За и против купиране на ушите!!!!
Публикувано: 26 October 2007 - 05:37 PM
-Аз не злословя, а констатирам факта, че МФК-съдия реже ушите на произведени от него кучета, въпреки правилата на федерацията, които забраняват това. Отбелязвам това не защото искам да си приказвам за добермани в темата за дого, а защото и вашия клуб като член на същата федерация /а това е клубен форум/ е задължен да спазва същия правилник, но както се вижда някои членове смятат, че тези правила не се отнасят за тях. Темата е за рязането на ушите и както забелязваш не се отнася само до високоинтелигентния въпрос на девойката, която е започнала анкетата във връзка с някакви свои въжделения, а и до изключително важния въпрос - защо, при все че има закон продължават да се режат уши? Какво ми остава да си помисля - ти си член на твоя клуб не защото искаш да спазваш правилата, които клубът е възприел, ставайки член на тази федерация, а защото търсиш нещо друго - дали са родословия, социален контакт, самочувствие - е, мога само да гадая. И за да приключа този излишен диалог - не съм пропуснала да отбележа колко съм ти приятна и колко се наслаждаваш на кореспонденцията си с мен в твой пост по-горе, отнасящ се до мен и Агалина, така че не се хаби. Ако имаш аргументи по въпроса защо и как е много хубаво и добре за едно куче да му вали дъжд директно в ушните канали - нямам търпение да ги прочета.
Искрено твоя,
:pionercheta:
Публикувано: 26 October 2007 - 06:39 PM
Цитат
Цитат
Предлагам да извадите транспарантите и да направите една стачка , то и без това сега е модерно ;)
Има правила и закони, ако не ти изнасят ти си този, който трябва да стачкува :rolleyes:

JulyVell Siberians
Публикувано: 26 October 2007 - 09:45 PM
Цитат
Една поправка, не Федерациятя е забранила купирането , а по вишестояща структура - ДЪРЖАВАТА със закон .
Това че се допускат на изложби кучета с купирани уши или опашки вече е проблем за който Федерацията трябва да вземе решение.
Но с такива примери за подражание като цитирания съдия и развъдчик на добермани......................
Публикувано: 27 October 2007 - 07:34 PM
Публикувано: 27 October 2007 - 08:28 PM
Цитат
:blink: :->) :yahoo: Ето за това съм съгласна!!!

đØġō_åŗĠĕñŤìńŐţħè ßėŜţ ƒŏŗ mÊ...
Публикувано: 28 October 2007 - 12:17 PM
Цитат
-Аз не злословя, а констатирам факта, че МФК-съдия реже ушите на произведени от него кучета, въпреки правилата на федерацията, които забраняват това. Отбелязвам това не защото искам да си приказвам за добермани в темата за дого, а защото и вашия клуб като член на същата федерация /а това е клубен форум/ е задължен да спазва същия правилник, но както се вижда някои членове смятат, че тези правила не се отнасят за тях. Темата е за рязането на ушите и както забелязваш не се отнася само до високоинтелигентния въпрос на девойката, която е започнала анкетата във връзка с някакви свои въжделения, а и до изключително важния въпрос - защо, при все че има закон продължават да се режат уши? Какво ми остава да си помисля - ти си член на твоя клуб не защото искаш да спазваш правилата, които клубът е възприел, ставайки член на тази федерация, а защото търсиш нещо друго - дали са родословия, социален контакт, самочувствие - е, мога само да гадая. И за да приключа този излишен диалог - не съм пропуснала да отбележа колко съм ти приятна и колко се наслаждаваш на кореспонденцията си с мен в твой пост по-горе, отнасящ се до мен и Агалина, така че не се хаби. Ако имаш аргументи по въпроса защо и как е много хубаво и добре за едно куче да му вали дъжд директно в ушните канали - нямам търпение да ги прочета.
Искрено твоя,
:pionercheta:
Много насериозно ги приемаш нещата, Huskypower също, затова ми е забавно да си пиша с вас ! Ако не се палехте толкова и не бяхте такива ревностни защитнички на законите нямаше да ми е толкова интересно. А още по интерсното в случая е че всичките сте от женски пол, не видях някой мъж да се пали толкова( имаш ли някакво обяснение или е просто случайност) Относно рязането на ушите всичко се изговори и изписа отдавна , и не виждам смисъл да продължаваме.
п.с дано този път приемеш нещата от по забавната им страна
не че проблема с рязането на ушите е маловажен, но за мен има доста по важни неща в отношенията между стопанин куче и конологията като цяло !!!
Поздрави :blink:

"EL CABALLERO BLANCO"
Публикувано: 29 October 2007 - 10:22 AM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 29 October 2007 - 01:45 PM
няколко въпроса за размисъл.
1. Човешкия стремеж към красота наистина не бива да се игнорира, но не бива да се пропуска и факта че критериите за красота са се променяли с времето и ще продължават да се променят. Има хиляди доказателства за това. Хората харесват, познати неща. Със сигурност ако не бяхте виждали през целия си живот купирани уши нямаше да ги харесвате. (това за познатите и наложените естетически модели е изследвано от науката Психология).
Аз, например, харесвам некупирани уши и намирам обратния вариант за грозен, неестествен и нецялостен.
2. Естетическата хирургия при хората е въпрос на личен избор. Друг е въпроса носи ли тя на човека подложил се на нея очакваните психологически, физически и социални ползи.
Кучетата не избират сами да се подложат на това. И аз мисля че стопаните им нямат морално право да вземат такива решения вместо тях.
3. По повод некомпетентните висшестоящи органи.
Те може и да не са компетентни колкото вас в областта на кинологията, но със сигурност са по-компетентни в области като морал, етика, законност, права и т.н.
Тяхна работа е например да преценят кога естетическите норми на група хора не трябва да се поставят над благополучието на даден биологичен вид.
Публикувано: 29 October 2007 - 02:02 PM
Цитат
Те може и да не са компетентни колкото вас в областта на кинологията, но със сигурност са по-компетентни в области като морал, етика, законност, права и т.н.
Тяхна работа е например да преценят кога естетическите норми на група хора не трябва да се поставят над благополучието на даден биологичен вид.
Откъде черпиш информация за компетентноста на въпросните органи? Запозната си с работата им ,познаваш се лично с тях и имаш наблюдения , или просто го казваш надявайки се наистина да е така? В случая със САО например , не смяташ ли че точно тези въпросни органи с компетентните си решения се намесват косвено във вековните традиции на един народ?А ако този народ не иска да ги променя и за тях това е правилното решение?
Г-н Попов, гледната ви точка ми хареса :А, така!:
Поздрави и на двама ви !

"EL CABALLERO BLANCO"
Публикувано: 29 October 2007 - 02:30 PM
Цитат
Твърдо подкрепям това мнение.
Цитат
Обществена таина е как се приемат законите в нашата държава и до колко те са правдиви и подчинени на общото благо ;). Нека не го коментираме този наболял въпрос. И не виждам къде го откривате този морал, етика, законност и т.н.
Публикувано: 29 October 2007 - 03:21 PM
Цитат
Цитат
3. По повод некомпетентните висшестоящи органи.
Откъде черпиш информация за компетентноста на въпросните органи? Запозната си с работата им ,познаваш се лично с тях и имаш наблюдения , или просто го казваш надявайки се наистина да е така?
Тук сте прави. Надявам се да е така и мнението ми относно компетентността им е по-скоро с пожелателен характер.
Публикувано: 29 October 2007 - 03:34 PM
Цитат
Иначе - благодарим, че разяснихте позицията си по въпроса, за мен беше полезно да прочета вашето мнение, както и това на Лайката /във форума за САО/, за да ми стане ясно на каква позиция е федерацията относно купирането.
В отговор на по-горен пост: да, приемам въпроса за това дали на някого ще му отрежат ухото по естетически причини наистина сериозно. Кинологията е сериозно занимание, а не събрание на лафещи си пубери. А за рязането на ушите явно не се е изговорило и изписало достатъчно, щом двамата съдии, взели отношение по темата, могат да напишат открито, че не намират проблем в това, че съществува забранителен закон, както и че по-напредналите от нас киноложки федерации в Европа имат противоположно становище от местното.
Публикувано: 29 October 2007 - 09:53 PM
Цитат
Цитат
Иначе - благодарим, че разяснихте позицията си по въпроса, за мен беше полезно да прочета вашето мнение, както и това на Лайката /във форума за САО/, за да ми стане ясно на каква позиция е федерацията относно купирането.
В отговор на по-горен пост: да, приемам въпроса за това дали на някого ще му отрежат ухото по естетически причини наистина сериозно. Кинологията е сериозно занимание, а не събрание на лафещи си пубери. А за рязането на ушите явно не се е изговорило и изписало достатъчно, щом двамата съдии, взели отношение по темата, могат да напишат открито, че не намират проблем в това, че съществува забранителен закон, както и че по-напредналите от нас киноложки федерации в Европа имат противоположно становище от местното.
Не спряхте да изтъквате, че купирането на уши и опашки е забранено от закона. ОК, това е обективен факт, не го подлагаме на съмнение. Май това ви е единствения довод в спора. С нищо обаче не можете да ме убедите, че разпоредбите на въпросния закон са правилни. Темата не е за и против спазване на закона, а за и против купирането. Оставете тези, който не спазват закона да си носят последиците.
Като цяло защитниците на въпросния закон и на некупирането ми се струва че заемате една доста крайна позиция на тотално и сляпо отричане възгледите на останалите и по никакъв начин не се опитвате да осмислите казаното от противната страна. Малко като....как да кажа - "кон с капаци" е израза.
Публикувано: 29 October 2007 - 11:16 PM
Цитат
не че проблема с рязането на ушите е маловажен, но за мен има доста по важни неща в отношенията между стопанин куче и конологията като цяло !!!
Ето Спуни аз имам обяснение за теб , а именно , че грешиш тук, аз май съм мъж и навсякъде където съм писал съм бил против всякакво рязане на части от кучето, без да има медицински показания за това. А доводите и сравненията на Попов са толкова изсмукани и смешни, че нямат нужда от коментар. Интересно ми е защо хората гледащи АСТ възприеха, кучетата им да бъдат с уши и сега почти всички кучета по изложби са с уши, а вие примерно доготата не можете, може би с уши кучетата ви няма да изглеждат така страшни, нали това дето прасетата ги хапели по ушите вече отпадна като довод. ;D
Публикувано: 29 October 2007 - 11:45 PM
Цитат
Цитат
Много насериозно ги приемаш нещата, Huskypower също, затова ми е забавно да си пиша с вас ! Ако не се палехте толкова и не бяхте такива ревностни защитнички на законите нямаше да ми е толкова интересно. А още по интерсното в случая е че всичките сте от женски пол, не видях някой мъж да се пали толкова( имаш ли някакво обяснение или е просто случайност) Относно рязането на ушите всичко се изговори и изписа отдавна , и не виждам смисъл да продължаваме.
а вие примерно доготата не можете, може би с уши кучетата ви няма да изглеждат така страшни, нали това дето прасетата ги хапели по ушите вече отпадна като довод. ;D
Тва пък как го измисли? Много от пишещите в този форум имат догота с некупирани уши.
Публикувано: 30 October 2007 - 01:39 AM
П.п. "аз май съм мъж" ;D ;D ;D ;D ;D
Публикувано: 30 October 2007 - 08:37 AM
redy, redy, какво знаеш ти, тези тук конкретно кучета всяка събота и неделя ловят пуми в междублоковите пространства, найш как ги ловят, направо, това ухо, дето е отрезано и то плющи. Да-а-а, слепи, слепи сме и глухи, redy, па аргумент не сме дали в двете теми по десет страници, дето ги има по въпроса. То така ше е - такива като нас знаят само да повтарят, че чичко полицай правилно е решил, пък такива като тех дават правилни аргументи, нали, то, глиган, то лов, то така им повече хареши, е то е аргумент, ние го не знаеме.
НЕМАМ АРГУМЕНТ. И ТУКА НЕМАМ АРГУМЕНТ.
Сега требе да аплодираме, redy, тезата за генетично предаваните промени, които настъпват при отрязването на ушите. То е революционна нова теория, Грегор Мендел такова не е сънувал. Трай си, redy, то ти май-май с тия тези твойте жена ше се окажеш, пък то женорлякът е тъп народ, какво да спориш с него.
Публикувано: 30 October 2007 - 09:57 AM
Цитат
Даам.Сериозна работа .Нищо не ми остава освен да поплачa за бъдещето на любими породи ,чийто клубове спазват законите- примерно за АСТ и немски дог ,на които вече няма да може да "им се приповдига главата и холката", или пък за ротвайлер ,на които пък ще "им се промени целия гръбначен стълб и формАта"...Тез закони били породоунищожителни!!
Викам женките да свалим стачката,insult!

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !