезон започва обикновенно в края на февруари, женските биват заплодени през март а в края на април, след бременност по-малко от два месеца раждат от 2 до 5 малки, които стават полово зрели след 10 - 12 месеца. Майката се грижи за малките сама. Живее от 6 до 8 години. Южноамерикански скункс е самотно животно което се събира със себеподобните само през размножителния период. През студените зими заспива в зимен сън, но в по-топлите зими броди за храна. Населява области с открита растителност, каньони и степи. Живее в Перу, северозападна Аржентина, Боливия, Уругвай, Южна Бразилия и в северните области на Чили.
Прикачени файлове
-
gal-skunks.jpg (263.08K)
Брой сваляния: 27 -
gal-skunks.jpg_thumb (85.51K)
Брой сваляния: 25 -
gal-skunks.jpg (263.08K)
Брой сваляния: 26 -
gal-skunks.jpg_thumb (85.51K)
Брой сваляния: 25
Публикувано: 15 October 2007 - 10:59 AM

Вход