Molibaby, в 03 November 2010 - 06:17 PM, написа:
Когато осем месеца ти препикават възглавниците , матрака , и мокетите , при положени е, че кучето го извеждам по 3 път дневно в 7,00 , 17,00 и 22,00 часа и освен това дневно пикае още 4 пъти в къщи нали се сещате че нищо вече не е грубо . Сега пиша където трябва , и ако и се ака също ака там , дори бута акото с муцуна и лае да разбереш , че е направила" белята" на правилното място. Моето куче така се научи , всеки има свой подход , но муцуната и беше вряна много пъти в пиканото , Не съветвам никой да прави така , но моето куче е разлигавено , много разлигавено , няма дисциплината на кучетата на Лидия примерно , това наложи други мерки при възпитанието му.
Ако кучето пикае където му скимни скоро съжителството ви става общ тормоз
Да не почнете да ми завиждате, но тези проблеми, които повечето от вас имат аз не съм ги имала. Първото ми йорки беше на 10 месеца, когато дойде в къщи и беше по-възпитано от повечето деца на моите приятели и познати. Второто дойде на възраст 1 г и 3 месеца. Проблеми никакви. Третото дойде на 3,5 м. Пак излезнах късметлийка. Родено при Мария и също вече приучено, в къщи каките до научиха със съвсем малко помощ от моя страна. И после някак си нещата си идваха от само себе си. Когато станаха повече. Нямаше как да знам кое е направило беля и наказвах всички, а те прилагаха "закона на глутницата" и сами наказваха виновника и повече не се повтаряше.
Така, че момичета, ако сега ми се наложи за първи път да си взема куче, което основно да гледам в къщи. Първо никога няма да си взема бебок дето още не е спрял да сучи, второ ще си го взема от място от което ще съм сигурна не само за произхода, а и за това, че човека от когото го взимам разбира от породата и е дал на кучето "първите 7 години" и трето само куче винаги се гледа по-трудно. Нещо като единствено дете.
Първата сигнална система при животните е толкова добре развита, че в много случай те са по-добре оцеляващи и справящи се от нас, които имаме и втора сигнална система, която в повечето случай се явява като наш минус, а не плюс.
Алекс всяко същество на тази планета има слабо място. Открий слабото място на Йоли и ще можеш да я контролираш.
Когато беше при мен си имахме ритуал. Късно вечер я гушках и й говорех и я галех, а тя започваше да мърка и да притваря очи.
Може и да ме помисли някой за луда, но аз бях убедена, че заради този отрязъл от време когато сме си само двете е готова и цял ден на носа си да стои. При теб няма конкуренция. Ще пофучиш, ще я плеснеш, няма за малко да й обръщаш внимание, но после пак ще е същото.