Старонемска овчарка
Публикувано: 17 July 2009 - 05:26 PM
По долу изпращам и снимка на 3 месеца, сега е на седем Неро се казва, понеже сме нови във форума и все още нямам снимки но специално сме си взели апарат за да го снимаме сега уикенда за да кача и да го видите. По принцип е много хубав и големичък. Надявам се да има фенове и да се запознае със свои връстници.
Принципно искам и да разбера дали наистина са верни твърденията, че такава порода няма? Не съм запален кучкар но откакто имаме този красавец си давам сметка каква красота създава природата. Имам познати които имат немски овчарки и забелязвам няколко разлики моля да ме поправите ако бъркам: 1. старонемската не е ли по - голяма в зряла възраст около 50кг., а немската около 40кг.?; 2. от големината и дългата козина немога да преценя коя задница е по -ниска; 3. ушите не са ли и те различни; 4. муцунката също ми се вижда различна; 5. шарките на окосмяването също ми се вижда различно; - ако може да помогнете ще съм благодарен.
Понеже ми свършва работното време спирам за днес но обещавам да съм активен доколкото ми позволява свободното време в офиса. Другата седмица ще изпратя снимки нови а сега ви пускам когато е бебе Нерката.
Публикувано: 20 July 2009 - 09:47 AM
Понеже ми свършва работното време спирам за днес но обещавам да съм активен доколкото ми позволява свободното време в офиса. Другата седмица ще изпратя снимки нови а сега ви пускам когато е бебе Нерката.
Наистина такава порода няма. Това си е НОК, но с дълга козина, която е недостатък. Това не пречи да е красавец, но няма да може да участвате на изложби и т.н. Относно килограмите, уши, цвят и пр. ... всичко останало освен дългата козина не би следвало да е различно, защото са ЕДНА ПОРОДА!
Да Ви е жив и здрав Неро!
Публикувано: 29 July 2009 - 10:52 AM
Да питаме нещо за яденето понеже е много топло и не ще да яде от кучешката храна дали му е писнала вече или просто се надява да му дадем нещо което да му харесва, защото като му го умешем яде всичко. По принцип го храним с Роял Канин питахме и лекарите казаха да не се притесняваме.
Публикувано: 29 July 2009 - 12:14 PM
Да питаме нещо за яденето понеже е много топло и не ще да яде от кучешката храна дали му е писнала вече или просто се надява да му дадем нещо което да му харесва, защото като му го умешем яде всичко. По принцип го храним с Роял Канин питахме и лекарите казаха да не се притесняваме.
Роял канин няма нужда да бъде мешен с друга храна или добавки!
Мен ми изглежда с някое и друго килце отгоре. Намалете му храната и не го дръжте вързан!
Публикувано: 29 July 2009 - 04:29 PM
относно количеството храна, което му даваме е в рамките на общоприетото, т.е. следваме един график, ако мога така да се изразя, който имаме от ветеринара му - за всяка възраст по колко грама трябва да яде.
А относно това, че е вързан - държим го вързан само когато не сме си в къщи.
Как да го накараме да си яде храната без да е смесена с друго ?
Публикувано: 29 July 2009 - 08:29 PM

Публикувано: 30 July 2009 - 12:05 PM
Публикувано: 09 August 2009 - 11:12 AM
Публикувано: 09 August 2009 - 09:17 PM
Защо вашето кученце седи някакси странно.Дане би да го боли крачето....

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/
Публикувано: 11 August 2009 - 01:30 PM

Само това куче ли седи по този начин или е очевадно заяждане?!
Хайде да я караме с добрия тон, за да не се налага да "хигиенизирам" форума!
Публикувано: 11 August 2009 - 11:35 PM

Явно нямаш голям опит и не си отгледал достатъчно млади кучета за да си наясно ,че повечето млади кучета сядат по този начин и това не винаги е предпоставка за проблеми с краката,а доста често правилното сядане както и правилното лягане са въпрос на не малко тренировки.
Но не бих могла да се сърдя за незнанието на човек чиито "работни" НОК НЕ хапят и приличат по-скоро на Малиноа относно анатомията и масата си от колкото на НОК.
Незнанието няма нищо общо с желанието,от желанието виждаме всички имаш доста,но от знанието почти НИЩО.
Публикувано: 12 August 2009 - 08:50 AM

Явно нямаш голям опит и не си отгледал достатъчно млади кучета за да си наясно ,че повечето млади кучета сядат по този начин и това не винаги е предпоставка за проблеми с краката,а доста често правилното сядане както и правилното лягане са въпрос на не малко тренировки.
Но не бих могла да се сърдя за незнанието на човек чиито "работни" НОК НЕ хапят и приличат по-скоро на Малиноа относно анатомията и масата си от колкото на НОК.
Незнанието няма нищо общо с желанието,от желанието виждаме всички имаш доста,но от знанието почти НИЩО.
Може да нямам достатъчно опит с младите кучета тъй като не въдя промишлено...

Ако искаш да отворим нова тема и да поспорим за работните НОК и тяхната анатомия.
А дали моите кучета хапят или не, е хубаво да се увериш сама, а не да се уповаваш на слухове и приказки на хора от твоето обкръжение

Всички имаме желание за знание,но има хора,които искат ние да не знаем повече от тях и манипулират останалите като дават информация угодна за тях...ако ме разбираш какво искам да кажа
Хайде със здраве...

П.С. Чакам отговор за новата тема

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/
Публикувано: 16 August 2009 - 12:55 AM
Намирате ли голяма разлика между зимната и лятната козина на дългокосместите овчарки?
Дали някой може да пусне снимки за сравнение?

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 19 August 2009 - 10:20 PM
LudmilDo-Не разбирам какво заяждане видя.Имаше конкретен въпрос.Кого плашиш с "чистка"? Тоя форум да не ти е бащиния? И да ти е,той е обществено достъпен и всеки има право на мнение и въпроси.
mik-Това не е правилно сядане и оправдание от рода,че е младо кучето,показва некомпетентност и порочни методи на обучение.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."