Dog.bg Форуми : Как да науча малкото кученце да пишка на определено място ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да науча малкото кученце да пишка на определено място ?

#81 Потребителят е офлайн   mama na Bari Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 October 2009 - 12:09 PM

Чета... чета... и пак съм без отговор. При нас с приучването на хигиенни навици се оказа голям проблем. И той май не е в Бари. Лошото при нас е, че всички сме ангажирани и Бари е сам по няколко часа на ден. Няма как да съм до него за да мога през известен интервал да го водя на терасата и да запомни ,че там трябва да ака и пишка. Прави го, но от време на време. А и нали си имаме и коте... Като се заиграят... и го прави почти в движение. От снощи започнах с леко шляпване с вестник. Той така подскочи, че чак скимна. Мъжът ми все повтаря, че е малък и всичко ще се нормализира. Да... ама като чета тук... нещата не са толкова лесни. Направо съм се отчаяла в това отношение с моя гевезанчо. eg_033.gif Иначе други проблеми не ни създава, като изключим това, че някой ден ще отхапе ушите на Буба. Но това е за труда тема. ud_009.gif

#82 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 05:37 PM

Цитат(Xela @ Oct 1 2009, 06:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Нашия случай може да е от полза на някой. Ние от самото начало си ходим на памперса, който стоеше в неговия "апартамент" ab_041.gif , мислех, че ще му е по-удобно ако му е по-близо. В един момент обаче, почна да прави бели (прави си работата където му падне) и да си разнася памперса. Обърнах внимание къде го оставя и просто му преместих мястото на тоалетната там и отново нямам проблем af_089.gif Куче с характер. Явно има значение къде му е тоалетната и едно преместване свърши работа.

Браво умно куче. И при нас хората спалнята и тоалетната не са на едно и също място.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#83 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 08:44 PM

Цитат(lidiya @ Oct 1 2009, 12:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Molibaby @ Sep 30 2009, 07:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И аз моята май малко я пошляпвах , с много труд успях да я понауча да пишка навън , водя я по сто пъти , но тази вечер се изпика на леглото ми....
В момента е наказана ... а сме на близо 6 месеца без 10 дни..... така че от двумесечно пале не знам , абсолютно никакви очаквания не бива да имате
Всичко става с постоянство и пошляпване , иначе няма как да разбере , моята като перях мокета с четка, където е пишнала ми хапеше ръката и ме лаеше , пошляпването е неизменна част за мен

Имам въпрос , на някой кучето му спазва ли ходенето до тоалетна стриктно и ако ДА то на колко години е?

Това, че кучето се е изпишкало на леглото Ви е много лошо. Обикновенно кучето прави такова "отмъщение" на онзи който непонася. Не знам защо кучето Ви е имало причина да прояви тази своя "агресия". Това с хапането и лаенето, когато Вие чиститите там където не е трябвало да извърши своите физиологични нужди също е проява на не съгласие. Нормално е да се умилква виновно и да Ви ближе ръцете молейки по този начин за извинение.

Не знам вече съм в ужас , това е същото легло на което спим двете вечер , може би проблема е че е много разглезена , и аз не знам , тя е много обичано куче, пошляпваме я само за пишането и за качването по масите.... Днес отново се беше изпикала на същото място , може би от яд ли не знам защо , родителите ми като се приберат я разхождат и я затварят пак в стаята ми ...... искала е да излиза ли не знам и аз...... вече съм загубила кураж че ще се справя
.... Едно е сигурно не знам как но няма да позволя къщата ми де е кучешки кенеф . По цял ден съм на работа само събота и неделя и обръщам повече внимание ... и няма как да променя това, все пак хората деца гледат с този график
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#84 Потребителят е офлайн   Xela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:[url=http://www.minidog.info][img]http://www.minidog.info/lines/line_206_beg_427_time_1247342400_col_000000_text_34313732363336383639.gif[/img][/url]
Публикувано: 01 October 2009 - 09:03 PM

Цитат(lidiya @ Oct 1 2009, 06:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Xela @ Oct 1 2009, 06:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Нашия случай може да е от полза на някой. Ние от самото начало си ходим на памперса, който стоеше в неговия "апартамент" ab_041.gif , мислех, че ще му е по-удобно ако му е по-близо. В един момент обаче, почна да прави бели (прави си работата където му падне) и да си разнася памперса. Обърнах внимание къде го оставя и просто му преместих мястото на тоалетната там и отново нямам проблем af_089.gif Куче с характер. Явно има значение къде му е тоалетната и едно преместване свърши работа.

Браво умно куче. И при нас хората спалнята и тоалетната не са на едно и също място.

Да, наистина са умни йоркитата. Явно те самите ни казват какво да направим. Ние учим тях, а те нас, примерно да си хвърляме чорапите в коша за пране или да си прибираме обувките в шкафа ако не искаме да ги търсим из целия апартамент ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   dani1983 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 October 2009 - 09:21 AM

Здр. и аз имам сладък Йорки на четири месеца, от доста време се мъчим да го научим да ходи в банята на тоалетна, но за огромно съжаление го прави само той когато по иска през останалото време се изхожда на всякъде дори и на леглото и незнам какво да правим вече. А на вън въобще не обича да ходи държим го по 30 минути на разходка и като се приберем си върши работата вкъщи. МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ СЪС СЪВЕТИ !!!!

#86 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 October 2009 - 06:18 PM

ПОМОГНЕТЕ МОЛЯ ВИ!!!! zz_209.gif Моята пикла вече е на 9 месеца и уви не сме се научили да пишкаме на пеленката!!!Сега ми седи в скута и ме лиже след поредния бой...мерише целия апартамент на салата,защото ни казаха където се изпишка да мажем с оцет.Добре разбрала е че не трябва да пишка едно място,НО КАК ДА И ''ОБЯСНЯ'' чЕ ТРЯБВА ДА ПИКА НА ПЕЛЕНАТА??!!Като сложа нова пелена изпишка се колкото да не е без хич и тва е eg_033.gif eg_033.gif Баща ми каза че ще я продаде ако не се научи да пишка защото сме миришрли на кенеф eg_033.gif
User's Signature

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2009 - 07:12 PM

Награди, награди и пак награди всеки път и мноооого хвалене. А вместо с оцет почисвай там, където е пишкала с ракия или спирт. Аз така като намажа с ракия/спирт и повече там не пикаеше. В един момент разбра, че наградите са само в банята или навън (след като взехме да излизаме). Но трябва да се занимаваш. Аз имах шанса, когято взехме Терри да съм по цял ден с него и само го дебнех. На 3 месеца вече пикаеше само в банята, на 4 месеца само навън, а ако не го изкарам само в банята.
User's Signature

Качена снимка

#88 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 October 2009 - 07:26 PM

Без да исках го изпратих ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 October 2009 - 07:27 PM

Това с аградите сме го мляли мляли но как да и обясня точко къде да пишка аз мисля на пелената да я уча...
User's Signature

Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   Doni M Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2009 - 07:29 PM

Ами тя може да не иска на пелена. Все пак и кучетата имат характер. Аз в началото като си бях наумила, че кучето се учи на вестник направо се бях отчаяла. Един ден просто дигнах ръце и изхвърлих всички вестници. Просто се научи без вестник, без капки, без пелени, а само с награди и хвалене.
User's Signature

Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 October 2009 - 07:34 PM

Мерси Дони се пак ще видим....БОЙ БОЙ и НАГРАДИ това е!
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   малка_Рокси Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 October 2009 - 08:51 PM

ЙЕЕЕЕЕЕЕЕ ДОВОЛНА СЪМ С МОЯТА МАЛКА ПИКЛА!Явно наистина не иска да пика на пелената,защото сега я вкарах в банята където стои една пеленка и точно до пелената направи една огромна локва.Натъпках я с награди нагушках я и сега ходи много гордо а днес се изака пак в банята ea_103.gif af_089.gif af_089.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#93 Потребителят е офлайн   dani_to_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2009 - 03:17 PM

малка_Рокси,не я бий.Аз също отначало бях почнала с вестника да я тупвам съвсем леко,но така се плашеше много.После прочетох в нета,че най-добре е да я разтърсиш като я хванеш с два пръста зад врата,както ги възпитават майките-кучки.Нашата само докато надигна кожичката с два пръста и изквичава,карам й се умерено и я нося в банята.Бети свикна на вестник,желателно чист,да не е препикан вече,всеки път хваля с браво и давам наградка-малко парченце кашкавалче или гранулка/много е лакома/.От няколко дена ходи все на вестника,даже сама търчи през 10 мин. да пикне дори и няколко капки само и само да има наградка.Само с акането още прави грешки/не винаги/ и не отива всеки път в банята,но все пак се учим едва от две седмици,а и тя е на два месеца.Вчера бяхме навън за около 2-3 часа и понеже само я нося в чантата/още няма всички ваксини/ трябваше да я изпишкам някъде.Постлах на пода в колата вестник и си се изпиша на него,даже два пъти.Дано успея да я науча да прави и голямата работа все там и да намира пътя до банята от всички стаи.
User's Signature

Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2009 - 06:39 PM

Цитат(dani_to_ @ Oct 12 2009, 02:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
малка_Рокси,не я бий.Аз също отначало бях почнала с вестника да я тупвам съвсем леко,но така се плашеше много.После прочетох в нета,че най-добре е да я разтърсиш като я хванеш с два пръста зад врата,както ги възпитават майките-кучки.Нашата само докато надигна кожичката с два пръста и изквичава,карам й се умерено и я нося в банята.Бети свикна на вестник,желателно чист,да не е препикан вече,всеки път хваля с браво и давам наградка-малко парченце кашкавалче или гранулка/много е лакома/.От няколко дена ходи все на вестника,даже сама търчи през 10 мин. да пикне дори и няколко капки само и само да има наградка.Само с акането още прави грешки/не винаги/ и не отива всеки път в банята,но все пак се учим едва от две седмици,а и тя е на два месеца.Вчера бяхме навън за около 2-3 часа и понеже само я нося в чантата/още няма всички ваксини/ трябваше да я изпишкам някъде.Постлах на пода в колата вестник и си се изпиша на него,даже два пъти.Дано успея да я науча да прави и голямата работа все там и да намира пътя до банята от всички стаи.

Незнам къде си чела тая идиотщина с хващането за врата, но поне не давай глупави съвети. И втората идиотщина е да даващ на 2 месечно куче кашкавал. И хайде да се разберем лаиците да не дават тъпи и понякога опасни съвети. Да оставят това на хората с дългогодишен опит освен ако не искат да поемат последствията на глупавите си съвети, които понякога могат да имат много неприятен изход. Някой вече наистина прекаляват с това, онзи ден си взели куче и не знаят какво е точно, а на следващия ден са най-големите разбирачи по отношение на отглеждане на породата. А после сме били змиярници във форума.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#95 Потребителят е офлайн   Xela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:[url=http://www.minidog.info][img]http://www.minidog.info/lines/line_206_beg_427_time_1247342400_col_000000_text_34313732363336383639.gif[/img][/url]
Публикувано: 12 October 2009 - 09:48 PM

Момичета, не че ми е работа, но мисля че тук не е място за спорове. Тук става въпрос за живи същества,които обичаме и отглеждаме, та дори и да са"улични превъзходни"...Както ми стана ясно, може би повече от 50% от не са родословни екземпляри...и сега какво? Тук е място да нзучим нещо и да споделим опит и преживявания...да поискаме мнение...
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2009 - 11:30 PM

Цитат(lidiya @ Oct 12 2009, 05:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(dani_to_ @ Oct 12 2009, 02:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Незнам къде си чела тая идиотщина с хващането за врата, но поне не давай глупави съвети. И втората идиотщина е да даващ на 2 месечно куче кашкавал. И хайде да се разберем лаиците да не дават тъпи и понякога опасни съвети. Да оставят това на хората с дългогодишен опит освен ако не искат да поемат последствията на глупавите си съвети, които понякога могат да имат много неприятен изход. Някой вече наистина прекаляват с това, онзи ден си взели куче и не знаят какво е точно, а на следващия ден са най-големите разбирачи по отношение на отглеждане на породата. А после сме били змиярници във форума.

ТОЗИ СЪВЕТ СЪМ ГО ДАЛА АЗ.... ОСВЕН ТОВА ГО ПРИЛАГАМ ea_103.gif

User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#97 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2009 - 11:30 PM

Цитат(Xela @ Oct 12 2009, 08:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Момичета, не че ми е работа, но мисля че тук не е място за спорове. Тук става въпрос за живи същества,които обичаме и отглеждаме, та дори и да са"улични превъзходни"...Както ми стана ясно, може би повече от 50% от не са родословни екземпляри...и сега какво? Тук е място да нзучим нещо и да споделим опит и преживявания...да поискаме мнение...

ae_085.gif ae_085.gif ae_085.gif

User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#98 Потребителят е офлайн   Xela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 October 2009 - 06:54 PM

Аз май рано се паохвалих, вече и ние имаме проблем dh_188.gif Явно го прави нарочно защото остава сам през деня. Вчера намерих 2 локвички под масата, а днес като се прибрахме всичко беше ок, но моментално се втурна в стаята на сина ми и си сварши всичко там, и акане и пишане...Това един вид отмъщение ли е? dry.gif Дали ще отмине с възрастта?
User's Signature

Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   Molibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 09:32 PM

ИЗВИНЕТЕ ме скъпи съфорумци , че ровя теми от прахоляка , но аз по тази тема книга мога да напиша ....
При нас нищо не помага , в смисъл пишаме си на мястото за това и като ни скимне пикаме и на други разни , където и да са те без да душим го правим като по инерция.
След като бъде понашамарена , отива на мястото за пишане и сяда там и ме гледа виновно .
Извеждаям я по два пъти на ден , тя пиша около 6 -7 през деня , което значи 4 пъти в къщи .
Та въпроса ми е следният , ако някой си е водил такава статистика , вашите по колко пъти пишкат за едно денонощие , и винаги ли си спазват мястото за това
да не би да има проблем с бъбречетата , или лиготията ни е в повече..?
Питам вас , а не ветеринар по обясними причини ...

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   Sonyasm Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:[url=http://www.minidog.info][img]http://www.minidog.info/anim/img/001.gif[/img][/url]<br /><br />HTML ссылка<br />&lt;a href=&quot;http://www.minidog.info&quot;&gt;&lt;img src=&quot;http://www.minidog.info/anim/img/001.gif&quot; title=&quot;Анимашки от www.minidog.info&quot;&gt;&lt;/a&gt;
Публикувано: 09 November 2009 - 10:16 PM

Аз също имам проблем.Моята си пишкаше досега в банята на вестници(от време на време и в коридора ),но вчера се изпишка на дивана и то пред очите ми :( По-късно през деня го направи и на спалнята при положение че спи там.
Днес си пишкаше на вестниците ,но преди малко пак го направи на дивана!Карам и се ,поощтрявам я ,но без разултат :( Незнам как да я накарам да разбере,че не е правилно :( и на какво се дължи това поведение .
Искам да се научи да си ходи в банята, а и е на 6 месеца вече !
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема