Dog.bg Форуми : Как да науча малкото кученце да пишка на определено място ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да науча малкото кученце да пишка на определено място ?

#161 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 November 2010 - 03:55 PM

Показване на мнениетоewa2007, в 03 November 2010 - 08:24 AM, написа:

Показване на мнениетоMolibaby, в 02 November 2010 - 05:20 PM, написа:

може да ви звучи гадно , но аз и тиках муцуната с пиканото или аканото и с другата ръка шамарех , при нас ефекта е паразителен , много рядко , да кажем веднъж месечно да направи беля и то ако има хора и се глези нещо

:ud_009: Никога не бих постъпила така .Изключително грубо е .Излишно е да казваме ,, Я да се поставим на тяхно място,,? Ние го имаме същия проблем , пишка и ака където си поиска .От времче на врем има някакви по - точни попадения в банята върху вестниците , но........ те са много рядко .Аз смятам , че ще се научи , но с повече търпение и то от нас

Molybaby, и това го прбвахме,, ефект 0! А и сега чета, че Mil съветва да не се прави така (във форума има още една тема за хигиенните навици). Търпение, търпение, ама колко?? Лидия е права, че сега се доказваме кой е водач на глутницата :dry:. Ще пиша след време дали разходките няма да дадат резултат... Междувременно съм и ще бъда благодарна за споделените опит и съвети :smile:

#162 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 09:12 PM

Когато осем месеца ти препикават възглавниците , матрака , и мокетите , при положени е, че кучето го извеждам по 3 път дневно в 7,00 , 17,00 и 22,00 часа и освен това дневно пикае още 4 пъти в къщи нали се сещате че нищо вече не е грубо . Сега пиша където трябва , и ако и се ака също ака там , дори бута акото с муцуна и лае да разбереш , че е направила" белята" на правилното място. Моето куче така се научи , всеки има свой подход , но муцуната и беше вряна много пъти в пиканото , Не съветвам никой да прави така , но моето куче е разлигавено , много разлигавено , няма дисциплината на кучетата на Лидия примерно , това наложи други мерки при възпитанието му.
Ако кучето пикае където му скимни скоро съжителството ви става общ тормоз
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#163 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 09:42 PM

От сега ти казвам Алекс, че и по цял ден да я държиш на вън, даже и да си свърши работата, като се приберете поне ще се разходи и ще маркира. Правилно си ме разбрала за "Главатара на глутницата". Тя навън ще те признае, но трябва и вътре на нейната територия да се пребориш.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#164 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 10:14 PM

Показване на мнениетоMolibaby, в 03 November 2010 - 06:17 PM, написа:

Когато осем месеца ти препикават възглавниците , матрака , и мокетите , при положени е, че кучето го извеждам по 3 път дневно в 7,00 , 17,00 и 22,00 часа и освен това дневно пикае още 4 пъти в къщи нали се сещате че нищо вече не е грубо . Сега пиша където трябва , и ако и се ака също ака там , дори бута акото с муцуна и лае да разбереш , че е направила" белята" на правилното място. Моето куче така се научи , всеки има свой подход , но муцуната и беше вряна много пъти в пиканото , Не съветвам никой да прави така , но моето куче е разлигавено , много разлигавено , няма дисциплината на кучетата на Лидия примерно , това наложи други мерки при възпитанието му.
Ако кучето пикае където му скимни скоро съжителството ви става общ тормоз

Да не почнете да ми завиждате, но тези проблеми, които повечето от вас имат аз не съм ги имала. Първото ми йорки беше на 10 месеца, когато дойде в къщи и беше по-възпитано от повечето деца на моите приятели и познати. Второто дойде на възраст 1 г и 3 месеца. Проблеми никакви. Третото дойде на 3,5 м. Пак излезнах късметлийка. Родено при Мария и също вече приучено, в къщи каките до научиха със съвсем малко помощ от моя страна. И после някак си нещата си идваха от само себе си. Когато станаха повече. Нямаше как да знам кое е направило беля и наказвах всички, а те прилагаха "закона на глутницата" и сами наказваха виновника и повече не се повтаряше.
Така, че момичета, ако сега ми се наложи за първи път да си взема куче, което основно да гледам в къщи. Първо никога няма да си взема бебок дето още не е спрял да сучи, второ ще си го взема от място от което ще съм сигурна не само за произхода, а и за това, че човека от когото го взимам разбира от породата и е дал на кучето "първите 7 години" и трето само куче винаги се гледа по-трудно. Нещо като единствено дете.
Първата сигнална система при животните е толкова добре развита, че в много случай те са по-добре оцеляващи и справящи се от нас, които имаме и втора сигнална система, която в повечето случай се явява като наш минус, а не плюс.
Алекс всяко същество на тази планета има слабо място. Открий слабото място на Йоли и ще можеш да я контролираш.
Когато беше при мен си имахме ритуал. Късно вечер я гушках и й говорех и я галех, а тя започваше да мърка и да притваря очи.
Може и да ме помисли някой за луда, но аз бях убедена, че заради този отрязъл от време когато сме си само двете е готова и цял ден на носа си да стои. При теб няма конкуренция. Ще пофучиш, ще я плеснеш, няма за малко да й обръщаш внимание, но после пак ще е същото.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#165 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 November 2010 - 01:42 AM

Може кучето да не иска да пика на пелената? Да,звучи смешно "не иска" ,НО моето куче се научи да пишка чак на една годинка.Всичко писано по-горе ми много познато! Навиране на муцунката в пишканото/аканато,наказване ,шамарчета по муцунката ,купувахме капки и всякви различни пелени-без резултат ! Бяхме се отчаяли ,не знаехме какво да правим с това куче,тя си спеше на пелената ,изобщо не я приемаще като тоалетна.всеки път след като направеше белята знаеше,че следва бой и се свиваше на кълбо и чакаше да и се скараме или шляпнем по муцунката .Просто не знаеше,че трбва да си върши там работата.И ние започнахме с извеждане и я научихме на компанда "Пииииш". :ab_041: Но това,че пишкаше навън ,не значи ,че не пишкаше и вкъщи ! Един ден ,след като се наспинка я гушнах и я заведох в банята на плочките казах "Пииш" и тя се изпишка ,започнах да я галя по главичката, последва " БРАВО ! " и наградка. Следващия път след като се наяде пак я заведох "Пиш" и пак се изпишка ,пак наградка и така. Постепенно свикна и само когато и се отвори вратата на банята тя се изпишква/изаква и си чака наградката.В момента е свикнала всяка сутрин след съм и всяка вечер преди лягане да се изпишква в банята, а през деня и оставяме врата на банята притворена и тя ходи и си върши работата.Понеже постоянно се местим на различни места,където и да отидем като я заведем в баня разбира какво трябва да направим.Вече една година сме така и сме нямали никакви проблеми .
Алекс,ако искаш пробвай да я научиш в банята да си върши работата. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 07:00 PM

Благодаря ви за опита и мненията, момичета!
Може и да пробваме с банята, проблема е, че подхода ни не е постоянен и си сменяме тактиката често. Може би това я обърка??? Един път не я извеждаме, сега пък по цели 3 пъти; един път я шляпаме, друг път само се гледаме строго; един път муцуната в пишото, друг път - не; един път затворена, после пък пусната....
Не знам вече, сигурно ние сме си виновни за дето ни става мъчно и мило за нея, та не я наказваме за дълго.
Сутринта Бо я изведе и се прибра бесен! Не искала да ходи, камо ли пък да си свърши работата. А той специално става по рано за да я изведе... И като се прибрах на обиад - 2 гигантски локви зад дивана и 0 на пелената!!!
Лиде, много си права че тук е принцеса и няма конкуренция за нашето внимание, постоянно ни е в скутовете. Моли, и мен ме хващат бесовете, в чисто не мога да се видя с тези двамата :zz_020: и понякога така я шляпвам, че ми стажа жал... Рокси, и ти си права за всичко! Просто постоянно изпитваме съмнения дали правим правилното нещо?..:dh_188:

#167 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 08:34 PM

Алекс трябва да избереш един от всички изброени опити. Този, който на теб ще ти е най-удобен и бъди последователна. Това с пошляпването съм го пробвала само с едно куче и то не заради пишкане и акане не там където трябва, а защото ми унищожи един контейнер, 4 бр зарядни за тел, кабела на лаптопа, слушалките и камерата и когато се опита и лаптопа да изяде вече не издържах. Винаги ми е било много смешно когато кажа: "Кой беше? Къде ми е вестника?" и всички изчезват и поне половин час все едно вкъщи няма кучета.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#168 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2010 - 11:39 PM

Показване на мнениетоlidiya, в 04 November 2010 - 07:39 PM, написа:

Алекс трябва да избереш един от всички изброени опити. Този, който на теб ще ти е най-удобен и бъди последователна. Това с пошляпването съм го пробвала само с едно куче и то не заради пишкане и акане не там където трябва, а защото ми унищожи един контейнер, 4 бр зарядни за тел, кабела на лаптопа, слушалките и камерата и когато се опита и лаптопа да изяде вече не издържах. Винаги ми е било много смешно когато кажа: "Кой беше? Къде ми е вестника?" и всички изчезват и поне половин час все едно вкъщи няма кучета.

"Къде ми е вестника?" :ab_041::ab_041::ab_041:

#169 Потребителят е офлайн   Bari-york Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2010 - 12:56 PM

Хаха! Много ме разсмя и мен! Да споледя и аз... Наш Барко редовно си препикава.... я крака на маса, я нещо друго... а по принцип тоалетната му е на терасата. И когато е направил беля, естествено започвам да се карам и тръгвам към него със стирката. :ea_103: Нашият герой на два скока е вече пред купичката си за хранене и започва да хрупа. :ab_041: Явно там се чувства защитен и си мисли, че нищо не може да му се случи. Шляпвала съм го всичко на всичко 3 пъти с вестник, при което той силно скимти, ное нещо смесено, между плач и плашене. А ако има някой друг в къщи, се крие зад него.

#170 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2010 - 07:22 PM

Показване на мнениетоBari-york, в 08 November 2010 - 10:01 AM, написа:

Хаха! Много ме разсмя и мен! Да споледя и аз... Наш Барко редовно си препикава.... я крака на маса, я нещо друго... а по принцип тоалетната му е на терасата. И когато е направил беля, естествено започвам да се карам и тръгвам към него със стирката. :ea_103: Нашият герой на два скока е вече пред купичката си за хранене и започва да хрупа. :ab_041: Явно там се чувства защитен и си мисли, че нищо не може да му се случи. Шляпвала съм го всичко на всичко 3 пъти с вестник, при което той силно скимти, ное нещо смесено, между плач и плашене. А ако има някой друг в къщи, се крие зад него.

А защо не му слагаш памперс та да си нямаш излишни ядове?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#171 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 01:32 PM

Момичета, да ви кажа че в последните няколко дни Йоли не е яла от шамарената фабрика :flagbg:
Продължаваме с разходките по 3 пъти на ден, НО и сложих 1 памперс на крака на дивана, който препикаваше :db_046:
И от тогава все е на памперс. Само се чудя, защо не стиска до разходката, възрастно куче е, 3 пъти са си редовно извеждане?
Кажете "пу-пу" и дано нещата да вървят към подобряване :mg_062:

#172 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 07:15 PM

Показване на мнениетоoddbo kolev, в 10 November 2010 - 10:37 AM, написа:

Момичета, да ви кажа че в последните няколко дни Йоли не е яла от шамарената фабрика :flagbg:
Продължаваме с разходките по 3 пъти на ден, НО и сложих 1 памперс на крака на дивана, който препикаваше :db_046:
И от тогава все е на памперс. Само се чудя, защо не стиска до разходката, възрастно куче е, 3 пъти са си редовно извеждане?
Кажете "пу-пу" и дано нещата да вървят към подобряване :mg_062:

Пу-пу. Е защо да стиска, като си има къде да си пишка и вътре :md_064: Аз си мисля, че няма да ти е лесно после след като свикне само навън.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#173 Потребителят е офлайн   oddbo kolev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2010 - 12:53 AM

Само да не е на пода! :ae_085:
Някой ден може дори и килими да си имаме!!!:af_089::af_089::af_089:

#174 Потребителят е офлайн   dani_to_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2010 - 03:09 PM

При нас положението е доста по - добро ... Бети отдавна си пикае в банята без никакви памперси и вестници.От време на време се прави на луда и се изпуска извън душ-кабината,но като цяло все е в банята :D Не се сещам да е пикала/акала извън банята от няколко месеца насам и дано да не се случва!Но естествено след всеки пиш или ако си получава наградата .Но когато ни е сърдита или просто на инат се изпикава на черженцето в банята :D
User's Signature

Качена снимка

#175 Потребителят е офлайн   desyyy Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 January 2012 - 02:22 PM

а нашия господин си пишка в банята ама ака безразборно.най-често пред гардероба в спалнята//на три месеца е//.а за проблема:просто е.следиш кого пишка и го водиш на памперсите или където искаш.
User's Signature

Качена снимка

#176 Потребителят е офлайн   А Р Ч И Икона

Публикувано: 08 January 2012 - 08:35 PM

Здравейте, на моето йорки му купих спрей който ги привлича да ходи там където трябва (спрея мирише ужасно :D).Не му действа, но не му и трябва ходи или на пелените които взех или във банята, на 4 месеца :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#177 Потребителят е офлайн   Love_My_Iork Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 09:45 PM

И аз да се похваля с един бебешок на 2 месеца, които когато съм си къщи пишка върху памперса и момента в който излезна, си върши нуждите, където свари. Като се изпусне пред мен и започна да му се карам( повишавам тона и явно ръкомахам с ръце...) :eg_033: той съответно поставен върху памперса и той подскача като луд и ми ръмжи и прави опити даже да лае, все едно той ми се кара на мен, не аз на него. На мен ми става смешно и едвам се сдържам, голям цирк сме отстрани :wb_052:

#178 Потребителят е офлайн   Teri i Zlati Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 March 2012 - 09:09 PM

как да науча мойто йорки да си върши работата в тоалетната :dog: вече е на 1 година

#179 Потребителят е офлайн   Teri i Zlati Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 March 2012 - 09:15 PM

мойто йорки е мини и пишка на всякъде. кажете ми как да го науче да си върши работата в тоалетната :id_145: :ed_142: :dog:

#180 Потребителят е офлайн   Татяна Гълъбинова Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2012 - 08:39 AM

Здравей,

аз моя го научих, като след сън задължително го водя в банята върху пелената и след като си свърши "работата" похвали и наградка. Естествено не стана от първия път, но свикна относително бързо. Сега по същия начин се опитвам да го науча да ходи навън, има попадения, но май ще отнеме повече време.

Успех! :ba_025:

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни