- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Жертвите, които сме правили и правим заради нашите любимци
Публикувано: 03 December 2008 - 10:47 AM
:blink:
П.С. Ако има такава тема, моля тази да бъде изтрита.

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Публикувано: 03 December 2008 - 12:23 PM

Success is never final.Failure is never fatal.It is courage that counts!
Ето защо кучетата са по-добри от хората.
Публикувано: 03 December 2008 - 03:35 PM

Публикувано: 03 December 2008 - 04:21 PM
Аз например ходя на почивка само там където пускат с кучето и съм се лишил от доста сутрешен сън в последните две и половина години, тъй като кучо сутрин иска първа разходка към 6 часа... :blink: ;D ;D ;D
Не съжалявам обаче за тези неща, тъй като радостите, които той ми е донесъл са много повече.
Публикувано: 03 December 2008 - 04:36 PM
Моята "жертва" е спокойствието.Само си мисля,добре ли е,защо се чеше по ухото,защо пишка пак,не е ли много на често,защо не яде,защо яде толкова много... ;D Такива работи ;)
И не можем да пътуваме за дълго и надалече,как ще си оставим момичето самичко :blink:
Публикувано: 03 December 2008 - 04:44 PM
Публикувано: 04 December 2008 - 10:28 AM
Жертвите, които правя, откакто имам куче, са доста, но основните са:
-Разходките. Ако си ги представяш като на филм, с щастливо и послушно куче на полянка и слънчево време... Дали вали дъжд, сняг, вятър ти отнася главата, предната вечер си си легнал късно и в 6ч сутринта не ти се помръдва, имал си тежък ден на работата и искаш само да си полегнеш, просто няма значение. Ставаш и тръгваш. Случвало ми се е да зарежа гостите си насред приятен разговор, за да отдам дължимото на кучо. Случвало ми се е и да газя кал до коленете. И какво ли не.
-Почивките. Не съм от хората, дето ще си зарежат кучето за да отидат на почивка. Ходя само по места, където се допускат кучета. Казано по друг начин -забравих за климатик и лукс, а също и за пътуване със самолет. Ако искам да отида в чужбина -с кола и само в държави, които не изискват карантинен период за кучето. Ресторанти по морето -само външни,където Зита може да полегне под масата.
-Приятелите -нямам намерение да държа член на семейството (та бил той и куче) заключен в спалнята, защото еди-кой си като малък е възпитан, че лошото куче ще го ухапе. Такива хора просто не каня у дома.
-Домът -домът ми е обзаведен с основната идея, че вътре един пес ще се скубе два пъти годишно. Нямам килими, мокети, мека мебел... Само ламинат, теракот и изкуствена кожа (а не бях фен). На метър и половина (и повече) от земята -никакви рафтове и масички -само затворени шкафове. Всички в семейството ми най-после се научиха да си прибират чехлите винаги, когато не са им на краката. Банята чистя всеки ден, след всяка разходка.
- Парите -наложи се да сменим колата с тип "баничарка", за да пътува Зита удобно и нашироко. Познайте дали я харесвам? :rolleyes: Ежемесечните разходи са доста.
И още много мога да кажа, но надали ще се намери кой да изчете толкова дълъг пост. ;D
Публикувано: 04 December 2008 - 11:11 AM
- Идеята за градене на кариера - забравяш, защото трябва да си тръгнеш в точно Х часа от работа, за да можеш в У часа, да изведеш кучо на разходка, защото кучо има режим и той трябва да се спазва. Или не забравяш, но продължаваш работата от къщи, след като си разходил и нахранил кучо, погрижил си се за всички в къщи, и си ги приспал (куч може и да спи на краката ти докато работиш).
- Излизане с компании - в периода от до часа (разбирай м/у разходката и храненето + времето необходимо за привдвижване от точка А до точка Б), отказваш всякакви покани, защото това е време, което отдаваш на кучето, и никой не може да ти го отнеме.
- За колата : може да не е баничарка, ама не може да е малка градска кола. Ние от Клио (първоначален замисъл) минахме на Сценик (голям багажник, място за 2 кучета + багаж)
- За дрехите и обувките: първоначално съществено вложение в дрехи за разходка на кучето, защото не можеш да ходиш по калта с велурени ботушки на ток (например). Дрехите трябва да са лесно перящи се, да не им личат калните лапи, задължително непромокаеми топли обувки за дъжд и за сняг, защото кучо си иска своето.
- Забравяш за дълги нокти тип "секретарски", особено докато кучето е малко - просто между миенето на под и опъването на каишката (докато се научи да ходи редом), ноктите остават там някъде по трасето.
- Примиряване с факта, че къщата вече няма да бъде такава каквато е била. Между обезопасяването и все пак успешните белички от страна на кучо, обликът на къщата се променя тотално.
- Кучешките косми - това е нещо, от което оттърване няма ;D Примиряваш се, и се надяваш, че поне в храната няма да намериш някой друг, ама те си летят и това е положението ;D
Сигурно има още, по-късно ще допълвам
Публикувано: 04 December 2008 - 11:28 AM
Цитат
Даже вече не се надявам. Спираш да ядеш за секунда, вадиш косъма от манджата, невъзмутимо продължаваш да ядеш.
Публикувано: 04 December 2008 - 12:41 PM
А за облика на къщата-библиотеката ни беше с книги,сега е празна.Цветята имахме много,котарака не ги пипаше,обаче куча ги почна едно след друго.Какво още?А,да...пердетата,няма ги вече.Сложихме щори ;D
Публикувано: 04 December 2008 - 12:46 PM
Някой книги вече ги няма, плюшените ми играчки половината ги няма вече телефона ми ;D
ии всичките съксий с цветята изядени и разпръснати с пръст какво още аа да любимата ми калъвка разкъсана на парчета и какво ли още не ;D
Публикувано: 04 December 2008 - 12:50 PM
Публикувано: 04 December 2008 - 03:22 PM
Публикувано: 04 December 2008 - 03:25 PM
Цитат
Хихииик - не бил мрънкал, ама друг път ;D ;D ;D Вчера седя и бъркам сос бешамел на печката - нашия първо ским ским, после тъничко джаф, и най-накрая такъв басов БАФ изтресе, че чак ме стресна ;D ;D ;D Та си мрънкат животинките, ама по техния си начин ;)
Публикувано: 04 December 2008 - 03:39 PM
Публикувано: 04 December 2008 - 04:13 PM
Цитат
Това е плюс - не плащаш сметки на Топлофикация ;D
Иначе почти всичко написано дотук се отнася и за мен.Няма ги вечерните излизания,за всичко се съобразяваш с кучо.Лишаваш се от нова дрешка,защото си купил нещо на принцесата и "лошото" е,че повече се радвам като купя нещо за нея отколкото за мен ;DЗа почивките вече сте споменали,за маникюра и дрехите...и за обувките...всичко това няма да го повтарям.Аз например всяка обедна почивка вместо да отида на обяд с колегите се прибирам,за да видя дали всичко е наред с кученцето ми и затова колегите ме мислят за луда ;D ама на мен не ми пука особено,защото ми е по-хубаво да прекарам обяда с любимото ми куче... да го намачкам и нацелувам...и така.Всеки луд с номера си ;D
Публикувано: 04 December 2008 - 04:47 PM
Цитат
Цитат
Хихииик - не бил мрънкал, ама друг път ;D ;D ;D Вчера седя и бъркам сос бешамел на печката - нашия първо ским ским, после тъничко джаф, и най-накрая такъв басов БАФ изтресе, че чак ме стресна ;D ;D ;D Та си мрънкат животинките, ама по техния си начин ;)
:palec: :palec: :palec: :palec: :palec: ;D ;D ;D
Публикувано: 04 December 2008 - 05:37 PM
Също така отказах да се омъжа за човек, който ми каза, че това куче ми е първо и последно /тъй като е заварено положение/, а като умре, куче ще видя само на синджир в съседския двор. Така ли? :angry: Няма да се женим. :-
А сега най-голямата жертва за мен е леглото ми, защото мразя леглото да е разхвърлено, а моите фурии предпочитат да беснеят точно там. Е, няма страшно, ще го преживея и това. Иначе и ние сме по балатум, с косми в храната ........ и с всички други радости на "кучешкия" живот. ;)
Публикувано: 04 December 2008 - 05:50 PM
- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »