Познай на кого е това... /игра/
Публикувано: 17 October 2007 - 05:22 PM
Цитат
Упс, не знаех, че аз трябва да пусна :izcherven: Много малко инфо намерих обаче :(
ХИПОПОТАМ
царство: Животни Animalia
тип: Хордови Chordata
клас: Бозайници Mammalia
разред: Чифтокопитни Artiodactyla
семейство: Хипопотамови Hippopotamidae
род: Хипопотами Hippopotamus
вид: Хипопотам amphibius
Хипопотамът (Hippopotamus amphibius) е едър бозайник от разред Чифтокопитни (Artiodactyla), който се храни с растителна храна. Според по-новите молекулярни изследвания семейство Хипопотамови (Hippopotamidae) е по-скоро свързано с разред Китоподобни, а не с разред Чифтокопитни.
Иначе за загадка по-добре някой друг да пусне, че аз ще излизам и много ще забавя играта като не мога да отговарям...
ХИПОПОТАМ
тип: Хордови Chordata
клас: Бозайници Mammalia
разред: Чифтокопитни Artiodactyla
семейство: Хипопотамови Hippopotamidae
род: Хипопотами Hippopotamus
вид: Хипопотам amphibius
Хипопотамът (Hippopotamus amphibius) е едър бозайник от разред Чифтокопитни (Artiodactyla), който се храни с растителна храна. Според по-новите молекулярни изследвания семейство Хипопотамови (Hippopotamidae) е по-скоро свързано с разред Китоподобни, а не с разред Чифтокопитни.
Иначе за загадка по-добре някой друг да пусне, че аз ще излизам и много ще забавя играта като не мога да отговарям...
извинявай,не се изразих както трябва. Dog трябваше да пусне инфо.но както и да е... :blink: а за загадката и аз мисля,че е рогач :huh:
Публикувано: 17 October 2007 - 06:29 PM
Да това е скарабей
Класификация
тип: Членестоноги Arthropoda
подтип: Шестокраки Hexapoda
клас: Насекоми Insecta
подклас: Крилати Pterygota
инфраклас: Новокрили Neoptera
надразред: Покритокрили Endopterygota
разред: Твърдокрили Coleoptera
подразред: Всеядни Polyphaga
инфраразред: Скарабеовидни Scarabaeiformia
надсемейство: Пластинчатоусни Scarabaeoidea
семейство: Скарабееви Scarabaeidae
подсемейство: Торни бръмбари Scarabaeinae
род: Скарабеи Scarabaeus
Скарабеите (Scarabaeus) са род едри насекоми, включващи се в подсемейството на торните бръмбари. Срещат се и на територията на България. Свещеният скарабей (Scarabaeus sacer), принадлежащ към същия род е един от символите на древен Египет. Най-едрият скарабей на света е бръмбара Голиат с дължина 10см.
Класификация
тип: Членестоноги Arthropoda
подтип: Шестокраки Hexapoda
клас: Насекоми Insecta
подклас: Крилати Pterygota
инфраклас: Новокрили Neoptera
надразред: Покритокрили Endopterygota
разред: Твърдокрили Coleoptera
подразред: Всеядни Polyphaga
инфраразред: Скарабеовидни Scarabaeiformia
надсемейство: Пластинчатоусни Scarabaeoidea
семейство: Скарабееви Scarabaeidae
подсемейство: Торни бръмбари Scarabaeinae
род: Скарабеи Scarabaeus
Скарабеите (Scarabaeus) са род едри насекоми, включващи се в подсемейството на торните бръмбари. Срещат се и на територията на България. Свещеният скарабей (Scarabaeus sacer), принадлежащ към същия род е един от символите на древен Египет. Най-едрият скарабей на света е бръмбара Голиат с дължина 10см.

Публикувано: 17 October 2007 - 09:17 PM
Да познахте, малко инфо: ;D
Якът се отглежда като домашно животно заради млякото (което е с розов цвят) и месото. Използва се също така и като работно животно за оран, превоз и др. Кръстосва се успешно с домашното говедо (Bos taurus), като кръстоската се нарича на тибетски дзо или дзопкйо. Дивият як се ловува за месо. Числеността му намалява и се е превърнал в застрашен вид.
В мометна на територията на България има около 20 екземпляра.
Якът се отглежда като домашно животно заради млякото (което е с розов цвят) и месото. Използва се също така и като работно животно за оран, превоз и др. Кръстосва се успешно с домашното говедо (Bos taurus), като кръстоската се нарича на тибетски дзо или дзопкйо. Дивият як се ловува за месо. Числеността му намалява и се е превърнал в застрашен вид.
В мометна на територията на България има около 20 екземпляра.

Публикувано: 17 October 2007 - 09:45 PM
Да, омразна, гнусна бълхица!
Добре сте подготвени, браво ;D ;D ;D
Няма да пускам информация а тая гад, щото кой не знае бълхата, кой не е хапан от нея.
Разберете се кой да пуска загадка и пускайте :blink:
Добре сте подготвени, браво ;D ;D ;D
Няма да пускам информация а тая гад, щото кой не знае бълхата, кой не е хапан от нея.
Разберете се кой да пуска загадка и пускайте :blink:
Прикачени файлове
-
cat-flea.jpg (40.06K)
Брой сваляния: 89
Публикувано: 17 October 2007 - 11:05 PM
Ами айде аз да пусна една.На кого е това краче?Снимките са две защото едната е малко размазана а другата е много малка.Ако не се вижда нищо кажете.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 18 October 2007 - 08:50 AM
Може ли и аз да се включа с една загадка?
На кого е това ушенце? :P ;)
На кого е това ушенце? :P ;)
Прикачени файлове
-
S5005343n.jpg (8.72K)
Брой сваляния: 52