Здравейте,
Имам питане към ветовете тук.Кучето ни е на 3 години.Досега се е разгонвала само три пъти.Последният път беше преди 7 месеца. Няма никакви признаци все още за предстоящо разгонване.Това нормално ли е? Аномалия ли е или някакво забавено развитие, типично за породата - кане. Благодаря.
Разгонване при 3 годишно кане
Публикувано: 26 April 2012 - 09:38 AM
baubau, в 25 April 2012 - 05:18 PM, написа:
Здравейте,
Имам питане към ветовете тук.Кучето ни е на 3 години.Досега се е разгонвала само три пъти.Последният път беше преди 7 месеца. Няма никакви признаци все още за предстоящо разгонване.Това нормално ли е? Аномалия ли е или някакво забавено развитие, типично за породата - кане. Благодаря.
Само да се коригирам- два пъти се е разгонвало кучето. Затова питах дали не е аномалия.
Публикувано: 10 May 2012 - 08:38 AM
Някои породи кучета,например хъскита често се разгонват веднъж годишно,имам пациент кане корсо,който се разгони за първи път на две годишна възраст.Не считам това за заболяване,ако цикъла протича нормално,а като индивидуална особеност на кучето.Можете и да погледнете т.нар. скачащ еструс,но според мене няма причини да се притеснявате,но добре е вашето куче да забременее,във вашия случай това би могло да помогне за регулирането на периода между разгонванията.
Страница 1 от 1