Вчера като изпълнителна гражданка на нашта община отидох в екологията да пререгистрирам кучето си и да регистрирам Деди, който осинових декември месец.Да, ама не!От любезна служителка бях върната ,щото вече не регистрирали кучета в общината ,ами познайте къде...Да отида при ветеринарния си лекар и той щял да направи това.Попитах я как по-точно вета ще ми регистрира кучето.Отговориха ми , че за улеснение на гражданите са променили наредбата и сега това ставало при ветовете.Той щял да ми издаде паспорт на кучето,да го чипира и това вече било равносилно на регистрация

.Аз обяснявам , че кучето има паспорт издаден от София,също там е чипирано и няма как община Бургас да знае , че това куче се отглежда в Бургас, ако аз не попълня декларация.Тя ме изгледа много изстрещяно и ми заяви ,че незнае всъщност какво трябва да се направи в такъв случай.Говорих с моя вет след това и той ми обясни,че това са го решили след отпуснатите чипове/безплатни/Така един вид били вече регистрирали дом.кучета.Да ,ама аз питам кой?Ами ако си купя куче от чужбина ?Ами ако си намеря такова на улицата?Как моя скъп кмет ще знае,че аз имам куче,че ще си платя данъка,или ако моето куче направи проблем ще докаже че аз съм собственика?!?Поредните врели -некипели.Порових доста из сайта на общината,но не намерих никакъв смислен текс за регистрацията на дом.любимци!Намирам само това:
6747.pdf (749.12K)
Брой сваляния: 203
Та ако някой друг се е сблъскал вече с това,нека да сподели мнение.
Щото аз сега си се разхождам с едно регистрирано куче и едно под прикритие