Dog.bg Форуми : Жертвите, които сме правили и правим заради нашите любимци

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Жертвите, които сме правили и правим заради нашите любимци

#1 Потребителят е офлайн   Fi_Re Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 December 2008 - 10:47 AM

Приятната отговорност, наречена наш домашен любимец, понякога ни поставя и кара да се отказваме от някои неща, в името на това животинче. В тази тема нека споделим от какво сме се лишили, отказали - за моментите, в които сме избрали малкия си или голям приятел пред нещо друго.
:blink:

П.С. Ако има такава тема, моля тази да бъде изтрита.
User's Signature

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Lynx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 December 2008 - 12:23 PM

Когато обичаш някой не се жертваш. Всичко, което правиш, е плод на любовта ти към него, а не жертва. Може понякога да ти създава неудобства, да трябва да се съобразяваш с много неща, да се лишаваш заради него, да те ядосва, но той е твоят приятел. Излишно е да изброяваме лишенията си и всичко,което сме направили за него,защото това е наш дълг. Няма избор. Все едно да трябва да избираш между детето си и нещо друго...
User's Signature

Качена снимка
Success is never final.Failure is never fatal.It is courage that counts!
Ето защо кучетата са по-добри от хората.

#3 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 03:35 PM

вярно,че жертва не е точното определение.аз ще пиша за избор,който съм направила и за който не съжалявам и минута.отказах се от нова работа, по специалността си,с доста добро заплащане.ама това означаваше по-кратки разходки и време заедно.само като си представих,че ще стоя на стола и гледайки времето навън ще си мисля: "ех,сега ако почивах..".не.сега хем пада някой лев,хем време достатъчно ;)
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 04:21 PM

Да наистина едва ли могат да се нарекат жертви.
Аз например ходя на почивка само там където пускат с кучето и съм се лишил от доста сутрешен сън в последните две и половина години, тъй като кучо сутрин иска първа разходка към 6 часа... :blink: ;D ;D ;D
Не съжалявам обаче за тези неща, тъй като радостите, които той ми е донесъл са много повече.
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 04:36 PM

Всички които имаме любимци сме знаели че ще се лишим от нещо,но това което получаваме в замяна компенсира всичко :blink:
Моята "жертва" е спокойствието.Само си мисля,добре ли е,защо се чеше по ухото,защо пишка пак,не е ли много на често,защо не яде,защо яде толкова много... ;D Такива работи ;)
И не можем да пътуваме за дълго и надалече,как ще си оставим момичето самичко :blink:

#6 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2008 - 04:44 PM

По повод на пътуватията с кучовци има много полезна отделна тема за местата където пускат с домашни любимци. :blink: :blink: :blink: Колкото и да не сме бяла държава все пак има места и където пускат и може да се почива без да се разделяме.... :blink:
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 December 2008 - 10:28 AM

Считам, че такава тема може да бъде много полезна. Има хора, които си взимат куче без ни най-малка представа, че това е сериозен дългогодишен ангажимент, който изисква жертви (какво, като го правим от любов-жертви са си). Ако някой прочете темата и си каже "мога да се справя" е едно, но да му дойде като гръм от ясно небе...
Жертвите, които правя, откакто имам куче, са доста, но основните са:
-Разходките. Ако си ги представяш като на филм, с щастливо и послушно куче на полянка и слънчево време... Дали вали дъжд, сняг, вятър ти отнася главата, предната вечер си си легнал късно и в 6ч сутринта не ти се помръдва, имал си тежък ден на работата и искаш само да си полегнеш, просто няма значение. Ставаш и тръгваш. Случвало ми се е да зарежа гостите си насред приятен разговор, за да отдам дължимото на кучо. Случвало ми се е и да газя кал до коленете. И какво ли не.
-Почивките. Не съм от хората, дето ще си зарежат кучето за да отидат на почивка. Ходя само по места, където се допускат кучета. Казано по друг начин -забравих за климатик и лукс, а също и за пътуване със самолет. Ако искам да отида в чужбина -с кола и само в държави, които не изискват карантинен период за кучето. Ресторанти по морето -само външни,където Зита може да полегне под масата.
-Приятелите -нямам намерение да държа член на семейството (та бил той и куче) заключен в спалнята, защото еди-кой си като малък е възпитан, че лошото куче ще го ухапе. Такива хора просто не каня у дома.
-Домът -домът ми е обзаведен с основната идея, че вътре един пес ще се скубе два пъти годишно. Нямам килими, мокети, мека мебел... Само ламинат, теракот и изкуствена кожа (а не бях фен). На метър и половина (и повече) от земята -никакви рафтове и масички -само затворени шкафове. Всички в семейството ми най-после се научиха да си прибират чехлите винаги, когато не са им на краката. Банята чистя всеки ден, след всяка разходка.
- Парите -наложи се да сменим колата с тип "баничарка", за да пътува Зита удобно и нашироко. Познайте дали я харесвам?  :rolleyes: Ежемесечните разходи са доста.
И още много мога да кажа, но надали ще се намери кой да изчете толкова дълъг пост. ;D
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2008 - 10:40 AM

По добре да го прочетат  :blink:
Да не стане после (а това се среща за съжаление),"ама аз не предполагах,че ще бъде така" или "не мога да се справя и сега се налага да го подаря" :angry:

#9 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2008 - 11:11 AM

Да допълня към Илит:
- Идеята за градене на кариера - забравяш, защото трябва да си тръгнеш в точно Х часа от работа, за да можеш в У часа, да изведеш кучо на разходка, защото кучо има режим и той трябва да се спазва. Или не забравяш, но продължаваш работата от къщи, след като си разходил и нахранил кучо, погрижил си се за всички в къщи, и си ги приспал (куч може и да спи на краката ти докато работиш).
- Излизане с компании - в периода от до часа (разбирай м/у разходката и храненето + времето необходимо за привдвижване от точка А до точка Б), отказваш всякакви покани, защото това е време, което отдаваш на кучето, и никой не може да ти го отнеме.
- За колата : може да не е баничарка, ама не може да е малка градска кола. Ние от Клио (първоначален замисъл) минахме на Сценик (голям багажник, място за 2 кучета + багаж)
- За дрехите и обувките: първоначално съществено вложение в дрехи за разходка на кучето, защото не можеш да ходиш по калта с велурени ботушки на ток (например). Дрехите трябва да са лесно перящи се, да не им личат калните лапи, задължително непромокаеми топли обувки за дъжд и за сняг, защото кучо си иска своето.
- Забравяш за дълги нокти тип "секретарски", особено докато кучето е малко - просто между миенето на под и опъването на каишката (докато се научи да ходи редом), ноктите остават там някъде по трасето.
- Примиряване с факта, че къщата вече няма да бъде такава каквато е била. Между обезопасяването и все пак успешните белички от страна на кучо, обликът на къщата се променя тотално.
- Кучешките косми - това е нещо, от което оттърване няма  ;D Примиряваш се, и се надяваш, че поне в храната няма да намериш някой друг, ама те си летят и това е положението  ;D

Сигурно има още, по-късно ще допълвам
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 04 December 2008 - 11:28 AM

Цитат

Примиряваш се, и се надяваш, че поне в храната няма да намериш някой друг, ама те си летят и това е положението  ;D

Даже вече не се надявам. Спираш да ядеш за секунда, вадиш косъма от манджата, невъзмутимо продължаваш да ядеш.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2008 - 12:41 PM

12 години имахме котарак,сега куче...космите са ежедневна част от менюто ни.Даже си мисля ако ги спра как ли ще ми се отрази ;D
А за облика на къщата-библиотеката ни беше с книги,сега е празна.Цветята имахме много,котарака не ги пипаше,обаче куча ги почна едно след друго.Какво още?А,да...пердетата,няма ги вече.Сложихме щори ;D

#12 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 04 December 2008 - 12:46 PM

Кучешки и котешки косми  ;D
Някой книги вече ги няма, плюшените ми играчки половината ги няма вече телефона ми  ;D
ии всичките съксий с цветята изядени и разпръснати с пръст какво още аа да любимата ми калъвка разкъсана на парчета и какво ли още не  ;D

#13 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2008 - 12:50 PM

Илит и rally_pat направо като чета написаното и си мисля, че сте доста прави за това, че всеки преди да си вземе домашен любимец трябва да мине през специален курс, за да е на ясно от първата минута, какво го очаква. Да имаш куче си е голям ангажимент и то без почивен ден. Примиряваш се с това и се приучаваш към него, заради радоста, която изпитваш от съвместното общуване. Все пак семейството ни и реално се увеличава с още един член. Е има и предимства - той нали е безсловесна твар не мрънка много... ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Bebe_mi6ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2008 - 03:22 PM

Сутрин ставам , парното е на макс , всички врати отворени и, лапички по ламината , кучо доволно спинка на прошерения също с лапички диван , казвам си " пак е решил да излезе сам до тоалетна" и започва чистене в 6 сутринта, после на училище , връщам се ,оставям си чантата на масата обръщам се за 2 мин - чантата на земята кучо върху нея дояжда разкусания ми бележник 2-ри под ред заради него  ;D , цигарите в къщата са забранени поради липсата и след като се озовът в неговите лапи , вече започна да ми наследява занаята да прави пиърсинг ,но на лапите си  :( .... С дядо ми не си говорим откакто кучо е вкъщи поради това че пишка и ака в градинката му пред вратата му и му е отвлякал половината чифтове обувки на някъде . Голямият кучо е направил къща без прегради целия ни двор е като гърмян - на дупки и мрежата която дели единият от другия двор е почти на земята вече ( добре че никой не живее там ) Кокошките на комшийте намаляват с дни  :(
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2008 - 03:25 PM

Цитат

Е има и предимства - той нали е безсловесна твар не мрънка много... ;D ;D ;D

Хихииик - не бил мрънкал, ама друг път  ;D ;D ;D Вчера седя и бъркам сос бешамел на печката - нашия първо ским ским, после тъничко джаф, и най-накрая такъв басов БАФ изтресе, че чак ме стресна  ;D ;D ;D Та си мрънкат животинките, ама по техния си начин  ;)
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 04 December 2008 - 03:39 PM

Като споменахте за температурата вкъщи- аз пък живея в хладилник. Парното не се пуска изобщо, щото на момата и е топло. Всички се разхождаме (и зиме и лете) с жилетки, та на принцесата да не и е дискомфортно, нали ми е северняче. За сметка на това (да чукна на дърво) всички сме здрави като кучета ;D
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2008 - 04:13 PM

Цитат

Като споменахте за температурата вкъщи- аз пък живея в хладилник. Парното не се пуска изобщо, щото на момата и е топло. Всички се разхождаме (и зиме и лете) с жилетки, та на принцесата да не и е дискомфортно, нали ми е северняче. За сметка на това (да чукна на дърво) всички сме здрави като кучета ;D

Това е плюс - не плащаш сметки на Топлофикация ;D

Иначе почти всичко написано дотук се отнася и за мен.Няма ги вечерните излизания,за всичко се съобразяваш с кучо.Лишаваш се от нова дрешка,защото си купил нещо на принцесата и "лошото" е,че повече се радвам като купя нещо за нея отколкото за мен ;DЗа почивките вече сте споменали,за маникюра и дрехите...и за обувките...всичко това няма да го повтарям.Аз например всяка обедна почивка вместо да отида на обяд с колегите се прибирам,за да видя дали всичко е наред с кученцето ми и затова колегите ме мислят за луда ;D ама на мен не ми пука особено,защото ми е по-хубаво да прекарам обяда с любимото ми куче... да го намачкам и нацелувам...и така.Всеки луд с номера си ;D
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2008 - 04:47 PM

Цитат

Цитат

Е има и предимства - той нали е безсловесна твар не мрънка много... ;D ;D ;D

Хихииик - не бил мрънкал, ама друг път  ;D ;D ;D Вчера седя и бъркам сос бешамел на печката - нашия първо ским ским, после тъничко джаф, и най-накрая такъв басов БАФ изтресе, че чак ме стресна  ;D ;D ;D Та си мрънкат животинките, ама по техния си начин  ;)

:palec: :palec: :palec: :palec: :palec: ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 04 December 2008 - 05:37 PM

Някога, когато бях на 14 размених всичко /приятели, компанията си, гаджето, общо взето целия един свят на една 14 годишна тинейджерка/ за едно куче. Родителите ми са разбрали, че приятели с които общувам не са много добри и тъй като "искам куче" продължаваше незнам колко години, те ми предложиха да се откажа от всичко извън къщи и училището, а те ще ми купят куче. Разбира се казах "ДА". Та след 2 дни имахме куче. Повярвайте, забравих всичко, не ми трябваха приятели, аз станах Кучкар.  ;D
Също така отказах да се омъжа за човек, който ми каза, че това куче ми е първо и последно /тъй като е заварено положение/, а като умре, куче ще видя само на синджир в съседския двор. Така ли?  :angry: Няма да се женим.  :-
А сега най-голямата жертва за мен е леглото ми, защото мразя леглото да е разхвърлено, а моите фурии предпочитат да беснеят точно там. Е, няма страшно, ще го преживея и това. Иначе и ние сме по балатум, с косми в храната ........ и с всички други радости на "кучешкия" живот.  ;)

#20 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2008 - 05:50 PM

Забравих да спомена поразиите в къщи.Изяден балатум,скъсани пердета,дамаски,чаршафи,бельо,дрехи,каси на врати....и списъка е дълъг.Тази есен щяхме да правим основен ремонт,но решихме,че ще е добре да изчакаме пролетта,защото на госпоица Важна още й се дивее ;DНе че това ще се промени,но нищо не пречи да се надяваме ;D
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни